Umrunda değil ve olmayacakta. Babaya bırakmak istemeyişinin altından da kesin başka bir şey çıkar. Yazılacak her şey yazıldı, yazılıyor ama sanmıyorum dikkate alsın.Bir akrabamız da ABD’de akademisyen. Oğlu kreşe gidiyor sanırım tam emin değilim. Fotoğraflar paylaşıyor. Gördüğüm kadarıyla keyifli bir müfredatı var, doğayla iç içe vs. Ama kilise kreşi nedir Allah aşkına? İçeriğini bilmiyorum cehaletimi mazur görün ama bana mı antipatik geldi bir tek? Beleş mezar bulsanız girecek gibisiniz. O yaşta çocuğumu ne burada cemaat kreşlerine veririm ne de orada kilise kreşine. İstediği kadar ucuz, hatta bedava olsun. Çocuk sizi göremeyecek koca gün, üstüne dilini bile bilmediği bir ortam, bambaşka bir ülke. Aynı şehirde bile kreş araştırırken kılı kırk yarıyoruz, referans arıyoruz, iyi mi kötü mü bir fikrimiz oluşsun diye bilen birilerini bulmaya çalışıyoruz. Siz ne biliyorsunuz mesela o kreş için de çocuğunuzu tüm gün emanet edeceksiniz? En cahil insan bile çocuğun dengesinin alt üst olacağını tahmin edebilir. Pedagojik formasyona gerek yok. Bir de çocuğunuza çok düşkün ve düşünceli bir anneymişsiniz gibi babasına bırakamam mümkün değil demişsiniz. 3 ya da 6 ay diyorsunuz. O bundan daha iyi bir seçenek oysaki. Biraz mantık…
Bir akrabamız da ABD’de akademisyen. Oğlu kreşe gidiyor sanırım tam emin değilim. Fotoğraflar paylaşıyor. Gördüğüm kadarıyla keyifli bir müfredatı var, doğayla iç içe vs. Ama kilise kreşi nedir Allah aşkına?
ben de en az 1saat akşam ve 1 saat sabah olmak üzere birlikteyim.
Yok oğlumdan ayrılamam bu seçenek mümkün değil
Bir de İngilizce öğrenir falan diye eğitimli anne profili çizmesi tam saç baş yoldurmalık.Valla yazmayayim dedim ama aklima aynisi geldi .. bazi kiliseler aynen bizim cemaatler gibi iclerinde sapik tipler bolca. Zaten her sehirde mutlaka rahip olan erkeklere acilan cinsel taciz, tecavuz davalari oluyor.
Yani bu cocuk ufacik, bilmedigi bir yere gidecek zaten agzi dili yok derdi olursa anlatamayacak. Normal kres olsa bile eyvallah bir yere kadar ama dini egitim catisi altindaki yerlerden din ne olursa olsun korkarim arkadas, din artik sapik tiplerin ellerine masa oluyor.
Bedava diye kilise cok aptalca bir fikir acikcasi, ghetto okulu falan bile daha iyi. zaten konu sahibesi calismaya gidiyor, cocuga vakit ayiramayacak, PhDler cucuk kadar para aliyor onunla cocuga da egitim veremeyecek, cocuk ancak canta gibi en az 10saatlik ucuslarda heder olduguyla kalacak.
Babası da bu şartlarda al götür diye teşvik edebilecek bir kafaya sahipse belli ki istemiyor çocuğun sorumluluğunu.Umrunda değil ve olmayacakta. Babaya bırakmak istemeyişinin altından da kesin başka bir şey çıkar. Yazılacak her şey yazıldı, yazılıyor ama sanmıyorum dikkate alsın.
Babası da bu şartlarda al götür diye teşvik edebilecek bir kafaya sahipse belli ki istemiyor çocuğun sorumluluğunu.
Zaten oğlunuzdan ayrısınız günde 2 saat görmekle beraber olduğunuzu mu sanıyorsunuz?Yok oğlumdan ayrılamam bu seçenek mümkün değil
O durumu bilmediğim için aklıma ilk bu ihtimal geldi. Çünkü eşime böyle saçma bir projeyle gelsem, ben düşünmesem babası düşünür çocuğun durumunu. Götürmemi istemez.Konuyu açan kişinin eski konuları vardı. Konu sahibi hem çalışıp, hem doktora yaptığı için ev ve çocuk işleriyle hep kocası ilgileniyordu. Çocukla gün içinde çok az vakit ayırabildiği için üzüldüğünü yazdığı bir konu vardı. Kocası zaten çocuk ve ev işlerini hallediyordu hep, onun uzak kalmak isteyeceğini sanmıyorum. Hatta ona çok zor gelir diye düşünüyorum.
Eğitim için Çin'e gitmeyi bile göze alan doktorali bir anneden size tam destekTübitak 2023 başvurular açılmadı henüz ama açılınca başvuracağım. 5 yaş oğlum var. Gitmeyi istediğim ülke Amerika. 6 ay ya da 3 ay giderim oğlumla. Eşim gelemez işi icabı. Kilise kreşlerinin ücretsiz olduğunu hatta mesaisinin bile olmadığını duydum. Yapabilir miyim diye düşünmek istemiyorum yapmak zorundayım insallah !! Deneyimi olanlar duyumu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim sadece. Bu arada çıkıp çıkmayacağı meçhul tabiki. Umarım çıkar. Güzel bir deneyim olur bizim için. Sevgiler
Biz de eğitim düşmanı değiliz, çok şükür az buçuk bir yüksek lisans mezuniyetim var, Marmara’dan. Sizinki gibi aklıselim önerilerle gelse tepki almaz böyle. Kimse de “ahkam kesmez” haliyle.Ben size.tam destek veriyorum
Eğitim için Çin'e gitmeyi bile göze alan doktorali bir anneden size tam destek
Öncelikle eğitim için aklınıza koyduğunz hedeflernz için hiç bir şeyden geri kalmayın.
