Doktorlara sesleniyorum mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayinnnn

Evet konu başlığında olduğu gibi mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayin sirf para kazanmak icin degil severek yapin bizde doktorin egolu tavırları buruşuk suratlarını çekmemiş oluruz...
Dün hastaneye gittim kadin doğuma saat 14.00 de randevum var 20 dk erken gittim saat 15 olmuş hala kapida bekliyorum yanimda 19 aylık kizim var ve artik huysuzlanmaya başladı.Kaç kere kapida bebegim var nezaman alacaksınız dememe rağmen almadılar almama sebepleri hem muayne edip hemde tahlili hastalara bakması.Artık dayanamayıp içeri girdim ustune doktor kiz ne dese iyi senin çocuğun sesimden hastamla ilgilenemedim.Bende bir saattir randevum gecmis buda cocuk tabiki durmaz dedim. Bana ne dese iyi bu cocugu ne diye hastaneye getiriyorsun. Ne yapim yani dedim kimsem yok kime bırakabilirim. Oda ne demek kimsem yok vardir bırakmıyorsunuz dedi. Ya dedim bende çocuğumu hastanelerde heder etmek istemem degilmi dedim.Neyse atarli atarli muane etti birsey yaptigi da yok sadeve git su gun gel dedi gozle gorunir sorun yokmi diorum dogru düzgün cevap vermiyo. Cok sinir oldum sonrasında yok bu kizi siz aglatiyorsunuz coxuginuz ne hale geldi farkındamısınız demeye devam etti. (Sansa kizim ogun fazla beklediği icin cok huysuzlandı) bende reçeteyi alip ciktim. Çok sinirlendim kizimi tanımadigum kimlere emanet edebilirim ki babası isten izin alamiyo ve ben tekim bu doktorların kaprislerini suratlarını çekmek zorundamıyız yani.
ben sadece hasta çokluğuna bağlamıyorum.gerçekten devlette hasta değil hayvn sürüsü gibi görüyorlar insanları.kimse kimseye bayılmıyorda insanlara pislik gibi bakan tavırları olan çok var.densizlik edene ses çıkarmıyorlarda bir kenarda sırasını bekleyene bildiğin zorluk çıkarıyorlar.benimde bildiğim dediğiniz gibi önce randevulu hastalara bakılır en son tahlil sonuçları değerlendirilir.

Doktorunuzu değiştirin, elinde veya değil hem ilgisiz biri, hem gereksiz yorum yapan biri.

Ama şu bekleme işine bir şey diyemiyorum.
Ben özele gidiyordum ama 3 saat bile beklediğim oldu.
Diğer bölümler gibi değil kadın doğum, 2 tane doğum olsa arka arkaya aşağı yukarı 2 saat ediyor.

Şu meslekleri genelleyip küçük düşürmekte yeni moda oldu herhalde. Kadının başında yüzlerce hasta, her kafadan bir ses. Sizin de tahliliniz olsaydı sürekli bebekle hastaneye mi gidip gelicem diye konu açardınız. Sistemin kusurlarını doktorlara mâl etmek ne kadar doğru acaba ? Ayrıca bebekli hastalara neden öncelik verilsin ne kadar saçma, kadın doğuma o kadar çok bebekli ve hamile geliyor ki neye göre öncelik verilecek ?

Hayır neden bekliyorsunuz? Hadi 5-10 dk tamamda 1 saat beklemeyecek idiniz. Suç birazda sizde.

Devlet hastanesine mecbur kalmadıkça gitmiyorum ama şükür gittiğim zamanda hiç bekletmiyorlar.tam randevu saatinde giriyorum.özel hastanede de bazen densiz insanlara denk gelebiyosunuz.1 saat bekletmek biraz fazla olmuş.

Tansiyonum 21e çıkınca direkt gecenin körü acile gitmiştim. Acilde de yaklaşık 15 hasta vardı ve son gelen bendim. Sadece tek doktor çalışıyordu o da dikiş atıyordu. Tam 1 buçuk saat bekledik. Doktor dikişten çıkınca bir baktım, adam mahvolmuş.. kıpkırmızı yüzü gözü.. Herkese koşuşturmaya çalışıyor. Tek tek özür diledi, ama yorgunluktan bayılacak yani.. Yanına girdiğimde de bin kez kusura bakmayın dedi çıkana kadar özür diledi.. ki suçu hiç yoktu..Çok üzülmüştüm.. Doktorların işi de hiç kolay değil gerçekten..Genelleme yapıp konuşmanız çok yanlış.

