Doktorlara sesleniyorum mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayinnnn

Ben doktor olsam ve muayene sırasında biri odaya dalsa muhtemelen daha büyük tepki verirdim. Burada doktorun herhangi bi suçu yok sizi bekletmek onun insiyatifinde olan bir şey değil. Tahlili olan hastaları babasının oğlu olduğundan sizden önce almıyor. Öyle olması gerektiği için öyle yapıyor. Ben sizi haksız buldum

Doktor suçlu işte. Hakettikleri gibi davranmıyolar ki.

Randevunuz 14te ise 15e kadar neden beklediniz ki?
Kapıya tıklatıp girin 1 saat oldu saatim geçiyor deyin tahlil sonuçları sırası onların sorunu. 10 dk aksar da 1 saat nedir?
Şikayet edin.
ıçeri daldığın zamanda azar işitiyorsun her ne yaparsan yap azar işitiyorsun çalışmaya şeyleri yok oturun evinizde insanı sınır etmeyin kalitesiz hizmetinizle ve ilaçlarınızla, ilaçlarında kaliteleri düşmüş:işsiz:

Bekleme herzaman olabilir hoş bir durum olmadı çocuk için de sıkıcı bir ortam kiziniz mizmizlanmasi en normali. Ama o doktor hanim okumus da insan olamamis ki bir anneye öyle laf ediyor birde yok cocugunu birakacaksin muayeneye gelirken gibi laflar ediyor ben daha cok buna kizdim. Nekadar saygisiz bir doktor

ıçeri daldığın zamanda azar işitiyorsun her ne yaparsan yap azar işitiyorsun çalışmaya şeyleri yok oturun evinizde insanı sınır etmeyin kalitesiz hizmetinizle ve ilaçlarınızla, ilaçlarında kaliteleri düşmüş:işsiz:

2017de bu kadar cahil olmak icin cok çaba sarfettiniz mi?

Parası olmayana ne adam gibi sağlık hizmeti var bu ülkede, ne eğitim ne başka bir şey. Devlet hastanelerinin klasik uygulamasıdır bu. Hastaları adam yerine koymazlar, randevu saatine riayet etmezler. Ama para verip özel hastaneye gitseydiniz çok farklı bir muameleyle karşılaşacaktınız, maalesef.
Malesef özellerde artık kasap dükkanı olmuş dış gebelik şikayetiyle devlet hastanesinden özele hatta profesör doktora gönderildim bana dış gebelik olmadıgı mı söylediler bana yatış yapıp yüzüme dahi bakmadı ben 3gün gece gündüz sancı çektim be iç kanamayla amaliyata alındım hem tüpümü kaybettim hem ölümden döndüm özel devlet fark etmez hepsi aynı

Ohaa ilaçların da mı kalitesi düştü?? Bi tane içeceğine bi kutu iç bakalım kalitesi yükselir belki

Şu konuya yapılan yorumlardan sonra doktorlara hak verir oldum, keşke onların da hasta seçebilme hakkı olsa. Bazı insanlara bu tavır müstahak. Anladıkları dil bu ne de olsa.

İlaçların kalitesi düşmüş derken? :)

Benimde memleketde basima geldi böyle bir olay.
Şikâyet ettim direk.

Ateşim vardi baya kötüydum.
Tek doktor tabi kucuk yer.
Bir adam bisiler anlatıyor iceride ekranda da benim adım yazıyor.

Ama biz çağıracağız diyerek bekletiliyorum.

Ayakta durcak halim yok ateşten bekleyen amcalar teyzeler bana kizim gitsene gitsene adın yaziyo diyorlar ama almıyor dr. Iceri
Bende yüksek bir sesle doktor hanim bir beyfendiyle sohbet ediyor sohbeti bitince ben tesrif edicem insallah dedim.
Dememle yanındaki yardımcısı kapıyı açtı suratı bir karis.
Adam dışarı çıktı beni aldi.

Kadın sen böyle konuşamazsan seni muayine etmiyorum dedi.
Sen değil siz diyeceksiniz okurken öğrenememişsiniz sanirim sohbetiniz bölündü sanirim sayemde söyleseydiniz giderdik beklemezdim dedim.
Zaten muayine etsede ettirtmezdim kapiya yönelmemle başka bir adam dr.a Söylenmeye basladi.
Sizin amacınız ne sizi şikayet edicem vs. Vs.
Direk başhekime çıktım o halimle.
Ama yurucek halim yok.

Dedim böyle böyle beni muayine etmeyeceğini söyledi etmedi.

Ben dr. Adina sizden özür diliyorum.
Böyle bir sıkıntımız var yakında hastanemizde olmayacak kendisi kusurabakmayin dedi.

