doktora mı evlenmek mi ?

Elbette en güzeli öyle olurdu ama iş okul ev ve çocuk (inş nasip olur) hepsini aynı anda yapamam. Kompleks mevzusu da en modern erkek bile bi adım önde olmak ister bu ülkede yok ben desteklerim diyende samimi olsa bile bi süre sonra ezilir diye düşünüyorum

karakterli bir erkekse ezilmez, neden ezilsin?
o ezilecek diye sen neden kariyerinden olacaksın ki?
çocuk vs için de iş bölümü yapacaksınız ev işi kadın işi değildir. kadınlar bu konuda net olmalı. ben de çalışıyorsam ortaklaşa yapmalıyız demeli.

çocuk vs için de iş bölümü yapacaksınız ev işi kadın işi değildir. kadınlar bu konuda net olmalı. ben de çalışıyorsam ortaklaşa yapmalıyız demeli.

Zaten adamın içinde vicdan varsa ev işlerini karısının üstüne yıkmaz. O koştururken ayaklarını uzatmaz.
Kadın çalışacak+çocuk bakımı+ev işi
Bunun adı gaddarlık, öyle erkeklik hali falan değil.
Evde yatılı hizmetçi yardımcı yoksa tabii. O da her evde olmaz.

Aynen ya. Ben de akademik anlamda daha cok okudum eşimden ama bana göre eşim benden daha bilgili ve her konuda ona danışırım. Konu eğitim değil zaten eş adayı gözünüzde yüce biri değilse zaten o iş olmaz.
Karsı taraf için de gecerli. Eşim kariyerimde nrahatsız olmaz tam tersi gururlanır.

Zaten adamın içinde vicdan varsa ev işlerini karısının üstüne yıkmaz. O koştururken ayaklarını uzatmaz.
Kadın çalışacak+çocuk bakımı+ev işi
Bunun adı gaddarlık, öyle erkeklik hali falan değil.
Evde yatılı hizmetçi yardımcı yoksa tabii. O da her evde olmaz.

paşalar öyle yetişmiyor maalesef.
anneleri evde sürekli ev işiyle uğraştığı için evlendikleri zaman da aynısını bekliyorlar kadının çalışması vs önemli olmuyor. alışmadıkları için kadın sen de ev işi yapacaksın dediğinde yadırgıyorlar, şaşırıyorlar.
ben yapamam deyip sıyrılmaya kalkıyorlar.
pek çok kadın da bu rolü kabullenmiş durumda şu an. o da ayrıca üzücü.

Aynen ya. Ben de akademik anlamda daha cok okudum eşimden ama bana göre eşim benden daha bilgili ve her konuda ona danışırım. Konu eğitim değil zaten eş adayı gözünüzde yüce biri değilse zaten o iş olmaz.
Karsı taraf için de gecerli. Eşim kariyerimde nrahatsız olmaz tam tersi gururlanır.

evet böyle olması gerek zaten. neden eşlerin eğitimi sorun olsun ki. erkek eğitimli olunca sorun yok ama kadına gelince vay okumasın. saçma.

Yorumlara hayret ettim vallahi.
19 yaşında üniversite 1.sınıfta biri açmamış ki konuyu "önce lisans!" diyelim.
Yaşınız başınız gayet uygun,doktoranız bittiği zaman evlenmediginiz için pişman olma olasılığınız çok yüksek.
Eminim su an evli olan herkes evlenmeden babasının prensesiydi ve mutfaktan su almaya üşenirdi. Mutfaktan suyu alamıyorsunuz diye evlilikten vaz mı geçilir? Bu konular destekle omuz omuza aşılır.
Doktoranızı evlenir yine yaparsınız sadece lab çalışmalarınızı kontrol etmek sıkıntı olur.
Yazdıklarım zaten net ama yine yazayım,bence evlilik.
:KK9:evlen deyince de koca meraklisi gibi goruluyor ya.
Evliligi bu kadar öcü gostermenin anlami yok.
Dogru kisiyle oldugu surece evlenmek aile kurmak anne olmak guzel seyler:KK51:

