- 6 Mart 2018
- 1.726
- 1.108
- 83
- Konu Sahibi Minikanneyimmm
-
Amin insallah. Sabah cok sinirlendim. Anormal sinirlendim gercekten. Esim haklisin ama buyutuyosun dedi hep. Ozele gittik. Bebegimi gordum terapi gibi geldi bilmiyorum. Cook hareketliydi bugun.Hormonlar alt üst ondan biraz sinirlisiniz galiba.
Ben de devlete gittiğimde beklemiştim. Hatta işim o gün olmamıştı ertesi güne kalmıştı. Ama doktor doğuma girmişti. Kime kızarım doğuruyor diye kadına mı? Doğuma girdi diye doktora mı? Bazen poliklinik muayeneleri oluyor veya acil bir durum oluyor. Kolay kolay keyfi geç kalacaklarını sanmıyorum.
Ultrason da çok sağlıklı birşey değil. ihtiyaç görmemiş olabilir. Arkadaşlar zaten bununla ilgili bir sürü şey yazmış. Tekrar yazmama gerek yok.
Sinirini hamileliğine veriyorum.
Bebeğini sağ salim kucağına al inşallah.
Ultrasona sürekli girmenin matah birşey olduğunu size kim söylüyor bu kadar fevri olacağınıza biraz daha bilinçlenin. Tabi ki de geç gelmesi sorun ama ultrasonla bakmıyor diye kızamazsınız, eskiden 2 kere girilirdi ultrasona yurtdışında da çok gerekmedikçe girelmez.Hemen konuya gireyim. Cok sinirliyim suan.
14+2 hamileyim. Bulundugum sehirdeki devlet hastanesine gidiyorum. En azindan testlerim yapılsın diye buraya geliyorum. 4 haftada birde ozeldeki bi doltora ikinci bi goz olsun diye gosteriyorum. 2 hafta once 2li tarama testimi yaptirdim. 10 gunde cikiyomus sonuclar aslinda ama bize 15 gun dediler. Bugun 15. Gün.
Bu sabah randevum vardı sabah 9u 20 geçeye. Biz geldik basladik beklemeye. Cunku doktor hastanede degildi. Saat 10da geldi hastaneye.
Sabah 9da randevusu olan varsa onlarin halini dusunemiyorum. 10da geldi. Bi kac kisiden sonrada beni aldı. Icerideki hasta cikmadan beni aldığı icin eşimi içeri sokmadı.
Tarama sonuclarima göz gezdirdi. Bi sıkıntı yok dedi. Bi tarih verdi 3lü taramaya gel dedi. Bugün ultrasonla bakmicam dedi
Bu nasil bi sorumsuzluktur. Hastaneye gec geldigi icin zaten sinirliydim. Bu bi kere olan bisey degil daha oncede gec geldigi olmuştu. Hadi onu geçtim ne demek ultrasonla bakmicam.
Ya Allah korusunda bebegime bisey olmus olabilir. Geriden geliyo veya ileriden gidiyo olabilir. Gelisiminde bi sıkıntı olabilir. Kalbinde veya baska bi yerinde bi problem olabilir. Sen o bebegin gelisimini kontrol etmek zorundasın.
Ben bi anne adayi olarak senin cagirdigin tarihte gelmisken ultasonda bebegimi gorup kalbini dinlemek isterim. Emin olun insan gorup dinleyince ici rahatliyo.
Ben bu doktoru sikayet etmeli miyim? Edersem nereye edebilirim. Hormonlarim sagolsun bi ara sinirden aglicak duruma geldim. Esimde sinirlendi kadına ama benim kadar degil. Yazip sinirimi atmak ve sizinle paylasmak istedim.
Bakicam birazdannBen yaptirmamstm. Simdi de yaptrmicam ama konuda eger doktrnza guvenyrsanz onu dinleyn derim. Ailevi hastaliklar kiloya gore falan yorum yapablr. Bu arada 2018 ekim anneleri sayfasina gelebilrsniz isterseniz. Baya kalabaligiz:)
Ozellikle bu haftalarda cinsiyet yorumlari yapiliyo ve agrilarimdan dolayi gormek icimi rahatlatmak istedim. Bakmak zorunda degil ama su yuzden gerekli gormuyorum dese yeterdi. 3-5 cumle siraladi laflari agzima tikti ve yolladiUltrasona sürekli girmenin matah birşey olduğunu size kim söylüyor bu kadar fevri olacağınıza biraz daha bilinçlenin. Tabi ki de geç gelmesi sorun ama ultrasonla bakmıyor diye kızamazsınız, eskiden 2 kere girilirdi ultrasona yurtdışında da çok gerekmedikçe girelmez.
O paikolojiyi yasatmalari gercekten cook kotuSağlık sektörü hala berbat doktorlar da tükeniyor.. Siz yine şanslısınız benim oğluma hamileyken devlette doktor bana düşük yaparsın yakında hiçbgelme buraya kanaman çoğalırsa ağrı kesici al okadar dedi... Hemen özele gittim yavrumun iyi olduğunu öğrendim... O doktoru şikayet ettim.. Hiç birşey olmadı bana şöyle söylediler o gün çok yoğunmuş ve netice insanmış
6 yil tip okumadim. Ama gittigim doktordan beklentim gulen bi surat. Onu gectim konusmama izin verilmesi ve azda olsa bilgilendirilmek.Siz sanirim 6 yil tip okudunuz,üzerine gece gündüz demeden calisip tipta uzmanlik sinavina hazirlanip kadin dogum ihtisasi kazandiniz ve 4 yilda ayda 15 gün günasiri nöbet tutup kadin dogum uzmani oldunuz...sizin gec geliyor dediginiz doktor operator doktor yani operasyon yapan ameliyat yapan doktor gerci siz herseyi cok iyi bildiginiz gibi onu da coook iyi biliyorsunuzdur.... acil hastasi cikmis olabilir,serviste hastasinin durumu acillesmis olabilir,sabahlari vizitini yapip geliyor olabilir..ayrica her gelisinizda ultrason yapmak zorunda degil...madem herseyi bu kadar cok biliyosunuz devlet hastanesi dr nu begenmiyorsaniz bi zahmet özelden takip ettirin bebeginizi..
