Doğumu düşünmekten uyuyamiyorum

Canim keske bebegim gelse dogsa artik nasil dogum yapicam diye bir gece bile dusunmedim gelmezse nasil sezeryan olurum nasil toparlarim kendimi diye dusunuyorum. Benimde ilk tecrubem olucak. Zamani gelince yasanir ve biter. Allah kolaylığını verir insaAllah.

Ah Canım Ah seni çok iyi anlıyorum .
Benim de az kaldı .
Sezeryan istiyorum dedim doktoruma buna rağmen korkuyorum .
Hatta hala tam kesin karar bile veremedim acaba normal yapabilir miyim diyorum ama doğum videosu çok izledim izlerken bile çok korktum .
Her gün aklima geliyor korkuyorum vakit geçtikçe daha da artıyor korkum .......
İnşaallah kolay dogumlar nasip etsin Rabbim hepimize.....

Canım doğumu yaklaşmış bütün bayanlar az çok bu endişeyi taşır ve uykusuz geceler geçirir.yalnız değilsin.bana bile şimdiden ara ara korku sarıyo.ama nekadar düşünürsen düşün su akıyor ve yolunu buluyor.illaki ağrı acı olacak ama şimdiki ilaçlar çok süper ağrılar acılar zank die kesiliyor.sadece dua et...

Bnmde o kadar kaldi agrilarimda cok ben hic korkmuyodm simdi biraz dusinduro beni

Ay hepimiz sağ salim atlatalım inşAllah..valla doğumun her türlüsü zor , normal doğurup 1 ay acı çekenide gördüm , sezeryan olup ertesi gün ayaklananıda..yada tam tersini..Allah herkese en kolayını nasip etsin tabi banada.Aminnn

Çok teşekkür ederim rahatladim azda olsa hep aynı örneği veriyolar adet sancısından biraz fazla diye korkum da o ben her adet günümde hastanede yatardım :-( daha şiddetlisini dusunemiyom iğnesiz günüm gecmezdi

Canım sakin ol doğanın kanunu bu çoğu kadın dğnya varolduğundan beri doğuruyor hayvanlar da dahil.
Özelde hiç mi şansın yok sezeryan olsan çok uygun ve iyi olan hastaneler de var.
Ama hiç belliolmaz beş dk da normal doğum yapan kolayca atlatanlar da var.
İnşallah doğumun çok kolay olur.

Amin canm inşallh kolay bişey yokki birşey istiyorsan acısınada katlanacaksın. Ama nasıl olursa ne kadar acı çekilirsede inanın bana değiyor ya minik boncuk gözlerle size bakıyor mis kokusunu içinize çekiyorsnz herşey umutuluyor. Benm ikincim olacak allahn izniyle ama ilki gibi heyecanlıym

Şöyle düşün dayanılmayacak korkunç birşey olsa kimse ikinciye doğurmazdı

Şuan gerçekten özele para verecek durumumuz yok keşke olsa eşim de çok ister özelde olmamı ama imkan yok

O doğum videoları zaten offff bi kere izledim bi hafta gözümün önünden gitmedi :-(

Şuan gerçekten özele para verecek durumumuz yok keşke olsa eşim de çok ister özelde olmamı ama imkan yok
Aslında ben sezeryan oldum gerçekten çok rahattı hemen toparladın ama normal doğum yapıp çok az sancı çekenler var yani zaten normal doğum sırasında bir sorun olursa devlette de sezeryana alıyorlar merak etme.
Herkesin vücut yapısı farklıdır belki de hemen doğuracaksın kim bilir? Benim kuzenim kontrole gitmişti sancısını ve açıklığı fark etmemiş bile doğum odasına girerken bakmış ayaktayken bebek geliyor sancı falan yok iki ıkınmış çıkmış kendisi bile inanamıyor ay inşallah senin de öyle kolay olur.
Zaten biz işin kolayına kaçıyoruz fakat ninelerimiz annelerimiz bi şekilde doğurmuş normal de olsa ve bebeğin olduğu zaman hiçbirşeyi hatırlamayacaksın.

Evet normal dogurupta 1 ay yatanlardanım onun üzerine uzun bir süre çocuk bile istemedim şimdi dogumuma az kaldı yine zorda olsa normal istiyorum sezeryan da zor normalde zor ama bi günde herşeyi unutuyorsun anne olmak kolay degil

O doğum videoları zaten offff bi kere izledim bi hafta gözümün önünden gitmedi :-(
İzleme doğum videolarına o şekilde bakarsan normal doğumda sezeryan da berbat görünüyor ama kendim doğum yaparken öyle olmayacak. İzleyip de boşuna moralini bozma.

