Doktorlara sesleniyorum mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayinnnn

Şu meslekleri genelleyip küçük düşürmekte yeni moda oldu herhalde. Kadının başında yüzlerce hasta, her kafadan bir ses. Sizin de tahliliniz olsaydı sürekli bebekle hastaneye mi gidip gelicem diye konu açardınız. Sistemin kusurlarını doktorlara mâl etmek ne kadar doğru acaba ? Ayrıca bebekli hastalara neden öncelik verilsin ne kadar saçma, kadın doğuma o kadar çok bebekli ve hamile geliyor ki neye göre öncelik verilecek ?

Sistem zaten baştan sona yanlış onu eleştirecek olsak sayfalar yetmez...
Mesela özellerde bu kadar yoğunluk yok. Suratsız DR. oradada suratsız oluyor. Biz bu tiplerden bahsediyoruz.

Katılıyorum size mesleğini sevmeyen yapmasın. Elbette her mesleğin zorlukları var ama bence doktorlar daha dikkatli olmalı. Hasta zaten sağlık açısından da psikolojik olarak da kötü. Hadi acil durum vardı bekletti diyelim onu ne ilgilendiriyor sizin çocuğunuzu götürmeniz? Çocuklu hastalar giremez diye bir kuralı mı varmış? Ben artık iyice araştırarak gidiyorum doktora. Öncelik insanlık; baktım ters hareketleri var bir daha gitmiyorum, etrafıma da anlatıyorum ki tercih edilmesin.

ablam devlet hastanesinde çalışıyor... binlerce kez yönetime daha az hasta bakmak istediğini söylesede azaltmiyorlar hasta sayısını.. hani diyorsunuz yaa doktorlar hasta başına para alıyor..vallahi de billahide istemiyor fazla hasta. ha günde 40 hasta dan fazla istemiyor düşünün..40 hastaya bakmak bile zorken ver 70 80 hastayı doktor robot ya .... sabah kontrol ogleden sonra tahlil dediği halde her sabah kapı önünde sekreterle kavga eden mi dersin beni içeri almadın diye kapıya dayananimi dersin bin tane problem. bu arada doktor kimin gelip gelmediğini bilemez sekreteri ilgilenir.. ablamın yanında yıllardır çalışan sekreterini alıp isi bilmeyen baska birini verdiler geçenlerde herşey felç oldu.. yeni gelen sekreter hastaları bilmiyor dosyaları bilmiyor daha dosya açmayı bilmiyor.. tabi boyle olunca hastalar kapıda isyan ablam içerde isyan.. gelen hasta içeride doktorun ne çektiğini bilemediği gibi doktorda hastanın dışarıda ne yaşadığını bilemez.. siz tepkili girince oda -haşa peygamber değil- size tepkili davranmış. şunu unutmamak lazım.. bu doktor dediklerimiz de insan duyguları var.. herkese melek gibi davranamiyorlar. doktor yakını olmama ragmen herkes gibi randevumu alırım. kapıda da kuzu gibi beklerim.. çünkü içeride eller havaya yapılmadığını bilirim.. birde en sinir oldugum hasta tipi dışarıda cok bekleyip ( ayrıntılı muayane yapıldığı icin) bundan dolayı atar yapip, iceri girdiğinde kendisine de uzun uzun bakılmasını isteyenler.. eee iki dakika önce önceki hastalar cok kaldı diye atarlaniyordun.. sen az kal o zaman da arkandakiler beklemesin dimi .. ama yok ne yazik ki biz toplum olarak sadece kendine musluman bir toplumuz..

Evet konu başlığında olduğu gibi mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayin sirf para kazanmak icin degil severek yapin bizde doktorin egolu tavırları buruşuk suratlarını çekmemiş oluruz...

Dün hastaneye gittim kadin doğuma saat 14.00 de randevum var 20 dk erken gittim saat 15 olmuş hala kapida bekliyorum yanimda 19 aylık kizim var ve artik huysuzlanmaya başladı.

Kaç kere kapida bebegim var nezaman alacaksınız dememe rağmen almadılar almama sebepleri hem muayne edip hemde tahlili hastalara bakması.

Artık dayanamayıp içeri girdim ustune doktor kiz ne dese iyi senin çocuğun sesimden hastamla ilgilenemedim.
Bende bir saattir randevum gecmis buda cocuk tabiki durmaz dedim. Bana ne dese iyi bu cocugu ne diye hastaneye getiriyorsun. Ne yapim yani dedim kimsem yok kime bırakabilirim. Oda ne demek kimsem yok vardir bırakmıyorsunuz dedi. Ya dedim bende çocuğumu hastanelerde heder etmek istemem degilmi dedim.

Neyse atarli atarli muane etti birsey yaptigi da yok sadeve git su gun gel dedi gozle gorunir sorun yokmi diorum dogru düzgün cevap vermiyo. Cok sinir oldum sonrasında yok bu kizi siz aglatiyorsunuz coxuginuz ne hale geldi farkındamısınız demeye devam etti. (Sansa kizim ogun fazla beklediği icin cok huysuzlandı) bende reçeteyi alip ciktim.

Çok sinirlendim kizimi tanımadigum kimlere emanet edebilirim ki babası isten izin alamiyo ve ben tekim bu doktorların kaprislerini suratlarını çekmek zorundamıyız yani.
BİMER ve sağlık bakanlığı hattına aynı anda doktor ismi muayene tarihi ve saati bildirilerek şikayet edin

Ona kalırsa çocuğuna vurup döven kadınlar da var.
O zaman bütün anneler üzerinden mi konu açmak gerekir?
Mesela benim ilkokul öğretmenim öğretmen dışında herşeydi bana göre. Ama hepsi öyle değil. Kendi evladı gibi görenler de var.
Doktorum beni kızım diye sever.
Kimisi de asık suratlı çekilmez.
Kişiden kişiye değişiyor bu durum yani..

