Doktorlara sesleniyorum mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayinnnn

LargeGemini

Ponçiğin Annesi
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
2.980
4.988
158
Evet konu başlığında olduğu gibi mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayin sirf para kazanmak icin degil severek yapin bizde doktorin egolu tavırları buruşuk suratlarını çekmemiş oluruz...

Dün hastaneye gittim kadin doğuma saat 14.00 de randevum var 20 dk erken gittim saat 15 olmuş hala kapida bekliyorum yanimda 19 aylık kizim var ve artik huysuzlanmaya başladı.

Kaç kere kapida bebegim var nezaman alacaksınız dememe rağmen almadılar almama sebepleri hem muayne edip hemde tahlili hastalara bakması.

Artık dayanamayıp içeri girdim ustune doktor kiz ne dese iyi senin çocuğun sesimden hastamla ilgilenemedim.
Bende bir saattir randevum gecmis buda cocuk tabiki durmaz dedim. Bana ne dese iyi bu cocugu ne diye hastaneye getiriyorsun. Ne yapim yani dedim kimsem yok kime bırakabilirim. Oda ne demek kimsem yok vardir bırakmıyorsunuz dedi. Ya dedim bende çocuğumu hastanelerde heder etmek istemem degilmi dedim.

Neyse atarli atarli muane etti birsey yaptigi da yok sadeve git su gun gel dedi gozle gorunir sorun yokmi diorum dogru düzgün cevap vermiyo. Cok sinir oldum sonrasında yok bu kizi siz aglatiyorsunuz coxuginuz ne hale geldi farkındamısınız demeye devam etti. (Sansa kizim ogun fazla beklediği icin cok huysuzlandı) bende reçeteyi alip ciktim.

Çok sinirlendim kizimi tanımadigum kimlere emanet edebilirim ki babası isten izin alamiyo ve ben tekim bu doktorların kaprislerini suratlarını çekmek zorundamıyız yani.

Evet konu başlığında olduğu gibi mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayin sirf para kazanmak icin degil severek yapin bizde doktorin egolu tavırları buruşuk suratlarını çekmemiş oluruz...

Dün hastaneye gittim kadin doğuma saat 14.00 de randevum var 20 dk erken gittim saat 15 olmuş hala kapida bekliyorum yanimda 19 aylık kizim var ve artik huysuzlanmaya başladı.

Kaç kere kapida bebegim var nezaman alacaksınız dememe rağmen almadılar almama sebepleri hem muayne edip hemde tahlili hastalara bakması.

Artık dayanamayıp içeri girdim ustune doktor kiz ne dese iyi senin çocuğun sesimden hastamla ilgilenemedim.
Bende bir saattir randevum gecmis buda cocuk tabiki durmaz dedim. Bana ne dese iyi bu cocugu ne diye hastaneye getiriyorsun. Ne yapim yani dedim kimsem yok kime bırakabilirim. Oda ne demek kimsem yok vardir bırakmıyorsunuz dedi. Ya dedim bende çocuğumu hastanelerde heder etmek istemem degilmi dedim.

Neyse atarli atarli muane etti birsey yaptigi da yok sadeve git su gun gel dedi gozle gorunir sorun yokmi diorum dogru düzgün cevap vermiyo. Cok sinir oldum sonrasında yok bu kizi siz aglatiyorsunuz coxuginuz ne hale geldi farkındamısınız demeye devam etti. (Sansa kizim ogun fazla beklediği icin cok huysuzlandı) bende reçeteyi alip ciktim.

Çok sinirlendim kizimi tanımadigum kimlere emanet edebilirim ki babası isten izin alamiyo ve ben tekim bu doktorların kaprislerini suratlarını çekmek zorundamıyız yani.

Parası olmayana ne adam gibi sağlık hizmeti var bu ülkede, ne eğitim ne başka bir şey. Devlet hastanelerinin klasik uygulamasıdır bu. Hastaları adam yerine koymazlar, randevu saatine riayet etmezler. Ama para verip özel hastaneye gitseydiniz çok farklı bir muameleyle karşılaşacaktınız, maalesef.

Siz de haklısınız doktor da. Doktor da keyfinden sizi bekletmiyor bir saat. Bakması gereken hasta var. Sizden önce de orada kendi saati geçmesine rağmen muayene olamayan var, sizse sistemin yanlışını doktora kesmişssiniz. Tek bekleyen siz değilsiniz. Şikayetinizi ilgili birimlere yaparsınız. Doktorun odasına bu şekil dalmak ve azarlamak olmamış.

Bu konu infial yaratır.

Durumunuzun meslekle ilgisi yok. Öğretmenin, doktorun, mühendisin, marangozun, şoförün vb meslek etiğine uymayan davranışları olabilir. İnsan olmakla ilgili bu durum. Tek bir meslek üzerinden yargılama yaparsak vicdanlı olmuyor bizim de tutumumuz.

