Doktorların hastalara karşı tutumları !

Evet diyorum ya hep saygi yok... Makineymisiz hatta bir üye gicik oluyormus doktor yemege gidince ..yuh dedim..

Herkes tip okuduktan sonra doktor olabilir.. Buyrun cok iyi biliyorsunuz siz yapin diyesim geliyor.. Siz tipi kazanin , okumanin yasi yoktur . Buyrun girin bir tip üniversitesine okuyun .. Bu yazilari nasilsa silinmiyor.. Sizi de görelim ....:34:

Şimdi tıp puanı alınca insanlık da mı kazanıyorsunuz pardon ama?
Okul müdürümüz sıksık toplantı yapar ve üstü kapalı şekilde işini iyi yapmayanları uyarır..
İşimi layığıyla yaptığım için hiç üstüme alınmam..Çıkıp da neden eleştiriyorsunuz diyerek sistemden başlayıp binbir bahane üreterek hayıflanmam...Siz artık tartışmaktan çıktınız insanların eğitimlerine, şahıslarına saldırmaya başladınız...
Çok mu zor işini yapmayan doktorların varlığını kabullenmek?

İşte bunu diyorum ya zaten:)
Madem seviyorsunuz, her şeyin farkındaydınız yapacağınız işin bir meslek ama HAYATi bir meslek olduğunun bilincindeydiniz, o zaman takdir edersiniz ki bunun farkında olmayan insanları da eleştiririz.
Siz belki en iyilerdensizniz ben bilemem ama kimsenin bütün doktorlara kötüsün demediğini söylerim.
O yüzden şahsınız adına yaptığınız savunma biraz yersiz kalmıyor mu?

söylemek istediğim...

işini kötü yapan meslektaşlarımı savunma çabasına hiç girmedim....hatta foruma yeni katıldığım zamanlardı gereksizce savunmak ya da sistemi suçlamak yerine belki okuyan olur da biraz düşünür diye hoşlanmadığım şeyleri yazmıştım...

lise öğretmeni ilköğretim eğitimini suçlar ; "ilkokulda bunlara bişey öğretmemişler" ilköğretim öğretmeni veliyi suçlar ; " veli evde ilgilenmiyor ben neyapayım" kimse "ben acaba ne yapabilirim" diye düşünmez...suçlanacak bişeyler, birileri hep vardır çünkü...

evet insana mesleği ile ilgili kötü bişeyler söylenmesi dokunuyor, haklı şekilde savunmak istiyor ama eleştirildiği zamanda düşünmeden gardını almak yerine bi durup "acaba" diye düşünmeli ...

söylediğim gibi maalesef herkesin konuyla ilgili kötü bi tecrübesi var ve malum konuşmayı çok seven bir milletiz....

o işler sizin dediğiniz gibi olmuyor hanfendi maalesef, hayatında 1 defa cpr yapsanız bilirdiniz. kaldı ki 112 ekibi olarak bütün sülalesinin yanında cpr yapmışlığım var ve hiç hoş bir durum olmuyo öyle.

o iş zaten benım bıldıgım gıbı olmaz bu konuda bılgım yok kı oyle ya da boyle adam kapıda öldü hanımefendı!

E biz niye açıyoruz, varsa şikayetiniz siz açın hanımefendi:)
Kimin ne ile ilgili şikayeti varsa o açıyor, sizin varsa buyrun lütfen...

o da oldu zaten.
sonra noldu banane sizin sorunlarınızdan şeklinde bencilce cevaplar aldık.
insanların çok mu umrunda.
herkes kendi işi görülsün de başkasından banane modunda.
acilde beyin kanaması geçirirken kendi dandik tonsilliti için ortalığı yıkanlar gibi aynı.

ya hu neden evet doktorların kımısı boyle maalesef ılgısızler umursamıyorlar dıyemıyorsunuz burada savunanlar bunu demek cok mu zor? bakk ben soyluyorum ogretmenlerın cgu yatarak para kazanıyor basından atıyor cocukları. sırf okula gelms olmak ıcın geleıyor. ama gel gor kı cok ıyı olan da var. bak bıttı ıste bu cok mu zor??

ilk mesajımın bir kısmı
'''Meğer herkes tıp fakültesine başlamadan bitirmiş.Herkes bu konuda uzman.Evet doktorlar da hata yapar onlar da insan.Ama sizin haberlerde izledikleriniz, o yanlış teşhis koydu diye çarşaf çarşaf haber yapılan bir doktor kaç hayat kurtarmıştır, kaç kişinin sağlığını düzeltmiştir acaba ? Ya da farzedin berbat bir doktor olsun, her mesleğin berbatları da mükemmelleri de vardır sonuçta.Ama bunu bütün doktorlara mal etmek, bütün doktorlara hakaret etmek bazılarının ifadesiyle 'etik' midir?
Ne kadar sıra olduğunu siz de görüp şikayet ediyorsunuz, o doktorların 3 dk da sizinle nasıl mükemmel bir şekilde ilgilenebileceğini gerçekten merak ediyorum.'''

