Doktorlara sesleniyorum mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayinnnn

Ayrıca kimse kimseyi azarlayamaz benim ve diğer insanların vergisi ile maaş alıyorsunuz
İşte bu tip insanları ırgat gibi çalışıtıracaksın, çünkü kafa yok ancak bedenleriyle belki bir işe yararlar. O doktorların kafası sizin gibi boş değil bilmem farkında mısınız ? Bu kadar cahil olunmaz ya yıl olmuş 2017 hala doktorların vergi vermediğini sanan üç kuruş parasıyla kendini premses gören kadınlar var. Çok sinirleniyorum böyle insanların yaşamasına. O maaşını verdiğin doktorlara düşünce o zamanda öyle dersin...

Doktor sizinle öyle konuşamaz, çocuğunuza ne yapıp yapmayacaģınızı söylemek onun haddini değil.
Kimsesi olmayan ne yapacak tabi ki çocuğuyla gidecek.
Randevu saati gelince gireceksiniz. Bakmak zorunda. Bakmıyorsa özür dilemesini bilecek.
Üslup çok çirkin. Şikayet etmelisiniz.
Özel hastanede de beklediğim oldu bu arada kadın doğum servisinde, çünkü acil doğum olmuştu.
Sizin doktorun da saatler bu durumdan aksamış olabilir ama bu tavrını haklı çıkarmaz.
Şimdi bir konuya açıklama yapayım.randevu saatleri kayabilir.acilden doğum için çagırırlar atıyorum 2 saat sonra alır.içerdeki hasta sıkıntılıdır muayene uzar.randevu saati geldi almak zorunda gibi bir durum söz konusu değil (geçerli bir durum söz konusuysa ki doktor hanım içerde hasta bakıyor )

özele gidebilirsiniz o zaman maalesef ki devlet hastaneleri böyle. Tahlil sonucu için tekrar randevu vermiyolar bi arada girmek zorunda kalıyorsun. Sistem bozuk, doktor değil.

Şimdi bir konuya açıklama yapayım.randevu saatleri kayabilir.acilden doğum için çagırırlar atıyorum 2 saat sonra alır.içerdeki hasta sıkıntılıdır muayene uzar.randevu saati geldi almak zorunda gibi bir durum söz konusu değil (geçerli bir durum söz konusuysa ki doktor hanım içerde hasta bakıyor )
Ben farklı bir şey mi söyledim? Acil bir durum olmuştur doğum gibi dedim zaten.

Haklısınız size katılıyorum. Şu da var. Bende hastayım. 36 saat sancı çekebiliyorum.
Herkes halden anlasa böyle olmayacak. Tek taraflı tabiki değil karşılıklı hoşgörü olmalı
Oldu ben yağlayım ballayım doktoru.. sonra bana ters ters yanıt versin. eziklesin.. sonra tabi gerginlik olur.
Işte bu olayda hastanın verdiği tepki yanlış olduğundan doktorda patlamış. Sonuçta kadın içerde keyif yapmıyor, başka hastalara bakıyor. Randevu saati onu ilgilendirmez ki. Ismi söylenmeden girmesi hoş olmamış.

Bazı anlamayan arkadaşlara acikliyim benim sinirlenmem saatin gec kalmasından ziyade bana gösterdiği tavır ve çocuğum icin yok boyle yapsaydın yok boyle yapmalıydın gibi söylemleri

Ayrıca tabiki her doktor bir degil bazu doktorlar varki çalışmasının karşılığı olarak aldığı maaşın yani sıra hastalardan duyduğu dualar var

Tabi ki bende özel hast gidmeyi bilirim ki gittiğim de oluyo ama gelin görün ki bazen maddi acıdan imkanlarınız olmayınca mecbur kaliniyo.

Ayrıca parasi olmayan ne yapsın parasi yok die devletteki bazı doktorların bu tavırlarını çekmek zorunda mi kalsin

Mesela dün bir Dr gittik. Adam bağırsaklarindan konuşuyor miy miy-
Yayılmış yaticak nerdeyse...

Geçen aylarda başka bir hastanede USG randevusu alıyordum tiroid kontrolleri için orda kendi çapında asistan veya stajerler aralarındaki muhabbeti bırakıp / sarı gelin türküsü nu söylemeye basladilar. Uyarsan bir dert uyarmasan kendine dert

özel hastane olup bu hale gelen hastaneler var. yazık orada insanlar parasınla rezil olmakta.

500 hastaya baksak kişi başı 3 dk.3 dk da muayene etsek doğru düzgün ilgilenmedi doktor hemen gönderdi diye yine şikayet ediliriz.içerdeki konusmalar doktoru ilgilendirmez ama içerde keyif yapmadığı sürece randevum saatim geçti diye şikayet etseniz de birşey cıkmaz.önceki hastalarda beklenmeyen bir sorun olmuştur uzamıstır acilden çağırmışlardır bir sürü bir sürü ihtimal var.
Bir hasta olarak randevu saatim geçti diye sorun etmedim hiç ama üslup tavır çok önemli. İşte bunu sorun ederim. Kim olursa olsun.
Mesele doktor, öğretmen, anne vs değil, mesele herkesin hakkıyla saygıyla işini yapması.
Nasıl bir hasta doktora saygısızca konuşamazsa, doktor da hastaya konuşamaz, onu azarlayamaz.

