doktora mı evlenmek mi ?

Şunu tam anlayamadım evlenmek doktoraya engel mi?
yok kocam kıskanır kompleks yapar vs. o doktora yapsa sen takılır mıydın?
o zaman neden senin kariyerin onun kıskanmasına vs bağlı?
böyle saçma şey olur mu?
madem beğeniyorsun evlen bir yandan da doktoraya devam et. olay bu kadar basit.

Elbette en güzeli öyle olurdu ama iş okul ev ve çocuk (inş nasip olur) hepsini aynı anda yapamam. Kompleks mevzusu da en modern erkek bile bi adım önde olmak ister bu ülkede yok ben desteklerim diyende samimi olsa bile bi süre sonra ezilir diye düşünüyorum

Akademik kariyer düşünen, yüksek lisans ile bu yolun daha çoook başında olan 24 yaşındaki bir arkadaşın/kardeşin olarak benim sana tavsiyem tabii ki doktora olur.

Ancak ben bu tavsiyeyi 24 yaşındaki halimle veriyorum. Eğer ki 31 yaşında olsaydım, sanırım evlenmeyi seçerdim. Evlenmeni tavsiye ederdim.

Karşındaki insana güveniyorsan ve seviyorsan bir şans vermelisin. Çok klasik evet ama ben hayatın paylaşınca daha güzel olduğuna inanıyorum. Bir eş ve daha da önemlisi kendi doğurduğun bir çocuk ile. Ölmeden önce doğum yapmak çok ilginç bir deneyim bence:)

Ama tabii ki bunlar benim fikrim. Umarım sizin için hayırlısı neyse o olur.
24 yaşında olsaydım bu düşüncenin yanından geçmezdim çok sevsemde evlilik için beklerdim

Ben de doktora yapıyorum, evliyim. Eşim ders çalıştığım akşamlar yemeğimi yapar, portakal suyumu sıkar. Evin her sorunu eşimde, en güzel odamızı çalışma odası yaptı, çalışma lambam bozuldu diye üzülmüş, sürpriz alıp gelmek istemiş dün ama modeli bilemem diye vazgeçmiş. Evlilik ve kariyer olmaz diye bir şey yok, benim durumum belki sana umut olur ama şu da var biz bir süre birlikte yaşadık, öyle evlendik. Sen şu an ders döneminde misin? Yeterliliği verip evlenebilirsin, tezi uzaktan yürütürsün, bu dönemde de birlikte yaşar denersiniz. İmkan yoksa tüm haftasonu sende kalır, sen onda gibi. Bir arkadaşım evlendi, eşi her gün dört çeşit isterim, pazar annemgile gideceğiz, ailemde böyle gördüm diye diye kadını bezdirdi, ne ödevi yetişiyordu ne sunumu. Çok iyi ölçüp tart, on yıl sonra ah doktoram demek zorunda kalma. Yılların emeği, bu programlara kolay yerleşilmiyor, iki yüz kişi başvuruyor bölümüne göre.

31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.

Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.

Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.

İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.

Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?
hem kariyer hem evlilik. ikiside olmazsa olmaz..... yaş ilerledikçe de buna karar vermek zorlaşıyor seçicilik artıyor,beden yoruluyor ve insan fazla sorumluluk almak istememeye başlıyor. ben hep şunu söylerim erkekler 30dan önce evlilikten korkar. kadında da 30dan sonra başlar bu korku. önce doktora sonra evlilik olamaz mı bu sırada?

Ben de kamuyum, ozel gibi bir dusuncen yoksa doktoranin duvara asilcak mezuniyet belgesinden bir farki kalmiyor kamuda. Ne maasa etkisi var, ne yukselmeye. Ben de kisisel gelisimim icin istiyorum ama dedigim gibi kariyerimize bir etkisi yok maalesef.
Aynen öyle üniversite ye geçmediğim sürece anlamı yok malesef

hem kariyer hem evlilik. ikiside olmazsa olmaz..... yaş ilerledikçe de buna karar vermek zorlaşıyor seçicilik artıyor,beden yoruluyor ve insan fazla sorumluluk almak istememeye başlıyor. ben hep şunu söylerim erkekler 30dan önce evlilikten korkar. kadında da 30dan sonra başlar bu korku. önce doktora sonra evlilik olamaz mı bu sırada?
Yaş 31 ☺️

Prof olup akademik anlamda ilerlemek konusuna kesin kararliysaniz doktora
Yok degilseniz ve es adayi icinize sindiyse evlilik derim
Doktoranizi birakmayin, gidis gelis yapin bitirin
3 yilda bitmez de 5 yilda biter ama biter
Bitiren var biliyorum

Bu zor bi soru gerçekten. Özellikle kadınlar açısından bakınca bu konuda daha dezavantajlı durumda oluyorlar maalesef. Yaş kaygısı, çocuk kaygısı vs.. Hayatta denge olmadığı sürece hep bir mutsuzluk ve tatminsizlik yaşandığı da bir gerçek. Kendinizi ille de ya şu ya bu gibi sınırlamalara sokmayın derim. İyi bir planlama ve disiplinle ikisini de yapabilirsiniz bence. Bir şeyleri inşa ederken hayatı da ıskalamamak lazım.. Kendinizi en iyi siz tanırsınız. Biraz düşünün ve kalbinize de kulak verin.

