Hangi ülkede kaliyorsun canim? Lisedeki aldigin puan mi üniverstiye girmeni belirliyor?
Ben senin yerinde olsam ne yapip, ne edip puanlarimi düzeltirdim ve orada tip'a girerdim.
Türkiyeye gidip okumak pek mantikli gelmiyor. Zaten tip çok agir bir bölüm ve bunun Türkçesini okumak çok daha agir olur sana. Velev ki diplomayi aldin, Türkiyede alinan çogu diplomalar, genelde Avrupada kabul edilmiyor. Yani sen yine Türkiyede kalman gerek.
Zayif aldigin dersler için özel ders alamazmisin? Sinif arkadaslarindan yardim alamazmisin?
söyle bir imkanin var bizim burda lise 3 den sonra okul bitince komvux diye bir yer var dersleri toparlamak icin ama onun da söyle bir kötu seyi var mesela lise den direk basvuran kisileri öncelik olarak aliyorlar ve komvux den basvursan kisileri 2 inci listeye aliyorlar ve ben 2-3 sene orda okuyup derslerimi duzletip hadi bir de giremezsem istedigim yere .s
Dersler konusunda da dersaneye yazilir maddi durumunuz varsa ozel ders alirsiniz ama iste tip icin gereken puan yuksek yeterli gelir mi bilemem.Ben tip okuyorum lise 2den itibaren duzenli calisarak kazandim hepsini biraraya sıkistirsam basaramazdim.Yani kazanmaniz 2-3 sene surebilir.Belki biraz ic kararttim ama malesef gercekci bakarsam boyle.Ama 2-3 sene de surse ugrasirim kazanmak icin derseniz kazabilirsiniz tabi tamamen emege,azme ve calismaya bakar.
Ozelden yardimci olurum canim ben sana :) basligi isgal etmeyelim.Ygs bitmis olarak lise 4'e baslasak, lise4 te de iyi calisirsak istanbulda iyi bir tip fakultesi kazanabilir miyiz? Hazir tip okuyan birilerini gormusken yazayim dedim, bu arada 11i ygs den 120 net yaparak bitirdim, sizce ne kadar artirabilirim son sinifta? Yardimci olursaniz cok cok sevinirim
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Dersler konusunda da dersaneye yazilir maddi durumunuz varsa ozel ders alirsiniz ama iste tip icin gereken puan yuksek yeterli gelir mi bilemem.Ben tip okuyorum lise 2den itibaren duzenli calisarak kazandim hepsini biraraya sıkistirsam basaramazdim.Yani kazanmaniz 2-3 sene surebilir.Belki biraz ic kararttim ama malesef gercekci bakarsam boyle.Ama 2-3 sene de surse ugrasirim kazanmak icin derseniz kazabilirsiniz tabi tamamen emege,azme ve calismaya bakar.
Ben de tıp okuyorum sadece lise sonda çalışarak kazandım. Sizden çok daha zekiyim demeye calismiyorum gözünü korkutmayalim abartmayalim diyorum. Istedikten sonra iki üç seneye gerek yok çok calis ama kendini ver çok iste, gözün korkmasın isteyince hepsi olur. Ama tip hayatın boyunca çalışmak zorundasın hani bunu lise gibi düşünemezsin belli bi sınav yok çünkü her sınav birbirinden önemli birbirinden zor fakultede. Kazanmak kolay, okumayı gözün alıyor mu iyice düşün. Şansın açık olsun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Lise sonda nasil yetistirdiniz ki sormasi ayip?Lys mat fizik kimya biyoloji vs bir suru ders konu.Ygsyi hic katmadan.Lise 2 ve 3te alt yapiniz olmadan olmaz bana gore.Etrafimda kazanan herkes lise 2 ve 3te de iyi cocuklardi ders olarak.Son sene sadece okusaniz yetismez degil ki bir suru soru cozmek hele de soran arkadas gibi avrupadan gelerek.Polemige donusturmek istemiyorum ama herkes genelde son sene calistim kazandim oluyor nedense ,lisede de herkes calismiyorum calismiyorum yapar herkesten fazla calisirdi.
Neyse bunun icin sizinle tartismayacagim.Haklisiniz komigimdir baya.Can cikar huy cikmaz demisler , dogru demek ki.Çok komiksiniz aslında doğru soyluyosunuz ama 16 yaşında calistin calismadin kavgası yapan çalışkan çocukların tartışmalarının perde arkasını özetliyorsunuz. Bi yerden bi olgunluktan sonra kimse çalışıp çalışmadığı konusunda yalan söylemez. E iyi bi lisede okudum başarı düzeyi olarak, hocalarim çok iyiydi adı sani olan kişilerdi, ben derslerle ilgilenmesem de bişeyler empoze ediliyordu tabi bana o okulda. Ama bunlar olmasaydi da son sene gecesini gündüzüne katarak çalışan bi insanın başarısız olmasi için bi sebep göremiyorum herkesin bünyesi farklı çalışır belki arkadaş kendinin farkında değil, belki o iki üç sene beklemesine gerek kalmayanlardan. Ben başarılir diyorum inatla yapamazsın diyenlere asla aldırma diyorum konu sahibi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Neyse bunun icin sizinle tartismayacagim.Haklisiniz komigimdir baya.Can cikar huy cikmaz demisler , dogru demek ki.
bulgaristanda sınava bile girmeden gidip istediğin bölüme kayıt yaptırabiliyorsun. ama bulgarca öğrenmen lazım.
az gelişmiş ülkelerin üniversitelerinde böyle imkanlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?