Doktora yapmak :)

Tess of the Durbervilles

😒 köy 🤨 istemez
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
658
1.519
63
Merhaba sevgili hanımlar,

Ben İngiliz edebiyatı yüksek lisansı yapıyorum. İngiliz veya Amerikan edebiyatı bölümünde doktora yapmayı istiyorum ve hayal ediyorum:) Doktora yapmış veya yapanlar bana deneyimlerini yazabilir mi? Benim sorunum 4-5 yıl boyunca belli bir konuya odaklanıp yeni bir kuram üretmek, bana başarılması imkansızmış gibi geliyor. Tabii azim ve çalışma çok önemli ancak doktora yapanlar sanki deha gibi görünüyorlar bana. Bu süreç sizler için nasıldı?

ben ölümlü dünyada bukadar kafa patlatmanın bir anlamı olmadığını düşünenlerdenim.
Yeteri kadar okumuşsun.
Özellikle bu ülkede seni takdir eden olmaz.
Kıymet bilende.
Bide çok okuyanlar genelde eş beğenmez ,beğensede kısa sürer beraberlikler.”istisnalar olır tabiki’
Kısaca bence direk işe gir çalış paranı ye

Ben doktora yapmadım henüz yüksek lisans planım var fakat hocalarımla konuştuğum kadariyla deha falan değiller azim ve çalışmayla çok güzel üstesinden gelirsiniz çokta iyi olur sizin için .ülkemizin bence eğitimli kendini geliştirmiş bireylere çok ihtiyacı var .yani gözünüzü korkutmayin derim. Başarılar

Ahahah eş beğenmezler ne demek ya? Hayatta tek gaye evlenmek mi? Sizin dediğiniz laf nereye çıkıyor farkında mısınız? Sinirlerim bozuldu. Bir kadın olarak ne güç anlamak böyle düşünceleri...
Sevgili konu sahibi, doktora evet zor fakat imkansız değil. Hatta sınırlarınızı zorlayın, yurtdışında yapın MEB bursuyla. Öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz her şey yanımıza kar kalacak hayatta. Korkmayın.
Ha evlenemezmişsin, "evde kalma" nın risk faktörlerinden biri doktora olmuş, dikkat bacım...

Doktora zor... ozellikle bizim gibi sosyal bilimler, edebiyat falan (nedeni altta). Besinci yilimdayim, tezimi bu yil bitirmem gerekiyor. Ilk uc yil cok guzeldi. Dersler aldim, ufkum acildi. Yazdigim makaleleri sundum, bastim, vs., fakat tez yazmayi hic istemiyorum. Uc bes kisiden baska kimsenin ilgisini cekmeyecek bir konu bulul uzmanlas babam uzmanlas. Ne gerek vardi diyorum. Masterdan sonra ne guzel isini bulmus calisiyordun diyorum. Sanki doktoradan sonra kadro bulacaksin diyorum. Diyorum da diyorum. Ha o guzelim kadrolu isimde calisirken de ben burada aptallasiyorum diye can havliyle kendimi doktoraya atmistim, o ayri. Iciniz istiyorsa yapacaksiniz, caresi yok. Tek tavsiyem edebiyat doktorasi yapmak icin borca girmeyin (yank yurt disi falan olursa kredi cekmeyin onun icin).

240 sayfa yuksek lisans tezi yazdim. karsilastirmali calistim. doktora icin hedefim buyuk. 500 sayfa tez yazarım herhalde

ama o tezi yazarken cok zorlandim. o donem diyet yapiyordum. sanirim onun etkisi. saclarima aklar düştü o donem :/

arada bi cikartip koyuyorum masaya... taş gibi mubarek afferin bana be... ne gururlaniyorum kendimle...

sonuc: istersen yaparsin... bence yap

Sahsen doktorami bıraktım. Bunun bazi kişisel sebeblerim var. Cocuklarimda oldu. Ama sizi destekleyen bir hocanız varsa ve gayret ederseniz basarirsiniz. Benim. Bölümde bir adam doktorayi iki sene içinde yaptı, ama eşek gibi de çalıştı yani. Birde patronu cok. Destekledi.

1.si evlenemez demedim.
Zor beğenirler dedim.
Çok okuyan kadınlar genelde mutsuz olurlar eşli ilişkilerinde çünkü kafaları çok çalışır.karşısındaki ona hep yetersiz gelir.
Ben sadece konuya başka bir taraftan yaklaştım.
Konu sahibi tabikide nasıl istiyorsa öyle yapacak.
Ben sadece hayat tecrübeme dayanarak ,doktoranın kolay olmadığını (bunuda konu sahibi elbet biliyordur) ,ülkemizde bazı şeylerin değer görmesi için gereğinden fazla kafa patlatması gerektiğini , okuduğu bölümün gayet yeterli bir bölüm oldugunu ve eğer takıntılı değilse kariyer için , direk gerçek hayata geçiş yapması tavsiyesinde bulundum. Tabikide onun için bir turku ise ,zorluklar onu yıldırmayacaktır.
Sevgiler..