Devlet hastanesine allah dusurmesin,cok kalabalik. Basi agriyan genel cerrahtan randevu aliyor. Saglik ocagi zaten icler acisi, butun mahalle orda. Muhtar bile kapisinin onune sandalye koymus hemsire hanimdan ucu bir arada kahve istiyordu bugun aha su gozlerimle gordum :KK66: herkes orda yani. Doktorlarin da isi cok zor su lakayit sartlarda calisiyorlar. Mumkun oldugu kadar ozele gitme taraftariyim. Ne hasta olalim ne de doktora gidelim ama iste olmuyor tabii ki

Son düzenleme:
Bir hasta olarak randevu saatim geçti diye sorun etmedim hiç ama üslup tavır çok önemli. İşte bunu sorun ederim. Kim olursa olsun.
Mesele doktor, öğretmen, anne vs değil, mesele herkesin hakkıyla saygıyla işini yapması.
Nasıl bir hasta doktora saygısızca konuşamazsa, doktor da hastaya konuşamaz, onu azarlayamaz.
Kesinlikle ayni fikirdeyim.Uzun zaman once babami goturmustum doktora.Doktor oylesine bir muayne etti.Sorun nedir diyorum hersey olabilir diyor.))
Peki acaba şu şu olabilirmi diyorum.
Oyle internet bilgieri ile is yapmiyoruz benim isimi bana ogretme diyor.
Peki siz soyleyin diyorum
O zaman benim soyledigim ihtimalleri sayiyor:))
En son cok fena tartistik..tavirlari saygisizca uslubu ukalalik doluydu.
Cikarken sizi mahkemeye verecegim dedim.
Ve cok ta ciddiydim.
Eve döndük..1 saat sonra hastanenin bashekimi ve o doktor eve telefon ettiler..ozur dilediler.Tekrar muayneye cagirdilar.ucretsiz testler vs..
Kabul etmedim tabi..ama o anki korkulari bana yetti.)

Evet konu başlığında olduğu gibi mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayin sirf para kazanmak icin degil severek yapin bizde doktorin egolu tavırları buruşuk suratlarını çekmemiş oluruz...

Dün hastaneye gittim kadin doğuma saat 14.00 de randevum var 20 dk erken gittim saat 15 olmuş hala kapida bekliyorum yanimda 19 aylık kizim var ve artik huysuzlanmaya başladı.

Kaç kere kapida bebegim var nezaman alacaksınız dememe rağmen almadılar almama sebepleri hem muayne edip hemde tahlili hastalara bakması.

Artık dayanamayıp içeri girdim ustune doktor kiz ne dese iyi senin çocuğun sesimden hastamla ilgilenemedim.
Bende bir saattir randevum gecmis buda cocuk tabiki durmaz dedim. Bana ne dese iyi bu cocugu ne diye hastaneye getiriyorsun. Ne yapim yani dedim kimsem yok kime bırakabilirim. Oda ne demek kimsem yok vardir bırakmıyorsunuz dedi. Ya dedim bende çocuğumu hastanelerde heder etmek istemem degilmi dedim.

Neyse atarli atarli muane etti birsey yaptigi da yok sadeve git su gun gel dedi gozle gorunir sorun yokmi diorum dogru düzgün cevap vermiyo. Cok sinir oldum sonrasında yok bu kizi siz aglatiyorsunuz coxuginuz ne hale geldi farkındamısınız demeye devam etti. (Sansa kizim ogun fazla beklediği icin cok huysuzlandı) bende reçeteyi alip ciktim.

Çok sinirlendim kizimi tanımadigum kimlere emanet edebilirim ki babası isten izin alamiyo ve ben tekim bu doktorların kaprislerini suratlarını çekmek zorundamıyız yani.

Bu yüzden devlet hastanelerine zorda kalmadıkça gitmiyorum
Boğazımdan kesip özel sigorta yaptırıyorum
Özel hastaneye gidiyorum

Beklemenizin drla ilgisi yok. Devlete gittiniz sanirim 65 yas ustunun onceligi var randevusu 5te olsa ilk onlara bakiliyo
Bazen sistemleri donuyo mecbur hastayla bekliyolar icerde bazen ayni gun olan baska dra randevu oluyo dr sistemi kapatmiyosa arayip dra ulasip kapatmadini bekliyolar.
1saat beklemissiniz abartmayin bukadar beklemek istemiyosaniz son randevuyu alin 4ten sonra bos oluyo iyle gidin.
Hani deseniz gittim bakmadi ilgilenmedi anliycam cocuk konusunda da hakli enpis komsunun evi hastaneden temizdir rica ederseniz bakarlar o da olmuyosa esiniz erken gelsin eve veta ozele gidin

Hepsini okumadım yorumların ama paran yoksa mecbursun devlet hastaneleri böyle diyenlere hayretle bakıyorum. Ben devletteyim.hiç bir hastamı keyfi bekletmem hep saatinde almay çalışırım. Çalışan arkadaşlarım da öyle zira..

