Doktorlara sesleniyorum mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayinnnn

Farkındayım yapmayın o zaman. Hobilerim arasında doktor olmak diye bi şey yok.
Hayır bakıcaksanız dediniz ya nasıl bakalım gün bile 24 saat.bir acıklarmısınız cidden 500 hastaya bir günde bir doktor nasıl bakar ? Niye yapmıyım işimi sevdiğim halde 500 hasta bakamadığım yada hastalarımla yeterince ilgilenmek için az hasta baktığım için ?

Farkındayım yapmayın o zaman. Hobilerim arasında doktor olmak diye bi şey yok.

Hee yapmasinlar. Doktor olmasinlar. Hastalaninca doktoor dooktor diye kapilarinda yatarsin ama. Öyle karsidan yapmasinlar demek kolay. O begenmeyip yaftaladiginiz insanlarin yaptigi şeylerin ceyregini yapamazsiniz ama kendiniz. :)))

Ben 500 hastaya bakacaksınız derken lafın gelişi söyledim arkadaşım sonuçta sizlerde robot değilsiniz. Ama azarlamak bağırmak sinirlenmek kim ki onlar bizi azarlayacak. Konu sahibi arkadaşım sende 183 hattını ara bak nasıl hakkından geliyorlar

Doktor olan arkadaşlar sistemi biliyorsunuz yoğun .hastaya bakmaya sinir oluyorsanız yapmayın kardeşim. 300 değil gerekirse 500 hastaya bakacaksınız oraya gelen insanlar çaresiz ve hasta insanlar .
Tabii emriniz olur.
Peki gerekirse 500 hastaya bakan doktora çocuğunuzu gönül rahatlığıyla götürür müsünüz?

Başınıza gelene çok üzüldüm, mutlaka şikayet edin o doktoru. Sistem zor, hasta çok evet fakat bu mesleği yerine getiremeyecek olan yapmamalı. Bizim de başımıza geldi.. Benim 1.evre kanser hastası olan babama 4.evre kanser hastası diye rapor çıkarmıştı üniversite hastanesindeki doktor. Biz bunu tesadüfen eczaneden ilaç alırken öğrendik 4.evre dediler.. düşünün ne yaşadık ne hissettik. Gerçeği öğrenene kadar, biz doktora ulaşana kadar bizim ömrümüzden neler gitti bir düşünün. Sonrasında doktor pişkin pişkin ‘aa rapora öyle yazabiliyoruz ya demişti’. İnsan psikolojisinden haberi olmayanların bu mesleği icra etmemesi gerekir. Dilerim ki o doktor da bize hissettiklerini yaşamadan göçmez bu hayattan. Konunuzu sabote ettim kusura bakmayın, ama hasta çok doktorlar robot değil diyerek bazı şeylerden sıyrılamaz kimse.

Yalan mı aynen hep böyle davranıyorşar insanların hepsinin acelesi var sırayı gasp etmeler uzun muhabbetler bilmem neler 1 saat fazladan bekliyoruz.

Sistem zaten baştan sona yanlış onu eleştirecek olsak sayfalar yetmez...
Mesela özellerde bu kadar yoğunluk yok. Suratsız DR. oradada suratsız oluyor. Biz bu tiplerden bahsediyoruz.
Hangi insan sürekli güler yüzlü olabilir ? En zoru birebir insanlarla muhattap olunan mesleklerdir. Herkes kendini özel hissetmek ister ama orada doktorun yapabileceği bir şey yok. Yeri geliyor 36 saat uyumadan çalışan doktorlar oluyor hangi bünye kaldırabilir ? Hem işlerini yapıp hem de üstüne insanların gönlünü hoş etmek her zaman olmaz diye düşünüyorum.

bunlar devlet hastanesinde mi oldu? ekranda isim listesi olmuyor mu?
uyanıkların sıranızı kapmasına izin vermeyin, sağlık ocağında bile çakallık yapıyorlar, bişey sorucam diye içeri dalıyorlar, doktor da hangi biriyle uğraşsın.
doktorun yaklaşımı hoş olmamış ama ordaki kalabalık doktorun değil sistemin hatası,
geçen sene ümraniye eğitim araştırmaya dahiliyeye gittim, doktor hastaları üçer üçer alıyordu ne yapsın, randevuları 2 dk arayla vermişler.
tabi kamu spotlarına bakarsak biz sağlıkta çok ilerledik, artık sıra beklemyoruz, bedava sağlık hizmeti alıyoruz filan fıstık, yersen....
2 dakika ara ile randevu mümkün değil. Sistemde görünüyor muayene saatleri.

Ben ne diyorum sen ne diyorsun kardeşim mesleği ise bakacak azarlamayacak bağırmayacak

Milleti bekletip kendi icerde cay keyfi yapmiyor zaten baskalariyla ilgileniyor napsin? Herkes kendini dusunuyor.
Azarlamayacakmis. Sende iceri girip doktoru azarlayamazsin nolursa olsun. Vergi veriyorsun diye karsinda esek yok. Doktor vergi vermiyor sanki.