Beni hemen muayine etti ilaçlarımı yazdı.
Adam belki 3 defa kusura bakmayın dedi.

Önemli değil ama o an ki konuşma önemli olabilir belki fakat okadar hasta bekliyorken okadar uzun konusulmasi dogru degil dedim.

Bu yaz yine gittim oglum icin super bi dr gelmis.
Erkek bu sefer.
Ne guzel anlatıp izah etti testler yaptı falan.

Millete eziklemeye alışmışlar tabi

Hele orada hepsi köylü gariban yaşlılar .
Zavallımlarda bisi demiyorlar uzuldum.

Ilaclari doktorlar yapiyor zaten kafalar guzel :D

Doktorsuz kalin lütfen. Özellikle o "vergimizle maaş alıyolar" diyen üye. Doktor bulamayın.

Doktorlara hasta seçme ve hatta bazı hastaları da sağlık hizmetinden men etme durumu gelse keşke. Hastanelerin ortamı düzelir daha nezih daha çalışılabilir bir atmosfer elde edilebilir. Belki sağlık çalışanları da ölmezler...

Yazık ya, gecesini gündüzüne katan o doktorların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Aa tabi maasları yüksek di mi? Ulan bi milletvekili kac maaş alıyo, üstelik tek yaptıkları laf kalabalığı. Onlara bir tanenizin sesi çıkmıyo size yazıklar olsun be. Elinizden gelse ayaklarını yalayacaksınız, ama is oğretmene doktora gelince herkes bi cengaver. Doktorlar hic vergi vermiyo zaten.

Doktor kabul edilemez bir suç işlese tamam diycem, tüküreyim öyle doktora. Kadın bir yandan muayene etmeye ugrasiyor bir yandan tahlilleri yetistirmeye ugrasiyor. Bir yandan da diger servislerden konsultasyon isteniyor... bi de böyle insanlara laf anlatmaya çalışıyolar. Neymis isleri buymus bakacakmış. Zekaya bak zekaya.

Insallah doktorsuz kalırsınız da böyle b.k attığınız doktorluk mesleğine hasret kalırsınız. O zaman belki kafaniza dank eder ama yine de sanmıyorum.

Ses cıkaracaksanız sisteme ses çıkarın, sağlık bakanlığına, hükümete. Diyin ki bize insan gibi bi sistem getirin, doktor bizimle düzgünce ilgilenebilsin, doktoru 36 saat çalıştırmayın ki bizimle daha zinde bir zihinle ilgilensin. Ama bunu yapacak adam nerdee... anca doktora sataşın siz.
Yok onların vergileriyle sadece doktorların ve öğretmenlerin maaşları ödeniyor.
Zira yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, adaletsizlik söz konusu olunca, çocuklarımızın geleceği olan eğitim hiçleştirilince, sağlık sistemi böyle saçma hallere sokulunca elini beline koyup "vergimle maaş alıyorsun" diye hesap soranı hiç görmedik.

Bunu bende fark ettim.
Dozajı yüksek, daha etkili,pahali ilaçların hic biri zaten yazilmiyor.
Yazdıkları ilaçları gun de 4-5defa alınca ancak etki ediyor.

Gerçekten bazı arkadaşları anlamıyorum velevki maddi durumlardan ötürü devlete gittiniz ve çocuğunuzu emanet edecek kimseniz yok
Işte bu olayda hastanın verdiği tepki yanlış olduğundan doktorda patlamış. Sonuçta kadın içerde keyif yapmıyor, başka hastalara bakıyor. Randevu saati onu ilgilendirmez ki. Ismi söylenmeden girmesi hoş olmamış.

Beklemenizin drla ilgisi yok. Devlete gittiniz sanirim 65 yas ustunun onceligi var randevusu 5te olsa ilk onlara bakiliyo
Bazen sistemleri donuyo mecbur hastayla bekliyolar icerde bazen ayni gun olan baska dra randevu oluyo dr sistemi kapatmiyosa arayip dra ulasip kapatmadini bekliyolar.
1saat beklemissiniz abartmayin bukadar beklemek istemiyosaniz son randevuyu alin 4ten sonra bos oluyo iyle gidin.
Hani deseniz gittim bakmadi ilgilenmedi anliycam cocuk konusunda da hakli enpis komsunun evi hastaneden temizdir rica ederseniz bakarlar o da olmuyosa esiniz erken gelsin eve veta ozele gidin

Yaşadığınız olaydan doktorun mesleğini sevmediği çıkarılmaz.. hoş olmamış kızınız için söyledikleri ama hastaneye gidiliyorsa direkt girip muayene olacam beklentisine girmemek gerekiyor .. malum doktorlar da bakması gereken den kat be kat fazla hasta bakıyor ... Ülkemiz de sağlık şartları malesef böyle ... genelleme yapmıyorum ama aldığı parayı hakeden egosu olmayan işini çok çok iyi yapan doktorlarumız var ..

