Konuşma Problemleri Doktora gitsem mi ????

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Küçükken hastalık falan geçirdiler mi benim yegenim küçükken havale geçirdiği için 4 yaşında falan konuşmuştu ama şimdi iyi bir diğer yegenimde bir buçuk yaşında anca konuşmuştu bazı çocuklar geç konuşabiliyorlar hiç konuşmasa sıkıntı vardır ama anne baba diyolarsa pek sıkıntı yoktur bence
Çok şükür bi hastalık gecirmediler sadece erken doğdular iste o mu etken acaba ? :( sadece baba diyorlar başka kelime yok

İkizlerde böyle problem oluyor. Çocuk doktorunuza gittiğinizde sorabilirsin ama ciddi bişey çıkacağını sanmıyorum. Bol bol konuşun bebeklerle.

Kızlar konuyla alakalı topiklere baktım ama pek bisey bulamadım. Aksamdan beridir moralin bozuk. İkizlerim 16aylik ve hala konuşmuyorlar. Arkadaşımın kızı 14aylik maşallah dun gördüm bülbül gibi sakiyor :KK43: Ben mi bi yerde yanlış yapıyorum, nasil davranayim, Dr götüreyim mi, bununla alakalı kitap vs varmı ? Ne oneririsiniz uyku uyuyamadim ya sabahtan beri ikizlerle konuşuyorum şarkılar söylüyorum çaresiz kaldım bi öneri lütfen :KK43:

KBB götürün , duyma ile ilgili bir sıkıntı var mı ? Ya da dil ile ilgili olabilir yani riske etmeyin bence.

Vermiyorum aslında soylesin diye bekliyorum ama ne dedikleri anlaşılmıyor kendi aralarında bi dil konuşuyorlar sanırım. Agliyorlar mecbur veriyorum istediklerini bende.
6yas mi himm normal o zaman. Ne bileyim aslında çok sorun etmiyordum ama bu toplum baskısı beni sinir etti her önüne gelen ilgilenmiyor musun niye konuşmuyorlar diyo off

biraz daha bekleyeyim o zaman. Kitap okusam mi onlara yaa faydası olur mu ki ? Bu ayda geliştirici oyunlar falan sokmuyor sipalara

Esim de hemen beni suçladı dun kızı görünce. Dr a gidelim dedim sen ilgilenmiyorsn ondandir dedi deli mi ne daha napiim ki bilmiyorum da :KK43:

erken mi konuştu yani ? Ne bileyim korktum kız maşallah her meramını anlatıyor ,şarkılar türküler , benimkiler çok pasif ti

Yaw yok benimki de konuşmuyo bir de konuşmadan insanlar ne anlıyo o da var,benim arkadaşa kalsa kızı bülbül ama anne baba hariç düzgün bi kelimesi yok arabaya düdü demek konuşmaksa benimki de konuşuyo

Bu arada dini şeyler için erken gene de sen bilirsin ama çocuğa şu an Allah dedirtsen bile anlamayacak,somut şeyleri kavrama yaşındalar şu an,soyut kavramları hele ki ilahi kavramları anlatmak için naçizane erken olduğunu düşünüyorum

Yaw yok benimki de konuşmuyo bir de konuşmadan insanlar ne anlıyo o da var,benim arkadaşa kalsa kızı bülbül ama anne baba hariç düzgün bi kelimesi yok arabaya düdü demek konuşmaksa benimki de konuşuyo

Bu arada dini şeyler için erken gene de sen bilirsin ama çocuğa şu an Allah dedirtsen bile anlamayacak,somut şeyleri kavrama yaşındalar şu an,soyut kavramları hele ki ilahi kavramları anlatmak için naçizane erken olduğunu düşünüyorum
Bence de öyle ama eşim ve ailesine anlatamiyorum. Çocuk Allah i ne bilsin nasıl göstermeyi dusunuyorsun diyorum ama ilk kelime o olmaliymis vs vs iste

İşitme testi yapılmıştı zaten ,birde seslenince bakıyorlar ve baba diyorlar a dahası yok . Yasitlariyla bir araya gelince uzucu oluyor konuşmamaları
Bence dediğim gibi ikizler diye bu sorun çünkü onlar kendi aralsrında zaten konuşuyorlar üzülme zamanla konuşursan bezersin bu seferde :KK55:

daha 14 aylık ya ufak..benim yigenim 3yasında cok konusuyor ama kendince dil bulmus sanırım anlamıyoruz:) doktor sorun yok dedi diger yigenimde 4 yasını gecince konusmaya basladı simdi sumuyor:)

İkizler bu yorumu görüp de ''Olaya bu perspektiften bakarsak egzajere etmiş oluyorsunuz ama'' derse :KK70::KK70:

Der mi der bizim dersanedeki matematik hocasının oğlu 6 yaşına kadar konuşmamış doktor doktor gezmisler fiziki birsey yok,okula başlayacak hepten telaş yapmış bunlar seneye okulda ne yapacak diye,psikiyatriye götürmüşler orda doktor anne babayla konuşurken doktorun yanına gelmiş pardon bilgisayarda fifa var mı demiş ilk kelimeleri bu olmuş hatta soru cümlesi

Vermiyorum aslında soylesin diye bekliyorum ama ne dedikleri anlaşılmıyor kendi aralarında bi dil konuşuyorlar sanırım. Agliyorlar mecbur veriyorum istediklerini bende.
6yas mi himm normal o zaman. Ne bileyim aslında çok sorun etmiyordum ama bu toplum baskısı beni sinir etti her önüne gelen ilgilenmiyor musun niye konuşmuyorlar diyo off

biraz daha bekleyeyim o zaman. Kitap okusam mi onlara yaa faydası olur mu ki ? Bu ayda geliştirici oyunlar falan sokmuyor sipalara

Esim de hemen beni suçladı dun kızı görünce. Dr a gidelim dedim sen ilgilenmiyorsn ondandir dedi deli mi ne daha napiim ki bilmiyorum da :KK43:

erken mi konuştu yani ? Ne bileyim korktum kız maşallah her meramını anlatıyor ,şarkılar türküler , benimkiler çok pasif ti
Sen o toplum denen zırvalığı boşver.her çocuk aynı olmaz.

Der mi der bizim dersanedeki matematik hocasının oğlu 6 yaşına kadar konuşmamış doktor doktor gezmisler fiziki birsey yok,okula başlayacak hepten telaş yapmış bunlar seneye okulda ne yapacak diye,psikiyatriye götürmüşler orda doktor anne babayla konuşurken doktorun yanına gelmiş pardon bilgisayarda fifa var mı demiş ilk kelimeleri bu olmuş hatta soru cümlesi
:D :D ayy buna çok guldum süper mis ya sipaya bak sen maşallah :D

Eşinde saçmalamış kusura bakma da seninle alakası yok arada müzik dinlet arada onlarla konuş Ben mesela küçükken 1 yaşında başlamışım konuşmaya benim kızım 13 aylık falandı anne dede demeye başladı zamanla konuşurlar sıkmayın canınızı bir de varsa başka çocuklu ailelerin yanına götürün arada

Hahahah benimkinin çocukluğu :KK70: ama o pes varmı derdi kesin :KK53:
Demek çocuk sizle ne konuşucam havasındaymış veya yıllardır kekliyormuş aileyi ay çok komik ya :KK70:

Back
X