Doğurana kadar 9 doğurdum

SSVD diye aratırsanız türkçe tonlarca siteye ulaşabilirsiniz.
Sizin gibi düşünenler,uygulayanların doğum anıları,ömrünü sezeryan sonrası vajinal doğuma adamışlar...
şimdiden hayırlı olsun
inşallah gönlünüzden ne gelirse öyle doğurursunuz,sağlıcakla

Benim kaynim cocuk doktoru, yenidogan yogun bakimda calisiyor, ve hamile oldugumu ogrendigi an normal dogumu aklından bile gecirme dedi ve normal dogum anomalisi vakalarindan ornekler saydi gosterdi. Ben de epidural sezeryan oldum. Dogumdan bikac saat sonra ayaga kalkip dolastim ertesi gun kendi kendime duş aldim. 2 gun sonra eve merdivenle ciktim :) bu kadar korkmayin sezeryandan, sezeryan yayginlastigindan beri anne-bebek ölüm olaylarindaki dususleri istatiksel olarak incelemeniz yeterli.

Benim kaynim cocuk doktoru, yenidogan yogun bakimda calisiyor, ve hamile oldugumu ogrendigi an normal dogumu aklından bile gecirme dedi ve normal dogum anomalisi vakalarindan ornekler saydi gosterdi. Ben de epidural sezeryan oldum. Dogumdan bikac saat sonra ayaga kalkip dolastim ertesi gun kendi kendime duş aldim. 2 gun sonra eve merdivenle ciktim :) bu kadar korkmayin sezeryandan, sezeryan yayginlastigindan beri anne-bebek ölüm olaylarindaki dususleri istatiksel olarak incelemeniz yeterli.

Sezaryenın yaygınlaşması sonrası tabi kiölüm oranı azalacak
Eskiden makat,transvers,ağır preklampsi vs gibi her türlüpatolojik durumda da şans olmadığından normal doğum zorlanır anne ve bebeklerin ölümüyle sonuçlanırken şimdi cerrahi ve anestezinin bu derece gelişmesi sonucu bu vakalar zorlanmıyor
Evet sezaryen hayat kurtarıcı,ama kaynınız madalyonun tek yüzünü görmüş
Ya sezaryene güle oynaya girip ex olup çıkanlar?Sezaryenin anne için hayati ve diğer riskleri daha fazla

Kayninizin doktor olduguna ve bu konulari bildigine emin misiniz?
Sacma geldi de. Normal dogum anomalisi neymis yahu?
Saglikciyim. Su ana kadar kac tane kaynak okudum, arastirma sonuclari odakli hastanelerde calistim, calismalari okudum. Hic bir yerde sakin normal yapmayin, normal dogum vakalari vardir gibilerinden seye rastlamadim. Aksine, normal yani vajinal dogum en sagliklisidir. Mumkunse tabii. Normal doguma engel olan durumlarda sezeryan onerilir, hayat kurtarma amacli. Daha kafadan, paso, normal dogum kotudur, akildan bile gecirilmemelidir, ille sezeryan onerilir gibi sey olmaz. Hic bir kaynakta da kayninizin dedigini okuyamazsiniz. Ya siz o kisiyi yanlis anlamissiniz, y o sizi doktorum diye kandirmis, ya da iyice sallamis. Sezeryan dogum anne icin de bebek icin de her zaman normalden daha riskli bir yontemdir. Dedikleriniz yanlis, uzgunum.
Normalde yoruma yorum yapan, "fikir"lere karisan biri degilim. Bu fikir degil. Bilgi verir gibi cok yanlis seyler yazmissiniz, ve okuyan bir suru insani yanlis etkileyebilirsiniz. Karisma geregi duydum artik.

Bence doktorunu dinle derim canim. Ilk bebegin 2 sene once olmus arasi yakin cunku, benimde ilkim sezeryan oldu (tibben oyle olmasi gerektigi icin) ikinci 9 sene sonra olmasina ragmen dr sezeryan riske giremeyiz dedi. Spinal sezeryan yapti ama cok memnun kaldim daha ikinci gunu toparlandim. (Ben dr guveniyodum ama 11 yillik dr um) Eger dr guvenmiyosan bilgi amacli bir dr daha gidebilirsin ama bence riske girme. Rabbim hayirlisiyla bebegini kucagina almayi nasip etsin, Allah yardimcin olsun.

Bir de normal dogumla ilgili cocuk dogarken o kanaldan sikisarak gecerken cigerleri mi aciliyormus oyle bir sey okumustum. Bir de normal dogumda sut bezlerinin salgilanmasi ile ilgili bir tetikleme de oluyormus sanirim. Sezaryan dogum yapip sutu 2 gun sonra gelen tanidiklarim var. Ne kadar dogru bilmiyorum tabi.

