• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor hakareti

Ameliyat olmustum agridan duramiyordum narkozdan sonta hemsireyi cagirmistim agri kesici vururmusunuz diye o da ee agrin varsa napiyim ne ediyim demeye basladi direk ameliyatli halimle ayaga kaldirdiydi beni sonra tansiyonumu olcmeye gelmisti tansiyon aletini firlatmisti koluma degmisti o aciyla aldim bende ona firlattiydim acimasiz cok ya sikayet ettim bashekimlikte hemen acik kapatmaya baslamisti kimi kime sikayet edecegimizi de sasirdik ya
Sen ona fırlatsan dr a şiddet diye grev yaparlar. Hasta halinle gördüğün muameleye bak.

Hic muhabbet olmadı ki ben anlattım adam kovdu beni resmen çok zoruma gitti : (
Çok rencide olmuşsun ama üzülme .herseyin bir çaresi olduğu gibi bunun da var . Senin yerinde olsam , bu kadar kirilmisken, kırardım. Her yere şikayet et .sonra da dava aç ,parası için değil de rezil etmek için .senden özür dilemesini iste .içini soğutmak için aklına ne geliyorsa yap işte (hukuki yollardan) çok üzüldüm .kendini ne sanmışsa. ..

Sıra almadan rica minnet özel hastanelerde bile bakmıyorlar sizin yaptığınız çok yanlış . Doktorun zaten tepeden tırnağa yanlış. Şikayetten de ne çıkar bilmiyorum ama kimsenin sırasını gasp edemezsiniz o yüzden belkide fevri davrandı ama tabi bu ne onu haklı gösterir ne sizi ikiniz de hatalısınız

Arkadaşlar bugün annemi doktora götürdüm devlet hastanesinde ögle arasına az kalmıstı ortopediye gitmistik bide annemin gözü 1 haftadır aşırı agırıyordu randevuda 15 gün sonraya verdiler hazır hastaneye gitmisken göz doktoruna bi rica ediyim dedim belki bakar diye odaya girdim adam( diyorum cunku beyi haketmiyo ) beni asagılayıp odadan kovdu resmen : (çık çık çık odadan diye bi asagılaması vardı nasıl zoruma gitti ya resmen boğazıma bisey takıldı gitmiyo : ( (aşagılanmayı hazmedemiyorum sizede oldumu böyke bişey : (
olmaz mı kendilerini birşey sanan o kadar çok insan var ki. Geçenlerde kuzum ateşlendi havale geçirecekti nerdeyse sıramıza 5 kişi filan vardı yardımcı olsun diye rica ettik insanca yürü git acile filan pişmiş pişmiş söyledi bizde hastaneyi ayağa kaldırdık mecbur baktılar buarada 4 aylıktı. Hayır haklı haksız insanca konuşmak bu kadar mı zor

Her doktor ayni degil ama boyle olanlarda var bazi doktora gidiyosun hastasina igrenc davraniyor bir baskasina gidiyosun ne kdr iyi bende dis doktoruma rica etmistim kiz kardesime bakabilirmisiniz diye musaitti aldi olmasaydi duzgunce cok yogunuz derdi okey.. anlamazsin bastirirsin israr edersin tepki gosterir tamam ama bazilarindaki hava binbesyuz

Arkadaşlar bugün annemi doktora götürdüm devlet hastanesinde ögle arasına az kalmıstı ortopediye gitmistik bide annemin gözü 1 haftadır aşırı agırıyordu randevuda 15 gün sonraya verdiler hazır hastaneye gitmisken göz doktoruna bi rica ediyim dedim belki bakar diye odaya girdim adam( diyorum cunku beyi haketmiyo ) beni asagılayıp odadan kovdu resmen : (çık çık çık odadan diye bi asagılaması vardı nasıl zoruma gitti ya resmen boğazıma bisey takıldı gitmiyo : ( (aşagılanmayı hazmedemiyorum sizede oldumu böyke bişey : (

Doktorun yaptigi hatali bi davranis olmus yanlis anlamsyin doktorun yaptigina hakveriyor degilim fakat goz doktorlari gun icinde en cok hasta alan branslardan yani zaten fazla fazlasiyla yoruluyotlar kabul etmeyisini anlayabiliyirum

Ama hicbirsekilde size bagirma hakkina sahip degil olay yasanali cok uzun bu sure olmamis bimerede sikayet hakkiniz var kesinlikle dikkate alibiyor ama bence siz gidip hastanenin bashekimiyle yada bashekim yardimcilarindan biriyle bu durumu doktorun resmen hakaret ettigini soyleyin

