Doktora sırasında yurtdışına giden anne var mı?

Umrunda değil ve olmayacakta. Babaya bırakmak istemeyişinin altından da kesin başka bir şey çıkar. Yazılacak her şey yazıldı, yazılıyor ama sanmıyorum dikkate alsın.

Valla yazmayayim dedim ama aklima aynisi geldi .. bazi kiliseler aynen bizim cemaatler gibi iclerinde sapik tipler bolca. Zaten her sehirde mutlaka rahip olan erkeklere acilan cinsel taciz, tecavuz davalari oluyor.

Yani bu cocuk ufacik, bilmedigi bir yere gidecek zaten agzi dili yok derdi olursa anlatamayacak. Normal kres olsa bile eyvallah bir yere kadar ama dini egitim catisi altindaki yerlerden din ne olursa olsun korkarim arkadas, din artik sapik tiplerin ellerine masa oluyor.

Bedava diye kilise cok aptalca bir fikir acikcasi, ghetto okulu falan bile daha iyi. zaten konu sahibesi calismaya gidiyor, cocuga vakit ayiramayacak, PhDler cucuk kadar para aliyor onunla cocuga da egitim veremeyecek, cocuk ancak canta gibi en az 10saatlik ucuslarda heder olduguyla kalacak.

Burada da bedava diye tarikat cemaat yurtlarına evlatlarını verip başına ne olaylar gelen aileleri bile bir nebze anlarım. Cahillik, dini eğitim isteği, maddi yetersizlik, mecburiyet yani. Ama sizi anlayamıyorum. Küçücük çocuğu neye güvenerek böyle bir yere bırakacaksınız ki?

Bir de İngilizce öğrenir falan diye eğitimli anne profili çizmesi tam saç baş yoldurmalık.

Yani ben anlamıyorum, toplumuzdaki kadınlara konulan ille çocuk yap baskısı ve kadınların evlendim hemmen çocuk yapmalıyım kafası nedir ... oturup düşünüp bakıcaksın şartlar uygunsa tamam ama değilse de bir de dünyaya çocuk getirip zaten zor olan şartları daha da zor yapmak neden ... neden yani. Konu sahibesi madem durum buydu, PhDden sonra çocuk sahibi olman daha akıllıca olmaz mıydı? Hiç bakamayacağın, vakit geçiremeyeceğin çocuğu nedne yaptın, şu anda çocuk sahibi olmaktan ne anlıyorsun keyif alıyor musun? Sadece 2 saat göreceksen çocuğu ne yapacaksın??

Ben doktoradayke, bizim grupta çocuk sahibi olan bir abimiz vardı karısı da bizim fakültede doktoraydı ama 2si de son dönemlerindeydiler yani oturup yazma dönemi. Biraz biri izin aldı, biraz diğeri aldı , biraz tezi evden oturup yazdılar, oldu. Şartları gayet uygundu yani. Olmuyorsa da olmuyor zorla başına dert almamak gerek bazen umarım okuyanlar anlamıştır.

Umrunda değil ve olmayacakta. Babaya bırakmak istemeyişinin altından da kesin başka bir şey çıkar. Yazılacak her şey yazıldı, yazılıyor ama sanmıyorum dikkate alsın.
Babası da bu şartlarda al götür diye teşvik edebilecek bir kafaya sahipse belli ki istemiyor çocuğun sorumluluğunu.

Babası da bu şartlarda al götür diye teşvik edebilecek bir kafaya sahipse belli ki istemiyor çocuğun sorumluluğunu.

Konuyu açan kişinin eski konuları vardı. Konu sahibi hem çalışıp, hem doktora yaptığı için ev ve çocuk işleriyle hep kocası ilgileniyordu. Çocukla gün içinde çok az vakit ayırabildiği için üzüldüğünü yazdığı bir konu vardı. Kocası zaten çocuk ve ev işlerini hallediyordu hep, onun uzak kalmak isteyeceğini sanmıyorum. Hatta ona çok zor gelir diye düşünüyorum.

