Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Agrı falan oluyomu acaba. Kafam cok karısıkÇok basit bi işlemle perde alınıyor. Histereskopi oluyorsunuz. Olmazsanız gebe kalsanız da düşükler olur maalesef.
Bende perdeden de minik bi problem vardı. Ben histereskopi oldum. Benim hiç ağrım sızım olmadı.Agrı falan oluyomu acaba. Kafam cok karısık![]()
Muhteşem anlatmışsın bal. Rabbim bebelerine de sana da sağlık versin.Merhaba canım anne olmak sana uzak değil ancak bu durumun dezavantajları var.
Geç gebe kalmak ,gebe kalmada zorluk,erken doğum, düşük, ters doğum gibi. Doktorlar histeroskopi konusunda 2 ye ayrılıyor
1. Kısım , histeroskopiye gerek yok diyenler : bu doktorlar anne gebe kaldığında eğer bebek rahmin uygun noktasına yerleşmiş ise gelişiminde sıkıntı olmayacağını ve sağlıklı bir doğum gerçekleştirilebileceğini söylüyor. Peki ya hiçbir zaman senin bebeğin uygun bir yere yerleşmez ise? Ya da 4-5 defa da yerleştiğini düşün. Bu kadar çok düşük yaşamak seni yormaz mı?
2. Kısım, perde kesinlikle alınmalı olası düşüklerden annenin travma yaşaması durumu söz konusu olduğu için bu durum ortadan kaldırılmalı,Sağlıklı gebelik oluşmuş ise bu gebeliğin devamının şansı perdeye bırakılmamalı diyenler..
Bana gelirsek..
Ben bugüne kadar iki kere doğal bir kerede aşılama ile gebe kalarak toplamda 3 gebelik yaşadım ve rahmimde perde vardı ancak perde tespit edilememiştir rahim filminde ve bu üç gebeliğimin üçü de 16 .haftada düşükle sonuçlandı düşüklerin sebebi perdeydi ve bu sonradan anlaşıldı doğal gebelik yaşadım fakat çok geç gebe kaldım. Yaşadığım düşüklerin bende bıraktığı travmalar ise cabası...
Şu an histeroskopi oldum anestezi altında yapılan bir işlem kesi vesaire olmuyor ağrılı bir işlem değil aynı gün taburcu oluyorsun ve sonrasında sağlıklı bir gebelik geçirmeme niçin herhangi bir sebep kalmıyor ortada ben histeroskopi olup ardından tüp bebek yaptırdım ve şu an hamileyim darısı sana inşallah
Allah razı olsun guzel yorumların ıcın. İstanbulda mı yaptırdınız işlemi ? Daha kendı doktoruma gıtmedı esımden de testler istedı ondan sonra gıdıcem. Kucuk bı operasyon madem yaptırıcaz. Allahım ınsallah annelık duygusunu bana da yasatırMerhaba canım anne olmak sana uzak değil ancak bu durumun dezavantajları var.
Geç gebe kalmak ,gebe kalmada zorluk,erken doğum, düşük, ters doğum gibi. Doktorlar histeroskopi konusunda 2 ye ayrılıyor
1. Kısım , histeroskopiye gerek yok diyenler : bu doktorlar anne gebe kaldığında eğer bebek rahmin uygun noktasına yerleşmiş ise gelişiminde sıkıntı olmayacağını ve sağlıklı bir doğum gerçekleştirilebileceğini söylüyor. Peki ya hiçbir zaman senin bebeğin uygun bir yere yerleşmez ise? Ya da 4-5 defa da yerleştiğini düşün. Bu kadar çok düşük yaşamak seni yormaz mı?
2. Kısım, perde kesinlikle alınmalı olası düşüklerden annenin travma yaşaması durumu söz konusu olduğu için bu durum ortadan kaldırılmalı,Sağlıklı gebelik oluşmuş ise bu gebeliğin devamının şansı perdeye bırakılmamalı diyenler..
Bana gelirsek..
Ben bugüne kadar iki kere doğal bir kerede aşılama ile gebe kalarak toplamda 3 gebelik yaşadım ve rahmimde perde vardı ancak perde tespit edilememiştir rahim filminde ve bu üç gebeliğimin üçü de 16 .haftada düşükle sonuçlandı düşüklerin sebebi perdeydi ve bu sonradan anlaşıldı doğal gebelik yaşadım fakat çok geç gebe kaldım. Yaşadığım düşüklerin bende bıraktığı travmalar ise cabası...
