Doğurana kadar 9 doğurdum

Zerroo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
586
141
73
Antalya
Kızlar ya
O kadar ihtiyacım var ki birisinin de çıkıp normal doğum yapabilirsin demesine
Evet birinci çocuğum sezeryan oldu 2 sene önce 6 cm açıklık ve sancılarla seZeryana aldılar iri bebek diye :( 3900 gr doğdu
Ama çok isterdim normali son dakikaya kadar yapabilirsin dediler

Neyse şimdi Antalya da ofm de derya doktor var dediler gittim %60 normail şansın var son aylardaki dikiş durumuna bağlı artabilir oran dedi
Ama kendi doktorum yapman aşırı riskli işte çocuk kesikten çıkmak isteyebilir (!)kordon bilmem ne olbilir kesiğin tekrar yırtılabilir bu riskleri sana yazılı olarak imzalatırım ancak öyle yapabilirsin ama zaten normal doğumda sarkma idrar kaçırma cinsel sorunlar falan ortaya çıkabilir dedi.y
Yani tamam evet riskli ve hiçbir doktor bu riski almak istemez de kağıt imzalatmak nedir ya
10 11 12 kasım seç bi tarih alalım çocuğu dedi alalım cümlesi bile dokundu manyak mıyım neyim çocuk kendi doğal yolla grlmiyo yani alıyoz erkenden gibi:(((

Eski sezeryan izim yok gibi bişey zaten bikini çizgisi altında ipliksiz yapıştırma mı ne yapmış istanbuldaki doktorum Allah razı olsun müthiş yapmışlar
Bir de şimdiki doktoruma giden bazı arkadaşlarım sezeryan dikişinin çok kötü. Olduğunu söylediler bu doktorun kabarıkmış sezeryanı da buna yaptırasım gelmiyor olursa
Bi yandan da son dakikaya kadar beklesem hastaneye gitsem normal yapsam diye gözümü karartıyorum
Ne yapsam bilemdim ki!

doktorunuzu dinleyin derim naçizane.. eğer riskli ise neden alıyorsunuz ki bu riski? önemli olan sağ-salim dünyaya gelmesi bebeğinizin.. aniden dikişiniz açılır, bir rahatsızlık olur allah korusun.. ayrıca o kağıdı imzalatmak zorundalar, kendi başlarının derde girmemesi için..

Açıkcası söylediği sebepler de bana samimi gelmedi. Sizi korkutmak için söylemiş gibi. Neyse bence siz başka bir iki doktora daha görünün öyle karar verin.

Normal doğum bir çok doktorun işine gelmiyor. Sebebi ise çok basit. Ver randevuyu al çocuğu. Normal doğumun ne zaman olacağı belli mi? Normal doğum herkesin ilk tercihi olmalı. Sezeryan gerekli bir durum varsa yapılmalı.

sebebi ne merak ettim

ya canım allah aşkına
halk arasında bile duyulmayan bişey
birinci sezeryan ise devamı öyle olur
sen nasıl böyle bi riske atarsın kendini
tabiki imza isteyecek.hayati tehlıke söz konusu
bırak aldırılırsa aldırılsın
senin ofm dediğin hastane kurumsal bi yer bile değil
bi kaç yıllık mahalle arası ufak bi hastane
nasıl bu riski göze alırsın

Kızlar ya
Evet birinci çocuğum sezeryan oldu 2 sene önce 6 cm açıklık ve sancılarla seZeryana aldılar iri bebek diye :KK43: 3900 gr doğdu

Neyse şimdi Antalya da ofm de derya doktor var dediler gittim %60 normail şansın var son aylardaki dikiş durumuna bağlı artabilir oran dedi
Ama kendi doktorum yapman aşırı riskli işte çocuk kesikten çıkmak isteyebilir (!)kordon bilmem ne olbilir kesiğin tekrar yırtılabilir bu riskleri sana yazılı olarak imzalatırım ancak öyle yapabilirsin ama zaten normal doğumda sarkma idrar kaçırma cinsel sorunlar falan ortaya çıkabilir dedi.y
Yani tamam evet riskli ve hiçbir doktor bu riski almak istemez de kağıt imzalatmak nedir ya
10 11 12 kasım seç bi tarih alalım çocuğu dedi alalım cümlesi bile dokundu manyak mıyım neyim çocuk kendi doğal yolla grlmiyo yani alıyoz erkenden gibi:KK43:((