üstelik diş hekimiyim bazı işlemler 1 saat sürüyor. Randevu 10 dk da bir.. Hasta fenalaşıyor, diş kırılıyor, sen kalk randevusu gelen mi otursun diyeceğim, ne bekliyorsunuz ki..

Doktor tahlillere bakıyor demişsiniz, napsın gece de evine gitmeyip tahlillere mi baksın, mecburen araya alacak..

Kendim dünyanın parasını verip özele gittim her defasında en az 1.30 saat bekledim. Gidip de kimseyi darlamam.. araya tahlil sonucu giriyor, acili giriyor...

Her meslekte mutlaka kötü olan vardır, ben kimse mükemmel demiyorum amma velakin açılan konulara bakıyorum hep aynı aman nasıl bu kadar beklerim de aman nasıl bana cevap verir de aman nasıl şöyle yapar...

Netice de o da bir insan.. doktor da olsa mükemmel değil.. bu kadar büyütmeyin.. her yerde işler uzaabiliyor, biraz rahat olmaya çalışın.

Benim anlamadığım neden tahlil bakmanın da sırası yok?
Gittiğim özel hastanede doktordan çıkıyosun tahlil veriyosun sekretere gidip tahlil sırası alıyosun
Tüm hastaların muayenesinden sonra tahliller başlıyor

Devlette de sistem böyle düzenlenebilir
Ben uslu uslu sıramı beklerken gelen dalıyor içeri bişey sorcam bişey göstercemm diye
Gerçekten sıra kavramını bilmeyen bi toplumuz

Yaşadığınız olaydan doktorun mesleğini sevmediği çıkarılmaz.. hoş olmamış kızınız için söyledikleri ama hastaneye gidiliyorsa direkt girip muayene olacam beklentisine girmemek gerekiyor .. malum doktorlar da bakması gereken den kat be kat fazla hasta bakıyor ... Ülkemiz de sağlık şartları malesef böyle ... genelleme yapmıyorum ama aldığı parayı hakeden egosu olmayan işini çok çok iyi yapan doktorlarumız var ..

Doktorsuz kalin lütfen. Özellikle o "vergimizle maaş alıyolar" diyen üye. Doktor bulamayın.

Doktorlara hasta seçme ve hatta bazı hastaları da sağlık hizmetinden men etme durumu gelse keşke. Hastanelerin ortamı düzelir daha nezih daha çalışılabilir bir atmosfer elde edilebilir. Belki sağlık çalışanları da ölmezler...

Yazık ya, gecesini gündüzüne katan o doktorların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Aa tabi maasları yüksek di mi? Ulan bi milletvekili kac maaş alıyo, üstelik tek yaptıkları laf kalabalığı. Onlara bir tanenizin sesi çıkmıyo size yazıklar olsun be. Elinizden gelse ayaklarını yalayacaksınız, ama is oğretmene doktora gelince herkes bi cengaver. Doktorlar hic vergi vermiyo zaten.

Doktor kabul edilemez bir suç işlese tamam diycem, tüküreyim öyle doktora. Kadın bir yandan muayene etmeye ugrasiyor bir yandan tahlilleri yetistirmeye ugrasiyor. Bir yandan da diger servislerden konsultasyon isteniyor... bi de böyle insanlara laf anlatmaya çalışıyolar. Neymis isleri buymus bakacakmış. Zekaya bak zekaya.

Insallah doktorsuz kalırsınız da böyle b.k attığınız doktorluk mesleğine hasret kalırsınız. O zaman belki kafaniza dank eder ama yine de sanmıyorum.

Ses cıkaracaksanız sisteme ses çıkarın, sağlık bakanlığına, hükümete. Diyin ki bize insan gibi bi sistem getirin, doktor bizimle düzgünce ilgilenebilsin, doktoru 36 saat çalıştırmayın ki bizimle daha zinde bir zihinle ilgilensin. Ama bunu yapacak adam nerdee... anca doktora sataşın siz.

Ben doktor olsam ve muayene sırasında biri odaya dalsa muhtemelen daha büyük tepki verirdim. Burada doktorun herhangi bi suçu yok sizi bekletmek onun insiyatifinde olan bir şey değil. Tahlili olan hastaları babasının oğlu olduğundan sizden önce almıyor. Öyle olması gerektiği için öyle yapıyor. Ben sizi haksız buldum

Back
X