Siz de gireceğiniz ortama kolaylıkla adapte olacak birisiniz ki gitmek, uzaklaşmak güzel geliyor ki psikologlar bile belirli zamanlarda özlemek iyidir iliski için diyorlar.
Ben de evladimdan 1 gece ayrı kalamam ama onu bir.yere bırakma konusunda acayip kuşkucuyum.
Ben sizin yerinizde olsam ne yapardim
-Annemle gitmeyi düşünürdum yarim gün kreş/ oyun grubu ile bu süreci daha verimli olurdu(Ki kreşe giden tüm cocuklar belirli aralikla hasta olabilirler. Bunun için de ya izin alıp evde olmanız lazim ki kısa süreli gidiyorsunuz buna her seferinde izin almak nasıl olur bilemem)
- yada başvuru yaptığınız yerde Türk bakıcılar mutlaka vardır. Bir sekilde o sitelerde araştırma yapıp bir bakıcı ayarlar yine yarım gün onunla yarım gün kreşte olacak şekilde verimli geçmesini sağlardim zamanlarınin. Sonra sizinle zaten hep
Ve çocuklar düşündüğümüzden daha yetenekliler dil konusunda ama gitmeden bu bekleme sürecinde ders aldırın ve ilerlesin oraya gidince daha rahat olur.
Bu deneyim herkesin eline gecmez.aldiginiz para yetmeyecek buna emin olun ama sadece o paraya güvenip giderseniz tek bile yaşamak zor. Kredi bile çeker yine de giderim ben göze alıp
Burda aynı yollardan geçmeyen ahkam kesen çok olur siz kulak asmayin bile.
Mümkün değil gibi durmuyor. Zaten ona yakın bir durumdaymışsınız
Zaten öneri istiyor arkadaş olumsuz yorumlarin kime yarari var ki. Akademik camiada doktoraya kadar gitmisseniz zaten normal bir ders çalışma aşkınız olmuyor. Biraz hayata farklı bakiyor insan.Biz de eğitim düşmanı değiliz, çok şükür az buçuk bir yüksek lisans mezuniyetim var, Marmara’dan. Sizinki gibi aklıselim önerilerle gelse tepki almaz böyle. Kimse de “ahkam kesmez” haliyle.
Babası da bu şartlarda al götür diye teşvik edebilecek bir kafaya sahipse belli ki istemiyor çocuğun sorumluluğunu.
Ben doktorami bitirdim. Doktora asamasinda 1 yil yurtdisinda Rusya'da kaldim. Cocugum yoktu. Tezi bitirmeme 2 yıl kala çocuğum oldu. Bitirdim. Evde çalıştım. Kizim simdi 7 yasinda. Doktora sonrasi bursuna basvuracagim ancak Özbekistan'a gitmeyi planlıyorum. Yanimda annemi de götüreceğim. O bakar. Okula da götürür. Tek başına dilini bilmediği bir kreste birakmam asla.Tübitak 2023 başvurular açılmadı henüz ama açılınca başvuracağım. 5 yaş oğlum var. Gitmeyi istediğim ülke Amerika. 6 ay ya da 3 ay giderim oğlumla. Eşim gelemez işi icabı. Kilise kreşlerinin ücretsiz olduğunu hatta mesaisinin bile olmadığını duydum. Yapabilir miyim diye düşünmek istemiyorum yapmak zorundayım insallah !! Deneyimi olanlar duyumu olanlar varsa paylaşırsa sevinirim sadece. Bu arada çıkıp çıkmayacağı meçhul tabiki. Umarım çıkar. Güzel bir deneyim olur bizim için. Sevgiler
-Annemle gitmeyi düşünürdum yarim gün kreş/ oyun grubu ile bu süreci daha verimli olurdu(Ki kreşe giden tüm cocuklar belirli aralikla hasta olabilirler. Bunun için de ya izin alıp evde olmanız lazim ki kısa süreli gidiyorsunuz buna her seferinde izin almak nasıl olur bilemem)
- yada başvuru yaptığınız yerde Türk bakıcılar mutlaka vardır. Bir sekilde o sitelerde araştırma yapıp bir bakıcı ayarlar yine yarım gün onunla yarım gün kreşte olacak şekilde verimli geçmesini sağlardim zamanlarınin. Sonra sizinle zaten hep
Bu deneyim herkesin eline gecmez.aldiginiz para yetmeyecek buna emin olun ama sadece o paraya güvenip giderseniz tek bile yaşamak zor. Kredi bile çeker yine de giderim ben göze alıp
Burda aynı yollardan geçmeyen ahkam kesen çok olur siz kulak asmayin bile.
avrupa olsa bir de neyse
ABD bu konularda benim gözümü çok korkutur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?