Doktor sorumsuzluğu

Amin insallah. Sabah cok sinirlendim. Anormal sinirlendim gercekten. Esim haklisin ama buyutuyosun dedi hep. Ozele gittik. Bebegimi gordum terapi gibi geldi bilmiyorum. Cook hareketliydi bugun.
Simdi sakinim bende farkindayim fazla takildigimin ama horminlar yapicak bisey yok. Kizmakta hakli miyim. Evet hala hakli oldugumu dusunuyorum. Tavri cok kotu cunku ama sinirimin boyutu cook fazlaydi

Siz sanirim 6 yil tip okudunuz,üzerine gece gündüz demeden calisip tipta uzmanlik sinavina hazirlanip kadin dogum ihtisasi kazandiniz ve 4 yilda ayda 15 gün günasiri nöbet tutup kadin dogum uzmani oldunuz...sizin gec geliyor dediginiz doktor operator doktor yani operasyon yapan ameliyat yapan doktor gerci siz herseyi cok iyi bildiginiz gibi onu da coook iyi biliyorsunuzdur.... acil hastasi cikmis olabilir,serviste hastasinin durumu acillesmis olabilir,sabahlari vizitini yapip geliyor olabilir..ayrica her gelisinizda ultrason yapmak zorunda degil...madem herseyi bu kadar cok biliyosunuz devlet hastanesi dr nu begenmiyorsaniz bi zahmet özelden takip ettirin bebeginizi..

Ultrasona sürekli girmenin matah birşey olduğunu size kim söylüyor bu kadar fevri olacağınıza biraz daha bilinçlenin. Tabi ki de geç gelmesi sorun ama ultrasonla bakmıyor diye kızamazsınız, eskiden 2 kere girilirdi ultrasona yurtdışında da çok gerekmedikçe girelmez.

Sağlık sektörü hala berbat doktorlar da tükeniyor.. Siz yine şanslısınız benim oğluma hamileyken devlette doktor bana düşük yaparsın yakında hiçbgelme buraya kanaman çoğalırsa ağrı kesici al okadar dedi... Hemen özele gittim yavrumun iyi olduğunu öğrendim... O doktoru şikayet ettim.. Hiç birşey olmadı bana şöyle söylediler o gün çok yoğunmuş ve netice insanmış

Ultrason her kontrolde yapılması şart olan bir şey değil eğer bir sorun nedeniyle gitmediyseniz. Tabi insan orada bebeğini görmeyi istiyor kontrole gittiğinde ama devlette çok sıkıntı. Ben ilk muayeneye gittim hamile olduğumu öğrenince eşleri içeri almadılar benim de eşimin de morali bozuldu tabi. Kalp seslerini duyamadım doplerle bakılması gerek dedi ve bakmadı. Maalesef böyle şeyler oluyor. Stres yapmayın bebeğe zarar. Ben özelde devam ettim bir daha devlete adım atmadık. Arkadaşlarım devlet ve özel günlerini ard arda getiriyordu devlette bakılmasa bile özelde görüyorlardı.

Ozellikle bu haftalarda cinsiyet yorumlari yapiliyo ve agrilarimdan dolayi gormek icimi rahatlatmak istedim. Bakmak zorunda degil ama su yuzden gerekli gormuyorum dese yeterdi. 3-5 cumle siraladi laflari agzima tikti ve yolladi

O paikolojiyi yasatmalari gercekten cook kotu

6 yil tip okumadim. Ama gittigim doktordan beklentim gulen bi surat. Onu gectim konusmama izin verilmesi ve azda olsa bilgilendirilmek.

Şu ülkede en acıdığım gruplardan biri de doktor grubu. Türkiye sayısal sıralamasında ilk onbeş bine gir. O zekayla mühendis olmak yerine insanlara yardım etme amacıyla doktor ol. Devlet hastanelerinde cılkın cılkın çıksın. Hamile prenses zevk için ultrsona girmedi diye köpürsün. Hadi git de bu davranışları yurtdışında yap bakalım başına ne iş geliyor. Haddinizi bilin biraz

Anlatamiyorum galiba.
Ben buraya yazilan butun yorumlara saygi cercevesinde cevap verdim. Herkesin gorusunede saygim var. Ama siz haddinizi bilin. Uslubunuzu degistirin. Defalarca dedim tek derdim ultrason değildi diye. Ultrasonu neden istedigimide acikladim. Doktorun tavrinida.
Kendimi acikladim cunku gayet duzgun bi sekilde elestirilmistim. Size vericek cok fazla cevabim var ancak su uslubunuza layik gormuyorum. Hamile prenses olarak parmaklarimi yormuyorum. Ve tekrar soyluyorum. Asıl siz haddinizi bilin