Konu başlığı yaşanılan bir sorunu içerdiği için eleştiriler olmuş olabilir mi:)
Siz açın bir konu doktorlardan memnuniyetiniz diye oraya gelip yazalım ne varsa.
Ya da laf anlamayan hastalar diye, orada yaşadıklarımızı paylaşalım.
Ayrıca burada sizi kimse yargılamıyor ama siz öyleymiş gibi davranıyorsunuz.
Ama yaptığınız ilkokulu bitirememiş insanlar tamlamasının çok talihsiz bir açıklama olduğu kanısındayım:)
Hele de 'gerizekalı' gibi bir hakareti böyle ulu orta söylemeniz...
Neyse hanımefendi belli siz çok sıkılmışsınız mesleğinizde çektiklerinizden.
Ama söyleyeyim deva bende değil:)

Arkadaşım yorumlarını okudum,düşüncelerin mantıklı.. hatta bazılarını beğendim dikkat ettiysen ama bu yorumunla sende ateşi körüklüyorsun kusura bakma.. Sen yargılamıyor olabiilirsin ama dikkat edersen konu başlığı bile DOKTORLAR, doktor bilmemkim değil yani.. Doktor arkadaşların da bu yüzden savunmasını normal karşılamalısın.. Konu sahibi ortaya bomba attı gitti resmen boşuna tartışıyorsunuz. Doktor arkadaşların kötü bir niyeti yok ki diyorlar zaten kötü dr olabileceği gibi iyi dr da vardır, makine değiliz diye sitem ediyorlar. Haklılar. Sende kötü tecrübeler yaşamışsın sende haklısın. Bitsin artık şu polemik. Konu konu olmaktan çıktı ikili diyaloglara dönüştü.

Şimdi tıp puanı alınca insanlık da mı kazanıyorsunuz pardon ama?
Okul müdürümüz sıksık toplantı yapar ve üstü kapalı şekilde işini iyi yapmayanları uyarır..
İşimi layığıyla yaptığım için hiç üstüme alınmam..Çıkıp da neden eleştiriyorsunuz diyerek sistemden başlayıp binbir bahane üreterek hayıflanmam...Siz artık tartışmaktan çıktınız insanların eğitimlerine, şahıslarına saldırmaya başladınız...
Çok mu zor işini yapmayan doktorların varlığını kabullenmek?

sumuzun yadığıyla insanlık ne alaka şimdi?
tuvalete gitmeye, yemek yemeye laf edenlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
ben hiçbir öğretmene neden yemek yiyorsun diye hakaret edildiğini görmedim, yukarda da yazdım öğretmen çocuğuyum.
biz android değiliz daha öyle bir teknoloji yok bunu anlayın :27::27:
zaten yakında kıytırık yabancı doktorlar gelince göreceksiniz sistemi

ya neden arkadaslar* neden evet bu yonlerı de var ılgısızlıklerı var demıyorsunuz bu cok mu zor yaaa tum sorununuz su an bu ama nıye yapamıyorsunuz yaa? ben kendı meslegıme bakın nasl elestırı getırdm sız neden bunu yapamıyorsunuz??? tabı kı doktorlar elestırıye acık olmazsa ılgısız de olurlar umursamaz da ama yok yok yokk detırtemedık yaaa

beni tanımadığınız için hekimliğimi de yargılayamazsınız.
ama sıktı artık bu eleştiri mevzusu.
ilkokulu bile bitiremeyip de bana şunu yapın şu hastaneye götürün filan diye müdahale etmeye çalışanlardan da bana gına geldi.
bir şeyi 5 kere anlatıp da hala ısrarla anlamayanlardan ya da.
ya da ambulansa hasta yakını almamız yasak deyince bin kere ısrar edip kapıyı açıp binmeye çalışanlardan ya da başaramayınca küfür edenlerden.
biraz da gerizekalı olan hasta ve hasta yakınlarının tavırlarından bahsetsek?
annesini babasını ambulansa almadım diye benden 5 yaş küçük birine bana hakaret etme ve doktorluğumu sorgulama hakkını kim veriyor peki?
biz kendimiz de hasta oluyoruz ya da yakınlarımız
biz de hastanede sıra bekliyoruz ama gidip neden içeri giren bi saatte çıkmıyor diye kavga etmiyoruz.
ama sizler hiç bir zaman bir acil serviste sağlık personeli olarak çalışmadığınız için anlayamayacaksınız.

