Doktora sırasında yurtdışına giden anne var mı?

Eşiniz gelemiyorsa bence en iyisi annenizi peşimizde sürüklemek. Benim ABD'de yaşayan tanıdığım var, iki çocuklu. Eşi şehir dışında ise mi başlamış ne olmuş, çocukların birkaç saati açıkta kalmış. O yüzden annesini çağırdı, kadın şimdi iki ay kadar orada, çocuklara refakat ediyor. Geçen yıllarda ilk başvuruda on senelik vize almıştı, yaşlı kadinlara çabuk veriyorlar,benim gözlemlerime göre:)
Siz de götürün ananizi, kreşe de gitse tüm gün gitmesin,birkaç saat götürsün anneniz, hiç bilmediği bir ortamda bir anda kalakalip şoka girmesin. yazık günah

Yapmayın yahu o yaştaki çocuğu tüm gün her anlamda yabancısı olduğu bir ortamda bırakmanın ne gibi bir faydasi olacak?

Bilinç altımı bilemedim neden olmasın özlemek güzeldir şaka bir yana çocuğum için yeni bir dil olarak bakıyorum olaya. Aslında en çok da onun için istiyorum.

Yorumum biraz ağır olacak belki ama herkes anne olmamalı. Belki anneliğe uygunsunuzdur desek zamanlamanız çok kötü. Planlamanız ondan da kötü. Eski konunuzu net hatırlıyorum. Çocuğunuzla ilgilendiğiniz zaman o kadar kısıtlı ki. Bir saatte ne kalitesi? O zaman da yazıldı size çok ama zerre ders çıkartmamışsınız. 5 yaşında bir çocuğu beraber geçirdiği zaman günde maksimum 2 saat süreyle sınırlı olan annesiyle dünyanın bir ucuna çanta koluna takar gibi götürmek gerçekten mantıklı bir fikir gibi mi geliyor size? Orda siz bakacak değilsiniz üstelik birilerinin başına atacaksınız. Yaşayacağı sorunlarla ilgilenecek enerjiniz de olmayacak. Hayat sizin ama buna çocuğum için yapıyorum diye kılıf bulmayın. Kendiniz için yapıyorsunuz ne yapıyorsanız. Çocuğunuz büyüdüğünde size teşekkür falan etmeyecek. İlla gitmek istiyorsanız çocuğunuzu bırakın gidin yokluğunuzla varlığınız bir zaten.

Sizin önceki konunuzda yine çalışma uğruna çocuğunuza vakit ayıramama ile ilgiliydi diye hatırlıyorum. Ben olaya duygusal yönden bakıyorum ve ne gerek var diyorum. İşiniz evladınızın önüne geçmiş,çok üzücü. Yani şu deprem bir şeyler katmalıydı insana ama size katmamış galiba.

Tek rakibim Şeyma Subaşı

Size ihtiyaci olan bir cocugunuz varken, gereginden fazla onem vermiyor musunuz akademik kariyere?
Cocugu Turkiye'de, her isinizi yapan varken bile 2 saat goruyorsunuz. Amerika'da hic goremeyeceksiniz demek bu.
Ben gitmezdim sanirim. Cocuklarin anneye ihtiyaci var.

Ayrıca oğlum okuldan gelince tüm akşam babası ilginlenmiyor sadece ben de en az 1saat akşam ve 1 saat sabah olmak üzere birlikteyim. Kaliteli vakit geçirmenin daha önemli olduğuna inanıyorum
Kaliteli vakit derken birlikte ne yapıyorsunuz? Allah aşkına akıl var mantık var 24 saatin sadece 2 saatini çocuğunuza ayırmak size nasıl mantıklı geliyor? Akşam siz yorgun çocuk yorgun,1 saatte nasıl kaliteli bir vakit geçiriyorsunuz? Kaliteli vakit dediğiniz öyle günde 2 saatle olmaz.

Niye?
Zaten yeterlilik vs diye gece gündüz saatlerce kütüphanedesiniz
Aaa bu o üye miydi?

Tübitak bu sene doktora sırası araştırmaya ABD'ye aylık 1900 dolar veriyormuş. Çocuğunuzla size yetecek mi ki?

Hristiyan değilseniz çocuğu kiliseden eğitim almasını sağlamak bana saçma geldi. Sadece beleş diye mi vereceksiniz?

Çocuğunuz İngilizce bilmiyorsa da derdini kime anlatacak? Zaten sizi de pek görmeyecek. Çocuk o yaşında depresyona da girer. Dilini bilmediği insanlar arasında bir başına.