Eski sezeryan izim yok gibi bişey zaten bikini çizgisi altında ipliksiz yapıştırma mı ne yapmış istanbuldaki doktorum Allah razı olsun müthiş yapmışlar
Bir de şimdiki doktoruma giden bazı arkadaşlarım sezeryan dikişinin çok kötü. Olduğunu söylediler bu doktorun kabarıkmış sezeryanı da buna yaptırasım gelmiyor olursa
Bi yandan da son dakikaya kadar beklesem hastaneye gitsem normal yapsam diye gözümü karartıyorum
Ne yapsam bilemdim ki!
Arkadaşım seni facebook ta ssvd gurubuna bekliyorum orda o kadar çok kadın varki sezeryan sonrası normal doğum yapa
antalyada yaptıran doktor var orda sezeryan sonrası normal doğum yaptıran doktorların listesi var eğer doğuramazsan sezeryana dönersin ayrıca halk arasında duyulmamış demiş arkadaş ama artık o kadar çokki normal doğumu mutlaka dene hatta grupta doğum hikayeleri var onları oku orda iki tane sezeryandan sonra normal doğum yapanlar var iyi ssvd yi destekleyen bir doktor bulursan ne olacakki denersin olmadı sezeryana dönersin ayrıca biliyormusun sezeryan sonra sezeryandaki anne ölümleri sezeryan sonrası normal doğumda daha fazla ayrıca orası öylesine kurulmuş bir grup değil grupta bir sürü kadın doğum doktoru ebeler var mutlaka bak derim bir de şu var doktorun riskleri kabul ettiğine dair evrak imzalatırım demiş ya sezeryan doğumda imzalatıyorlar

Son düzenleme:
2. hatta 3. doktor görüşleri alın. Gerçekten riskli ise göz göre göre kendi sağlığınızı ve bebeğinizin sağlığını riske atmayın.

Şimdiden bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Sağlıcakla kalın :)

kısaca ve net olarak 2 dogum yaptım
bırısı 36 haftalık sezeryan 3000 kg
dıgerı ıse 16 haftalık normal .
sezeryanda gece sezeryana alındım sabah 8de ayaktaydım , normal dogumdan sonra 5 gun odunla dayak yemıs gıbıydım , suanda gul gıbı hemorıodım var
bakın baska bırsey yazmadım ufacıkb ır kıyas
ben artık normal dogumlarında normal olduguna asla ınanmıyorum , o surec kadını tamamen yaslandırıyor
dip not : catım cok darmıs , hatta muayneyı yapan ebe bıle zorlandı :S

ayrıca avrupada sezeryan sonrası eğer herşey yolundaysa mutlaka normal doğum yapılıyor eğer olmazsa sezeryan yaptırılıyor

Kızlar ya
Evet birinci çocuğum sezeryan oldu 2 sene önce 6 cm açıklık ve sancılarla seZeryana aldılar iri bebek diye :KK43: 3900 gr doğdu

10 11 12 kasım seç bi tarih alalım çocuğu dedi alalım cümlesi bile dokundu manyak mıyım neyim çocuk kendi doğal yolla grlmiyo yani alıyoz erkenden gibi:KK43:((

Ne yapsam bilemdim ki!

merhaba bende oğlumu sezeryanla doğurdum kızıma hamileyken bende normal doğumu araştırdım çoğu yerde yapılabileceği yazıyordu ama doktorum rahmin parçalanabilir dedi ...ki benim dikiş yerlerim 38.haftada incelmeye başlamıştı bencede dikiş durumunuzu bilemem ama riskli ben ikincisinide sezeryanla yaptığım halde az daha beklesem karnım büyüdüğü için yırtılmalar olabilirdi birde üstüne ıkınsaydım Allah korusun önemli olan sağlıklı bir şekilde doğurmak bebişinizi sağlıcakla kucağınıza almak çok ta dert etmeyin

Ben normalden korktugum için ve bana çatın dar dediği için sezeryan oldum

2.çocugum olsa normal düşünemezdim sanırım sonuçta dikiş yerlerin zorlanacak

2 çocuk arazi biraz daha fazla olsa normal doğum ihtimalin daha yuksek olurdu he simdi olmazmi yapan var ama önce bunu destekleyen bi doktor bulmalisinki objektif bi cvp versin sana
Benimde 2.hamileliğin ilkiyle arasında 4.5 sene bana kalsa normal doğum olur ama bende o cesaret yok ilk doğumunda farklı bi travma yasadigim için şuan elimden gelen doktorunun 38de alalim demesine rağmen 39+2yi beklemek istemem ve genel anestezi değil spinali tercih etmem elimden bu geliyor keşke gözüm yese normali....
Hakkimizda hayirlisi sagliklisi neyse o olsun ne diyelim..

antalya anadolu hastahanesine gitmeni tavsiye ederim arkadaşım ... mine hanım çok tatlı bi doktor ... bide ondan dinle bakalım