Juno,son dönemde nöbetler ve acil servis sebebiyle fazla yorulup sıkıldığın belli oluyor.
Ama hastalara ve hasta yakınlarına karşı tavrın gerçekten üzücü.
Gelen hastalar hastane prosedürlerini bilmeyebilirler veya sevdiklerinin yanında olmak isteyebilirler.
Bu onları gerizekalı yapmaz.Burada kimse doktorlara hakaret etmiyor ama sen doktor olarak hastalara hakaret ediyorsun.
Maalesef bu tavrın,aslında doktorlardan en çok şikayetçi olunan tavırlardan.Yani duyarsızlık,acımasızlık,empati kurmamak vs...

ben forumdakilerden bahsetmiyorum karşılaştığım örneklerden bahsediyorum.
evet insanın daha ilkokulu bile layıkıyla bitiremeyip bana işimi öğretmeye çalışması çok talihsizce.
gerizekalı bir hakaret değil tespittir derdi bi hocamız, çok doğru :27::27:
benim annem öğretmen, gidip de ona neden şunu şöyle yapmıyorsun, neden o ödevi verdin bunu vermedin filan diyor muyum :)

O zaman karşılaştığınız bir hakime, bölge müdürüne, polise ya da başhekiminize böyle bir tespit yaptığınızda çekinmeden söyleyin bakalım:)Derdinizi ama hocamız böyle demişti diye açıklarsınız:)
Tamam siz en mukaddes sağlıkçısınız:)
Eğer benim mesleğime eleştiri olmuş olsaydı, kendime güvenim tam ise insanları dinler ben de hatalı bulduğum yerleri söyler ya da meslekten biri olarak bu sorunların neyden kaynaklandığını açıklamaya, başka bir bakış açısı göstermeye çabalardım.
Nasıl çözülebileceğiyle ilgili fikirleri dinler, yapabileceklerimi yapardım.
Ama siz boşverin, gerizekalı diye tespitte bulunduğunuz insanların ya da ilkokulu bile zorla bitirmiş kişilerin onu da geçtik sizin sektörünüz hariç karşınızdakiler kendi dalında belki en üst seviyede bile olsa dinlemeyin, savunun kendinizi.

ilk mesajımın bir kısmı
'''Meğer herkes tıp fakültesine başlamadan bitirmiş.Herkes bu konuda uzman.Evet doktorlar da hata yapar onlar da insan.Ama sizin haberlerde izledikleriniz, o yanlış teşhis koydu diye çarşaf çarşaf haber yapılan bir doktor kaç hayat kurtarmıştır, kaç kişinin sağlığını düzeltmiştir acaba ? Ya da farzedin berbat bir doktor olsun, her mesleğin berbatları da mükemmelleri de vardır sonuçta.Ama bunu bütün doktorlara mal etmek, bütün doktorlara hakaret etmek bazılarının ifadesiyle 'etik' midir?
Ne kadar sıra olduğunu siz de görüp şikayet ediyorsunuz, o doktorların 3 dk da sizinle nasıl mükemmel bir şekilde ilgilenebileceğini gerçekten merak ediyorum.'''

ben buna elestırı demem canım. her sozunun arkasında bır savunma var. neyse ya ben vazgectım gercekten. tamam

hıc mı cok acıl olmayan durumda olan doktor yoktu yani koca hastanede 5dk ıs degıl mı hemsıre bıle yapar masajı.
ya ben nıye sana dert yanıyorum ki işte ordakılerde senın gıbı dusunduklerı ıcın ılgılenmemıslerdır adaml. baska ne sebep olacak konuya bomba gıbı dalan sendın arkadasım bız gayet normal özgur yorumlarımızı yazıyorduk. bak sen de ogretmenlıgı sucla gıkım cıkıyor mu? haklıya haksız mı dıyeyım yani??

5 dakikalik is degil ne masaji bu sirt masajimi. lüttfen konuyu gözünüzle gördünüz mü ? bunlar sadece anlatilanlar....böyle olaylar ben minikkende anlatilirdi herkes doktorlardan yakinirdi ama bisey söyliyeyim mi ? belki bu anlatilanlarin sadece % 0,01 dogru.. Yukarida Tflk üyemiz yazmis ben ameliyatta hepatit b kaptim diye.. Bende cevap verdim bunlar sadece bir varsayim. Belkidenize girdiniz orada kapti kim biliyor. Bu virusün kanda ortaya cikmasi bilr kac ay sürüyor....