Yok oğlumdan ayrılamam bu seçenek mümkün değil
Zaten oğlunuzdan ayrısınız günde 2 saat görmekle beraber olduğunuzu mu sanıyorsunuz?
Hergün 2 saat gördüğünüzü düşünerek hesap yapalım
3 ay kalsanız 90 gün eder
2*90= 180
180:24= 7.5 gün yapar 6 ay kalsanız 15 gün yapar
Siz 15 gün görmeyin çocuğunuzu daha iyi çocuğun dengeleriyle oynamayın. Ne rahat bi annesiniz maşallah fıydırıp duruyorsunuz heryere çocuğu.

Çocuğu kreşe bıraktınız ve yola çıktınız, trafik kazasında hayatınızı kaybettiniz yada ağır yaralısınız günlerce bilinciniz kapalı…..çocuğunuz ne olacak? Kime hangi derdini anlatıp ülkesine babasına dönecek?
Bu çocuklar sizin oyuncağınız yada deneme projeniz değil. Doktoradan önce anne-baba bilinci kazanın önce ondan sonra ne yapacaksanız yapın

O durumu bilmediğim için aklıma ilk bu ihtimal geldi. Çünkü eşime böyle saçma bir projeyle gelsem, ben düşünmesem babası düşünür çocuğun durumunu. Götürmemi istemez.

Ben size.tam destek veriyorum
Eğitim için Çin'e gitmeyi bile göze alan doktorali bir anneden size tam destek
Öncelikle eğitim için aklınıza koyduğunz hedeflernz için hiç bir şeyden geri kalmayın.
Siz de gireceğiniz ortama kolaylıkla adapte olacak birisiniz ki gitmek, uzaklaşmak güzel geliyor ki psikologlar bile belirli zamanlarda özlemek iyidir iliski için diyorlar.
Ben de evladimdan 1 gece ayrı kalamam ama onu bir.yere bırakma konusunda acayip kuşkucuyum.
Ben sizin yerinizde olsam ne yapardim
-Annemle gitmeyi düşünürdum yarim gün kreş/ oyun grubu ile bu süreci daha verimli olurdu(Ki kreşe giden tüm cocuklar belirli aralikla hasta olabilirler. Bunun için de ya izin alıp evde olmanız lazim ki kısa süreli gidiyorsunuz buna her seferinde izin almak nasıl olur bilemem)
- yada başvuru yaptığınız yerde Türk bakıcılar mutlaka vardır. Bir sekilde o sitelerde araştırma yapıp bir bakıcı ayarlar yine yarım gün onunla yarım gün kreşte olacak şekilde verimli geçmesini sağlardim zamanlarınin. Sonra sizinle zaten hep

Ve çocuklar düşündüğümüzden daha yetenekliler dil konusunda ama gitmeden bu bekleme sürecinde ders aldırın ve ilerlesin oraya gidince daha rahat olur.
Bu deneyim herkesin eline gecmez.aldiginiz para yetmeyecek buna emin olun ama sadece o paraya güvenip giderseniz tek bile yaşamak zor. Kredi bile çeker yine de giderim ben göze alıp
Burda aynı yollardan geçmeyen ahkam kesen çok olur siz kulak asmayin bile.

Biz de eğitim düşmanı değiliz, çok şükür az buçuk bir yüksek lisans mezuniyetim var, Marmara’dan. Sizinki gibi aklıselim önerilerle gelse tepki almaz böyle. Kimse de “ahkam kesmez” haliyle.

Mümkün değil gibi durmuyor. Zaten ona yakın bir durumdaymışsınız

Biz de eğitim düşmanı değiliz, çok şükür az buçuk bir yüksek lisans mezuniyetim var, Marmara’dan. Sizinki gibi aklıselim önerilerle gelse tepki almaz böyle. Kimse de “ahkam kesmez” haliyle.
Zaten öneri istiyor arkadaş olumsuz yorumlarin kime yarari var ki. Akademik camiada doktoraya kadar gitmisseniz zaten normal bir ders çalışma aşkınız olmuyor. Biraz hayata farklı bakiyor insan.