Bir de normal dogumla ilgili cocuk dogarken o kanaldan sikisarak gecerken cigerleri mi aciliyormus oyle bir sey okumustum. Bir de normal dogumda sut bezlerinin salgilanmasi ile ilgili bir tetikleme de oluyormus sanirim. Sezaryan dogum yapip sutu 2 gun sonra gelen tanidiklarim var. Ne kadar dogru bilmiyorum tabi.

Normal dogumda, dogum kanalinda sIkIstiklari icin, cigerleri camasir sIkIlir gibi sIkIlip fazla suyu atiliyor. Ondan. Ama bu demek degil ki sezeryanla dogan cocugun ciger fonksiyonlari daha az olacak, ya da digeri sorunsuz olacak. Normal dogumun boyle bir avantaji oluyor. Halk arasinda, sezeryanla dogan cocuklarda ciger sorunlari daha fazla gibi kulaktan dolma bilgiler dolasir, bunlar yanlis. Sadece dogum sonrasi zamana ozel birsey bu, kronik bir sorun teskil etmiyor.

Sut ile ilgili olan sorunuzu da cevaplayabilirim. Sut uretimi icin gerekli hormonlardan biri normal dogum sancisiyla birlikte tetiklenir. Ama sutun gelmesinde esas etkili sey bu degil. Sut zaten 4-5 gun icinde gelir, ister normal olsun, ister sezeryan. Ha kiminde daha erken de gelir. 2 gun hic birsey degil yani. Gelmemesi cok normal. 2 gun sonra geldiyse sanslidir o kisi zaten, cogunun daha gec geliyor cunku. Normal icin de sezeryan icin de. Sutun gelmesini esas tetikleyen sey emzirmektir. Dogum seklinden ziyade. Sezeryan dogumun ertesi gun sonra gogsunden sut fiskiran kadin da gordum, normal dogumdan sonra 3 gun sutu gelmeyen de. Sut uretiminin dogum sekliyle pek alakasi yok. Emzirmeyle gelir sut.

Kızlar ya
O kadar ihtiyacım var ki birisinin de çıkıp normal doğum yapabilirsin demesine
Evet birinci çocuğum sezeryan oldu 2 sene önce 6 cm açıklık ve sancılarla seZeryana aldılar iri bebek diye :KK43: 3900 gr doğdu
Ama çok isterdim normali son dakikaya kadar yapabilirsin dediler

Neyse şimdi Antalya da ofm de derya doktor var dediler gittim %60 normail şansın var son aylardaki dikiş durumuna bağlı artabilir oran dedi
Ama kendi doktorum yapman aşırı riskli işte çocuk kesikten çıkmak isteyebilir (!)kordon bilmem ne olbilir kesiğin tekrar yırtılabilir bu riskleri sana yazılı olarak imzalatırım ancak öyle yapabilirsin ama zaten normal doğumda sarkma idrar kaçırma cinsel sorunlar falan ortaya çıkabilir dedi.y
Yani tamam evet riskli ve hiçbir doktor bu riski almak istemez de kağıt imzalatmak nedir ya
10 11 12 kasım seç bi tarih alalım çocuğu dedi alalım cümlesi bile dokundu manyak mıyım neyim çocuk kendi doğal yolla grlmiyo yani alıyoz erkenden gibi:KK43:((

Eski sezeryan izim yok gibi bişey zaten bikini çizgisi altında ipliksiz yapıştırma mı ne yapmış istanbuldaki doktorum Allah razı olsun müthiş yapmışlar
Bir de şimdiki doktoruma giden bazı arkadaşlarım sezeryan dikişinin çok kötü. Olduğunu söylediler bu doktorun kabarıkmış sezeryanı da buna yaptırasım gelmiyor olursa
Bi yandan da son dakikaya kadar beklesem hastaneye gitsem normal yapsam diye gözümü karartıyorum
Ne yapsam bilemdim ki!
canım bende birici çocuğumda sezeyan oldum.
bebeğimin hayati tehlikesi varmış..
ikincisinde normal doğum yapmak istedim.
doktor doktor gezdim normal doğum yapsınlar diye devlet has. tut özel has. kadar araştırdım hepsinin söylediği tek söz,yok olmaz riskli önceden gel alalım ama ben gitmedim doğum zamanımı bekledim sancılar başladı hastaneye gittim.
beni doğumhaneye bile almdılar direk sezeryana aldılar ben de çok istiyordum normal doğumu.
benim tanıdım bi kaç bayan var ilki sezeryan ikinsini normal doğum yapan. Rabbim yardımcın olsun...