hamileyken ozel hastanedeydi doktorum
her gittigimde bekliyordum yani beklemenizle doktorun hicbir alakasi yok
size olan tepkisinide birsey diyemem , etki tepki meselesi de olabilir , siz ona negatif ve sinirle yaklastiysaniz o da sizi terslemis olabilir ama neticede o da bir insan

Genelleme yapmak cok yanlis olur tabiki cok iyi doktorlar var ama bazıları gercekten insani çileden cikariyor.Ozellikle özel hastanelerde.
Sirf para icin gerekli gereksiz bir yigin test yapip sorunun ne oldugunu aciklamaya tenezzul etmeyen doktorlar gordum ben.
Gecen sene Turkiyeye tatile geldigimde yedigim birseylerden besin zehirlenmesi yasadim.Otelin doktorunu cagirdim.onun yonlendirmesi ile anlasmis olduklari ozel hastaneye gitmek zorunda kaldim.Ve bomba!Doktorlar oteli savunmak icin zehirlendigimi rapora yazmadılar!
Doktor test sonucunda kanimda toksit oldugunu soylemisti oysaki.Bir sürü ilac verip yolladilar ama rapora gore üşütmüşüm(yersen o sicakta)
Simdi bu etikmi?
Doktorun ahlaksizligi degilmi?
Bunlar yemin etmiyorlarmi?
Doktorsan işin hastaların sorununu cozmek ve ona gore tedavi bulmak.
Cebini doldurmak icin bir kurulusla anlasma yapip insanlari soymak degil senin işin..

Ben bu bekleme işini en çok kadın doğumda görüyorum. Zaten sekreter direkt "Gebelik var mı?" diyor. Gebelere öncelik tanınıyor.

Maalesef ozel hastane ile devlet hastanesi arasinda insanlara davranis yonunden fark """"var"""

Mesele de bu aslinda. Hee devlette azarlayan alay eden doktorlara, vicdanli ozverili doktorlardan daha fazla rastliyoruz, bu uzucu.

Tabi ki cok ozverili, vicdanli olanlari da var. Mesela eski aile hekimim resmen bizi muayene etmek istemezdi, zaten istifa etti gitti. Ama simdiki pirlanta gibi masallah. İlgili, dikkatli, hasta anlayana kadar anlatiyor vs.

Bizim de zaten bir sorunumuz olmasa doktora keyfimizden gitmeyiz. Karsilarinda derdi agrisi sizisi olan insanlara cok tahammulsuz davranildigi oluyor. Bu konuda gercekten sabri tahammulu insan sevgisi olmayan yapmamali, insanlarla ugrasilacak meslekleri

Bende dün hatri sayılır özel bir hastaneye gittim. Sinüs iltihaplanması yüzünden 3 haftadır hayatım kabus. .

Doktor üstüne vazife olmayan birsey yüzünde beni fircaladi ( hastalıkla alakası yok)
Bende onu fircaladim

Öyle geldim işte.. olabiliyor yani denk gelebiliyoruz bu tip olaylara.

düzeltme: mesajım çok uzun olmuş ama bence okuyun. çok güzel yazmışım. çok akıcı. masal gibi..

o her meslek grubu için geçerli. öncelikle sakinliğinizi koruyun hanımefendi çziginizi bozmayın. baktınız tatlı söz işe yaramıyor dibine kadar çirkeflik yapın en güzeli.
misal kendimden bir örnek vereyim.
yaptırmam gereken bir kan testi var. kan sulandırıcı iğnemden 4 saaat sonra kan vermem gerekiyor ki test yapılsın. bu arada 4 saaat çok önemli. 3,5 saat olmuyor 4 saat 15 dk olmuyor. 2 3 dk fark etmesede 15 dk fark ediyor testte.. ve 31 haftalık hamile olduğum için test sonucu bebek içinde benim içinde hayati önem taşıyor.. neyse işte..

