Doktorların "çocuğun olmaz" dediği ama hamile kalanlar buraya lütfen

merhaba bende polikistik overiyim banada normal yolla hamile kalmamın imkansız olduğunu söylemişti doktorum ama bende hamile kaldım ama malesef düşük yaptım ben gibi pcos olanlar ne olur doktor tavsiye ettiyse ne olur şeker hapı yani gliforu bırakmayın.bu hapı kullanan varsa ne olur bana yazsın benim bebeğim ondan dolayı oldu 3 ay gibi kısa zaman içinde bana ilaç faydasını gösterdi ama nasip değilmiş.birdaha başladım çok istiyoruz çok tedavi oldum ama yoruldum.inşaalah en kısa zamanda bebişlerimizi alırız kucağımıza

:asigim:ben dört kere hamilelik geçirdim fakat dördü de düştü hepsi de kürtajla sonlandırıldı.
son kürtajı yapan şu an avcılar medicanada çalışan faruk onur başeğmez endometrium tabakasını kazıdığı için artık ne adet görebiliyorum ne de hamilelik ümidim var prof.cemil akgül sayesinde az da olsa adet görmeye başladım ancak tabaka yeterli kalınlığa erişmiyor tedavilerden sonra doktorum artık vakit kaybetmeyelim tüp bebek dene dedi fakat çok korkuyorum.en çok ne zoruma gidiyor biliyor musunuz bu duruma doktor hatasından dolayı düştüm sahip olduklarımı kaybettim her gün beddua ediyorum istemesem de ama içimi yaktı doktorların hata yapma lükslerinin olmadığını düşünüyorum bu durumda olanınız var mı?

Arkadaşım geçmiş olsun. Ben en son tüp bebek denememde Yücel Kahramanın merkezinde aynı durumda bir arkadaşla karşılaşmıştım.Daha önce başka bir toktor rahim duvarını çok incelttiği için yücel beye gelmişti.Tedavi oldu.Yücel beyin yapay rahimle bir hastası anne olmuştu sanırım.web sayfasından bir incele istersen.

Allah tamamına erdirsin.bi sorum olucak size kanda yada idrarda gebelik testi doktora gitmeden yapmışmıydın yada hamile olduğunu nasıl öğrendin.benimde yumurtlama sorunum var.yumurtam gelişmiyor.

:asigim:ben dört kere hamilelik geçirdim fakat dördü de düştü hepsi de kürtajla sonlandırıldı.
son kürtajı yapan şu an avcılar medicanada çalışan faruk onur başeğmez endometrium tabakasını kazıdığı için artık ne adet görebiliyorum ne de hamilelik ümidim var prof.cemil akgül sayesinde az da olsa adet görmeye başladım ancak tabaka yeterli kalınlığa erişmiyor tedavilerden sonra doktorum artık vakit kaybetmeyelim tüp bebek dene dedi fakat çok korkuyorum.en çok ne zoruma gidiyor biliyor musunuz bu duruma doktor hatasından dolayı düştüm sahip olduklarımı kaybettim her gün beddua ediyorum istemesem de ama içimi yaktı doktorların hata yapma lükslerinin olmadığını düşünüyorum bu durumda olanınız var mı?

ay çok şaşırdım..bide onur beyi anlata anlata bitiremiyorlar...of Allahım.....

sanırım birazda psikoloojik bu tür vakalar. kafamıza çok taktıkça çocuğum olmuyor dedikçe hepten olmuyor. bizim bir akrabamız 9 sene tedavi gördü. 9 senenin sonunda artık kaderine razı oldu ve tatile gitti. o tatilde hamile kalmış. kadınların yumurtası stresten çok etkileniyor. kafaya çok takmamak lazım ama insanında elinde değil.