:1::1::1::1: diyorum ya sorununuz var diye :1::1::1: ayrica o lafta adiniz gecti mi ? neden psikoloji degilde psikologum yazdim biliyormusunuz ? hayir ama yine de devam ediyorsunuz..

Aciklama yaptigim halde konuyu okumadan bir saldirida bulundunuz ...

Ayrica gripal infect varsa.. Bunun farkli virüsleri oldugunu da biliyorsunuzdur.. Bunun icin farkli antibiotiklerinde verildigini biliyorsunuzdur. :ssz::ssz::ssz: Dedigim gibi doktorluk yapiyorsunuz ve seviyorsunuz bu isi...

güzellikle yazdım yine aynısın :)
e bilemem artık şifreli konuşmaları.ad geçse zaten üye hakkında atıp tutmadan ceza alırsın..ne ima ettiysen kendin bilirsin.ama komiksin dedikodu yapar gibi başka topikte yazmalara devam ediyorsun..
senin de sorunların olduğunu düşünüyorum bu kadar alındın herkesin söylediklerine.evet insansınız siz de sizin de sorunlarınız olucak elbette :)

sana SALDIRIDA bulunmadım.Allah aşkına ilk yazdığım mesaj saldırı içerikli mi? niye öğretmeni katıyorsun işin içine dedim.

bir dahaki hastalığımda sana gelicem.artık bana hangi virüs olduğunu söylersin.doktorumuza gidiyoruz,başım ağrıyor burnum akıyor ateşim var aynı ilaçlar :) hiç kimse de şu şu virüsten kaynaklı rahatsızlık demiyor.

konuyu başından beri takip ediyorum
doktor ya da sağlıkçı arkadaşların körü körüne savunmaya geçmesini anlayamadım
ben ögretmenim işini yapmayan meslektaşımı önce ben eleştiririm öyle öğretmenler gördüm ki çocuktan tiksinen işini angarya olarak gören
ben asla aman o kadar okuduk hep biz haklıyız yapıyorsa şundan şundan dolayı diyemiyorum insanlar bize çocuğunu emanet ediyor hakkını vermemiz lazım şartlar kötüyse beğenmiyosak ta yapmayacağız bu işi
eğitim ve sağlık ne yazık ki ençok eleştirilen alanlar
hizmet sektöründeyiz hizmet edemiyosak evet eleştirleceğiz

çok ilgili çok iyi doktorlar da gördüm ben birtanesi benim babamı ölümden döndürdü hala duacıyım
ya da aile hekimimiz güler yüzü yeter çocuğum iğneyi bile sevecek sayesinde nerdeyse
kızımın aşılarını yapan hemşire işinde öyle iyiydi ki
nasıl iyiler varsa
bunun yanında yüzüne bile bakmayan babasının hayrına bakıyormuş gibi davrananı da
size yaşanmış birçok iğrenç normal doğum hikayesi anlatabilirim anadolu dan doğumda aşağılanan hor görülen dalga geçilen onlarca kadın var bu ülke de
ankara da bir doğum evinde 18 yaşındaki kızcağıza sırf canı yanıyor bağırıyor diye çocuunda senin gibi gerizekalı olacak bağırma denildiğini duydum ,
ablama da doğumu cehenneme çevirdiler sırf devlet hastanesine gitti parasız arkasız diye

siz böylesiniz denmiyor size insanların canı yanmış ve anlatıyorlar acılarını
siz eminim ki işinizi iyi yapan insanlar olduğunuz için alınganlık gösteriyorsunuz ama hakkını savunduğunuz meslektaşlarınıza bir de hasta ya da hasta yakını gözüyle bakın

Son düzenleme:
doktorum çok iyi diye konu açılsa bile altına eleştiri bombardıma yağacağından eminim ben, deneyelim mi?
her meslekte olduğu gibi hepsi aynı değil sanki arada iyileri de var diyormuş gibi. yaz yaz yaz kötüle ama iyileri de var de sonra, evet :27:

hangi meslek içinkonu açsanız aynı şey olur...bu sadece doktorlara ve doktorluğa özel bişey değil...az öncede yazdım insanın doğasında var suçlu aramak...