Konu sahibi arkadaşım merhaba,

Sezaryen sonrası normal dogum denendiginde rahmin eski sezaryen yerinden yirtilma ihtimali yuzde 5-10 arası. Ama hicbir doktor bunu tercih etmiyor, neden dersen yasal yaptirimlarla davalarla vs ugrasmak istemiyorlar, haklilar da. Sana şöyle yap böyle yap diyemem sadece öneride bulunabilirim ki, istersen sezaryen sonrasi normal dogumu destekleyen bir suru kadin dogum uzmani var onlarla bir görüş, ama asla ve kata bunu bir doktor olarak soyluyorum sancim gelsin evde bekleyeyim son dakika gideyim o zaman normal dogurturlar gibi bir dusunceyi zihninden sil. O yuzde 5-10luk dilime girersen allah muhafaza, sen o son dakikaya ulasamadan rahmin yirtilir, allah korusun hastaneye yetisemeden bebegin oksijensizlikten, sen de kan kaybindan yasamini yitirirsiniz. Lutfen lutfen bunu aklindan çıkar. Sezaryen sonrasi normal dogum yapilacaksa mutlaka dogum sureci boyunca gozetim altinda tutulmalisin

Kızlar ya

Ne yapsam bilemdim ki!

cnm ilk çocuğunun üsyünden on yıl geçse bile riskli diyorlarmış sezeryan sonrası normal doğum
bence risk alma daha iki yıl olmuş ya dikişlerin yırtılırsa.

Ben de iri bebek olması,son günlerimde bile bebeğin aşağı inmemiş olması ve nst de sancım çıkıp bebeğin kalp atışlarının yavaşlaması sebebiyle ağlaya ağlaya sezeryan oldum.Size tavsiyem 1-2 doktor daha gezin son haftalara doğru.Sezeryan olacaksa bile son günler yapacak ve mecbur kaldığı için yapacak bir dr.bulursunuz inş.

Hani bazıları derler ya ne bu sezeryan merakı diye,bende son zamanlarda bir çok yerde okuyorum hatta kk da daha fazla ,millet sezeryana öcü gibi bakıyo ,ne bu normal doğum merakı bende bunu anlamıyorum ,doktorunuza güveniyorsanız ne derse yapın bence.normal doğumunda çok fazla komplikasyonları var,saatlerce suni sancı ,alttaki o dikişlerin enfeksiyon kapma riski ,bebeğe olabilecek her türlü zarar en az sezeryan kadar riskli .ama son derece masum görünmesinen hoşlanmıyorum ,daha 25 gün önce arkadaşım doğum yaptı normal yolla,bebeğin kol bağlarını kopartmışlar çekerken ,bebek daha ilk günden fizik tedaviye gidiyor.diğer bir yakın arkadaşımın dikişleri açıldı ,bebeğini evde bırakıp 2 gün hastanede yattı ,bu arada sütü kaçtı ve bebeğine süt veremedi.yani sezeryanı desteklediğim filan düşünülmesinde bu kadar da kötü yaklaşılmasını uygun bulmuyorum ,bende 20 gün önce 2. Doğumumu yaptım ve inanırmısın ne hastanede nede evde yanımda eşimden başka kimse yoktu ,düşünün erkeğin ne gibi bir faydası olabilir ,sağolsun ama bi anne gibi abla gibi olmaz ,ben ilk günden hastane koridorlarında geziyordum.bebeğime ilk günden hep ben baktım.ilk gün süt gelmez diyenlerede söyliyim,sütümde geldi ilk günden de emmeye başladı .yani diyeceğim şu ki ,o bebek bir şekilde doğacak.bırakın nasıl geliyosa öyle gelsin ,sağlığı yerinde olsunda önemli olan o .

Konu sahibi arkadaşım merhaba,

Sezaryen sonrası normal dogum denendiginde rahmin eski sezaryen yerinden yirtilma ihtimali yuzde 5-10 arası. Ama hicbir doktor bunu tercih etmiyor, neden dersen yasal yaptirimlarla davalarla vs ugrasmak istemiyorlar, haklilar da. Sana şöyle yap böyle yap diyemem sadece öneride bulunabilirim ki, istersen sezaryen sonrasi normal dogumu destekleyen bir suru kadin dogum uzmani var onlarla bir görüş, ama asla ve kata bunu bir doktor olarak soyluyorum sancim gelsin evde bekleyeyim son dakika gideyim o zaman normal dogurturlar gibi bir dusunceyi zihninden sil. O yuzde 5-10luk dilime girersen allah muhafaza, sen o son dakikaya ulasamadan rahmin yirtilir, allah korusun hastaneye yetisemeden bebegin oksijensizlikten, sen de kan kaybindan yasamini yitirirsiniz. Lutfen lutfen bunu aklindan çıkar. Sezaryen sonrasi normal dogum yapilacaksa mutlaka dogum sureci boyunca gozetim altinda tutulmalisin

Korku filmi gibi yaa. :KK57:

Konu sahibi bu yorumu dikkate alın. Bebiş, sağlıklı doğsun, siz sağlıklı bir şekilde atlatın, gerisi çok mu önemli?. Ben öyle yada böyle doğan çocuklar arasında bir fark göremiyorum.

Back
X