öncelikle canımoğlum un hikayesinden ben de çok etkilendim. ocak2009 dan beri çocuk için uğraşıyoruz. bu arada bir gebelik deneyimim oldu. 8 haftalıkken düştü. düşükten sonra doktor 45 gün sonra adet olacaksın. bu süre içinde korunun. ondan sonra hamile kalınca gel dedi. doktorum benim normal yolla hamile kalabileceğime güzeniyor. ama ne yazık ki ben buna inanmıyorum. 45 gün sonra gerçekten adet oldum. bir ay kendimiz dnedik. olmadı ve ben hemen adet olur olmaz doktora gittim. inanın pko teşhisim 2000 yılında konmasına rağmen genlerime güvendiğim için kendime infertiliteyi knduramamıştım. ailemde hiç yok çünkü. ama yine de çocuk düşünmeye başlar başlamaz doktora gitmiştim. sanıyordum ki bir iki ilaçla hemen istediğim an hamile kalabilirim. ama öküzün ayağı öyle değilmiş.
hiçbir zaman ümitsiz olmadım. umarım olmam da. burada okuduğum güzel hikayeler beni daha da ümitli yapıyor. şu an puregon ve ovitrelleden sonra 11. gün. bu aralar yoğun olduğum için pek düşünmüyorum hamile miyim değil miyim diye.zaten biliyorsunuz normal şekilde gebe kalmak için yumurtlama döneminde birleşen çiftlerin de bebek meydene getirme ihtimali % 25. bizimki de %25 . kimileri şans der kimileri kader. erkan bakmayı düşünmüyorum. eğer adetim gecikirse kanda baktırmayı planlıyorum.
umarım herkes hayallerini gerçekleştirir. sevgiler.

alllahım bizede nasip eder işallah o duyguyu tatmayı keçi boynuzunu denicem fındık kür yapacam bide zorla bişeler yapcam ona :):Saruboceq:

meraba arkadaşlar 36 yaşındayım 20 yaşından beri endometriozis hastasıyım çocuğun olmaz dediler evlendim kızım oldu sonra hamilelik düşünmedim
kızım 8 yaşındayken ovulasyon takibiyle hamile kaaldım ama bebek 9 haftalıkken karnımda öldü bu arada yine endometrozisle hamile kalmıştım.Sonra endometriozisi aldırdım aradan iki yıl geç ti çocuk istedik tekrar 1.5 yıl korunmadık olmadı iki ayrı duoktora gittim bir tanesi tüp bebek dedi diğeri ameliyat bende karar veremedim. Ve bugün öğrendimki ben hamileyim yani doktorların bazen olmaz dediği şeyler olabiliyor.Kafanıza fazla takmayın diyeceğim ama insanın elinde değil biliyoyorum.ınşallah Allah herkeze nasip eder

bende 2005 haziranda evlendim kasımn ayında adet görmeyince doktora gittim bana ilk başta hamilesin dedi arkasından adet oldum aha sonra tekrar doktora gittim bana senin çocuğun olmaz hormonlr çalışmıyor dedi arkasından bir doktora daha gittim o doktorda çocuğun olmaz dedi...çoook ağladımçok..bu arada adet düzensizliğim iyice artmıştı 50 günde bir adet görüyordum çok sonra bir yakın vasıtası ile bir doktor buldum hemen gittim adam daha bakar bakmaz bana senin yumurtalıklarında kist var çocuğun olur ama zamanla dedi..bu arada korunmayı bırak yumurtalıkları tembelleştirme dedi...5 ay tedavi gördüm olmadı ama doktorum inatla Allahın izniyle olacak bekle dedi...ama tedaviyi kesti aradan 5 ay sonra adet olmadım eyvahhhh gene hastalığım nüksetti dedim ama aslında karnımda 9 aylık bir kiracım vardı...şimdi sağlıklı akıllı dünya tatlısı ömrümün güneşi 20 aylık kızım var...

benim arkadaşıma doktor demişki senin çocugun olmaz.yumurtaların bitmiş diye.Allah'ın izniyle şu anda ikizleri var. kuru incir yemişti bol bol.
başka bir tanıdığıma da doktor tedavisiz asla çocugun olmaz demişti.tedavi için para biriktirirken( maddi durumları da iyi degildi) hamile kaldı.ikinci çocukları bile oldu.
sakın ümdinizi yitirmeyin arkadaşlar.Allah'tan ümit kesilmez.

sayfanın basından beri okudum cokda duygulanarak. allahım herkese nasip etsin.
bende 2 yıldır ugrasıyorum dr a gidiyorum kandaki hormon değerlerimin hepsi normal cıktı progesteron hormonu 0.41 cıktı sanırım düşük dr yarın görecek sonucu.
benm adetimde bu ay 15 gün gecikti şişmiş bi halde bekliyorum dün test yaptım kendim negatif cıktı. hala bekliyorum ne olacaksa ara sıra boyle gecıkmelerım oluyor dr pco değilsin dedi ama bu yumurtamda 15 mm de kaldı onun için hiç hamileliğe ihtimal vermedim.n sonucu yazarım 1 2 güne kadar.