:KK9:evlen deyince de koca meraklisi gibi goruluyor ya.
Evliligi bu kadar öcü gostermenin anlami yok.
Dogru kisiyle oldugu surece evlenmek aile kurmak anne olmak guzel seyler:KK51:

doğru kişi olduğu ne malum?
daha dün tanıyor neredeyse hemen zart diye evlenecek mi?
evlenmek öyle iyi bişey olsa o erkenden evlenen, anne olan anneler kızlarına aman kızın önce oku işini eline al demezdi.

doğru kişi olduğu ne malum?
daha dün tanıyor neredeyse hemen zart diye evlenecek mi?
evlenmek öyle iyi bişey olsa o erkenden evlenen, anne olan anneler kızlarına aman kızın önce oku işini eline al demezdi.
Dogru kisi olmadigi ne malum?
Bunu ogrenmek icin kararini verip tanimasi gerek degil mi?
Hic kimsenin alninda "ben dogru insanim" yazmadigini dusunuyorum.
Konu sahibi de 18-19 yasinda issiz gucsuz koca pesine dusmus birisi degil emin olun.
Insanlarin kendi hayatlarindaki mutsuz giden seyleri genelleyip herkesin ayni olacak gibi davranmasina anlam veremiyorum.
Cok sukur esimle cok mutluyum. Bir evladim olursa Rabbim nasip ederse mutlulugumuz katlanacak. Boyle guzel evlilikler de var. Neden konu sahibinin de olmasin?
Keske yorum yaparken ezbere konusmasaniz

Dogru kisi olmadigi ne malum?
Bunu ogrenmek icin kararini verip tanimasi gerek degil mi?
Hic kimsenin alninda "ben dogru insanim" yazmadigini dusunuyorum.
Konu sahibi de 18-19 yasinda issiz gucsuz koca pesine dusmus birisi degil emin olun.
Insanlarin kendi hayatlarindaki mutsuz giden seyleri genelleyip herkesin ayni olacak gibi davranmasina anlam veremiyorum.
Cok sukur esimle cok mutluyum. Bir evladim olursa Rabbim nasip ederse mutlulugumuz katlanacak. Boyle guzel evlilikler de var. Neden konu sahibinin de olmasin?
Keske yorum yaparken ezbere konusmasaniz

ezbere konuşmak sizin yaptığınıza denir.

bir kadının kariyeriyle evlenmek arasında kalması rahatsız etmiyorsa sizi öyle herkese evlilik tavsiye edersiniz sanki her evli çok mutluymuş gibi.
yarın bu kadın dayak yerse, aldatılırsa iyi bir işi olmadığında sineye çekmek zorunda kalsa mesul olursunuz dikkat edin yorumlarınıza.

neden bir kadın evlenmek için kariyerini geride bırakmak zorunda kalıyor ya da öyle olması gerektiğini düşünüyor?
bunu hiç sorgulamazsınız, sorgulamak öğretilmedi sizlere çünkü.
olması gereken eğer doktora yapılmak isteniyorsa bunun evlenirken de yapılabilmesiydi ama derdiniz herkes evlensin, kadınlar evde otursun, çalışmasın. kıskanıyorsunuz belli ki kariyer yapmak isteyen kadınları.

31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.

Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.

Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.

İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.

Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?

Doktora yapıyorum evliyim ve başlığı okuyunca bu nasıl bir çelişki ya rab deyiverdim. ikisi birbirinden oldukça ayrı şeyler. Evlilik insanı olmadığını düşünüyorsan boşver ama eğer evleneyim yuva kurayım dersen evlen. Doktoraya tekrar başka yerde başlayabilirsin ama seveceğin birini bir daha bulamama ihtimalin var.

Beni düşündüren tek şey üşeniyorum filan demen oldu. Gerçekten sevsen aslında ya da hayatımı paylaşabilirim desen pek düşünmezsin bunları.

31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.

Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.

Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.

İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.

Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?

