Doktor sorumsuzluğu

Ben sinirle yazmisim ama cidden eksik anlatmisim. O eksik yerleri sizin doldurmanizi bekleyemem. Doktordan ne bi guleryuz ne bi ilgi ne de bi bilgilendirme girdum bu zamana kadar aslinda bundan yakiniyorum. Bugunde iceride en fazla 1 dk durmusumdur benden once giren hastayla beraber ciktik. Konusamadim bile.
Evet ultrasona sokmak gibi bi zorunlulugu yok. Ama gebelere her gidiste yapiyolar ve bugunku yogunluk sebebiyle yapmadigini dusunuyorum. Ultrason yapmamasindan ziyade beni basindan savmak isini hizli halletmek amaciyla bu sekilde davrandigini dusundugum icin sinirlenmistim

Acil dogumu vs anlayis gosterilir gercekten anlayissiz bi insan degilim. Ancak odasindan bi an once cikmami ister gibi konustu kendisi. Ben tek kelime edemedim bile. Insan ilgi bekliyo ister istemez. Iceride 1 dk durdum en fazla ama 1 dkda da insanin gonlu hos edilir ilgi gosterilir bilgi verilir. Yogun olmasini anliyorum. Sebebi her neyse gec gelmeside bu yogunlugu arttirdi bununda farkindayim ama senle isim bitti siradakiii havasinda olmamali bazi seyler

Sana bir önerim var madem bu kadar önemsiyorsın ve paniksin 20.haftadan sonra kalp dinleme cihazı al evde istediğinde dinlersin. Ultrason şart değil.
İkincisi ben de doktor eşiyim. İnan eşim akşam geldiğinde eve ağzı açk uyuyor. Yemeği yiyecek hali kalmıyor. Küfür edenler sırada sabırsızlanlar, odaya pat diye dalanlar daha neler neler ve iş yükleri o kadar çok ki... insanın kapasitesini aşıyor baZen. Özellikle kadın doğumcularbu konuda çok muzdarip. Hiçbir çalışan şiddeti haketmez. Herkesin günü gününü tutuyor mu onlarda insan. Bazen bu şikayetlerle şevkleri bile bozulabiliyor. Gün içinde neler görüyorlar. Uykusuzluk nöbetler... çok zor şartlarda uzman olup emek emek geliyorlar o günlere iletşim problemi yaşadıgınız o doktorun bile elleri kaç kişiye şifa oldu bilemezsiniz. Bunda bu kadar sinirlenecek ya da doktorun kararını sorgulyacak bir durum göremiyorum.

2 doğum yaptım.
İkisinde de her ay rutin olarak ultrasonla bakıldı.
Hatta ilkinde merak ettiğimizden haftada bir bile gittik, ilk bebeğimde 20 kere falan ultrasona girdim.
Tabi ki özel hastanedeydi doktorum.
Zararlı diyenler neye dayanarak söylüyor acaba, hangi bilimsel verilere göre bunu belirtiyor?
Ses dalgasıdır ultrason ve herhangi bir zararı olsa asla bakılmaz zaten.
Ayrıca bebeğinizin gelişimini önündeki test sonuçlarında görebilmiş mi o doktor merak ettim.
Allah korusun kimseye yaşatmasın da belki kalbinde sorun var, az atıyor belki plesenta sıvısı azaldı, bebeği besleyen kordonda akış yavaşlığı var?
Bunun vebalini nasıl alabiliyor?
Bana kimse diğer ülkelerden bahsetmesin, çünkü burası Türkiye ve ben buradaki kanuna, güvenceye, kurallara göre yaşıyorum.
Avrupa veya Amerika’ daki ne doktorlar ne de doğum prosedürleri hiç mi hiç bizleri alakadar etmiyor.
Çünkü biz burada neredeyse Allah’a emanet yaşarken, oranın vatandaşı doğum yaptığı andan itibaren devlet tarafından birçok koruma altına alınıyor.
İnsan değer verilmeyen bir ülkeyle, kanunları çok kati bir ülkeyi kıyaslayamazsınız.
Daha geçen sene doğumda karnında makas unutulan kadın öldü, doktoru ise sadece meslekten men edildi.
Avrupa Amerika da yaşansa, kaç sene ceza yerdi acaba ölüme sebebiyetten!

