Doktorların hastalara karşı tutumları !

mutlaka sorun yasayan olabılır,bende o zaman dıyorum kı madem biliyorsunuz doktorda ne işiniz var ki yanlıs anlamayın ama ben doktor olsam ve bana böyle birşey söylense o zaman kendı tedavını kendın yap derım

hangı hastaneye gittiniz bilmiyorum ama arastırma hastanelrrı ya da unıversıte hastanelerı yapıyor bu arastırma işlerini

Ben öyle bir iddaa da mı bulundum ,ben biliyorum vesaire diye .
Bakılması iyi olurdu diyorum .

mutlaka sorun yasayan olabılır,bende o zaman dıyorum kı madem biliyorsunuz doktorda ne işiniz var ki yanlıs anlamayın ama ben doktor olsam ve bana böyle birşey söylense o zaman kendı tedavını kendın yap derım

hangı hastaneye gittiniz bilmiyorum ama arastırma hastanelrrı ya da unıversıte hastanelerı yapıyor bu arastırma işlerini

radyologcuğum seninle bu konuda hemfikir değiliz ,
mesela benim yazdığım programa birisi neden böyle yazdın derse ,çok biliyosan kendin yaz gibi birşey söylemek aklımdan bile geçmez.
ama doktorlarda böyle birşey var ,mesleği o onun ,bu tip birşey düşünmeye veya söylemeye hakkı yok.

Ben öyle bir iddaa da mı bulundum ,ben biliyorum vesaire diye .
Bakılması iyi olurdu diyorum .

tamam o zaman şöye düşünün ben size işinizle ilgili bir şey söylesem şöyle yapsak iyi olur desem ki önemli ve ciddi bir iş yapıyor olun tepkiniz ve tavrınız nasıl olur bundan cıkabılırsınız yola

maalesef doktorlar o kadar çok hata yapıyorlar ki bazen insanların ölümüne neden oluyorlar(anneannem ve kuzenimi doktor hatası yüzünden kaybettim ,biri beyin kanaması geçirmiş diğeri bağırsak düğümlenmesi .. ayrı ayrı yer ve zamanda olan bu iki olayda da doktorlar bişey yok deyip eve göndermişlerdi)

O yüzden de insanların doktorlara olan güveni azaldı ,benim mesela hiç yok Allah onların eline düşürmesin.

şikayetçi oldunuz mu .....çünkü bazen ne yaparsanız yapın ..hasta tam tecizatlı yoğun bakımda yatıyor olsa bile kurtarılamaz...öncelikle sağlık sektöründen mucizeler beklemeyeceksiniz......sağlık dünyası sizi tedavi etmek üzerine kurulmadı sizi ilaçlara bağımlı yapıp ilaç şirketlerinin para kazanması üzerine kuruldu

radyologcuğum seninle bu konuda hemfikir değiliz ,
mesela benim yazdığım programa birisi neden böyle yazdın derse ,çok biliyosan kendin yaz gibi birşey söylemek aklımdan bile geçmez.
ama doktorlarda böyle birşey var ,mesleği o onun ,bu tip birşey düşünmeye veya söylemeye hakkı yok.

sen demezsin belkı ama ben derim böyle bir konuda ki sağlıktan bahsedıyoruz canım adam 10 sene okuyor da gerek olmadıgını düşünüyor ama karsımdakı kişi arastırmalara dayanarak bunlarıda yapın dıyor

konu sahıbı arkadasım senı tenzih edıyorum cok daha küstahça seylerde yapıldıgı ıcın söyluyorum

pupiqqciğim başında uzunca bir süredir şiddetli ağrı ,tutulmalar vardı .Gerçekten verdiği ilaçlar ,gerçekten çok ağır .

Sadece şikayetlerimizi dinleyip ,ilaç yazmaları doğru değil.

Kızlar sizin başınıza hiç gelmedi mi bu tarz durumlar ?

Canım seni anlıyorum ama olaya şu açıdan bakarsan kötü bir durum olmadığını görürsün. Her ilaç ağır aslında mesela en ufak bi ağrı kesicinin bile bir çok yan etkisi var,kimyasal neticesinde. O yüzden hangi ilacı yazılması gerektiğini en iyi bu alanda uzmanlaşmış doktorlar bilir. Aslında o çektirilmesi gerektiğini düşündüğün tomografi bile çok sakıncalı radyasyon sonuçta. Ama eğer doktorun hatalı olduğunu düşünmekteysen başka bir doktora gidin bakalım o ne diyecek. Hastalığı ne bilemiyorum ama genelde doktorlar ağrıyan bölgelerin neresi olduğuna ve ağrının şiddetine göre teşhis koyarlar zaten, özellikle baş ağrısında. Ayrıca doktorları da anlamak lazım o kadar saat çalışıyorlar ve ameliyata giriyorlar günde bir kaç kez. Şimdi bazı arkadaşlar ne var hepimiz çalışıyoruz diyecek, biliyorum bende tıpçı değilim ama bana göre dünyanın en zor mesleğini yapıyorlar sonuçta sağlıklarını insanlar onlara emanet ediyor ve bunun ciddi sorumluluğu, stresi var.. :26:

yani okudular yıllarını verdiler doktor oldular beklentilerimiz elbet te yüksek olucak sağlık bu basite neden alalım hep övgüylemi bahsetmemiz gerekiyor neden şikayetlerimizi bildirmeyelim ki işini iyi yapan kendi üstüne alınmasın.yapanda var yapmayan da sistem evet bozuk doktorlarında işi zor ama bir yanlış bir hayata mal olabiliyor canımızı emanet ediyoruz elbette en iyisini beklemek hakkımız.

