- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bır takım yerlerın falloş olmasiıda cabasıyanı ben 3 tane cocugunu normal dogurmus kadınlar için
'' bitmiş bu kadın ya diye düşünüyorum içimden '' tıpkı onların bize bedavadan anne oldugumuz dıye laf sokusturmaları
Benim kaynim cocuk doktoru, yenidogan yogun bakimda calisiyor, ve hamile oldugumu ogrendigi an normal dogumu aklından bile gecirme dedi ve normal dogum anomalisi vakalarindan ornekler saydi gosterdi. Ben de epidural sezeryan oldum. Dogumdan bikac saat sonra ayaga kalkip dolastim ertesi gun kendi kendime duş aldim. 2 gun sonra eve merdivenle ciktim :) bu kadar korkmayin sezeryandan, sezeryan yayginlastigindan beri anne-bebek ölüm olaylarindaki dususleri istatiksel olarak incelemeniz yeterli.
yap sezeryan gec dıger tarafa arkadasımzaten doğum yapmaktan korkuyorum. şunları okudum iyice gerildim arkadaş. doğururken öleceğim gibi geliyor artık.
Benim kaynim cocuk doktoru, yenidogan yogun bakimda calisiyor, ve hamile oldugumu ogrendigi an normal dogumu aklından bile gecirme dedi ve normal dogum anomalisi vakalarindan ornekler saydi gosterdi. Ben de epidural sezeryan oldum. Dogumdan bikac saat sonra ayaga kalkip dolastim ertesi gun kendi kendime duş aldim. 2 gun sonra eve merdivenle ciktim :) bu kadar korkmayin sezeryandan, sezeryan yayginlastigindan beri anne-bebek ölüm olaylarindaki dususleri istatiksel olarak incelemeniz yeterli.
Bir de normal dogumla ilgili cocuk dogarken o kanaldan sikisarak gecerken cigerleri mi aciliyormus oyle bir sey okumustum. Bir de normal dogumda sut bezlerinin salgilanmasi ile ilgili bir tetikleme de oluyormus sanirim. Sezaryan dogum yapip sutu 2 gun sonra gelen tanidiklarim var. Ne kadar dogru bilmiyorum tabi.
canım bende birici çocuğumda sezeyan oldum.Kızlar ya
O kadar ihtiyacım var ki birisinin de çıkıp normal doğum yapabilirsin demesine
Evet birinci çocuğum sezeryan oldu 2 sene önce 6 cm açıklık ve sancılarla seZeryana aldılar iri bebek diye3900 gr doğdu
Ama çok isterdim normali son dakikaya kadar yapabilirsin dediler
Neyse şimdi Antalya da ofm de derya doktor var dediler gittim %60 normail şansın var son aylardaki dikiş durumuna bağlı artabilir oran dedi
Ama kendi doktorum yapman aşırı riskli işte çocuk kesikten çıkmak isteyebilir (!)kordon bilmem ne olbilir kesiğin tekrar yırtılabilir bu riskleri sana yazılı olarak imzalatırım ancak öyle yapabilirsin ama zaten normal doğumda sarkma idrar kaçırma cinsel sorunlar falan ortaya çıkabilir dedi.y
Yani tamam evet riskli ve hiçbir doktor bu riski almak istemez de kağıt imzalatmak nedir ya
10 11 12 kasım seç bi tarih alalım çocuğu dedi alalım cümlesi bile dokundu manyak mıyım neyim çocuk kendi doğal yolla grlmiyo yani alıyoz erkenden gibi((
Eski sezeryan izim yok gibi bişey zaten bikini çizgisi altında ipliksiz yapıştırma mı ne yapmış istanbuldaki doktorum Allah razı olsun müthiş yapmışlar
Bir de şimdiki doktoruma giden bazı arkadaşlarım sezeryan dikişinin çok kötü. Olduğunu söylediler bu doktorun kabarıkmış sezeryanı da buna yaptırasım gelmiyor olursa
Bi yandan da son dakikaya kadar beklesem hastaneye gitsem normal yapsam diye gözümü karartıyorum
Ne yapsam bilemdim ki!
Normal dogumda, dogum kanalinda sIkIstiklari icin, cigerleri camasir sIkIlir gibi sIkIlip fazla suyu atiliyor. Ondan. Ama bu demek degil ki sezeryanla dogan cocugun ciger fonksiyonlari daha az olacak, ya da digeri sorunsuz olacak. Normal dogumun boyle bir avantaji oluyor. Halk arasinda, sezeryanla dogan cocuklarda ciger sorunlari daha fazla gibi kulaktan dolma bilgiler dolasir, bunlar yanlis. Sadece dogum sonrasi zamana ozel birsey bu, kronik bir sorun teskil etmiyor.
Sut ile ilgili olan sorunuzu da cevaplayabilirim. Sut uretimi icin gerekli hormonlardan biri normal dogum sancisiyla birlikte tetiklenir. Ama sutun gelmesinde esas etkili sey bu degil. Sut zaten 4-5 gun icinde gelir, ister normal olsun, ister sezeryan. Ha kiminde daha erken de gelir. 2 gun hic birsey degil yani. Gelmemesi cok normal. 2 gun sonra geldiyse sanslidir o kisi zaten, cogunun daha gec geliyor cunku. Normal icin de sezeryan icin de. Sutun gelmesini esas tetikleyen sey emzirmektir. Dogum seklinden ziyade. Sezeryan dogumun ertesi gun sonra gogsunden sut fiskiran kadin da gordum, normal dogumdan sonra 3 gun sutu gelmeyen de. Sut uretiminin dogum sekliyle pek alakasi yok. Emzirmeyle gelir sut.
Gerçekten 4 günü bulabiliyor mu? Oooof. Benim de bildiğim aslında tam olarak doğum şekli ile ilgili değil de salgılanan sanırım oksitosin hormonu ile ilgili sütün gelmesi ve normal doğumun bu hormonların salgılamasını tetiklediği yönünde.
Butun dunyada sezeryan sonrasi normal dogum konusuluyor ve yapiliyor.sezeryana bizim kadar merakli ulke kalmadi cok az.basari hikayelerini okumani ve buna tesvik eden doktorlarla gorusmeni tavsiye ederim.
sezeryan izinizle rahiminizdeki kesik alakalı değil. içerideki durum bilinemez çok net..sezeryan sonrası normal doğum riskli. normal doğumda rahiminiz çok fazla kasılacak. bu kasilmalar sirasında rahiminiz eski kesik yerinden yırtılabilir. doktorunuz doğruyu söylemiş. tabiykide bu riskleri kabul ettirmek ister doktorunuz. bu riskler var..
Anlamadım?yap sezeryan gec dıger tarafa arkadasım