bu test için geçen hafta perşembe günü eskişehirde ki bir özel hastaneyi aradım. dedim böyle böyle yapıyormusunuz bu testi, evet dediler. dedim iğnemi akşam saat 7de yapıyorum 11de kan vermem lazım. acilden alırlar mı. alırlar tabiki sadece ücretli olur biraz pahalı tutar dedi. ok dedim. neticede test önemli.
cuma akşamı iğneden sonra kan vermeye gittim. ta ta ta tammm. gişede ki görevli bu test bizde yok dedi. dedim yanlışın vardır ben görüştüm lab sorumlusu bilmemne hanımla. bilgisi var. dış lab testi de yaparlar dedi. yok dedi kod tanımlanmamış şuan bu testi yapmıyoruz biz. ee peki napıcaz. yarın mesai saatinde geleceksiniz bilgi işlemden test için kod açtıracaksınız. oki dedim süper şahane. zaten iğnenin saati geçti sana dert anlatana kadar kaldı yarına. cumartesi sabahtan bilgi işleme gittim dedim böyle böyle. bana verdiği 10 numara 5 yıldızlık cevabı aktarıyorum. bunun için sizin gelmenize gerek yoktu ki sözleşmemiz gereği 24 saat bize ulaşıp açtırabilirler bu kodu biz evden bilgisayarımızdan bile açıyoruz. ee dedim napıcaz gidin şikayet edin bence sizi başından savmış dedi. burada 2 arkadaşız birimiz sürekli geceleri müdahalede bulunuruz gerekirse sorun olursa vs diye. oh dedim şahane. neyse sen aç kodu. bu arada günlerden cumartesi. test pazartesiye kaldı. çünkü kan örneğini gönderecekler kargo ile pazartesiye kadar kan beklemesin değerler yanılır dedi lab.
artık herşeyin yoluna girmiş olmanın verdiği o muhteşemm hisle pazartesi gece 11e çeyrek kala hastaneye gittim. dedim ben kan vericem.. almazsanız bileklerimi kesicem.(demedim tabi) hanım kızımız demez mi kod tanımlanmamış. yahu diyorum nasıl olur. ben geldim tanımlattım. dedi ki yok eksik kalmış siz dedi yarın gelin.
tabi o ara içimde ki canavar 3 günlük kuluçka süresinden sonra açığa çıktı. ben bir bağırış bir çağırış bir isyan. hanım kızımız bir anda oldu size yavru kedi. hemen bilgi işlemi aradı. kodu düzelttirdi. 11 i 5 geçe kanımızı verdik. siz sağ ben selamet.

ha bu arada konudan bağımsız ama bağımlı belirteyim. dün akşam tetenoz aşısı için gittim hastaneye. çalıştığım için mesai saatlerinde sağlık ocağına gidip yaptıramamıştım aşıyı. eczaneden aldım gittim hastaneye. yine aynı hanım kızımız tabi.dedim aşı için geldim. ne aşısı dedi. bakış aşısı demedim tabi. diyesim geldi ama. velhasıl hastanelerde reçetesiz iğne aşı olmuyormuş. saolsun beni hatırladı hemen nöbetçi doktoru buldu durumu anlattı. doktor geldi bende anlattım bir reçete yazdı verdi oldum aşımı.
bir kaç gün önceki gün yaptığım çirkeflik olmasa yaparmıydı bilmiyorum.

özel hastane devlet hastanesi hiç fark etmiyor
hastanın sorusu uzuyor
tahlil verdiginizde sonucu 1gün sonra alırsınız haliyle sikayetleri tekrar dinlerler.
süre uzarda uzar ama bu degildir ki doktorlar biz kapıda bekleyince keyifleniyorlar.
hastanede sinirlenmek bunu doktora yansıtmak iyi bir durum degil sözlü sataşmalar zaman kaybıdır

Bahsettiğiniz kadın Doğum olunca durum başka.
Tahlil dediğinizi belki nst dir. Ve hastanın sancı durumuna göre acildir.
Yüksek tansiyonundan vardır, bebeğin durumu kötüye giden, riskli gebe vs vs
Yada doktorun sabahtan acil bir doğumu olmuştur saatleri aksamıştır.
1 saat bekleme süresi kadın Doğum için çok değil.
Abartmışsınız

Parası olmayana ne adam gibi sağlık hizmeti var bu ülkede, ne eğitim ne başka bir şey. Devlet hastanelerinin klasik uygulamasıdır bu. Hastaları adam yerine koymazlar, randevu saatine riayet etmezler. Ama para verip özel hastaneye gitseydiniz çok farklı bir muameleyle karşılaşacaktınız, maalesef.

ben her hastaneyi bilmem ama bana sorarsan devlet hastaneleri özel hastanelere 10 basar.. ben preeklampsi ike özel hastanem ve doktorum kabul etmedi beni ümraniye egitime gittim.. o kadar acil olarak girdim özel hastaneye aksama kadar bekletti doktor bozuntusu neymiş ameliyat sezeryana girmiş.. hala aklıma geldikçe nasıl boğmadım diyorum.. devlet hastanesinde yarım saate yatışım yapıldı..

o hastane çok güzel olmasına ragmen kötü anılarım var dıye bu hamılelıgımde zeynep kamıle gıdıyorum hemde ozel bır doktora devaö edıyorum.. hep tam zamanında girdim hatta bazen erken gittim hastaları bıtınce beni erken aldı..her seferınde bır suru test yaptılar.. ozeldeki doktorum 1 kere bıle test yapmnamıştı o yuzden goremedık hastalıgımı..