bankaya gittiginizde veyahut başka bir devlet dairesine orada da gülen bi surat bekliyor musunuz acaba?
Bankacilar dört dörtlük demiyorum ancak monolog yerine diyolog gerceklestirebiliyorum. Onun disinda laflari agzima tikmak neden. Doktorla aramizda gecen diyalog(!) anlatiyim size.
Gebelik olcumlerimi yaptirdim. Kilo tansiyon vs. baktilar. Gayet guler yuzlulerdi ancak buna gerek yoktu. Cunku bilgilendirmeye heveslilerdi. Canim bak sonuclarin doktora dusmuyo siran gelmeden ust kattan al tamam mi dediler. Bugun egitimimiz var ona katilabilirsin dediler. Olcumlerden ciktim. Sonuclarimi aldim sirami bekliyorum. Ismimi gordum ve iceri girdim. Benden onceki hasta ultrasondan kalkiyodu sanirim ve bu nedenle esimi iceri almadi. Esimde disarda diger hastanin cikmasini bekliyodu girmek icin.

Girdim sonuclarimi uzattim. Goz gezdirdi. Ve konusmamiz.
Doktor: Bi sorun yok gibi duruyo. Su tarihlerde 3luye gelirsin. Sabah erken gel. Ultrasonla bakmicam bugun. Hadi çıkabilirsin.
Ben:Tamam.

Cunku sadece tamam diyebildim. Laflarinin arasina girmek istedim ama musaade etmedi acikcasi. Ve benden once giren hastayla beraber ciktik. Hatta galiba ben once ciktim.

Beklentim sadece gulen bi surat degil. Evet gulmeyebilir. Mizaci farklidir. Ben gulumsemeyi gectim. 6 yil okudugu meslegi severek yapan insanla yapmak istemeyerek yapan insan farkediliyo. Bazi doktorlar o kadar ilgili oluyolar ki. Insan ordan mutlu ayriliyo.
Annem meme kanseri suphesiyle bugun hasteneye gitmisti. Doktorunu anlata anlata bitiremedi. Kadin aonuclari eline verip ne yaziyosa aciklamis. (kanser suphesi ciddi bi durum ve hastalarinin icini rahatlatmak istemesi cook guzel. Ancak normal bi gebelik geciriyorum ve elime tarama sonuclarimi vermesini burda yazan su demek ve bak boyle olmasi gerekiyo yani seninki normal demesini beklemiyorum) en azindan yuzume baksaydi yeterdi diyebiliyorum suan. Yada odasindan bi an once cikmami istedigini bu kadar belli etmeseydi. Evet yogunlar evet sartlari zor ancak onlarin meslegi bu.

Bu kadar abartacak bir durum yok. Ben abd de doğum yaptım. Hiç bir doktorun odasında bizdeki gibi ultrason yok. Tüm hamilelik boyunca 2 ya da 3 kere ultrasona giriyorsun. 2 li test ve detaylı ultrason var. Öyle 3 lu 4 lu testler yok. Rutin kontrollerde karnını metre ile olcuyor. Sen onu görsen çıldırırsın herhalde bir de telsiz gibi bir cihazı var onunla da bebeğin kalbini dinliyor. Son haftalarda da nst için çağırıyorlar o kadar.

Genelde sabah 8 gibi cerrahi doktorları hastanede oluyorlar. Kadın doğumculular da cerrah zaten. Tum ekip servisi gezip vizit yapıyorlar. Sekreter hastanede olup olmadığını bilemez. Polikliniğe henüz gelmediğini biliyordur.

Doktor dediğiniz vezne memuru değil 8 de açsın 4 te kapatsın. Serviste yatan hastaları, acil doğumları ,acile gelen ağır hastaları oluyor. Birde poliklinik hastaları onların şımarikliklari. Birde bu grubun 'benin vergi le maaş aliyorsun'cuları var. Sanırsın vergi rekortmeni,Sabanci'nin torunu falan. Yapmayın arkadaşlar. Doktor sizinle muhabbet etsin istiyorsunuz resmen edeni iyi etmeyeni kötü olarak nitelendiriyorsunuz. Bir kadın doğum poliklinigine 100-150 hasta girişi günlük. 2 kere beni ultrason sedyesinde bırakıp acil doğuma gitti doktor,hiç başlamadan . Ne yapalım o zaman dayak haktir mustehaktir mi diyelim?

Doktor keyfe keder geç gelmediyse ortada sorumsuzluk yok. İkide bir keyif için gereksiz yere ultrasona sokmak istememesi normal. Testlere bakmış, gerek görmemiş işte, uzatacak bir şey yok.
Ben Abd'de yaşıyorum. Toplam 2 kere rutin ultrason yapılıyor hamilelikte.
Doktordan çok doktor olmasa artık şu bizim millet.

Yok cildirmam niye cildirayim. Seni bilgilendirip ilgileniyolarsa surekli ultrason beklemezsin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…