Küçücük çocuğu tüm gün dilini bilmediği kimseyi tanımadığı bir ülkede kreşe mi bırakacaksınız? Tabii ki kariyer yapın ama çocuğa eziyet bu. Tramvay bile oluşturabilir. Çocuğu burada babasıyla bıraksanız bile daha iyi. Lütfen daha iyi düşünün. Kariyer bir kadın için evet çok önemli ama bir çocuğu doğurma sorumluluğunu aldıysanız ona güvenli bir ortam sağlamak önceliğiniz olmalı.

Şimdi kadın ya da erkek olmaktan bağımsız olarak cevap vereceğim. Kadınlar kariyer yapmasın mı yazmayın sonra.
bu yaşta çocuğu bu şekilde sürüklemeye hakkınız yok. zamanının çoğunu babasıyla geçiriyor. Birden alıp bambaşka bir ülkeye, dil bile bilmediği bir ortama sokacaksınız üstelik yanında siz değil yabancı birileri olacak. Zaten çocuk babasızlıktan mahvolur. Ya eşiniz 3 ay- 6 ay ücretsiz izin alsın gelsin ya da siz de oturun oturduğunuz yerde.

Bir akrabamız da ABD’de akademisyen. Oğlu kreşe gidiyor sanırım tam emin değilim. Fotoğraflar paylaşıyor. Gördüğüm kadarıyla keyifli bir müfredatı var, doğayla iç içe vs. Ama kilise kreşi nedir Allah aşkına? İçeriğini bilmiyorum cehaletimi mazur görün ama bana mı antipatik geldi bir tek? Beleş mezar bulsanız girecek gibisiniz. O yaşta çocuğumu ne burada cemaat kreşlerine veririm ne de orada kilise kreşine. İstediği kadar ucuz, hatta bedava olsun. Çocuk sizi göremeyecek koca gün, üstüne dilini bile bilmediği bir ortam, bambaşka bir ülke. Aynı şehirde bile kreş araştırırken kılı kırk yarıyoruz, referans arıyoruz, iyi mi kötü mü bir fikrimiz oluşsun diye bilen birilerini bulmaya çalışıyoruz. Siz ne biliyorsunuz mesela o kreş için de çocuğunuzu tüm gün emanet edeceksiniz? En cahil insan bile çocuğun dengesinin alt üst olacağını tahmin edebilir. Pedagojik formasyona gerek yok. Bir de çocuğunuza çok düşkün ve düşünceli bir anneymişsiniz gibi babasına bırakamam mümkün değil demişsiniz. 3 ya da 6 ay diyorsunuz. O bundan daha iyi bir seçenek oysaki. Biraz mantık…

Ister eski kafali deyin ister muhafazakar deyin kizlar, cocuk varsa oncelik cocuk olmali bence. Eger sartlar buna musait degilse de cocuk yapmak ertelenmeli.
Cocuklari anneler hazirliyor bu topluma. Eger toplum bozuksa bunun sebebi iyi cocuk yetistirmeyen annelerdir.
Su depremle birlikte anladim ki sevdiklerimizle her zaman beraber olmaliyiz.
Cok mu onemli Amerika'da doktora?
Amerika'ya birkac sefer gittim. Evet yasamasi cok cok keyifli bir yer, ama bu sartlarda degil.
Biraz da cocugunuza odaklanin.

Yakın bir arkadaşım avrupada çalışıyor eşiyle birlikte. 2 sene önce gittiler çocuğunu da kreşe verdi ama 3 aylığına gitmedi düzenini kurdu orada. Gittiğinde 2 yaş bebesiydi. 3-5 ay bakıcı ayarladı. Sonra kreş olayını çözdü. Sizin iş imkansız. Doktora yeterlilik falan kasmaktan gerçek dünyadan kopmuşsunuz. Annenizi yanınıza götürün mümkünse.

Size tek bir cümle söyleyeceğim, başka da yorum yapmayacağım konuya
Çocuğunuz büyüdüğü zaman sizden nefret edecek ve siz çok pişman olacaksınız ama zamani geriye alamayacaksiniz
Pişman olacağını sanmıyorum.

Bilinç altımı bilemedim neden olmasın özlemek güzeldir şaka bir yana çocuğum için yeni bir dil olarak bakıyorum olaya. Aslında en çok da onun için istiyorum.

Konu sahibi, hayatımda gördüğüm en mantıksız fikirlerden biri sana ait. "Neden olmasın özlemek güzeldir" dediğin şey 5 yaşındaki her şeyiyle babasının ilgilendiği çocuğun, babasından en az 3 ay ayrı kalması mı? Sen zaten çocukla normalde ilgilenemiyordun bakımı vs hep babası yapıyordu, aranızda öyle normal anne çocuk ilişkisi yok. Sen abd'ye gidince çocukla ilgilenemeyeceksin, öyle saçmalık mı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…