İşte düşünce yapımla sonum o insanlar gibi olur diye korkuyorum. Malesef hayatımın hiç bi döneminde duygusal olamadım çok erken başladım çalışmaya ve hep yükselmeyi dolayısıyla yalnızlığı seçtim.
Yalnız bir yaşlı olmayı düşünebiliyor musun? Ya da elde ettiğin diplomalar sana yaşlılığında ne verecek?
Bir de şu var ki o kadar sene çalışıp didinip emek verdiğin şeye değecek karakterde bir insan mı? Başka bir şehirde diyorsun ne kadar ve nasıl tanıyabildin mesafe varken ? İki ucu da riskli bir durum bu... Mevlam sana hayırlı yazılar yazsın inşallah..

31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.

Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.

Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.

İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.

Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?
Doktoraya baslayali ne kadar oldu? Fazlasiyla motive misiniz? Sahsen ben kafamda her hafta doktorayi birakiyorum, sonra "hadi hadi az kaldi dayan" diye geri donuyorum:) Doktora da ayri bi dert kisacasi... Bir de su an evlenmezseniz iliskiniz bitecek gozuyle mi bakiyorsunuz? Degilse gittigi yere kadar boyle goturun bence, bu arada doktora hakkinda da, es adayiniz hakkinda da daha fazla bilgi sahibi olursunuz.

Bu doktora fetişistlerini asla anlayamayacağım galiba. Zaten birde kamusun. Ulkedeki akademiyi hepimiz biliyoruz allasen kızlar. Zeka, kreatif düşünce, hür fikirler yok bu akademide. Türk akademisi çevir-anket-kopyala-yalakalık gibi seylerden ibaret. Istisnasi cok cok az. Bi iki mühendislik bölümü hariç deniyor ama bilemem. Kısacası doğru kişiyi bulduysaniz kiyaslanmaz bile. Burda bunu soruyorsaniz adamdan emin değilsiniz bence.

Evlilik hayaliniz yoksa, daha onemlisi doktora hayaliniz varsa o zaman secim basit. Suanda oldugunuz yolda ilerleyeceksiniz.

İkisini birden yapamıyor musunuz?
Doktora ders dönemi 1 yıl. Sonra tez aşamasına geçiyorsunuz.Aynı şehirde olma zorunluluğunuz yok ki. Uzaktan uzağa yapabilirsiniz. Ha deyince zaten 1 yılda evlenirsiniz ki henüz doktoraya başlamadığınızı varsayıyorum.
Hem doktora yapıp hem de evli olan yüzlerce kadın var.
Ben de evliyim ve doktora yapıyorum.
Hatta benim bir hocamın engelli bir oğlu var. Ona bakarken bir taraftan akademik kariyer yapmış.
Biri birinin alternatifi değil ki.
Yoksa müstakbel eşiniz mi izin vermiyor?
Ya da evliyken ders çalışmayı mı göze alamıyorsunuz? O zaman doktora yapmayı o kadar da istemiyorsunuz demektir.
Bence ikisini de bir arada yürütebilirsiniz yeterince istekliyseniz.

Elbette en güzeli öyle olurdu ama iş okul ev ve çocuk (inş nasip olur) hepsini aynı anda yapamam. Kompleks mevzusu da en modern erkek bile bi adım önde olmak ister bu ülkede yok ben desteklerim diyende samimi olsa bile bi süre sonra ezilir diye düşünüyorum

Bu toplara şimdiden girdiyseniz doktoraya başlamayın.
Herkes akademisyen olamaz, her erkek akademisyen eşi de olamaz.

Doktoraaa diye bagirasim geldi..
Yuksek lisansimin son donemindeyim. Mayis hazirana kaďar tezimi yazip teslim etmezsem kaydim silinecek artik. Cunku uzatmalardayim. Suremi aştim artik.. :(
Tez asamasina gectigim zaman evlendim. Keske ilk baslarda yazip kurtulsaymisim .. simdi 2dk yerinde durmayan aglayip zirlayan biseyden memnun olmayan yaramaz bi bebekle ,ve bebekten beter bi adamin tripleriyle ugrasarak, uykusuzluk ceke ceke yorgun duse duse yalniz basima,kimsenin de oyle cok yardimi dokunmaksizin tez yazmaya calisiyorum..
Zor yani.. aklim nerdeydi acaba yaz kurtul di mi..
Eger hoslandim aile kurabilirim demeseydin de asik oldum hayatimin adami sanki onsuz yapamam benim esim o olmali baskasi degil,deseydin evlen derdim... ki su almaya usenen biri icin evlilik suitable degil gercekten de.. Hele bebek olursa tum devrelerin yanar. Ben uykuyu cok seven ve keyfinden odun vermek istemeyen biriydim al noldu. Istedgimde uyuyamiyorum ve gecede 1560 kere uyaniyorum belki de..
Ama annelik cok guzel birseymis bunu da ilistireyim.. yani 10yil once bebegin olcak deseler gene evlenirmisim heralde..
Kendimle celisiyorum sana da pek hayrim olmaz ya yazayim dedim..

Peki doktorani tamamlayip mi gene bu adamla evlenmeyi dusunursun.? Yoksa o olmaz mi o aralar sence hayatinda?

Bu toplara şimdiden girdiyseniz doktoraya başlamayın.
Herkes akademisyen olamaz, her erkek akademisyen eşi de olamaz.
Haklisiniz vallahi.. hani olamam ya akademisyen olsam esim kaldirir mi bu durumu diye ben de dusunuyorum.. ama dusunceden ibaret cunku onemsemem ..bebegim ve kendim icin dogru neyse onu yaparim.. o kadar okumus etmis bugunlere gelmisim basarmisim. Ses cikarirsa kendi duyar sadece..

Doktora yap diycem ama sen evlilige hazir degilsin ki.

Mutfaga su almaya gitmeye usunen birisi ivin evlilik kabus olur.

Back
X