- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
Çarpıtmayı yapan sizsiniz. İlk mesajınızda dediğiniz ne, "Günde on yüz milyon hasta bakması da asık surata bahane olamaz".
İki mesajınız arasındaki kapsam farkı ortada. İlk mesajınızda ne öfke çıkarmak var ne terslemek ne kötü muamele etmek.
Sadece "asık surata bahane olamaz" demişsiniz :)
Mesajınızı güzel genişletmişsiniz ikinci seferde. Hani ilk mesajınız ortada olmasa vay be ben ne demişim diyeceğim de neyse ki kimin ne yazdığı belli :)
Bakınız ilk mesajınız sadece bu. İkincideki bütün o kötü muamele örneklemeleri falan yok.
Konu nedir dönün bir daha okuyun; konudaki aktarımı "Asık surat" olarak tek bir anlatım içinde verdim en "Hafifletilmiş" halde. Türkçe böyle bir şey, üstü kapalı yazıp özetleyebiliyorsunuz. Sonra da açabiliyorsunuz. Konu "Doktorlar hiç güler yüzlü değil" olsaydı haklıydınız ama konu -alınganlık ve azar-.
Asık surat sözlük anlamı:
Hoşnutsuzluğunu, kızgınlığını yüzüne sert bir anlam vererek belirten, öfkeli görünüşlü yüzü olan.
Çağrıştıran örnek olarak verilmiş: "Hayatımda onun kadar asık suratlı, onun kadar alıngan, kendini beğenmiş birini görmemiştim."
babaanem kanser yüzünden hastanede ve cigerinden su alınıyor hanımlar, kendisi zaten duygusal herşeye ağlayan evhamlı biri. Tipik eski insanlarımızdan, yırtıcı öyle bilgili biride deildir. Herneyse sabah doktoru geldi, zaten ağzını bıçak açmıyor hemşireye terimsel şeyler söylüyor sadece, bir şey sorunca dedem net cevap yok, ben doktor değilim cerrahım diyor. Buginde babaanneme ilaç vericem sana dedi, aynı zamanda bugün çıkar mıyız diye sorduk, babaannemde gülerek doktor beni tam iyileştirmeden çıkarma dedi adam döndü, biz zatan kötüyüz, doktolar kötü, hastaları kötü etmek için buradayız. Biz doktorların amacı sizi kötü etmek zaten. Vs vs saydırdı nevrim döndü. Babaanemde kendini kötü hisetti. Başka hastalarda vardı ağladı kadın resmen.
Siz de buradan aldınız "Her dakika gülmeli mi?" gibi bir soru ile geldiniz; niçin aklınızla alay ediyorsunuz? İnsan her dakika gülebilir gibi bir iddiada kimse bulunmaz çünkü bunun hiçbir şartta başarılamayacağını bilir, bu yüzden laf oyunlarıyla anlattığımın özünü görmezden gelerek boşuna üste çıkmaya çalışmayın, kimin lafı kimin lafı üzerine oyunu oynamıyoruz, çarpıtıyorsunuz işte. Siz üniforma savunucularının aksine polemik için okumayanlar gayet güzel anlamıştır. Size de daha fazla açıklama ihtiyacı gütmüyorum ve değer bulmuyorum, bu kadarı kafi. İyi günler.