Doktora sırasında yurtdışına giden anne var mı?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.854
6.599
158
Tübitak 2023 başvurular açılmadı henüz ama açılınca başvuracağım. 5 yaş oğlum var. Gitmeyi istediğim ülke Amerika. 6 ay ya da 3 ay giderim oğlumla. Eşim gelemez işi icabı. Kilise kreşlerinin ücretsiz olduğunu hatta mesaisinin bile olmadığını duydum. Yapabilir miyim diye düşünmek istemiyorum yapmak zorundayım insallah !! Deneyimi olanlar duyumu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim sadece. Bu arada çıkıp çıkmayacağı meçhul tabiki. Umarım çıkar. Güzel bir deneyim olur bizim için. Sevgiler

Şu anda siz doktora yaparken, oğlunuz neredeyse tam gün kreşte kalıyor; kalan zamanda da oğlunuza babası bakıyor.

Siz Amerika'da doktora programı dahilinde çalışırken; dilini bilmediği ve kimseyi tanımadığı bir ortamda 5 yaşındaki oğlunuz ne yapacak ? Kaç saat sizi görecek?

Başvurunuz kabul edilirse tek gitmeniz, oğlunuzla gitmenizden daha mantıklı olur.

Evliliğinizdeki kafa karışıklığınızı da göz önünde bulundurarak ; eğitim gerekçesiyle eşinizden çocuğunuzu yurtdışına çıkarma izni alıp uzaklaşmayı düşünmediğinizden emin misiniz ?

Bilinç altımı bilemedim neden olmasın özlemek güzeldir şaka bir yana çocuğum için yeni bir dil olarak bakıyorum olaya. Aslında en çok da onun için istiyorum.

Ayrıca oğlum okuldan gelince tüm akşam babası ilginlenmiyor sadece ben de en az 1saat akşam ve 1 saat sabah olmak üzere birlikteyim. Kaliteli vakit geçirmenin daha önemli olduğuna inanıyorum

Bilinç altımı bilemedim neden olmasın özlemek güzeldir şaka bir yana çocuğum için yeni bir dil olarak bakıyorum olaya. Aslında en çok da onun için istiyorum.

Kusura bakmayın ancak çok toz pembe bakıyorsunuz. 3 ay veya 6 aydan bahsediyorsunuz. Çocuğunuzu dilini bilmediği bir ülkede, tanımadığı insanların olduğu bir kreşe bırakıp, işinize gidebilecek misiniz ? Birinizden biri rahatsızlansa, kim kime derdini nasıl anlatacak ?

Eşiniz ne diyor bu fikrinize ?

Asıl o cesaret verdi

Asıl o cesaret verdi

Anne baba olarak yeterince detaylı düşündüğünüze emin misiniz ? Başvurunuz kabul edilirse, 3 saatlik yola gitmeyeceksiniz.

Çocuğunuzu Türkiye sınırları içinde: babasının, diğer akrabalarınızın ve arkadaşlarınızın yardım ve desteği olmadan; hiç tanımadığı bir ilde, tanımadığı insanlar arasında bırakıp tüm gün işe gittiniz mi hiç ?

"Kilise kreşlerinin ücretsiz olduğunu hatta mesaisinin bile olmadığını duydum" demişsiniz bildiğim bir şey değil, olabilir
ama
o kilisenin cemaati olmayanları da alıyorlar mıymış öyle?
ABD'de community college'ler bile eyalette kayıtlı değilseniz size farklı ücret uyguluyor, kilise kreşlerinin gerçekten geleni geçeni ücretsiz alacağını düşünemiyorum... bana çok zor geldi... ABD yani bir de sosyal devlet değil, ücretsiz öyle bir hizmet olacak. üniversitenin kreş imkanı olsa daha gerçekçi olurdu.
ha kilise kreşi bir de çocuğa ayrı koşer gıda filan çıkartmayacaklardır mesela -sorun etmiyor olablirsiniz ama çocuk zorlanabilir.

doktora sırasında tek başına çocuk büyüten çok arkadaşım oldu ama o ülkede uzun süreli kalarak yaptılar bunu 3-5 aylığına bebekle/ufak çocukla bir yere tek giden olmadı

Her kilisenin kreşi olacak diye bir şey yok. Ama özellikle yoksul bölgelerde bağışlarla sponsorlarla filan cemaat için çocuk bakım servisi açılabilir. Ama sizin yaşayacağınız yerde bu imkan olmayabilir. Amerika'da kreş ücretleri çok uçuktur.

"Kilise kreşlerinin ücretsiz olduğunu hatta mesaisinin bile olmadığını duydum" demişsiniz bildiğim bir şey değil, olabilir
ama
o kilisenin cemaati olmayanları da alıyorlar mıymış öyle?

almıyorlardır diye düşünüyorum o tip ücretsiz kreş veya komünite hizmetleri komüniteden olanlar için yani konu sahibesinin bir süre kiliseye gitmesi, cemaate katılması ve kendini kabul ettirmesi gerekiyor. Her çocuk kabul edilseydi zaten tüm özel kreşler boş kalırdı

Amerikada kilise kreşine öyle her sallanıp giren alınıyor mudur,pek sanmıyorum. Hele hele müslüman olarak bilinen bir ülkeden gelen çocuktan bahsediyoruz. Ütopya geldi bana bu.

Çocukları nasıl olsa küçükler ,her yere uyum sağlarlar olarak düşünüyoruz ama bir uzmana danışırsanız,size bunun mümkün olamayacağını anlatır. 6 ay için çocuğun düzeni değiştirilmez.

Benim abimin eşi yabancı. Burda bile ileride yabancı okullarına giderlerse diye çocukları vaftiz ettirdiler. Türkiyede bile yoldan geçeni almıyorlarsa amerikada alacaklarını hiç sanmıyorum. Kaldı ki burs yetecek mi? Orda çocuğunuz kilise nasıl bir eğitim alacak? peşinizden sürüklemeye değecek mi?

Cocugu bir gece baska babaannesinde birakinca bile garipsiyor.
Siz ulke degistireceksiniz
Baska bir kültür
Yeni bir dil
Tanimadigi insanlar
Kreste bir sorunu olsa annemi arayin bilr diyemeyecek.
5 yaş için zorlu bir surec. Ustelik adaptasyon sorunu yasayan çocuğunuzla daha fazla ilgilenmeniz gerekecek. Ancak calismak zorunda oldugunuz icin bunu yapamayacaksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…