Konuşma Problemleri Doktora gitsem mi ????

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
14 ve18 ay arasi soccukler hareketler yoluyla ogrenir.ornegin kapi sozcugunu kapi caldi kapiyi acalim gibi gostererek..

bu donemde tek sozcuk bi cumleyi tasiyor.ornegin cocuk babasinin fotografini veya tetligini gostererek bu babanin terligidir fotografidir demek istiyo..sadece baba diyerek..

biyere giderken konusma ve etkinligi birlestiriyor attaaa gibi..

18 ayliktan sonra mutlu kizgin uzgun ifadelerini nitelendirir hadi kizim bicikin oluver amcana gibi

Anne bile demiyorlar , sadece baba diyorlar . Allah korusun bi sıkıntıları mi var ki bilemedim yaa herkes soruyordu zaten neden konuşmuyorlar diye dunde o kızı görünce hepten moralim bozuldu :KK43:
Hiç dertlenme benim kuzen de dört yaşına kadar gık dememiş ne yapsalar da. Bir gün ortada hiç bir şey yoktan kendiliğinden başlamış konuşmaya. Sen onların üzerine varma, normal normal konuş. Telaş edecek bir durum yok. Onlar bir de ikiz, birbirleriyle sözsüz bir iletişimleri bile vardır. Ondandır belki geç konuşmaları :KK66:

canim cok bilmis kocana soyle disardan uyarici yoksunlugu derken sade anne degil babayida katiyor.onun sevgisi ilgisi alakasi konusmasi sakalasmasi guldurmeside cookk etkili.masal kitabi alsin eline okusun hergun.siz zaten ilgili bi annesiniz.cocuk sarkilari da soyleyin.dinletin.minik dualar grubu muzikleri vardi onlar dinlendiriyor cocuklari.soyledigin seyleri tekrarla surekli.ben kizima 6 aylikken bi gun boyu calistim deeeede deede diye o gun aksam soyledi.sonrada dedesiyle birlestirdik.dedesini kapida gorunce dedeeee diyorr.kendi kendine oynarken ses cikariyor tabi anlamiyom..sarki mirildanir gibi..durumunuz cok anormal gelmedi.zamanla konusurlar insallah..

Anne bile demiyorlar , sadece baba diyorlar . Allah korusun bi sıkıntıları mi var ki bilemedim yaa herkes soruyordu zaten neden konuşmuyorlar diye dunde o kızı görünce hepten moralim bozuldu :KK43:
benim kız 3 yaşında henüz kelimeleri bile tam söyleyemiyor. cümle hiç yok. dr 4 yaşına kadar normal, her çocuğune gelişimi farklıdır dedi.

Benim oğlum 15 aylık öyle hic sakimiyor ve normal baba del del bak vey diyor bence normal kızım erken konusmustu ama o bile 14ayda şakımadı bence çok uc bi ornek o çocuk maşallah ama onla kıyaslamayın

Kızlar konuyla alakalı topiklere baktım ama pek bisey bulamadım. Aksamdan beridir moralin bozuk. İkizlerim 16aylik ve hala konuşmuyorlar. Arkadaşımın kızı 14aylik maşallah dun gördüm bülbül gibi sakiyor :KK43: Ben mi bi yerde yanlış yapıyorum, nasil davranayim, Dr götüreyim mi, bununla alakalı kitap vs varmı ? Ne oneririsiniz uyku uyuyamadim ya sabahtan beri ikizlerle konuşuyorum şarkılar söylüyorum çaresiz kaldım bi öneri lütfen :KK43:
Televizyon izliyorlarmı.o biraz geciktiriyo konulmayı.benim kızımda 2,5 yaşında konuştu.şimdi haber spikeri gibi:KK70: bence hiç kurcalatmayın çocukları.

