Tübitak 2023 başvurular açılmadı henüz ama açılınca başvuracağım. 5 yaş oğlum var. Gitmeyi istediğim ülke Amerika. 6 ay ya da 3 ay giderim oğlumla. Eşim gelemez işi icabı. Kilise kreşlerinin ücretsiz olduğunu hatta mesaisinin bile olmadığını duydum. Yapabilir miyim diye düşünmek istemiyorum yapmak zorundayım insallah !! Deneyimi olanlar duyumu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim sadece. Bu arada çıkıp çıkmayacağı meçhul tabiki. Umarım çıkar. Güzel bir deneyim olur bizim için. Sevgiler
Bilinç altımı bilemedim neden olmasın özlemek güzeldirŞu anda siz doktora yaparken, oğlunuz neredeyse tam gün kreşte kalıyor; kalan zamanda da oğlunuza babası bakıyor.
Siz Amerika'da doktora programı dahilinde çalışırken; dilini bilmediği ve kimseyi tanımadığı bir ortamda 5 yaşındaki oğlunuz ne yapacak ? Kaç saat sizi görecek?
Başvurunuz kabul edilirse tek gitmeniz, oğlunuzla gitmenizden daha mantıklı olur.
Evliliğinizdeki kafa karışıklığınızı da göz önünde bulundurarak ; eğitim gerekçesiyle eşinizden çocuğunuzu yurtdışına çıkarma izni alıp uzaklaşmayı düşünmediğinizden emin misiniz ?
Ayrıca oğlum okuldan gelince tüm akşam babası ilginlenmiyor sadece ben de en az 1saat akşam ve 1 saat sabah olmak üzere birlikteyim. Kaliteli vakit geçirmenin daha önemli olduğuna inanıyorumŞu anda siz doktora yaparken, oğlunuz neredeyse tam gün kreşte kalıyor; kalan zamanda da oğlunuza babası bakıyor.
Siz Amerika'da doktora programı dahilinde çalışırken; dilini bilmediği ve kimseyi tanımadığı bir ortamda 5 yaşındaki oğlunuz ne yapacak ? Kaç saat sizi görecek?
Başvurunuz kabul edilirse tek gitmeniz, oğlunuzla gitmenizden daha mantıklı olur.
Evliliğinizdeki kafa karışıklığınızı da göz önünde bulundurarak ; eğitim gerekçesiyle eşinizden çocuğunuzu yurtdışına çıkarma izni alıp uzaklaşmayı düşünmediğinizden emin misiniz ?
Bilinç altımı bilemedim neden olmasın özlemek güzeldirşaka bir yana çocuğum için yeni bir dil olarak bakıyorum olaya. Aslında en çok da onun için istiyorum.
Asıl o cesaret verdiKusura bakmayın ancak çok toz pembe bakıyorsunuz. 3 ay veya 6 aydan bahsediyorsunuz. Çocuğunuzu dilini bilmediği bir ülkede, tanımadığı insanların olduğu bir kreşe bırakıp, işinize gidebilecek misiniz ? Birinizden biri rahatsızlansa, kim kime derdini nasıl anlatacak ?
Eşiniz ne diyor bu fikrinize ?
Yok oğlumdan ayrılamam bu seçenek mümkün değilBence de cocugunuzu babaya birakin giderseniz. Zaten yogun calisacaksiniz. 3 ayda zaten anca adaptasyon sureci olur kalan 3 ayda ogrenecegi ingilizce zaten c2 advanced omur boyu kullanacagi sular seller olmayacaktir.
Asıl o cesaret verdi
dahası3 ay ya da 6 aysa bence cocugu goturmeyi, zaten calismaya gidiyorsunuz daha kolay konstantre olursunuz.
"Kilise kreşlerinin ücretsiz olduğunu hatta mesaisinin bile olmadığını duydum" demişsiniz bildiğim bir şey değil, olabilir
ama
o kilisenin cemaati olmayanları da alıyorlar mıymış öyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?