5 dk da bir muayene veren sistmein hatası bu doktorun değil. ayrıca kadın doğum gibi mahrem bir bölümde içeri dalmanız da doğru değil . mesleğime aşık bir doktorum, ama insanın da bir sinir katsayısı sabrı var. acilde 300 hasta bakmayı is-te-mi-yor-um.

Türkiyede devlet hastanelerinde sağlık sistemi şimdi nasıl bilmiyorum ama bundan 4 sene önce amerika seyahatimizde küçük kızım orta kulak iltihabı olmuştu. O eyaletin en büyük hastanesinin acil servisinde tam 6 saat sıra beklemiştik. Kayıt yaptırdığımız için çıkıp gitmemize de izin vermemişlerdi. Medeni ülke dediğiniz yerde bile aksaklıklar oluyor. Hem hastalara hem doktorlara hak veriyorum ben. Doktorların çalışma koşulu da çok acımasız kabul edelim. Tabi insanlık başka birşey. Kibar olmakla birşey kaybetmezler ama onlarında bıktığı zamanlar oluyot demekki. Geçmiş olsun

Doktor olan arkadaşlar sistemi biliyorsunuz yoğun .hastaya bakmaya sinir oluyorsanız yapmayın kardeşim. 300 değil gerekirse 500 hastaya bakacaksınız oraya gelen insanlar çaresiz ve hasta insanlar .

Hasta çıkınca girdim zaten tabiki doktorlarında sabır dersecesi var benim bahsettiğim hastaya gosterilen tavır konusma üslubu mahkeme duvarı olan sürat...
Ben içeri çocuğun durmuyo Ne zmaan alacaksınız die girdiğinde doktorun bana senin bebeğinin sesi yüzünden hastamla ilgilenemedim bi çocuğu ne diye hast getirirsin oldu. Bende buna sinirlenip randevu saatim 14 aradan bir saat gecmis bebk bu tabiki durmaz dedim. Cocugu getirmeseydin oldu ben ona tahlili hastalara niye bakıyorum die işine karismadigim gibi onunda benim çocuğumu niye hastaneye getirmem karışamaz. Hangi anne evladını hastanın pis mikrop yuvasına getirip hastalanmasına musade eder degil mi
5 dk da bir muayene veren sistmein hatası bu doktorun değil. ayrıca kadın doğum gibi mahrem bir bölümde içeri dalmanız da doğru değil . mesleğime aşık bir doktorum, ama insanın da bir sinir katsayısı sabrı var. acilde 300 hasta bakmayı is-te-mi-yor-um.

Doktor olan arkadaşlar sistemi biliyorsunuz yoğun .hastaya bakmaya sinir oluyorsanız yapmayın kardeşim. 300 değil gerekirse 500 hastaya bakacaksınız oraya gelen insanlar çaresiz ve hasta insanlar .

Doktor da insan hani robot değil.Yoruluyor ya hani arada,pardon yorulabiliyor muydu acaba öyle bir hakları var mı ?

Sisteme değil de 300 hastaya bakmak zorundasınız diye doktora sinirlenin siz böyle,gücünüz onlara yetiyor çünkü değil mi ?

500 hastaya nasıl verimli bir şekilde bakabilirim ? 8 satte 120 hasta bakıp onların da tahlil sonuçlarına tekrar bakıyorum.herkese nasılsınuz ne şikayetiniz var desem gün bitiyor.cidden bi acıklarmısınız 500 hastayı kac dakikada muayene edip tahilillerini inceleyip reçetesini yazalım. bir hastanın muayenesi 30 dakika olmalı.500*30 kac dakika yapıyor farkında mısınız ?

500 hastaya nasıl verimli bir şekilde bakabilirim ? 8 satte 120 hasta bakıp onların da tahlil sonuçlarına tekrar bakıyorum.herkese nasılsınuz ne şikayetiniz var desem gün bitiyor.cidden bi acıklarmısınız 500 hastayı kac dakikada muayene edip tahilillerini inceleyip reçetesini yazalım. bir hastanın muayenesi 30 dakika olmalı.500*30 kac dakika yapıyor farkında mısınız ?

Farkında falan değil.
Onlara göre öğretmen,doktor bunların hepsi köle.Biri 7/24 her çocuğun başında olmalı,hiç ayrılmamalı ötekisi her hastayı yarım saat düzenli ve güzel muayene etmeli ama 500 tanesini.Neden çünkü insan değiller,robotlar.

Siz bekledim diye değil doktorun üstüne vazife olmayan şahsi yorumları yüzünden daha çok sinirlenmişsiniz. Haklısınız. Direkt bimere ve hastanedeki hasta haklarına şikayet edin

Konu sahibi bence haksız değilsiniz.Sizin çocuğunuzla ilgili yorum yapmak onun işi değil sonuçta.
Bir daha böyle bir olayla karşılaşırsanız direk şikayet edin ya da lafınızı esirgemeyin,kimsenin kimseyi küçük düşürme veya yargılama hakkı yok.

bak ben özel kadın dogumcuya gidiyorum.
ayni dedigin gibi 1 saat geciyor hala içeri almadigi oluyor. hayır bedava da değil para verip giriyoruz. geçen gün eşimle gittik yine . tam bir saat bekledik. ben de esimde cildirdik artık gittim danismaya dedim ki böyle böyle beni boş da olan bir doktora yönlendirin. oda yonlendirdi . bir saat bekledigim yanima kar kaldi

Back
X