Doktorsuz kalin lütfen. Özellikle o "vergimizle maaş alıyolar" diyen üye. Doktor bulamayın.

Doktorlara hasta seçme ve hatta bazı hastaları da sağlık hizmetinden men etme durumu gelse keşke. Hastanelerin ortamı düzelir daha nezih daha çalışılabilir bir atmosfer elde edilebilir. Belki sağlık çalışanları da ölmezler...

Yazık ya, gecesini gündüzüne katan o doktorların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Aa tabi maasları yüksek di mi? Ulan bi milletvekili kac maaş alıyo, üstelik tek yaptıkları laf kalabalığı. Onlara bir tanenizin sesi çıkmıyo size yazıklar olsun be. Elinizden gelse ayaklarını yalayacaksınız, ama is oğretmene doktora gelince herkes bi cengaver. Doktorlar hic vergi vermiyo zaten.

Doktor kabul edilemez bir suç işlese tamam diycem, tüküreyim öyle doktora. Kadın bir yandan muayene etmeye ugrasiyor bir yandan tahlilleri yetistirmeye ugrasiyor. Bir yandan da diger servislerden konsultasyon isteniyor... bi de böyle insanlara laf anlatmaya çalışıyolar. Neymis isleri buymus bakacakmış. Zekaya bak zekaya.

Insallah doktorsuz kalırsınız da böyle b.k attığınız doktorluk mesleğine hasret kalırsınız. O zaman belki kafaniza dank eder ama yine de sanmıyorum.

Ses cıkaracaksanız sisteme ses çıkarın, sağlık bakanlığına, hükümete. Diyin ki bize insan gibi bi sistem getirin, doktor bizimle düzgünce ilgilenebilsin, doktoru 36 saat çalıştırmayın ki bizimle daha zinde bir zihinle ilgilensin. Ama bunu yapacak adam nerdee... anca doktora sataşın siz.

Onca yıl okuyup emek verip kafayı sıyırma noktasına gelip de sevmiyorsanız mesleğinizi yapmayıııın diyen bir milletle karşılaşacaklarını bilselerdi bu ülkede bu mesleği yapmazlardı herhalde.

Keşke doktorlar bi grev yapsa da şunlar bi doktorsuz kalsa günlerini görseler :KK70: ilaçların da kalitesi düştü diyo :KK70:

Şu konuya yapılan yorumlardan sonra doktorlara hak verir oldum, keşke onların da hasta seçebilme hakkı olsa. Bazı insanlara bu tavır müstahak. Anladıkları dil bu ne de olsa.
beklemişsiniz 1 saat ve bu bir saatte ses çıkarmamışsınız çocuğunuz artik durmayıp sizi çileden çıkarttığı vakit doktora çocuğum durmuyo artik ne zaman alacaksınız beni dediğimde çocuğum icin onca şey duysanız ve bu kadin dogum doktoru ve bebekler karşı birax daha sevgi duyması gereken bir dal..
Herseyi geçiyorum çıkarken kizim doktora el sallayarak cikiyo doktorum dediği sabahtan ağlıyorsun şimdide el mi sallıyorsun dio keske dile getirmek istediğim şeylerin beklemekten ziyade çocuğumdan dem vurması olduğunu anlamış olsaydınız.

Bir kez hamileyken başıma geldi. Normalde özele gitmeme rağmen testler için devlet hastanesine gitmiştim. Doktor ultrasonla inceledi inceledi bana hiçbirşey demeden yanındaki daha kıdemli olduğunu düşündüğüm doktora birşeyler sordu bana tek bir kelime etmeden kaldırdı. Normalde kontrollerde muayene sırasında bebeğin boyu kilosu hakkında bilgi verilir kendi doktorumdan biliyorum. Bu hiçbirşey söylemedi. Ben de zaten özel hastaneden bunları öğrendiğim için hiçbirşey sormadım. Sonra test yaptırmak istediğimi söyledim yaptır diyor. Hastanenin neresinde yapılıyor diyorum bilmiyorum diyor. Öylece kaldım. Sonra diğer doktor beni yönlendirdi şu kata in diye. İndim ama saat geçmiş yapamazlarmış. Yani bunu da doktorun bilmesi gerekmez miydi neden beni aşağıya gönderiyorsun? Söylene söylene çıktım gittim özelde yaptırdım testimi. Sonuçta işlerimizden izin alarak gidiyoruz her gün gidemeyizki karşılaştığımız muameleye bak. Bence de memnun değilseler yapmasınlar bu işi.

Back
X