Normal dogumda, dogum kanalinda sIkIstiklari icin, cigerleri camasir sIkIlir gibi sIkIlip fazla suyu atiliyor. Ondan. Ama bu demek degil ki sezeryanla dogan cocugun ciger fonksiyonlari daha az olacak, ya da digeri sorunsuz olacak. Normal dogumun boyle bir avantaji oluyor. Halk arasinda, sezeryanla dogan cocuklarda ciger sorunlari daha fazla gibi kulaktan dolma bilgiler dolasir, bunlar yanlis. Sadece dogum sonrasi zamana ozel birsey bu, kronik bir sorun teskil etmiyor.

Sut ile ilgili olan sorunuzu da cevaplayabilirim. Sut uretimi icin gerekli hormonlardan biri normal dogum sancisiyla birlikte tetiklenir. Ama sutun gelmesinde esas etkili sey bu degil. Sut zaten 4-5 gun icinde gelir, ister normal olsun, ister sezeryan. Ha kiminde daha erken de gelir. 2 gun hic birsey degil yani. Gelmemesi cok normal. 2 gun sonra geldiyse sanslidir o kisi zaten, cogunun daha gec geliyor cunku. Normal icin de sezeryan icin de. Sutun gelmesini esas tetikleyen sey emzirmektir. Dogum seklinden ziyade. Sezeryan dogumun ertesi gun sonra gogsunden sut fiskiran kadin da gordum, normal dogumdan sonra 3 gun sutu gelmeyen de. Sut uretiminin dogum sekliyle pek alakasi yok. Emzirmeyle gelir sut.

Gerçekten 4 günü bulabiliyor mu? Oooof. Benim de bildiğim aslında tam olarak doğum şekli ile ilgili değil de salgılanan sanırım oksitosin hormonu ile ilgili sütün gelmesi ve normal doğumun bu hormonların salgılamasını tetiklediği yönünde.

Butun dunyada sezeryan sonrasi normal dogum konusuluyor ve yapiliyor.sezeryana bizim kadar merakli ulke kalmadi cok az.basari hikayelerini okumani ve buna tesvik eden doktorlarla gorusmeni tavsiye ederim.

Gerçekten 4 günü bulabiliyor mu? Oooof. Benim de bildiğim aslında tam olarak doğum şekli ile ilgili değil de salgılanan sanırım oksitosin hormonu ile ilgili sütün gelmesi ve normal doğumun bu hormonların salgılamasını tetiklediği yönünde.

Evet. 4 gunu bulmasi cok normal. Cevrede duydugunuz "sutum gelmedi, emziremedim" hikayeleri bilgilendirilmemis ve sutu yok sanan annelerin hikayeleri. Muhtemelen ilk 1-2 gun sut gormeyince, yok saniyorlar. Halbuki normal olmamasi. Ya da cok az olmasi. Dogum yapan her kadinin sutu vardir. Ama gelmesi birkac gunu bulabilir boyle. Keske insanlar dogru bilinclendirilebilse, "sutum yoktu" sanrilari tarihe karissa. Bir de dogum yontemleri konusundan bilinclenmek sart.

sezeryan sonrası normal doğum riskli. normal doğumda rahiminiz çok fazla kasılacak. bu kasilmalar sirasında rahiminiz eski kesik yerinden yırtılabilir. doktorunuz doğruyu söylemiş. tabiykide bu riskleri kabul ettirmek ister doktorunuz. bu riskler var..

sezeryan sonrası normal doğum riskli. normal doğumda rahiminiz çok fazla kasılacak. bu kasilmalar sirasında rahiminiz eski kesik yerinden yırtılabilir. doktorunuz doğruyu söylemiş. tabiykide bu riskleri kabul ettirmek ister doktorunuz. bu riskler var..
sezeryan izinizle rahiminizdeki kesik alakalı değil. içerideki durum bilinemez çok net..

Kardesim dogarken doktorun normal dogum inadindan cenesi mosmor dogmustu. Aylar sonra gecti o morluk Allah bilir cani nasil acidi cikamayip cenesi moraracak kadar zorlandiginda...
Annem sonrasinda idrar tutamama alt tarafin 20den fazla dikisinden eskisi gibi olamama gibi bi'suru sorun yasadi..
Ayrica doktor hakli ilk bebekte vajina kendini toparliyo ama iki ve ucuncu de birakin da sezeryan dogum yapan bi'kadininkiyle ayni olmasin bi'zahmet. İlla ki eski darligi kalmayacak sirf bu yuzden daha ilk cocugunda daraltma islemi yaptiran tanidigimiz var. Kadinlarin bu normal dogum merakini zerre anlamiyorum bi'taraflariniz catlayana kadar ciglik atip, tuvaletinizi tutamayacak kivama gelmeyince anne oldugunuzu mu anlamiyosunuz. Doktor riskleri anlatiyo ona da bahaneler, ozaman imzalayin kagidi niye kiziyosunuz?

Back
X