bende cok yakın arkadasımın kuzeninin basından geceni yazmak istedim. 8 yıllık evliler kadın hiç bi şekilde hamile kalmamış. bir sürü dr a gitmiş. aşılama falan sonuc yok. gectiğimiz kış ankaraya tüp bebek için geldiler transfer yapıldıktan sonra sanki hamileymiş gibi davranıyordu kocası falan 10 gün geçti haber geldi negatif cok üzüldüler tabi bu arada maddi manevi kendimizi toplayalım tekrar gelicez dediler. ev borcuna girip ev aldılar biraz borcu hafifletip geleceklerdi ki haber geldi 3 haftalık hamile şimdiler de 1,5 ay oldu.tüp bebkle olmayan bebk şimdi kendiliğinden geldi.allahım isterse olur başka herşey boş. ama stres cok önemli gelde stres yapma.

çok heyecan verici hikayeler gerçekten....bende aşılama yaptırdım tedavi sırasında 4yıldır çocuk isteyen bi kadınla tanışmıştım doktor onada aşılama yapalım demiş....ilaçları falan almış adet olmayı beklerken hamile olduğunu öğrenmiş allahımmm bizlerede göstersin inşallah böyle mucizeler..........benim aşılama tutmadı tabi,çokkk üzülüyorum ama elden bişey gelmiyor işte...

Kızlar bekarım fakat etrafımda sızınle aynı durumları paylasan ınsanlar var ve ben suna ınanıyorum takdır ılahı doktorlar sıze olmaz dedıkce sızın psıkolojınız bozuluyor elbettekı esınızınde buna paralel olarak...stresslı oldugumuz durumda nasılkı agresıfsek spremlerın durumuda aynı oluyor...kendınızı uzmeyın herseyın yaradandan oldugunu bılın bır kapıyı acar rabbımız hayırlısını o bılecek o verecektır...mucızelere ınanın ve emınım ummadıgınız anda hamıle olabılıcekısınız...

mrb benim hikayem çok uzun ama özet gerekirse 23 yıllık evliyim 10 yıl gezmediğim dr kalmadı kimisi rahmin yok dedi kimisi yumurtan yok dedi kesinlikle tüp bebeğin bile olmaz dediler ama en son karşıma çıkan dr beni 1 ay tedavi etti ve şimdi 13 yaşında oğlum var tekrar 2.istedik oldu karnımda öldü uğraştık olmadı derken dr aşılama yapıcaz dedi ilk seferinde tuttu 1.5 yaşında bebeğim ve şimdide yıllarca uğraşmama rağmen olmuyordu ama yine hamileyim tedavisiz hemde sakın yılmayım allah her isteyene nasip eder inşallah

mrb benim hikayem çok uzun ama özet gerekirse 23 yıllık evliyim 10 yıl gezmediğim dr kalmadı kimisi rahmin yok dedi kimisi yumurtan yok dedi kesinlikle tüp bebeğin bile olmaz dediler ama en son karşıma çıkan dr beni 1 ay tedavi etti ve şimdi 13 yaşında oğlum var tekrar 2.istedik oldu karnımda öldü uğraştık olmadı derken dr aşılama yapıcaz dedi ilk seferinde tuttu 1.5 yaşında bebeğim ve şimdide yıllarca uğraşmama rağmen olmuyordu ama yine hamileyim tedavisiz hemde sakın yılmayım allah her isteyene nasip eder inşallah

maşallah ne kadar güzel :nazar:
alkisalkisalkis alkisalkisalkis

merhaba,
ben de size moral olsun diye arkadaşımın hikayesini anlatayım...
tüp bebeği 4 kere olmak dahil her şeyi deniyorlar, en son doktorlar ihtimal %5 siz hamile kalamazsınız diyor, ve 8 ay sonra ne oluyor bilin bakalım, arkadaşım 35 yaş üzeri olmasına rağmen doğal yolla hamile kalıyor...
darısı hepimizin başına...

seni ve buraya mesaj yazarak bebeği olmayan arkadaşlara moral veren tüm arkadaşları tebrik ediyorum.a.s. a.s.

Back
X