Sinirimin aşırılıgini hormonlarima verin lütfen. Sabah fazla sinirlendigimin arkindayim. Kararini sorgulamiyorum doktorun. Derdim ultrasona girememek degildi. Evet o gun yoğundu. Gec geldigi icin o yogunluk dahada bi artti normal olarak.

Ben bu yogunlukta cok ozel bi ilgi beklemiyorum. Anlayis tabiki gosteririm. Sadece iceride durdugum 1 dkdan hic bisey anlamadim. 3-5 cumle soyledi ve hadi cikabilirsin dedi bu kadardi.

Bana konusma firsati vermedi ama en azindan bi an once git der gibi davranmasaydi. Bu beni rahatsiz eden seylerden biri.

Allah esinize kolaylik versin.

Son düzenleme:
Ultrason zarariyla ilgili bi bilgim yok. Diyelim ki zararli. Ve bu yuzden bakmadi bana bunu "ultrasonla bakmicam bugun, cikabilirsin." seklinde soylemek yerine "bebek cok fazla ultrasona maruz kalmamali 3lu tarama icin geldiginde ultrasona alalim seni" bi nebze anlardim. Ha evet bebekle ilgili bi sikinti olabilir ve bu yuzden ultrasona girmemis olmakta sıkıntıya soktu beni.
Diger konulardada size katiliyorum. Birwbir olmasada yakin goruslerdeyiz

Evham yapacağın içine sinmeyen bir durum var ise doktorunu değiştirmelisin. Herşeyden önce iki candan mesul kadın doğum doktorları. Bu sebeple çok daha vicdanlı karşısındaki iki can için kendini çok daha mesul hisseden insanlar olmalı. Sorularını sorularını rahat sorabileceğin kendine yakın bir doktor olmalı. Benimkini istersen bilgilerini paylaşabilirim .

Kesinlikle katiliyorum. Ozeldeki ikinci goz olsun diye gittigim doktordan cok memnunum bu konuda. 3Luyude yaptirdikta sonra tamamen ozele devam edicem sanirim.

Devam ettiğiniz başka bir doktor varmış, ona görünün derim.
Çünkü ilk 20 hafta detaylı ultrasona kadar gerçekten risklidir, bir sıkıntı varsa ortaya çıkan ve erken tanıyla çoğunlukla önlenebilir risklerdir bunlar.
Ve ultrason harici bunların tahmin edilebilmesi mümkğn değildir.
Doktoru nereye şikayet edebilirsiniz bilmiyorum ama şikayet etseniz de sonucu olmayacaktır, birsürü savunma burada yapılmışken, kendisi pekala muhteşem şekilde haklılığını ispatlayacaktır.
Özellikle doktorumu seçerken bu kriterlere dikkat ettim ben, her gidişimde parmaklarına varana kadar sayan, midesi dolu mu çiş mi yapmış tek tek tek anlatam bir doktor buldum.
Yüzünü göremediğimizde yarım saat gezmemizi isteyip, tekrar muayene ederdi.
Sizin yaşadığınız şeye tahammül edebilmem imkansız, öyle söyleyeyim.
Doktor şartları zor olabilir ama böyle bir meslek seçiliyorsa aciliyet söz konusu değilken her hastaya gerekli özen ve bilgi verilmelidir.

Anlayisiniz icin tesekkur ederim. Genelde gebelik gecirmis insanlar daha cok anladilar derdimi. Ozeldeki doktorum dedi bi yandan devlete devam et bosuna buraya test parasi vermezsin diye. O yuzden devlete gidiyorum. Zaten bu olaydan sonra hemen gittim ozeldeki doktora. Sonuclarima bakti yorumladi. Konustuk sikayetlerim var mi yok mu sordu ve Ben bisey demeden hadi gel bebege bakalim dedi. Hosuma gitti yani. Bide bebek bagdas kurmustu. Cinsiyeti gorebilmek icin kadin o kadar ugrasti ki anlatamam. Ben kendime bakiyo olsam o kadar ugrasmazdim. Gostermicek der birakirdim. Sagolsun cok ilgileniyo. Hatta mahcup oldu sanki cok ugrastim ama gostermedi diye aciklama yapti biz cikarken