Şu an histeroskopi oldum anestezi altında yapılan bir işlem kesi vesaire olmuyor ağrılı bir işlem değil aynı gün taburcu oluyorsun ve sonrasında sağlıklı bir gebelik geçirmeme niçin herhangi bir sebep kalmıyor ortada ben histeroskopi olup ardından tüp bebek yaptırdım ve şu an hamileyim darısı sana inşallah
Oy canımın içiMuhteşem anlatmışsın bal. Rabbim bebelerine de sana da sağlık versin.![]()
Ne demek canim rica ederim. Adanada yaptirdim ben. Dr um bulent haydardedeoglu. Dr unu iyi secmelisin cunku perdeyi iyi alamazlarsa bebege gelisme sansi birakmazlarsa bu durumda dusuk tekrarlanabilir ameliyat tekrarlanabilirAllah razı olsun guzel yorumların ıcın. İstanbulda mı yaptırdınız işlemi ? Daha kendı doktoruma gıtmedı esımden de testler istedı ondan sonra gıdıcem. Kucuk bı operasyon madem yaptırıcaz. Allahım ınsallah annelık duygusunu bana da yasatır![]()
Selam canım, bir konuda fikrine danışmak istedim. Gebelik için yaklaşık 1 sene denedik ancak doğal yolla hamile kalamadım, doktorum kolomen önerdi ve kullandığım ilk ay hamile kaldım ancak 6. Haftada düşük oldu. Bir ay bekledim ikinci ay tekrar klomen ile hamile kaldım yine 7. Haftada düşük oldu. Sonrasında öğrendik ki rahmim Y şeklindeymiş. Doktorlar kesin olmamakla birlikte bu sebeple düşüklerin olduğunu söylediler ancak benim aklımın almadığı bir nokta var ki benim düşüklerim hep çok küçükken oldu, yani bebek gelişip sonrasında rahimde yer bulamayacak kadar büyüyemedi bile. Sende yazmışsın ya hep 4 aylıkken oldu düşükler diye, acaba bu konuda bilgin var mı? Ben geçen ay histereskopi ile rahim şeklini düzelttirdim amcam dediğim gibi düşükler hep küçükken olduğu için sanki rahim şekliyle alakalı değilmiş gibi hissediyorum. İnşallah öyle değildir, yani inşallah operasyon işe yarar. Çok yorgun hissediyorum kendimi.Merhaba canım anne olmak sana uzak değil ancak bu durumun dezavantajları var.
Bana gelirsek..
Selam canim benim cok gecmis olsun. Ya cok derin bir perden vardir ya rahim ici boslugun cok genis degildir kuzum. Benim rahmim derin y seklinda ve perdeli ama her iki tarafta bir elmanin yarisi seklinde degil 1 er elma buyuklugundeydi oyle dusun. 2 z gebelikte bile 16. Haftada dusuk yaptim. O yuzden sekil duzeldiyse perde varsa alindiysa ic bosluk yeteri kadar buyukse artik sorun yasamayacagina inaniyorumSelam canım, bir konuda fikrine danışmak istedim. Gebelik için yaklaşık 1 sene denedik ancak doğal yolla hamile kalamadım, doktorum kolomen önerdi ve kullandığım ilk ay hamile kaldım ancak 6. Haftada düşük oldu. Bir ay bekledim ikinci ay tekrar klomen ile hamile kaldım yine 7. Haftada düşük oldu. Sonrasında öğrendik ki rahmim Y şeklindeymiş. Doktorlar kesin olmamakla birlikte bu sebeple düşüklerin olduğunu söylediler ancak benim aklımın almadığı bir nokta var ki benim düşüklerim hep çok küçükken oldu, yani bebek gelişip sonrasında rahimde yer bulamayacak kadar büyüyemedi bile. Sende yazmışsın ya hep 4 aylıkken oldu düşükler diye, acaba bu konuda bilgin var mı? Ben geçen ay histereskopi ile rahim şeklini düzelttirdim amcam dediğim gibi düşükler hep küçükken olduğu için sanki rahim şekliyle alakalı değilmiş gibi hissediyorum. İnşallah öyle değildir, yani inşallah operasyon işe yarar. Çok yorgun hissediyorum kendimi.