Merhaba,
Bebeklerinizin bulundugu yas donemine gore yaklasik 10-15 kelimelik bir dagarciga sahip olmasi beklenir. Fakat her cocugun gelisim ritmi farklidir ve bu mutlaka bir soruna isaret etmez. Ikiz bebekler kendi aralarinda da dil gelistirebilir ve bu da dil gelisimini geciktiren bir faktordur. Sizin ikizleriniz da boyle bir durum var mi bilemiyorum tabii. Kendilerini bir sekilde ifade edebiliyorlarsa, goz kontagi kuruyorlarsa, sizin soylediklerinizi anladiklarini belli ediyorlarsa ve baska bir gelisimsel gecikmeleri yoksa (ufak tefek farkliliklar olabilir), su an icin endiselenmenize gerek olmadigini dusunuyorum.
Bebeklerinizin dil gelisimini desteklemek icin onlarla bol bol konusun. Oyuncaklarindan, yedikleri yemeklerden, yaptiklari hareketlerden, disarida gordugunuz arabadan; kisacasi akliniza gelen her seyden konusun. (" Bakin yesil arabanin ustune, kedinin cok uykusu gelmis uyumus" gibi mesela) Resim agirlikli basit hikaye kitaplari ya da hayvan, esya vb. Gibi kartlar inceleyebilirsiniz birlikte. Cok guzel kartlar var; hem nesneleri ogreten hem de tensel olarak da kesifte bulunmalarini saglayan. Sarki soylediginizden bahsetmissiniz; ses tonunuzu degistirerek ya da kuklalarla vs. Ufak canlandirmalarda bulunarak.daha da cok ilgilerini cekebilirsiniz.
Eger tv izlemek ya da tablet kurcalamak gibi aliskanliklari varsa bu da dil gelisimlerini olumsuz etkiliyor olabilir, hic ihtiyaclari olmayan bu etkinligi hayatlarindan cikarmanizi oneririm.
Sizden bir sey istediklerinde ya da duygusal ifadeleri degistiginde bunlari da sozel olarak ifade etmeniz cok faydali olacaktir.
Bebekleriniz her ne kadar artik sizden bagimsiz hareket etmeye basladiklari bir surece gitmeye baslasalar da hala en kiymetli nesnesi sizsiniz. Sizin kayginiz ve gerginliginiz onlari olumsuz etkileyecektir. Yukarida da dedigim gibi yasindan beklenen gelisimin gerisinde kaldigi onemli baska bulgular yok ise bir sure daha dil gelisimlerine destek olarak bekleyebilirsiniz. Kolay gelsin. :)

oğlum 25 aylıkken konuşuyordu diyebilirim.
ondan öncesinde de her ay kendine bir şey katarak ilerliyordu, ama çok yavaş bir ilerleme.

16 aylık halini hatırlamıyorum ama anne-baba diyor olabilir.
kreşe gitmesi ile kelime dağarcığının gelişmesi aşırı hızlandı.

şu an çok güzel konuşuyor, sınıfında daha az konuşan çocuklar da var.

2 yaşında kreşe başladığımızda sadece anne-baba diyen çocuklar da vardı.
çocuğa bağlı biraz da canım.
bir de diğer çocuklarla iletişim halinde olup olmamasına bağlı diye düşünüyorum ben.

oğlum 25 aylıkken konuşuyordu diyebilirim.
ondan öncesinde de her ay kendine bir şey katarak ilerliyordu, ama çok yavaş bir ilerleme.

16 aylık halini hatırlamıyorum ama anne-baba diyor olabilir.
kreşe gitmesi ile kelime dağarcığının gelişmesi aşırı hızlandı.

şu an çok güzel konuşuyor, sınıfında daha az konuşan çocuklar da var.

2 yaşında kreşe başladığımızda sadece anne-baba diyen çocuklar da vardı.
çocuğa bağlı biraz da canım.
bir de diğer çocuklarla iletişim halinde olup olmamasına bağlı diye düşünüyorum ben.
Şuan için iletişim kuracakları çocuklar yok etrafımızda yegenlerim var ama onlarla da iki uç haftada bi denk geliyoruz. Dr a gitmedim haklisiniz herkes aynı şeyi yazmis elimden geldiğince çok konuşuyorum ilgileniyorum

Şuan için iletişim kuracakları çocuklar yok etrafımızda yegenlerim var ama onlarla da iki uç haftada bi denk geliyoruz. Dr a gitmedim haklisiniz herkes aynı şeyi yazmis elimden geldiğince çok konuşuyorum ilgileniyorum

canım bizimki kreşte şakımaya başladı, artık zamanı mı gelmişti, yoksa kreş mi bu kadar tetikledi bilemeyeceğim.

16 aylıklar daha annesi hiç üzülme.

benim çocuk 13 aylık yürüdü, millet yanımda der, ay benim çocuk 9 aylık yürüdü, yok benimki 10 aylık yürüdü.
ben de derdim ki, "o kadar erken yürümesi de iyi değilmiş, doktorlar öyle diyor :confused:"

halbuki buna da inanmıyorum da, beni sinir etmek istediklerini anladığım için buradan yürüyorum. yoksa her çocuk kendine özel büyüyor.

canım bizimki kreşte şakımaya başladı, artık zamanı mı gelmişti, yoksa kreş mi bu kadar tetikledi bilemeyeceğim.

16 aylıklar daha annesi hiç üzülme.

benim çocuk 13 aylık yürüdü, millet yanımda der, ay benim çocuk 9 aylık yürüdü, yok benimki 10 aylık yürüdü.
ben de derdim ki, "o kadar erken yürümesi de iyi değilmiş, doktorlar öyle diyor :confused:"

halbuki buna da inanmıyorum da, beni sinir etmek istediklerini anladığım için buradan yürüyorum. yoksa her çocuk kendine özel büyüyor.
:D :D :D hehe taktik güzelmiş sevdim. Ben o tarz manyaklari duymuyorum artik hee bakamiyorum rahatladin mi diyorum napiim illa sokacam o lafı :D :D

Back
X