Daha dün kırsal bir yerdeki 22 yaşındaki doktorun, acil serviste hastanın ölmesi halinde öldürülmek üzere rehin tutulduğunu ve hastanın sağlığına kavuşmasıyla bırakıldığına dair bir konu dinledim.
Doktorları hedef göstermemek lazım. Ben öğretmenim. Öğretmenler de bu ara bayağı hedef gösteriliyor. Rahatsız ediyor bu durum beni.

Mesleklegini sevmedigini gosteren bir durum yok sistem kotu.
Siz begenmediyseniz baska doktora gidin ama ozelde dahi kadin dogumda bu beklemeler normal sizden cok once acil dogum ameliyat vs olmustur randevular aksamistir.

bunlar devlet hastanesinde mi oldu? ekranda isim listesi olmuyor mu?
uyanıkların sıranızı kapmasına izin vermeyin, sağlık ocağında bile çakallık yapıyorlar, bişey sorucam diye içeri dalıyorlar, doktor da hangi biriyle uğraşsın.
doktorun yaklaşımı hoş olmamış ama ordaki kalabalık doktorun değil sistemin hatası,
geçen sene ümraniye eğitim araştırmaya dahiliyeye gittim, doktor hastaları üçer üçer alıyordu ne yapsın, randevuları 2 dk arayla vermişler.
tabi kamu spotlarına bakarsak biz sağlıkta çok ilerledik, artık sıra beklemyoruz, bedava sağlık hizmeti alıyoruz filan fıstık, yersen....

Doktorlara da hak vermek gerekiyor ama yani bazen de insanı çileden çıkartıyorlar ya. Onlar da haklı, biz de haklıyız, ne olacak böyle hiç bilmiyorum.

Siranin cok olmasi doktorun sucu degil. O da daha rahat calismayi tercih eder, nefes almadan muayene etmeyi degil.

doktor sizin randevu saatinizi bilemez ki. o işe yanlarınaki tıbbi sekreterleri bakmıyor mu?

ama sonraki davranışı yanlış tabi ki.

Benim bildiğim once randevulu hastalar bakılır sonra tahlili olan hastalara bakılır.
birde hastane personeli gaziler hamilelere nasil öncelik veriliyorsa bebekli hastalara da öncelik verilmeli ayriyeten doktoru işini sevmediğini ima etmemin sebebi beklemem degil hastayla konusma üslubu ve yaklaşımıydı

Bir gece İstanbul'da devlet hastanesi acilindeyim. Acilde 90 kişi bekliyor. Sıram doksan küsürdü. Muayene olmak için içeri girdiğimde doktor hanım ağlamak üzereydi güvenliğe kızıyordu nefes alayım bir durun diye, haklıydı. Dışardaki hastalar güvenliğe ve doktora kızıyordu daha ne kadar bekleriz diye. İki taraf da haklıydı.

Mesleği sevmemesiyle alakalı bir durum değil. Her doktora günlük belli hasta sayısı verilir mesela ürolojide 4 dakıka bir randevu veriliyor 4 dakikada ne kadar muayene yapabilir sence insan ? O arada artı acil hasta gelirse ya da servisten hasta gelirse öncelik onlarındır. Bu durumda doktorun bir hatası yok çünkü içeride boş durmuyor hasta bakıyor ve hasta bakarken siz diğer hastanın mahrem alanına giriyorsunuz. Kendinizce de haklısınız ama bu durum doktorla alakalı değil.

Dünyanın hemen hemen heryerinde mevcut olan bir sorun bu...
Ben şahsen başka bir ülkede yaşıyorum ve randevu alirken 6 ay beklediğim oluyor ve randevum olmasina rağmen bazen 2 veya 3 saat kök saliyorum...

Benim bildiğim once randevulu hastalar bakılır sonra tahlili olan hastalara bakılır.
birde hastane personeli gaziler hamilelere nasil öncelik veriliyorsa bebekli hastalara da öncelik verilmeli ayriyeten doktoru işini sevmediğini ima etmemin sebebi beklemem degil hastayla konusma üslubu ve yaklaşımıydı
Doktorun elinde olmayan bir durum için sizin ona karşı üslubunuz ve yaklaşımınızın da çok düzgün olduğu söylenemez.

Onlarda o kadar eğitimi günde milyon kadar hasta bakmak için almıyolar eminim ama mecbur tutuluyorlar.Tahlillerden önce randevunuz olduğunu dile getirip girmeliydiniz içeri bekleyip bekleyip doktora sataşmakla olmuyor ne yazık ki.Bu işin sorumlusu kimse laflarinizi onlara yöneltin doktorlara değil.

Back
X