Ben çok sık doktora gitmeme taraftarıyım, hastalarla ilgilenecekleri yeterli vakit olmuyor, bir şikayet yoksa rutin kontrol bana yorucu geliyor, ilk gebeliğimde özel hastanede yaptırdım bütün muayene ve testleri, gene de çok beklediğim zamanlar olmuştur doktor doğumda vs ise, hani aciliyeti yoksa orda gidip sıra beklemek daha yorucu, bir de sağlık çalışanları bilir ki ilaçlara dirençli bakteriler genellikle hastanelerde olur, orda hastalık kapanlar daha zor iyileşir. Oğlum var bir de hamileyim, her ay muayeneye gidip beklemek istemiyorum açıkçası özelde de randevu alıp beklediğim çok oldu, İstanbul'da çok normal, devlet hastanesine gitmedim bile, belki ücretsiz ama bütün gün orada beklemek çok yorucu sağlam gidip hasta çıkmak istemem. Acil durumda hasta olan ağrısı olan tabiki gitsin ama artık insanlar paranoyak şekilde sürekli doktordalar, ıhlamur içse, kendini sıcak tutsa geçecek, gene de ilaç yazdırmadan rahat edemeyen insanlar var. Eski insanlar bu yüzden daha sağlıklıydı, yaşam tarzımız yanlış dolayısıyla herkes hasta, doktorların da işi zor insanlara sağlıklı beslenmenin, hareketin, pozitif düşünmenin, kimyasaldan uzak durmanın faydaları anlatılmalı.

500 hastaya baksak kişi başı 3 dk.3 dk da muayene etsek doğru düzgün ilgilenmedi doktor hemen gönderdi diye yine şikayet ediliriz.içerdeki konusmalar doktoru ilgilendirmez ama içerde keyif yapmadığı sürece randevum saatim geçti diye şikayet etseniz de birşey cıkmaz.önceki hastalarda beklenmeyen bir sorun olmuştur uzamıstır acilden çağırmışlardır bir sürü bir sürü ihtimal var.

Sen yanındaydım sanırım çat keyfi yapmadığını da bilirmiş :)))))))

Icerde hem muayene edip hem tahlilli hastalara baktigini konu sahibi yaziyor zaten. Icerdecay kahve keyfi yapip hasta almayan devlet doktoru ben gormedim. Ari gibi durmadan iceri hasta aliyorlar. Uzayda yasamiyoruz bizde heralde.

Doktor sizinle öyle konuşamaz, çocuğunuza ne yapıp yapmayacaģınızı söylemek onun haddini değil.
Kimsesi olmayan ne yapacak tabi ki çocuğuyla gidecek.
Randevu saati gelince gireceksiniz. Bakmak zorunda. Bakmıyorsa özür dilemesini bilecek.
Üslup çok çirkin. Şikayet etmelisiniz.
Özel hastanede de beklediğim oldu bu arada kadın doğum servisinde, çünkü acil doğum olmuştu.
Sizin doktorun da saatler bu durumdan aksamış olabilir ama bu tavrını haklı çıkarmaz.

Parası olmayana ne adam gibi sağlık hizmeti var bu ülkede, ne eğitim ne başka bir şey. Devlet hastanelerinin klasik uygulamasıdır bu. Hastaları adam yerine koymazlar, randevu saatine riayet etmezler. Ama para verip özel hastaneye gitseydiniz çok farklı bir muameleyle karşılaşacaktınız, maalesef.
Malesef arkadaşım artık özellerde De aynı muamele aynı kapris

Ayrıca kimse kimseyi azarlayamaz benim ve diğer insanların vergisi ile maaş alıyorsunuz
Hah işte ben de bu dahiyane cümleyi bekliyordum.
Sizin vergilerle maaş alan herkes işini düzgün yapıyor galiba. Aksi takdirde sizin oldukça ünlü bir aktivist, sivil toplum önderi falan olmanız gerekirdi.

Hangi insan sürekli güler yüzlü olabilir ? En zoru birebir insanlarla muhattap olunan mesleklerdir. Herkes kendini özel hissetmek ister ama orada doktorun yapabileceği bir şey yok. Yeri geliyor 36 saat uyumadan çalışan doktorlar oluyor hangi bünye kaldırabilir ? Hem işlerini yapıp hem de üstüne insanların gönlünü hoş etmek her zaman olmaz diye düşünüyorum.

Haklısınız size katılıyorum. Şu da var. Bende hastayım. 36 saat sancı çekebiliyorum.
Herkes halden anlasa böyle olmayacak. Tek taraflı tabiki değil karşılıklı hoşgörü olmalı
Oldu ben yağlayım ballayım doktoru.. sonra bana ters ters yanıt versin. eziklesin.. sonra tabi gerginlik olur.

Back
X