Babanın onay verecek kadar düşünme yeteneğinden yoksun olmadığına inanmak istiyorum.

Adam daha dün gece bilgisayar ve taşınabilir belleği, sorunu gidermesi için bilgisayarlarına bakan komşuya verdi diye "salak" olmakla suçlandı. Bknz. Konu başlığı da manidardı. "Doktoralı cahil kocam". Adam anı kurtarmak için "Tamam başvur, bakarız vb" gibi bir cevap vermiştir belki de.

Ben doktorami bitirdim. Doktora asamasinda 1 yil yurtdisinda Rusya'da kaldim. Cocugum yoktu. Tezi bitirmeme 2 yıl kala çocuğum oldu. Bitirdim. Evde çalıştım. Kizim simdi 7 yasinda. Doktora sonrasi bursuna basvuracagim ancak Özbekistan'a gitmeyi planlıyorum. Yanimda annemi de götüreceğim. O bakar. Okula da götürür. Tek başına dilini bilmediği bir kreste birakmam asla.

avrupa olsa bir de neyse
ABD bu konularda benim gözümü çok korkutur
türkiye çocuk ateşlense acile gidilen bir ülke
bu çocuğun kreşte ateşlendiğini suciçeği kabakulak vs çıkardığını düşünsenize, kim bakacak bu sabiye?
ABDde işyerinden çocuğum ateşlendi diye izin alacağını düşünüyor sanırım
+ acaba tübitak bursunun sağlık sigortası çocuğu kapsıyor mu ki? abd'de hem general practitioner hem çocuk doktoru bulması lazım..hey yavrum heyy.

hani öyle 3 aylık kalacak yer bulundu kreş bulundu, bunların hepsinin parası bulundu varsaysak bile..

ayrıca tekrar tekrar belirtmek istiyorum
bu çocuk şu an 5 yaşındaysa konu sahibi gidene kadar okul yaşında olacak
çocuğu okula göndermeyip yanında götürecek orada -bulursa- kreşe vercek. sanki yarın gidecekmiş gibi yorumlar yapılmasın.
çocuk okul döneminde burada okula gidemeyecek orada biryelerde gidecek gelecek dönemi kaymış olacak.

şunu da tekrar belirteyim
doktoralıyım
ama çocuk varken tek başına biryere gitmenin mantıklı yanını bulamıyorum.
belirttim tekrar belirteyim doktorada çocuk yapan da çooook insan biliyorum
ama en az 3-4 senedir o şehirdeydiler, çocuğu paket gibi götürmediler bir yere
türk olanların çoğuunun da ailesinden gelenler oldu
taraflardan en az biri evden çalıştı
böyle böyle oldu yani
kimse kilise kreşini yollamadı

• Anne hangi vizeyle gidecek?
  • Bakici ABDde kac para, kres kac para biliyor musunuz? Cocuk hastalarsa hastane masraflari ne kadar biliyor musunuz? PhDlerin ne kadar az para aldigini biliyor musunuz? Su yazdiklarimin 1 tanesine bile yetmeyen bir para.

- Almanya PhDyim, bosa atip doluya tutmuyorum, bombos hayallerde gezen bana kalirsa sizsiniz.

avrupa olsa bir de neyse
ABD bu konularda benim gözümü çok korkutur

Aklı olan korkmalı zaten, ABD az parayla yaşanacak bir ülke değil, yabancıysan tutunmak ekstra zor. Avrupa daha lımlı, sağlık sigortası var, sosyal devlet var, hastaysan iyi kötü doktora gidebiliyorsun. ABDde çalıştığın yer saplık sigortası sunmuyorsa dımmmmdızlaksın. Sosyal olarak zaten Avrupa gayet nezij ve sakin, ABD kim kime dum duma bir yer ölsen kimse dönüp bakmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…