Sizin asıl sinirlenme sebebiniz aldığınız randevu saatinden bir saat sonra içeri alınmamaniz ama bunun sorumlusu doktor değil ki. Doktor da ay x gelsin de bir saat bekleteyim onu demiyorsun heralde. E siz sinirle içeri girince o da alttan almamis yani.

İnternetten randevu alıp hiç beklemeden o saatte gidip muayene olmak teoride süper ama pratikte karşılığı yok işte. Bu sistemdeki bir sorun ama tek sorumlusu doktor gibi görülüyor.

Hastanede karşılaştığınız sorunların tek sebebi doktor ve doktorun tavrı değil. Bunu anlamamız gerekiyor artık. Hatta onlar da mağdur desek yanlış olmaz.

Evet konu başlığında olduğu gibi mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayin sirf para kazanmak icin degil severek yapin bizde doktorin egolu tavırları buruşuk suratlarını çekmemiş oluruz...

Dün hastaneye gittim kadin doğuma saat 14.00 de randevum var 20 dk erken gittim saat 15 olmuş hala kapida bekliyorum yanimda 19 aylık kizim var ve artik huysuzlanmaya başladı.

Kaç kere kapida bebegim var nezaman alacaksınız dememe rağmen almadılar almama sebepleri hem muayne edip hemde tahlili hastalara bakması.

Artık dayanamayıp içeri girdim ustune doktor kiz ne dese iyi senin çocuğun sesimden hastamla ilgilenemedim.
Bende bir saattir randevum gecmis buda cocuk tabiki durmaz dedim. Bana ne dese iyi bu cocugu ne diye hastaneye getiriyorsun. Ne yapim yani dedim kimsem yok kime bırakabilirim. Oda ne demek kimsem yok vardir bırakmıyorsunuz dedi. Ya dedim bende çocuğumu hastanelerde heder etmek istemem degilmi dedim.

Neyse atarli atarli muane etti birsey yaptigi da yok sadeve git su gun gel dedi gozle gorunir sorun yokmi diorum dogru düzgün cevap vermiyo. Cok sinir oldum sonrasında yok bu kizi siz aglatiyorsunuz coxuginuz ne hale geldi farkındamısınız demeye devam etti. (Sansa kizim ogun fazla beklediği icin cok huysuzlandı) bende reçeteyi alip ciktim.

Çok sinirlendim kizimi tanımadigum kimlere emanet edebilirim ki babası isten izin alamiyo ve ben tekim bu doktorların kaprislerini suratlarını çekmek zorundamıyız yani.

Ayhh en sinir olduğum şey... tafra surat ağızlarından laf alınmıyor. Sankı keyiften geliyor millet hastaneye
Doktorsunuz diye saygı duyuyoruz. Gözünüzün içine bakıyoruz.. Bir hava bir tafra. Sanki gece benle yattı:63:
Şiddete karşıyım sonuna kadar... ama gerçekten dövesim gelmiyorsa neyim..:sinirli:
Sevmiyorsan yapma kardeşim... sana zorlamı okutuyorlar tıp ı

Tansiyonum 21e çıkınca direkt gecenin körü acile gitmiştim. Acilde de yaklaşık 15 hasta vardı ve son gelen bendim. Sadece tek doktor çalışıyordu o da dikiş atıyordu. Tam 1 buçuk saat bekledik. Doktor dikişten çıkınca bir baktım, adam mahvolmuş.. kıpkırmızı yüzü gözü.. Herkese koşuşturmaya çalışıyor. Tek tek özür diledi, ama yorgunluktan bayılacak yani.. Yanına girdiğimde de bin kez kusura bakmayın dedi çıkana kadar özür diledi.. ki suçu hiç yoktu..Çok üzülmüştüm.. Doktorların işi de hiç kolay değil gerçekten..Genelleme yapıp konuşmanız çok yanlış.
bak sizde diyorsunuz doktor özür diledi ve mahcubiyetini dile getirmiş ben zaten içeri girdiğimde bağırıp cagirmadim yine rica ederek kizim durmuyo deyince doktor bunlaei soykedi bende ustune benim randevu saattim bu bebek tabiki durmaz dedim ve konuşmamız sert bir şekilde geçmedi doktor sinirli bir şekilde saydırdı ben yukarda yazdıklarımı sakin bir şekilde soyledim zaten doktor bağırarak karşılık verseydi bende cirkeflesirdim kimse babasinin hayrına gelip orda calismiyo bana bu şekil muamele yapamaz üslubu ters ve iticiydi keske sizin bahsettiğiniz doktor gibi davransaydı da ben de doktorun hakkını teslim edip allah razı olsun diyebilseydim

Back
X