Doktor dediğiniz böyle olmalı zaten.
Bunun yoğunlukla inanın hiç ilgisi yok.
Mesleğini severek yapan insan, herdaim böyle.
Anlattığınız kadarıyla zaten doktorunu bulmuşsunuz şimdiden hayırlı doğumlar dilerdm.
Benim doktorum ilk doğumumda bulunduğu hastaneden dolayı az hasta görürdü, rahat rahat bakardı.
İkinci doğumumda hastane ücret güncellemesi yaptı ssk ile anlaştı ve doktorumun kapısında 25 30kişi beklediğimizi bilirim muayene için.
Ama yine ilgisi alakası aynıydı, 5de çıkmaz tüm randevuları kaçta bitiyorsa o saate kadar tüm hastalarını alırdı.
Kimse birinin boğazına yapışmıyor doktor ol diye,
ülkemizdeki durum belli.
Doktorlar günde 100 150 hasta bakacak yani, bile bile yapsın bu işi yorgunluk diye bir af olamaz gözümde, sağlık söz konusu olduğunda.

Devlet hastanesinde bu drlar neden denilen saatte işe başlamıyorlar diye sinir olurdum ta ki doğumumu orada yapana kadar.onlar muayeneye başlamadan önce doğum yapanlara sabah vizitesine gidiyorlar bu drun keyfi bir durumu değil yani

Siz özel hastane ile kıyaslıyorsunuz ama devlette sonuç için giderseniz sonuca bakılır.ben yarım dk sonuç açıklaması için git gel 3saat yol gittiğimi bilirim.

Eğer son görüşmenizden itibaren bir ay geçmiş olsaydı ultrasonda bakardı ama iki haftalık bir süre gereksiz ve başka hastaların hakkına girmektir.

Daha sonraki yazılarınızda bunların yanısıra drun suratsız olmasından gem vurmuşsunuz.devlet hastanesi maddi durumu çok yüksek olmayanların,haliyle okur yazarlığın daha düşük olduğu ortamlardır.kolay değil kim bilir gün içinde kaç çeşit insanla karşılaşıyordur.

Burada maksadım dru savunmak değil ama öyle drlar gördümki hamile halimle beni hüngür hüngür ağlatan bile..oyüzden bu drun yaptıkları bana gayet normal geldi.

Sorunuza gelecek olursak şikayet etseniz de haklı çıkmayacağınızı düşünüyorum.

Şikayet sebebi ne olacak merak ediyorum??
Doktor gerek duysaydı ultrasona alırdı zaten. Demek ki ultrason zamanı değilmiş. Siz neyi ne kadar biliyorsunuz da bu konuda yorum yapıyorsunuz? Bu çok bilmiş ve şımarık hasta tavırları yüzünden doktorlar suratsız.

Devlet hastanesi olduğu için sırada bekleyen birsürü hasta vardır ve doktor onları da muayene etmek ya da ilgilenmek zorundadır,bir hamilenin şımarıklığı nedeniyle işi neden aksasın?

Dünyanın merkezindeyim çünkü ben hamişimm psikolojisinden çıkarsanız doktor şiddetini de haklı görmezsiniz.
.

Son düzenleme:
Bu şikayetlirniş, isteklerinizi doktora söylediniz mi, hayır. Sırf testler beleşe gelsin diye iki doktora birden gidip zamanından çalıyorsunuz bir de o doktorlar keyfi bir şekilde gecikmiş gibi konuşuyorsunuz, hayret ettim. Doktor viziteden geldiği içib gecikiyor asıl poblem 9 a randevu veren sistemde. Ayrıca madem özelde muayene oluyorsunuz testlerinizi de orda yaptırın, ultrasona da orda girin.

