- 24 Temmuz 2016
- 658
- 1.519
- 63
- Konu Sahibi Tess of the Durbervilles
-
Ahahah eş beğenmezler ne demek ya? Hayatta tek gaye evlenmek mi? Sizin dediğiniz laf nereye çıkıyor farkında mısınız? Sinirlerim bozuldu. Bir kadın olarak ne güç anlamak böyle düşünceleri...ben ölümlü dünyada bukadar kafa patlatmanın bir anlamı olmadığını düşünenlerdenim.
Yeteri kadar okumuşsun.
Özellikle bu ülkede seni takdir eden olmaz.
Kıymet bilende.
Bide çok okuyanlar genelde eş beğenmez ,beğensede kısa sürer beraberlikler.”istisnalar olır tabiki’
Kısaca bence direk işe gir çalış paranı ye
1.si evlenemez demedim.Ahahah eş beğenmezler ne demek ya? Hayatta tek gaye evlenmek mi? Sizin dediğiniz laf nereye çıkıyor farkında mısınız? Sinirlerim bozuldu. Bir kadın olarak ne güç anlamak böyle düşünceleri...
Sevgili konu sahibi, doktora evet zor fakat imkansız değil. Hatta sınırlarınızı zorlayın, yurtdışında yapın MEB bursuyla. Öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz her şey yanımıza kar kalacak hayatta. Korkmayın.
Ha evlenemezmişsin, "evde kalma" nın risk faktörlerinden biri doktora olmuş, dikkat bacım...
Merhaba sevgili hanımlar,
Ben İngiliz edebiyatı yüksek lisansı yapıyorum. İngiliz veya Amerikan edebiyatı bölümünde doktora yapmayı istiyorum ve hayal ediyorum:) Doktora yapmış veya yapanlar bana deneyimlerini yazabilir mi? Benim sorunum 4-5 yıl boyunca belli bir konuya odaklanıp yeni bir kuram üretmek, bana başarılması imkansızmış gibi geliyor. Tabii azim ve çalışma çok önemli ancak doktora yapanlar sanki deha gibi görünüyorlar bana. Bu süreç sizler için nasıldı?
ben ölümlü dünyada bukadar kafa patlatmanın bir anlamı olmadığını düşünenlerdenim.
Yeteri kadar okumuşsun.
Özellikle bu ülkede seni takdir eden olmaz.
Kıymet bilende.
Bide çok okuyanlar genelde eş beğenmez ,beğensede kısa sürer beraberlikler.”istisnalar olır tabiki’
Kısaca bence direk işe gir çalış paranı ye
Merhaba sevgili hanımlar,
Ben İngiliz edebiyatı yüksek lisansı yapıyorum. İngiliz veya Amerikan edebiyatı bölümünde doktora yapmayı istiyorum ve hayal ediyorum:) Doktora yapmış veya yapanlar bana deneyimlerini yazabilir mi? Benim sorunum 4-5 yıl boyunca belli bir konuya odaklanıp yeni bir kuram üretmek, bana başarılması imkansızmış gibi geliyor. Tabii azim ve çalışma çok önemli ancak doktora yapanlar sanki deha gibi görünüyorlar bana. Bu süreç sizler için nasıldı?
Gecenlerdebi sitede yazı okumuştum Almanya'da öğrenci evinde bulaşık yıkarken tezimi nasıl yazacağımı düşünüyorum,memlekette döndüğümde köyde bulaşık yıkarken de ne zaman evlenecegimi düşünüyorum:) coğrafya senin kaderin:)))Buranın da kötü yanı bu işte.
Şöyle bir konu bile nasıl kocaya bağlanıyor anlamış değilim.
Haklı taraflarınız var.1.si evlenemez demedim.
Zor beğenirler dedim.
Çok okuyan kadınlar genelde mutsuz olurlar eşli ilişkilerinde çünkü kafaları çok çalışır.karşısındaki ona hep yetersiz gelir.
Ben sadece konuya başka bir taraftan yaklaştım.
Konu sahibi tabikide nasıl istiyorsa öyle yapacak.
Ben sadece hayat tecrübeme dayanarak ,doktoranın kolay olmadığını (bunuda konu sahibi elbet biliyordur) ,ülkemizde bazı şeylerin değer görmesi için gereğinden fazla kafa patlatması gerektiğini , okuduğu bölümün gayet yeterli bir bölüm oldugunu ve eğer takıntılı değilse kariyer için , direk gerçek hayata geçiş yapması tavsiyesinde bulundum. Tabikide onun için bir turku ise ,zorluklar onu yıldırmayacaktır.
Sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?