Gebeliğe Hazırlık Doktor muayenesi-femara-amh

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ebrulim38

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2020
577
224
33
Arkadaşlar merhaba beş aydır gebelik oluşmuyor bugün doktora gittim adetli iken aşağıdan baktı yumurta rezervlerimin iyi olduğunu kistimin olmadıgını söyledi femara başlayalım Yumurta Takibi yapalım dedi 5gün içicekmisim
Amh ve prolaktin hormon testi yaptım haftaya çıkacak bu arada 290 lira test parası verdim. Rezervlerim iyi ise neden bu testi istedi anlamadım bu testi daha önce yaptıranlar var mı
Femara kullananlardan yorum istiyorum ilk defa kullanıcam sonraki sürec nasıl olcak şimdiden teşekkür ederim

Bir de femara ne işe yarıyor suan adetliyken kullanıcam yumurtlama zamanım da değil ki yumurtam olussun catlasın kafam karıstı aylar önce gittiğim bi önceki muayenem de aktif yumurta görmüştü demek ki yumurtlayaniliyoem bu ilaç dengemi bozar mı adetlerşm cok düzenli dir kafam cok karıstı

Rezervinin iyi olması yumurtaların her zaman yeterli büyüklüğe geleceği anlamına gelmiyor malesef. Yumurtalıklara bakarak zaten o ay oluşan foliküler hakkında bilgi sahibi olabilir muhtemelen amh o yüzden istemiştir.
Prolaktin başlı başına bi dert zaten yüksek olması gebeliğe engel. Ona da rutin bakılıyor. Femara da bu ay oluşan folikülerin gelişmesine yardımcı olacak bir ilaç. Gebe kalamayan kadınlarda ilk uygulanan tedavidir. Ilacın denge bozduğuna hiç şahit olmadim aksine benim adetlerin daha düzenli olmuştu kullanırken.
Tavsiyem eşiniz de mutlaka sperm değerlerine batkırsın. Sperm kaynaklı bir sorun varsa siz boş yere ilaç kullanmamış olursunuz.

Cok teşekkür ederim evet o da bu hafta baktırcak bugun el mahkum başlıcamm femaraya umarım faydalı olur

Siz de mi adetliyken başladınız bana 10 tablet verdi

Amh bakilmadan yumurta rezervi anlasilmaz, ultrason saadece genel bir fikir verir doktora.
Femarayi doktorunuz nasil soylediyse o adette kullanin herkese farkli kullanim sekli verilebiliyor. Adetin genelde 3 veya 4. Gunu baslanir, 5 gun gunde 2 tane icilir ve ilac bitiminden bikac gun sonra doktora gidilir yumurta takibine baslanir, yani siz ilaci bitirdiginizde ve bikac gun gectiginde yumurtlama zamanina denk gelir. Yumurta 18-22 mm buyukluge ulastiginda catlatma ignesi verilir. Bu igneyi doktorun belirledigi saatte kendiniz kol veya gobekten vurursunuz. Igneden 36 saat sonra ilk iliski onerilir, 2. Iliski 48 sonra onerilir her ihtimale karsi yani yumurta catlamazsa vs diye. Bundan sonra 14 gun beklenir ve test yapilir
Femara ile 3. Kullanimda hamile kaldim.

Cok teşekkür ederim evet o da bu hafta baktırcak bugun el mahkum başlıcamm femaraya umarım faydalı olur
Öyle çok ağır bir ilaç degil korkmayın.
Evet adetin 3.gunu başlamıştım 5 gün sabah akşam içtim. 6.gün kontrole gittim çatlama iğnesi verildi sonra da ilişki önerildi

Cok güzel anlatmıssınız cok teşekkür ederim

Merhaba canım, ben de bu ay ilk defa femara kullandım. Adetliyken gittim,3. gün ilaca başladım, 5 gün günde 2 defa kullandım. İlacı kullanırken sadece biraz uyku ve yorgunluk oldu. Adetimin 12.günü doktora kontrol için gideceğim önümüzdeki pazartesi günü.

Amh testini doktorlar mutlaka istiyor. Hormon değerlerini de görmek istiyorlar. Ancak sizin sadece 5 aydır gebelik oluşmamış, 5 ay olmaması çok normal, eğer yaşınız gençse, eşinizin sperm değerlerinde sorun yoksa, amh değeriniz, hormonlarınız ve rahim filminiz de sıkıntı yoksa, femara ile mutlaka bir sonuç elde edersiniz.

Merheba canım sizin amh ve fsh kaç çıktı.

Merhaba yorumunuz için cok teşekkür ederim yasım 29 eşimin de spermlerine baktıracagız dediğiniz gibi ben de haftaya gideceğim bakalım 5gün kullanıp umarım sizin de benimde olumlu sonuclanır

Merhaba arkadaşlar. Bende az önce muayeneden çıktım. Ekim ayında kimyasal gebelik yaşamıştım. Bugün bana femara hapı 10 gün boyunca günde iki kere kullanmamı söyledi doktorum. Bir yanlışlık yoktur değil mi? Herkes 5 gün kullanmış çünkü

Beş gün boyunca toplam on adet demiş olabilir mi yumurtlama bozukluğunuz falan mı vardı acaba femera çok kuvvetlş bir hap beş günden fazla çok önermiyolarlar.yinede doktor bilir

Değerlerin güzel. Amh yaşına göre çok fazla. Vajinal muayenede kaç yumurta sayıyor doktorun.
Bugün tekrar muayene oldum, yumurtaların büyümüş dedi ama asıl benim rahmim şekline takıldı. Rahim istediğim şekilde kalınlaşmamış dedi.. Bugün adetimin 12.günü.. Histeroskopi gerekiyor dedi, gelecek ay başı ameliyat olmam gerekecek..

İnşallah tedavin başarılı olur. Tez zamanda hamile kalırsın canım. Ben çok zaman kaybettim 1 yıldan fazla artık tüp bebek kısmına bakacam.

İnşallah tedavin başarılı olur. Tez zamanda hamile kalırsın canım. Ben çok zaman kaybettim 1 yıldan fazla artık tüp bebek kısmına bakacam.
Bize de tedaviden sonra tüp bebek önerdi ama o döngüye girmek beni çok korkutuyor.. maddi, manevi çok yıpratıcı bir süreç.. hayırlısı inşallah hepimiz adına..

Bize de tedaviden sonra tüp bebek önerdi ama o döngüye girmek beni çok korkutuyor.. maddi, manevi çok yıpratıcı bir süreç.. hayırlısı inşallah hepimiz adına.

Maalesef öyle ama geç kalmamak o treni de kaçırmamak lazım. Çünkü yumurtalık rezervi gün be gün yok oluyor. İnşallah tüpe gerek kalmadan sana da bana da rabbim çifter çifter versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…