Anlatamiyorum galiba.Şu ülkede en acıdığım gruplardan biri de doktor grubu. Türkiye sayısal sıralamasında ilk onbeş bine gir. O zekayla mühendis olmak yerine insanlara yardım etme amacıyla doktor ol. Devlet hastanelerinde cılkın cılkın çıksın. Hamile prenses zevk için ultrsona girmedi diye köpürsün. Hadi git de bu davranışları yurtdışında yap bakalım başına ne iş geliyor. Haddinizi bilin biraz
bankaya gittiginizde veyahut başka bir devlet dairesine orada da gülen bi surat bekliyor musunuz acaba?6 yil tip okumadim. Ama gittigim doktordan beklentim gulen bi surat. Onu gectim konusmama izin verilmesi ve azda olsa bilgilendirilmek.
Bankacilar dört dörtlük demiyorum ancak monolog yerine diyolog gerceklestirebiliyorum. Onun disinda laflari agzima tikmak neden. Doktorla aramizda gecen diyalog(!) anlatiyim size.bankaya gittiginizde veyahut başka bir devlet dairesine orada da gülen bi surat bekliyor musunuz acaba?
Hemen konuya gireyim. Cok sinirliyim suan.
14+2 hamileyim. Bulundugum sehirdeki devlet hastanesine gidiyorum. En azindan testlerim yapılsın diye buraya geliyorum. 4 haftada birde ozeldeki bi doltora ikinci bi goz olsun diye gosteriyorum. 2 hafta once 2li tarama testimi yaptirdim. 10 gunde cikiyomus sonuclar aslinda ama bize 15 gun dediler. Bugun 15. Gün.
Bu sabah randevum vardı sabah 9u 20 geçeye. Biz geldik basladik beklemeye. Cunku doktor hastanede degildi. Saat 10da geldi hastaneye.
Sabah 9da randevusu olan varsa onlarin halini dusunemiyorum. 10da geldi. Bi kac kisiden sonrada beni aldı. Icerideki hasta cikmadan beni aldığı icin eşimi içeri sokmadı.
Tarama sonuclarima göz gezdirdi. Bi sıkıntı yok dedi. Bi tarih verdi 3lü taramaya gel dedi. Bugün ultrasonla bakmicam dedi
Bu nasil bi sorumsuzluktur. Hastaneye gec geldigi icin zaten sinirliydim. Bu bi kere olan bisey degil daha oncede gec geldigi olmuştu. Hadi onu geçtim ne demek ultrasonla bakmicam.
Ya Allah korusunda bebegime bisey olmus olabilir. Geriden geliyo veya ileriden gidiyo olabilir. Gelisiminde bi sıkıntı olabilir. Kalbinde veya baska bi yerinde bi problem olabilir. Sen o bebegin gelisimini kontrol etmek zorundasın.
Ben bi anne adayi olarak senin cagirdigin tarihte gelmisken ultasonda bebegimi gorup kalbini dinlemek isterim. Emin olun insan gorup dinleyince ici rahatliyo.
Ben bu doktoru sikayet etmeli miyim? Edersem nereye edebilirim. Hormonlarim sagolsun bi ara sinirden aglicak duruma geldim. Esimde sinirlendi kadına ama benim kadar degil. Yazip sinirimi atmak ve sizinle paylasmak istedim.
bankaya gittiginizde veyahut başka bir devlet dairesine orada da gülen bi surat bekliyor musunuz acaba?
Amin insallah. Sabah cok sinirlendim. Anormal sinirlendim gercekten. Esim haklisin ama buyutuyosun dedi hep. Ozele gittik. Bebegimi gordum terapi gibi geldi bilmiyorum. Cook hareketliydi bugun.
Simdi sakinim bende farkindayim fazla takildigimin ama horminlar yapicak bisey yok. Kizmakta hakli miyim. Evet hala hakli oldugumu dusunuyorum. Tavri cok kotu cunku ama sinirimin boyutu cook fazlaydi
Yok cildirmam niye cildirayim. Seni bilgilendirip ilgileniyolarsa surekli ultrason beklemezsin zaten.Bu kadar abartacak bir durum yok. Ben abd de doğum yaptım. Hiç bir doktorun odasında bizdeki gibi ultrason yok. Tüm hamilelik boyunca 2 ya da 3 kere ultrasona giriyorsun. 2 li test ve detaylı ultrason var. Öyle 3 lu 4 lu testler yok. Rutin kontrollerde karnını metre ile olcuyor. Sen onu görsen çıldırırsın herhaldebir de telsiz gibi bir cihazı var onunla da bebeğin kalbini dinliyor. Son haftalarda da nst için çağırıyorlar o kadar.
Ben bekliyorum. Hatta karşılaştığım her insandan en azından tebessüm bekliyorum. Ben başkalarından istediğimi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Normali de bu olmalı.bankaya gittiginizde veyahut başka bir devlet dairesine orada da gülen bi surat bekliyor musunuz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?