Merhaba,
Her anabilim dalında bu durum farklılık gösterir , kuram üretmek şart değildir sanıyorum.
Ben eğitimde doktora yapıyorum, tekrar sınava girip Ake’ye yerleştim. Dersler çok eğlenceli ve kadın çalışmaları yapılabilecek bir alan. Yerinizde olsam karşılaştırmalı kadın çalışması yaparım.
Zorlanmak konusuna gelince, doktoranın yüksek lisanstan farkları şöyle, ders dönemi bittikten sonra yeterlik sınavına giriyorsunuz stresli geçmişti benimki. Sonrasında belirlediğiniz konuyu savunuyorsunuz yani tez adı önerinizi. Her dönem tez izleme toplantısı yapıp dönem boyunca yaptıklarınızı anlatıyorsunuz ve jüri sizi geçiriyor veya bırakıyor. En az üç toplantınızın olumlu geçmiş olması gerekiyor.
Bunların iyi yanı sürekli sizi aktif kılmaları, bir atalet duygusu saramıyor çünkü öyle bir vakit yok.
Kötü yanı stres.
Ama değer mi kesinlikle değer.

Buranın da kötü yanı bu işte.
Şöyle bir konu bile nasıl kocaya bağlanıyor anlamış değilim.

Kuram falan üretilmiyor yani sosyal bilimlerde zaten öyle bişey imkansıza yakın :)
İlk 2 senesinde (bazı okullarda 1-1,5 yıl da olabilir) ders dönemi zaten
Sonra yeterlik sınavı var
Bunları geçersen teze geçebiliyosun
Onda da bir konu hakkında derinlemesine çalışmanı bekliyorlar.
Ben şu an tez aşamasına yeni geçtim, bir konu bulmaya çalışıyorum, tabiki çoğu şey yapılmış olduğundan bu aşama oldukça zor. Nitel ve nicel desenlerin kullanıldığı bir araştırma konusu var kafamda. Sadece biraz daha spesifikleştirmem gerekiyor.
Yani aslında kimse ortaya çok büyük bir keşif koymanı beklemiyor. Bir nokta kadar oluyor bilime katkın

Eğer istiyorsanız ve bu konunun size faydalı olacağına inanıyorsanız olabilir neden Olmasın gözünüzde çok büyütmeyin çok daha doktora yapan ve mezun işsiz var ama başarılması imkansız birşeyde değil .

Buranın da kötü yanı bu işte.
Şöyle bir konu bile nasıl kocaya bağlanıyor anlamış değilim.
Gecenlerdebi sitede yazı okumuştum Almanya'da öğrenci evinde bulaşık yıkarken tezimi nasıl yazacağımı düşünüyorum,memlekette döndüğümde köyde bulaşık yıkarken de ne zaman evlenecegimi düşünüyorum:) coğrafya senin kaderin:)))

kendine duyduğun saygıdan dolayı kendini bu kadar gelistirme cabani tebrik ediyorum..başarılar ve lütfen kendine inan bitir

Herkese yanıtları için teşekkür ederim. Öğretim görevlisi olmak istediğim için ve her ne kadar insanın canı çıksa da araştırıp yazmayı sevdiğim için doktora yapmak istiyorum.
Doğru, ölümlü dünyaya bir kere geliyoruz ve tam da bu yüzden eğitim alanında kendimi ne kadar fazla geliştirirsem o kadar daha huzurlu ölürüm. (Ailemin de büyük bir etkisi var bunda. İlkokuldan beri hep eğitimimi desteklediler.)
Evlilik konusunun açılması ilginç. :))

Ben de inşallah bir dahaki dönem yüksek lisans tezine başlayacağım. Yüksek lisans da bile bu kadar çok çalışırken, doktora gözümü bir korkuttu. Doktora için çalışma konusu da bulmak zor. Doktora yapan arkadaşlar, aldığınız dersler konu bulmak için bir ışık yaktı mı? Yoksa makaleler didikleye didikleye mi bir fikir edindiniz?

Haklı taraflarınız var.

Hedefiniz nedir o önemli.eğer akademik planlarınız varsa tabiki yapın.ancak çok zor olmalı. y.l yapıyorım tez dönemindeyim çok zor geliyor yazamıyorum bir türlü.sonuna kadar götüreceksen başla.ders dönemi bir şekilde geçiyor ama tez ayrı zor.ki hocalar bile yl ve doktora öğrencilerini farklı görüyorlar.daha büyük beklentileri oluyor dr yapanlardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…