Öyle coşkulu bir olay ki sancılarınızın arasında ( bu ara en yoğun halindeyken 2 dk sürüyor) sanki günlük hayata devam ediyor gibi sakin ve normal oluyorsunuz sonra 45 sn kadar bir sancı geliyor ve dayanılmayacak kadar zor değil inan bana . Bu mesajı okuyan tüm kadınlara tavsiyemdir nacizane, arkadaşlar lütfen doğuma hazırlık kurslarına gidin, inanın pahalı veya lüks değil. Bu bir ihtiyaç, kadınlığınıza ve doğumunuza sahip çıkın. Benim doğumum bu sayede normal oldu çünkü bebeğim kordonluydu yani kordon boynuna 2 kez dolanmıştıama ben yılmadım aldığım eğitim sayesinde bebeğim de çok şükür Sapasağlam doğdu. Birçok yerde ücretsiz veriliyor, yeter ki isteyin. Şimdi sizin az kalmış en azından netten araştırın doğuma hazırlık nefes egzersizleri, keşkesiz doğum gibi şeyleri onlar da yardımcı olur. Normal doğum videosu izlemekten çok daha iyi bir seçenek bence

İnşallah benimde öyle olur dua edin lütfenn

Allah hepimize bütün hamilelere yardım etsin inşallah. Kurslara gitmek isterim tabi ama ben ankaranin merkezine uzagim biraz ve son ayim dolmuş otobüs kullanamam

Meraba canım bu tatlı telaş ben etlik devlette yaptım 5 sene önce normal oldu evet sancı çektim ama dogumdan sonrası çok kolaydı 2ay öncede sezaryen oldum ve nerden baksan en az bir hafta çektim hala acır bazen dikişlerim dua et allah yardım ediyo inan

Su mubarek ramazan gununde dilerim ki butun annelere benimki gibi bir dogum nasip olur
Cok cok guzel ve rahat gecti cok sukur. Doguma nasil gittigimi anlattigimda kimse inanmiyor bana o kadar rahattim.
Ben yurtdisinda yasiyorum, esim o ara annesi hasta oldugu icin turkiyeye gitmisti, o yuzden annemlerde kaliyordum. Sabah uyandigimda banyo yaptim, ciktiktan sonra hafiften adet sancisi gibi bisey hissetmeye basladim. Neyse o gün yengemle birlikte bi arkadasima davetliydik orda butun gun yedik ictik eglendik, ara ara o sancidan geliyor ama hiiic umursamiyorum. Hatta arkadasim bana diyorki mms1 sakin dogum sancisi olmasin bunlar? Diyorumki yok mumkun degil herkes dogum sancisinin asiri siddetli oldugunu soyluyor, ben cok rahatim hatta zannedersem gaz sancisi da olabilir.
Herneyse aksam annemlere dönüyorum sancilar siklasmaya basladi 3dkk da bir geliyor ama hala rahatim. Sunu da soyleyim aci esigim coook dusuktur cok canim tatlidir en ufak biseyi bile abartirim normalde.
Herneyse sancilar daha slk gelmeye baslayinca annemle yengem israr ediyorlar hastaneye gitmem icin. Ben direniyorum yok diyorum insanlari bos yere mesgul etmeyelim bendeki gaz sancisi wc gideyim gecer :-D
Hastaneye gittik hemsireden ozur diliyorum mesgul ettigim icin hep annemin zorlamasiyla geldim falan derken, bana dediki evet bence de dogum sancisi degildir cok rahat gorunuyorsunuz fazla guler yuzlusunuz ama madem geldiniz bi kontrol edelim dedi. beni muayene etti ve 6cm acilmam oldugunu soyledi. Ben sok. Ebe de sok. Bir kac saat icinde o rahatlikta normal dogum yaptim sukurler olsun.
Ama hastane ekibi tarafindan da tarihe yazildim hepsi dediler bu kadar rahatini gormemistik diye. Allah herkese boylesini nasip etsin insallah. Cok cok guzeldi. Hayatimin en guzel gunuydu. Korkmayin Allah gucunu veriyor.

Yalniz ben hic dogum videosu izlemedim doguma kadar cunku cok korkagim hemen etkileniyorum. Dogumdan sonra izledim ve dedimki hadi yaa benim yasadigim sey bu muydu? Videoda korkunc gorunuyor ama o an oyle hissedilmiyor alakasi yok o korkunclukla. Ve negatif dogum hikayelerini dinlemeyin insani ister istemez etkiliyor onlar da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…