Aslında ultrasonla iki kez baktırmanız doğru değil.
Ayrıntılı ultrason (perinatolog yapmıştı)sonrası kendi doktoruma gittim ve muayene kaydı bile açmadılar sadece test sonuçlarıma baktı doktorum,1 ay sonra bakalım dedi ve haklıda bence.
Sizinde testiniz iyi çıkmış bu sebeple bakmamış olabilir ki zaten özelde baktırmışsınız yada baktıracaksınız ultrasonla.
Bunun dışında devlet hastanesinden çok iyi bir performans beklememe durumu var,çok iyi doktorlar vardır muhakkak ama aşırı yoğunlar,günde kaç hasta baktıkları aşikar. Ha geç gelmesi konusunda haklı olabilirsiniz ama şikayet etseniz dahi,acildeydim ,ameliyattaydım vs diyebilir.
A plus bir özel hastaneye gitmeme rağmen,başka bölümlerde beklemememe rağmen,kadın hastalıkları ve doğum bölümünde bekliyorum,randevu saatine çok nadir uyuluyor. Acile gidiyor,acil kanamalı bir gebe geliyor haliyle benden önce giriyor ki girsin zaten yapılabilecek birşey yok.
Perinatolojide bile ki ücretini sigortam karşılamadı,güzel bir meblağ ödedim ona rağmen, 15 dakika geç girdim,içerdeki gebenin bebeği dönmese sizi etkiliyor ister istemez. O doktor da detayli görmek durumunda atlayamaz bunu.

Merhaba, geçmiş olsun. Maalesef yaklaşık bir buçuk sene önce böyle bir doktorun ihmali yüzünden bende çok mağdur olmuştum. Allah Doktorun iyi kalpli ve ehlisini karşımıza çıkarır inşallah.
En son kontrolünüz ne zaman yapılmıştı, ultrason muayenesi olmuş muydu ? Eğer iki hafta önce 2 li tarama testi yapılırken ultrasonda da bakıldıysa bebeğe, gerek görmemiş olabilir, ama usg kontrolünüz daha eski tarihili ise belki özelde gittiğiniz doktora başvurabilirsiniz. Şikayet konusunda BİMERe yazabilirsiniz, hastaneden ayrıntılı cevap isterler.
Rahat hamilelik ve kolay doğum diliyorum. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Tesekkur ederim ilginiz icin. Beni hep 2 haftada bir cagirirdi ve ultrasonla bakardi. Ikili tarama icin gittigimdede bakmisti. Bakmiyorum demesine sasirmam bu yüzden. Ilk gebeligim tecrube ve bilgim az o yuzden bi aciklama ve guler yuz bekledim kendisinden ama tam tersi birisi.
Amin insallahh

Tepkinizde çok haksızsınız. Belki gece acil ameliyatı vardı belki yoğun bakımda takipli hastası vardı. Usg illa da yapılması gereken birşey değil zaten. Hamilelerdeki usg merakını (ayrintili usg hariç ki o da 1 defa yapilir) ben anlamıyorum zaten. Siz sonuc göstermeye gitmişsiniz sonucunuza da bakmış.
Acil nöbetçisi olan doktor hergün değişir. Kadın randevu almamış acil bir durum için gelmişse tabiki acil hekimine yönlendlrecek. Aradan bakıym dese işte böyle sizin gibi anlayışsız hastalar yok doktor randevu saatini geçirdi dövmek lazim bilmem ne diye dikilecekler karşılarına. Avrupada yaşasan sen hem özelde hem devlette iki ayrı doktor bolluğunu zor görürsün.

Ne kadar çok biliyorsunuz maşallah
O haftada zaten ultrason bakılmaz
Ki şuanda zaten 4 haftada bir bakılsa yeten dönemdesiniz doktor 2 haftada bir bakıyosa bunun sebebi ilk başta kese görülmesi kalp atışı duyulması sebebi ile bakılır.
12 haftalıkken ikili tarama, 16 haftalıkken üçlü tarama var bu ikisi arasında muayene yok. Bebeğin ileri yada geriyse zaten mudahale edemiyor buna, napıcak iğne sokup fazlasını mı alıcak tövbe tövbe
Ultrasonun da zararlı olduğunu, bebeğin kalbinde ısınma yaptığını da biliyorsunuzdur dimi? Çok biliyorsunuz ya sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…