Bende yillar once bi skrabamla gitmistim hastaneye kesinlikle alay etmiyirum ama doktor kekeme konusmasi zor anlasiliyor ve doguda oldugumuz icin turkce anlamiyoruz zannetti biz ayip olmasin diye kekemeleginden dolayi anlasilmadigini soylemiyoruz ama o anlamiyoruz diye ters davraniyor

Neyse muayene esnasinda gayet ters davranislari vardi sonra bi arkadasi geldi orada tatile git bence diye bi laf soyledi arkadasi

Bu basladi bulundugum memleketin insanindan memleketten herseyine kadar acik acik hakaret etmeye basladi soyledide soyledi
Bende cikarken dayanamadim doktor bey isten dolayi yorgun olabilirsiniz hayatinizda yolunda gitmeyebilir sikintılarinizda olabilir ama bunlarin hicbiri size bulundugunuz sehrin insanlarina ve hastalariniza hakaret etme hakki vermez dedim baya konustum orda sekreter kendisi ve arkadasi 3 kisiydiler kimse tek birsey soylemedi kapiyi carpio ciktim

Ama inanin edilen hakaretler insanin agzina yakismayacak turdendi ama 19 yasinda falandim hasta haklari ile ilgili en ufak bilgim yok bugunku aklim olsa kesinlikle gider yetkili kisilere sikayet eder muhattaba dahi almazdim

Sizde sıkmayin caninizi orda rencide olmus gibi hissetmissinjzdir kendinizi dogal olarak ama sizlik bi durum yok isterseniz bimer sikayetinkzi yapin ve bashekimlr konudun

Artik hastaneler yariozel sistemle calistigi icin sikayetler kesinlikle dikkate aliniyor

Düzgün bir şekilde bakamayacağını söyleyebilirdi. Bazı doktorlar gerçekten çok tatlı dilli oluyor bazıları da afedersiniz adam yerine koymuyor. Kimsenin kimseyi azarlamaya hakkı yok. İnsanlar orada doktorlardan medet umuyor muhtaç durumdaki insana kötü davranmak hoş bir davranış değil. Konu sahibinin anlattığı kadarıyla da yoğun bir anda gitmemiş kimse yokmuş. Nazikçe geri çevirebilirdi bakmak zorunluluğu tabi ki yok.

Sen ona fırlatsan dr a şiddet diye grev yaparlar. Hasta halinle gördüğün muameleye bak.
Tansiyon aletini firlati ucu koluma geldi bende o an ki sinirle aldim ona firlattim vallahi ya ordaki herkes sok gecirdi bide narkozdan yeni uyanmisim sikayette ettik ama ne fayda bashekimlik hemen hemsireyi savunmustu mahkemeye veein demislerdi o ara sorunlar oldu hc ugrasamamistik..

Evet basima geldi,yakin bi zamanda,
Azarlanmadim ama hastanede yatiyordum
Taburcu olacagim bir turlu cikisim yapilmiyodu bir turlu,
biz hastalar biseyden sanki anlamiyormusuz gibi konusuyorlardi.surat 5 karis.
Kavga ettim onlarla o hasta halimle (babam dier bloktan sesimi duymus) Ondan sonra yaptilar cikisimi. Bagirinca yani
Bimer ve cimer de sikayetim var.
Ister dikkate alinsin ister alinmasin herkes isini.duzgun yapsin
Ben de gunde yuzlerrrce insanla gorusuyorum isyerinde,asla kimseye kotu davranmiyorum.

Bazıları bulunduğu yeri hak etmiyor
İnsanlar ilk önce insan olabilsin sonra ne olursa olsun
Benim başımada geldi
Büyük kızım 13 yaşında regl olunca erken diye düşündüm aile hekimimizde tezini bu alanda yapmış emekli bir doktor du
Ben ve kızım sabah dokuzda gittik bir saat bekledik onlarca kişide bizimle bekliyor neyse doktor geldi daha gelir gelmez azarlıyor ne bu kalabalık gemşireye kızıyor hastalara herkes nasibini aldı
İlk hasta bizdik girdik hasta kim kızım benim dedi
Doktor dedim bey dedi
Kızım dedim sus dedi
Çocuğun derdi dedim çocuğun dili yokmu dedi
Ama dedim siz kendinizi çok şey biliyor zaneden anneler çocukları böyle zayıf büyütüyorsunuz dedi
Kızım bir bana bir ona bakıyor
Bende dayanamadım konun ne olduğunu bilmeden yorum yapmayın dedim
Anlatım hım dedi birşeyler anlattı
Tabi algılarım kapanmış öfkeden hiçbirşey düşünemiyorum kızım yanımda bağırmak olay çıkarmakta olmaz sadece çıkarken
Şunu yüksek sesle ilk önce insan olun dedim
Ne diyorsun sen dediğini duydum arkamdam o kadar