Doktora ne zaman bitiyor ? Bitene kadar bir adım atabilirsiniz en azından yavas yavas sorumluluk alma denemeleri falan :) Baktınız olmuyor , uyuşmadı en doğru kararı yine siz verirsiniz zaten..

ikisi de olur elbette azimliyim altından kalkamam değil dü

bir kadının kariyeriyle evlenmek arasında kalması rahatsız etmiyorsa sizi öyle herkese evlilik tavsiye edersiniz sanki her evli çok mutluymuş gibi.
yarın bu kadın dayak yerse, aldatılırsa iyi bir işi olmadığında sineye çekmek zorunda kalsa mesul olursunuz dikkat edin yorumlarınıza.

neden bir kadın evlenmek için kariyerini geride bırakmak zorunda kalıyor ya da öyle olması gerektiğini düşünüyor?
olması gereken eğer doktora yapılmak isteniyorsa bunun evlenirken de yapılabilmesiydi ama derdiniz herkes evlensin, kadınlar evde otursun, çalışmasın. kıskanıyorsunuz belli ki kariyer yapmak isteyen kadınları.

işim var doktora sonunda da mesleki anlamda hiç bişey değişmeyebilir.

ikisi de olur elbette azimliyim altından kalkamam değil dü

işim var doktora sonunda da mesleki anlamda hiç bişey değişmeyebilir.

eğer doktora yapmak istiyorsan evlilik buna engel olmamalı çünkü kocan doktora yapmak istese evlilik ona engel olmayacaktı.

mutfağa su almaya üşenen kişi olarak evlenmemelisin. cunku evlilik cok ama cok zor. cok cok cok fazla sorumluluk var. evlenince hem doktora calısmalarını hemde evliliğin getirdiği sorumlulukları sırtlanmak zorunda kalacaksın. doktoranı bitir, sonrasına bakarsın. hem o zamana kadar tanımış olursun onu.

Doktora yapıyorum evliyim ve başlığı okuyunca bu nasıl bir çelişki ya rab deyiverdim. ikisi birbirinden oldukça ayrı şeyler. Evlilik insanı olmadığını düşünüyorsan boşver ama eğer evleneyim yuva kurayım dersen evlen. Doktoraya tekrar başka yerde başlayabilirsin ama seveceğin birini bir daha bulamama ihtimalin var.

Beni düşündüren tek şey üşeniyorum filan demen oldu. Gerçekten sevsen aslında ya da hayatımı paylaşabilirim desen pek düşünmezsin bunları.

ÜŞENİYORUM fazla oldu galiba azimli bi insanım kendim yaşıyorum, öncesinde de ailemin yükü, bakımı maddi manevi üzerimdeydi. ben mi yanlış düşünüyorum bilmem ama mantık olarak kafamda oturmadığım birini o derece sevemem.

Bu karar sizin onceliklerinize bagli bence
Eger ki bir evlat sahibi olmak, omrunuzun geri kalanini sevdiginiz adamla gecirmek size goreyse evlilik derim.
Ama yok benim coluk cocukla isim olmaz, ozgur ruhlu bir insanim kimseyle ortak bir yasam paylasamam derseniz de doktoranizi yapin.
Doktoradan sonra da evlenebilirsiniz aslinda. Fakat belki yasiniz gececeginden daha secici daha tedbirli davranacaksiniz. Ve bu da evliligi iyice zorlastirabilir. Bir de cocuk sahibi olmaniz belki daha da zorlasacaktir.
Gittiginiz sehirde doktora imkaniniz yok mu?

Ezbere yorum yapmayin demistim degil mi?
Tek derdiniz polemik yaratmak, insanlara felaket senaryolari uretmek ve karsinizdakine cahil muamelesi yapmak olmasin
.
Kariyerim varken neden kiskanayim ki kariyeri olan insanlari cok komiksiniz. Su an bir hizmetici egitiminde sehir disindayim mesela; cok merak ediyorsaniz soyleyim. Evlilik yapmis olmam buna engel degil.
Bence aksine siz mutlu evliligi olan insanlari kiskaniyorsunuz:kahve:

eğer iyi bir insansa şans ver derim. evliyken doktorana devam edersin. ha izin vermeyecek biriyse evlenme. su alma meselesine gelince. ben bekarken sirf mutfaga gitmemek icin açlığa kendimi alıştırmış insanim :KK70: benden üşengeç biri istisnadir. hatta kendim gibisini daha görmedim. ama evlenince öyle olmadı. ve iş gibi de değil alıştım ve mutluyum bu halimle çok. hatta boyle ise gidip hemen eve donmek istiyorum evdeki seylerle ilgilenmek hosuma gidiyor. iyi ki evlenmisim diyorum :KK200:

Back
X