Teşekkürler canım içimi rahatlattın biraz. Doktorum rahim içini bir hayli büyüttük yüzde doksan düzeldi dedi. Çok ciddi bir y şekli vardı. Öncesi ve sonrasını ekliyorum. Birde şuan operasyondan sonraki ilk ayım, adetime 5 gün var dünden beri kahve rengi lekelenmeler geliyor, sadece bir defa yine kahve kan geldi tam tamam adetim başlıyor dedim ama kesildi tekrar lekelenmeye döndü. Normal mi acaba bilgin var mı? Sanki doktormuşsun gibi soruyorum bende kusurabakma ama insan heryerden bir çare arıyorSelam canim benim cok gecmis olsun. Ya cok derin bir perden vardir ya rahim ici boslugun cok genis degildir kuzum. Benim rahmim derin y seklinda ve perdeli ama her iki tarafta bir elmanin yarisi seklinde degil 1 er elma buyuklugundeydi oyle dusun. 2 z gebelikte bile 16. Haftada dusuk yaptim. O yuzden sekil duzeldiyse perde varsa alindiysa ic bosluk yeteri kadar buyukse artik sorun yasamayacagina inaniyorum![]()
Canim duzelmis halinde sivi birikmesi var tabi oan tam secemiyorum ama ters ucgen gibi durmus olmasi gerekiyor. Yok rica ederim tabiki sor dr olmasam da bildigim kadariyla Yaninda olurumTeşekkürler canım içimi rahatlattın biraz. Doktorum rahim içini bir hayli büyüttük yüzde doksan düzeldi dedi. Çok ciddi bir y şekli vardı. Öncesi ve sonrasını ekliyorum. Birde şuan operasyondan sonraki ilk ayım, adetime 5 gün var dünden beri kahve rengi lekelenmeler geliyor, sadece bir defa yine kahve kan geldi tam tamam adetim başlıyor dedim ama kesildi tekrar lekelenmeye döndü. Normal mi acaba bilgin var mı? Sanki doktormuşsun gibi soruyorum bende kusurabakma ama insan heryerden bir çare arıyor![]()
Bir hafta kadar kan pıhtılaştırıcı bir ilaç ve östrojen hormonu kullandım canım. Doktorum bana spiral takmadı, metaregen diye bir jel uyguladı rahim iç tabakasına. Bu jel spiralden daha etkili yeni bir yöntemmiş. Belki o gözüküyor olabilir filmde. Çünkü operasyondan 2 gün sonra çektirmiştim.Canim duzelmis halinde sivi birikmesi var tabi oan tam secemiyorum ama ters ucgen gibi durmus olmasi gerekiyor. Yok rica ederim tabiki sor dr olmasam da bildigim kadariyla Yaninda olurumlekelenmen normal. Histeroskopide iceride kalan sivilar oksitlenip disari cikinca kahverengi oluyor normaldir bende de oldu adetin gec veya erken olabilir birkac ay duzene girer. Cylo pro. Ilac verdi mi?
Bana da spiral takilmadi kuzum. Gecmis olsun canim bundan sonra sorun olmayacaktirBir hafta kadar kan pıhtılaştırıcı bir ilaç ve östrojen hormonu kullandım canım. Doktorum bana spiral takmadı, metaregen diye bir jel uyguladı rahim iç tabakasına. Bu jel spiralden daha etkili yeni bir yöntemmiş. Belki o gözüküyor olabilir filmde. Çünkü operasyondan 2 gün sonra çektirmiştim.
Operasyonda agrı yasadınız mı ?? Bende olucam sanırım da korkuyorum bırazTeşekkürler canım içimi rahatlattın biraz. Doktorum rahim içini bir hayli büyüttük yüzde doksan düzeldi dedi. Çok ciddi bir y şekli vardı. Öncesi ve sonrasını ekliyorum. Birde şuan operasyondan sonraki ilk ayım, adetime 5 gün var dünden beri kahve rengi lekelenmeler geliyor, sadece bir defa yine kahve kan geldi tam tamam adetim başlıyor dedim ama kesildi tekrar lekelenmeye döndü. Normal mi acaba bilgin var mı? Sanki doktormuşsun gibi soruyorum bende kusurabakma ama insan heryerden bir çare arıyor![]()
Canim merhabaCanim duzelmis halinde sivi birikmesi var tabi oan tam secemiyorum ama ters ucgen gibi durmus olmasi gerekiyor. Yok rica ederim tabiki sor dr olmasam da bildigim kadariyla Yaninda olurumlekelenmen normal. Histeroskopide iceride kalan sivilar oksitlenip disari cikinca kahverengi oluyor normaldir bende de oldu adetin gec veya erken olabilir birkac ay duzene girer. Cylo pro. Ilac verdi mi?
Hayır canım hiç ağrım olmadı. Operasyondan çıktıktan sonra sanki hiç girmemiş gibiydim. Ama tabiki yine de çok dikkat ettim merdiven inerken çıkarken, oturup kalkarken. Yani ağrım yok diye çok rahat hareket etme yine de ne olur ne olmazOperasyonda agrı yasadınız mı ?? Bende olucam sanırım da korkuyorum bıraz![]()
Amin inşallah canım Rabbim hepimize hayırlısını nasip etsin.Bana da spiral takilmadi kuzum. Gecmis olsun canim bundan sonra sorun olmayacaktir![]()
Merhaba canim. Ben 1 ay kullandim. Hsg gerekir mi diye kendim sordum, kesinlikle gerek yok dedi. Ihtiyac duymuyorum dedi. Zaten 2 ay sonra dort boyutlu vajinal ultrasondan da son halini gayet net gorduk. Yapisiklik olmamasi icin ki daha once olan bir pr degildi jel alcam yanima gerekirse koycam dedi o da gerekmedi.Canim merhaba
Bende geçen hafta çarşamba günü oldum histereskopi. Doktor bana 2 ay cyclo progronova ilaci verdi bunu 2 ay kullan tekrar sonra gel rahim filmi çekelim dedi.size de oyle mi yapmıştı acaba?