Doktora için şehir değişikliğine değer mi, çok tedirginim

Okurken çalışma şansınız var mı ya da aileniz destek olabilecek mi? Eğer bunlardan birine cevabınız evetse sorun olmaz ama şu an aile evindeyseniz ve ailenizin destek imkanı yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Doktoranın ders koşullarına bir bakın
Mesela benim üniversitemde 7 ders yeterliydi. İki dönem 2 ders alıp sonraki dönemler tek tek almıştım sanırım
Ama başka bir ünideki arkadaşım dünyalar jadar ders aldı
Resmen lisans okudu. Böyle olunca haftada 2 3 gün gitmesi gerekti.

TÜBİTAK bursuna başvurmak için programa kayıtlı olmak gerekiyor.
Bölümümüze göre burs veren kurum ve kuruluşlar olabilir. Örneğin Türk dil kurumunun edebiyat öğrencilerine açtığı burs programı var. KYK çıkabilir, belli olmaz. Bir başlayın, olmazsa bırakırsınız.

TÜBİTAK bursuna başvurmak için programa kayıtlı olmak gerekiyor.
Bölümümüze göre burs veren kurum ve kuruluşlar olabilir. Örneğin Türk dil kurumunun edebiyat öğrencilerine açtığı burs programı var. KYK çıkabilir, belli olmaz. Bir başlayın, olmazsa bırakırsınız.
Hiç denememektense deneyip görmek lazım sanırım

Doktoranın ders koşullarına bir bakın
Mesela benim üniversitemde 7 ders yeterliydi. İki dönem 2 ders alıp sonraki dönemler tek tek almıştım sanırım
Ama başka bir ünideki arkadaşım dünyalar jadar ders aldı
Resmen lisans okudu. Böyle olunca haftada 2 3 gün gitmesi gerekti.
Bunu dediğiniz iyi oldu bir araştırayım

Okurken çalışma şansınız var mı ya da aileniz destek olabilecek mi? Eğer bunlardan birine cevabınız evetse sorun olmaz ama şu an aile evindeyseniz ve ailenizin destek imkanı yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Hali hazırda yaşadığım şehirde bir işim var. Başka şehire gidince nasıl iş bulurum bilmiyorum kira faturalar derken ailem de destek çıkacak durumda değil. Ama buradaki bir üye günü birlik gidiyormuş o aklıma yattı bakalım

Back
X