Yaşanılanlar sağlık çalışanlarının değil için bomboş ve tamamen
fiyasko olan sağlık sistemimizin ürünü... BT ya da MR gibi işlemler
için hemen randevu verilmesi imkansız. Bir çok yer aylar sonrasını
geçin 1 yıl sonraya veriyor randevuyu.

Çalışanların da canı var. Biz sanıyoruz ki iki düğmeye basınca
halloluyor bu BT'ler, MR'lar ama o insanların maksimum çalışma
sürelerini bile aşarak çalıştığı bir ülkedeyiz biz. Eleman yetersiz olunca
başkalarının sağlığı için fazla radyasyona maruz kalan insanlardan
bahsediyorum...

Sürekli tvde sağlık harcamalarının rekora koştuğunu duyuyoruz
bu sıralar, sırf bu yüzden bazı tahlil kitleri gönderilmiyor hastanelere.
İnsanlar farklı yerlere yönlendiriliyor. Ve sağlık sistemi özele dönüştürülmeye
başlandı bence. Aile hekimlikleri kendilerine verilen bütçe ile
her türlü ihtiyacını karşılıyor. E böyle olunca bazı kısıtlamalar
yapılıyor. Sağlık çalışanlarına, bütçeden harcanan sağlık giderlerini
düşürmeleri için büyük baskı var...

evet tabiki şikayet edebılmelıyızz etmelıyızde ama doktorları degıl bu sistemı arada ıstısnalar var tabıkı ama bu durum asıl sistemın sucu

bahsediyorum...

kesınlıkle katılıyorum ....

yani okudular yıllarını verdiler doktor oldular beklentilerimiz elbet te yüksek olucak sağlık bu basite neden alalım hep övgüylemi bahsetmemiz gerekiyor neden şikayetlerimizi bildirmeyelim ki işini iyi yapan kendi üstüne alınmasın.yapanda var yapmayan da sistem evet bozuk doktorlarında işi zor ama bir yanlış bir hayata mal olabiliyor canımızı emanet ediyoruz elbette en iyisini beklemek hakkımız.

tabiki en iyi hizmetı almayı hepimiz isterız ,diyorum ya dönüp dolaşıp sisteme gelıyor neden özel hastanerde bu durumlar yasanmıyor?yasansada azınlıkta kalıyor özel hastanede doktor tetkik istedıgınde bak görüyomusun özel hastane ya gereklı gereksız seyler ıstıyor para için dıyebılıyoruz

Son düzenleme:
çocukken hasta olduğumda gittiğim doktorun faydasını görürdüm. artık iki üç doktor gezmeden tedavi olamıyorum en ufak bir sorunumda bile. iyi doktorlar illa ki var ama bu çoklukta onları bulmak oldukça zor.

sen demezsin belkı ama ben derim böyle bir konuda ki sağlıktan bahsedıyoruz canım adam 10 sene okuyor da gerek olmadıgını düşünüyor ama karsımdakı kişi arastırmalara dayanarak bunlarıda yapın dıyor
konu sahıbı arkadasım senı tenzih edıyorum cok daha küstahça seylerde yapıldıgı ıcın söyluyorum
Doğrudur radyolog ama herkes mesleğini hakkıyla mı yapıyor ,orası tartışılır .
Bu benim çalıştığım sektör için de geçerli .

Belki doktorun gözünden kaçan bazı şeyler vardır :50: bunları hastanın hatırlatmasınında bir sakınca göremiyorum .

Doğrudur radyolog ama herkes mesleğini hakkıyla mı yapıyor ,orası tartışılır .
Bu benim çalıştığım sektör için de geçerli .

Belki doktorun gözünden kaçan bazı şeyler vardır :50: bunları hastanın hatırlatmasınında bir sakınca göremiyorum .

mutlaka olabılr robottan bahsetmıyoruz sonucta oda bir insan ama yanı tüm bu sorunlrın kaynagı sistem hep söylüyoru hep söylicem işin içindeyım daha iyi biliyorum sistemde iş yok hastaya müşterı gözüyle bakıyor bu sistem!

bahsediyorum...

Çok doğru annem ve babam devlet üniversitesi hastanesinde çalışıyorlar. Birebir anlattığın gibi ne yazık ki durum..

Back
X