öğretmenler için açın güzel bir konu, güzel gider ama mutlaka bir yerde eleştirilir, kötü başlık açarsanız yerden yere vurulur, avukatlar, polisler, memurlar, bakkallar vsvs ... hepsi aynı zaten...

e ama siz kötüye odaklanmışsınız, hadi iyiler de var diyenlerin üzerine gidin, iyi şeyleri anlatsınlar siz de biraz olumlu olun bakın ne oluyor...amacınız anlatılanları anlamaya çalışmak değil de sadece mesleğinizi savunmak gibi geliyor bana...elbette savunursunuz ama tek böyle tek yönlü bakarak olmamalı...

sumuzun yadığıyla insanlık ne alaka şimdi?
tuvalete gitmeye, yemek yemeye laf edenlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
ben hiçbir öğretmene neden yemek yiyorsun diye hakaret edildiğini görmedim, yukarda da yazdım öğretmen çocuğuyum.
biz android değiliz daha öyle bir teknoloji yok bunu anlayın :27::27:
zaten yakında kıytırık yabancı doktorlar gelince göreceksiniz sistemi

İlkokulu bile bitiremeyip bana akıl veren dediğiniz insanlar belki çok sevdikleri anne baba eş ya da evlatları için orada çırpınıyor olabilirler...Bir universite mezunu şu hastaneye götürün dediğinde daha mı ciddiye alıyorsunuz?
Peki hangi hakla insanlara gerizekalı deme hakkını buluyorsunuz kendinizde? Allah esirgesin psikiyatrist falan olsanız herhalde hastalarınıza "gerizekalı-aptal-beyinsiz" gibi teşhisler de koyarsınız...
6 yıllık üniversite okumanız sizin şu ettiğiniz laflardan sonra görüyorum ki insanlığınıza hiçbirşey katmamış katamaz da...

Tamam pes; doktorlar kötü, doktorlar ilgisiz.Günde 200 hastaya bakmıyor hiç bir doktor.Sistem muhteşem, hiç sıra beklemeden halledebiliyoruz her şeyi.Bol bol doktor, hastahane, sağlık personeli var.Ama işte ah o doktorlar yok mu..

5 dakikalik is degil ne masaji bu sirt masajimi. lüttfen konuyu gözünüzle gördünüz mü ? bunlar sadece anlatilanlar....böyle olaylar ben minikkende anlatilirdi herkes doktorlardan yakinirdi ama bisey söyliyeyim mi ? belki bu anlatilanlarin sadece % 0,01 dogru.. Yukarida Tflk üyemiz yazmis ben ameliyatta hepatit b kaptim diye.. Bende cevap verdim bunlar sadece bir varsayim. Belkidenize girdiniz orada kapti kim biliyor. Bu virusün kanda ortaya cikmasi bilr kac ay sürüyor....

bak ben sana soruyorum neden evet dogru kotu yonlerı de var demıyorsunuz? sence dort dortluk mu her doktor aynı mı lutfen sadece buna cevap yazar mısın?

[SUB][/SUB]
Tamam pes; doktorlar kötü, doktorlar ilgisiz.Günde 200 hastaya bakmıyor hiç bir doktor.Sistem muhteşem, hiç sıra beklemeden halledebiliyoruz her şeyi.Bol bol doktor, hastahane, sağlık personeli var.Ama işte ah o doktorlar yok mu..

offf yok yaa yok arkadaslar ne olur vazgecelım yaaa yalvarıyorum

Arkadaşım yorumlarını okudum,düşüncelerin mantıklı.. hatta bazılarını beğendim dikkat ettiysen ama bu yorumunla sende ateşi körüklüyorsun kusura bakma.. Sen yargılamıyor olabiilirsin ama dikkat edersen konu başlığı bile DOKTORLAR, doktor bilmemkim değil yani.. Doktor arkadaşların da bu yüzden savunmasını normal karşılamalısın.. Konu sahibi ortaya bomba attı gitti resmen boşuna tartışıyorsunuz. Doktor arkadaşların kötü bir niyeti yok ki diyorlar zaten kötü dr olabileceği gibi iyi dr da vardır, makine değiliz diye sitem ediyorlar. Haklılar. Sende kötü tecrübeler yaşamışsın sende haklısın. Bitsin artık şu polemik. Konu konu olmaktan çıktı ikili diyaloglara dönüştü.

Uyarınız için teşekkür ederim, haklısınız konu ikili çatışmalara giriyor.
Ben düşündüklerimi ifade ettiğim kanısındayım.
Bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım ki tartışma uzamasın.
Tekrar teşekkürler uyarınıza.

Back
X