Ben de kızımı götürmüştü ve rapor almayı unuttum. İdareye durumu açıkladim onlar da hocam sorun değil 10 gün mazeret izni hakkınız var bir dilekçe yazın yeter dediler.
Yok yıllık izin değil,idari izni söylemiş arkadasOgretmenlikte yıllık izin yok ki ya.
Yok o belirli günden sonrası için kaymakam izni gerekiyor. 1 gün okul müdürünün insiyatifinde.Ama o kaymakamlığa gitmiyor mu? Biz de hep uzun iş derler. Vermezler hiç. Of
Okulunuzda ki idarecilerden birine sorsanız,sıkıntı çıkar mı diye ....Ben rapor,refakatci izni aldığımda fotosunu çekip gönderiyorum okula o an.Bu gün Cuma geçmişe yönelik hiçbir değişiklik yapılamaz evrakta
Ogretmenlikte yıllık izin yok ki ya.
Peki o geçmişe dönük olabiliyor mu? Gün olmuş cumaYok o belirli günden sonrası için kaymakam izni gerekiyor. 1 gün okul müdürünün insiyatifinde.
Evet ben birgun sonra okula gidince anlatmıştım durumumu. Bu idareden idareye değişir mi onu bilemiyorum.Peki o geçmişe dönük olabiliyor mu? Gün olmuş cuma
O zaman önce doktoru mu arayayım. Doktorum iyi bir bayan aslında. Sistemi izin veriyorsa belki düzeltebilir ama geriye dönük ise sistem izin veriyor mu işteSevk almaya çalışın. Doktora gidin durumu anlatın, en kötü gittiğiniz gün orada olduğunuza dair bi belge isteyin, sevk olur öyle. Nerede olduğunuz kanıtlansın en azından. Hiçbiri olmazsa mecbur mazeret izni yazdırırsınız okul müdürünüze ama doktorla görüşüp duruma göre idarenizi arayıp durumunuzu anlatan net bi bilgilendirme yapın.
Bu kadar canınızı sikmayin. Hallolur siz önce doktorunuzu ve duruma göre de idareyi arayın. Bizim okulda bir arkadaş doğum iznine ayrılmıştı doğum izni bitmiş 10 gün geçmiş ve arkadaşın haberi olmamış ve memuriyetten çıkarılmış sonra ayarlandı ama nasıl ayarladilar bilmiyorum. Sizin de sorununuzun bir çözümü vardirO zaman önce doktoru mu arayayım. Doktorum iyi bir bayan aslında. Sistemi izin veriyorsa belki düzeltebilir ama geriye dönük ise sistem izin veriyor mu işte
Bu kadar canınızı sikmayin. Hallolur siz önce doktorunuzu ve duruma göre de idareyi arayın. Bizim okulda bir arkadaş doğum iznine ayrılmıştı doğum izni bitmiş 10 gün geçmiş ve arkadaşın haberi olmamış ve memuriyetten çıkarılmış sonra ayarlandı ama nasıl ayarladilar bilmiyorum. Sizin de sorununuzun bir çözümü vardir
Öğretmenlik bu açıdan gerçekten çok zor. Ben hep dua etmişim direk iyi idarecilerle karşılaştır diye. Siz o zaman önce doktorunuzu arayıp konuşun. Ben anlamıyorum öğrenciler bile tek bir dilekçeyle özürlü devamsızlık yapabilirken biz yatak doseklik hastayken bile gitmek zorunda kalıyoruz.Kimsenin ağzına dil vermek istemem. Bu kesin başka zaman önüme gelecek bu benim, idaremi tanıyorum.
Bir de benim okulumda rapor almak çok büyük bir mesele yani ölmesiysen okula gelmen lazım anlayışı var. Ben de hem oğlum hem ben hasta olmamış olsaydık yine bir kişi idare ederdim. Tek başıma çok rahatsız olduğum da bile okula gittim ben. Şimdi bunu ifade etsen anlamazlar. Çok stres oldum çok .
Keşke o kadar kolay olsa. Dedem vefat ettigi gece pazar gecesiydi. Apar topar 700 km yol gittim. Öğlen cenaze defnedildi, izin veremem yarın okulda olacaksın denildi diye taziye akşamı tekrar yola çıkıp p.tesi sabah okula gittigimi biliyorum. Okullar biraz garip malesefMazeret izni kullanın
Öğretmenlik bu açıdan gerçekten çok zor. Ben hep dua etmişim direk iyi idarecilerle karşılaştır diye. Siz o zaman önce doktorunuzu arayıp konuşun. Ben anlamıyorum öğrenciler bile tek bir dilekçeyle özürlü devamsızlık yapabilirken biz yatak doseklik hastayken bile gitmek zorunda kalıyoruz.
Bunun merkezle ilgisi yok emin olun. Kardeşim bir ilçede görev yapıyordu o da benzer sıkıntıları çok yaşamıştır.Malesef. Ben de ilk atandığım yer dışında hiç anlayışlı idare görmedim. Ankara merkez diye mi böyle acaba diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?