Bende yaşadım bide hamileydim devlete gitmiştik sıra bekliyoruz eşimle bir türlü gelmiyor herkes acilden geldim diyip giriyor esimde dükkana gidecek haliyle sordu niye bize sıra gelmiyor diye hemşire bisey demeden kapıyı kapatıyor esimde sinirlendi hasta çıkınca girdi niye cevap vermiyorsunuz dedi çıktı dışarı ona acil öncelik diyorlar ama acildekiler sonuç gösteriyor ve bizim sıra çok yavaş ilerliyor neyse geldi bana sıra girdim muayene edicek bana diyor esin kendini ne sanıyor bilmem ne bende büyümesin diye tamam onun adına Özür dilerim diyorum yok ne saniyor kendini bilmem ne bu arada hamileyim ama kanamam var düşük yapıyorum benimle ilgilenicegine hala esime laf sayıyor bende dayanamadım ağladım hala uzattı tabi öyle çıktım esimde beni öyle görünce noldu dedi anlattim o da daldi odaya tartistilar baya gercekten bazı doktorlar cok ukala o adamdan nefret ettim hamileyim kanamam var onla ilgilenicegine esim derdi böylelerini şikayet ediceksin haddini de bildiriceksin

Gün geçtikçe doktorların kalitesinin bozulduğunun bir göstergesi. Ay sonunda aldıkları maaşları sahiden hak ediyorlarmı sorgulanır . Sanki zorla çalıştıran varmış gibi iş yükünün patlaması hastalardan çıkıyor. :KK34:

Bazı doktorlar gerçekten çok tatlı ama bazıları da mesleğe başladığına pişman sanırım. Ben de ilk başlarda sizin gibiydim sonradan anladım onlar gibi cevap vermek gerektiğini. Benim anneannem kalp hastası, bir gün yine fenalaşmıştı devlet hst ne götürmek zorunda kaldık. Tüm geceyi orada acilde bir serumla geçirdi, poliklinikler açılınca da polikliniklere sevk edildi. İlk muayene odasında kendi yorgun düştüğü için ben mevcut hastalığını dr hanıma anlatırken işimi senden mi öğrenicem burda yazıyo şikayetleri dedi ki yazmıyordu kalp krizi geçirdiğini bile anlamamışlar ekg olmasına rağmen. Bu ne kompleks dedim beni odasından kovdu. Çıkmıyorum muayene bitene kadar burada duruyorum burası devlet hst siz beni kovamazsınız bu şekilde dedim. Sana ne oluyo ister muayene ederim ister etmem dedi, ne dediğinizin farkında mısınız muayene etmek zorundasınız ayrıca da ben hasta yakınıyım ne demek sana noluyo size güvenemem şu an kalp hastası bir yaşlı kadını üzüp strese sokuyosunuz bi de sizi yalnız mı bırakıcam dedim. Sonra teyzemler vs geldi de ben çıktım, çok şikayet edildi o doktor gitti o hastaneden sonra. Maalesef sağlık sektöründe profesyonel olmayan ve sabırsız insanların çalışması çok üzücü.

Mantiken haklisiniz ama nolur birazda empati yapin. Ben Turkiyede her hastaneye isim dustugunde o Hemsirelere ve Doktorlara aciyorum resmen.
Ismi okundukca iceriye alinicagini bildigi halde akbaba gibi kapinin esiginde bekleyenler mi yoksa komsum su ilaci tavsiye etti onu kullaniyorum diyenlermi daha vahim ?! Ve bu insanlar gunde yuzlerce hasta ve hasta yakinlariyla muhattap oluyor. Kactane merhaba, iyi gunler, rica ederim, tesekkur ederim, mumkummu , musaitmisiniz kelimelerini kullanan varki halkimizda ?!

Geçen hafta cuma günü babam kolonoskoi ve endoskopi oldu. Bu durumla alakalı bişey sormak için üst kata çıktım. Odada bir bayan ve bir erkek vardı. Ben baktım kapı açık boştur diye çaldım kapıyı ve girdim. Beni öyle bir azarladı ki. Az önce ban cezam bitti. Bidaha almak istemiyormmmmmmmmmmmmm

Back
X