- 20 Ağustos 2011
- 7.054
- 839
- 173
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kuzeninim eşi 2 ay önce 4000 küsür tl ile başladı...uzman değil yeni mezun ...ülke standartları için değerlendirin artık...
Ona bakarsaniz bir okul öncesi ögretmenlik yapan birisi de günde 5-6 saat calisitigi halde +2000 maas aliyor...Aksam evine geliyor..Hafta sonu tatilini yapiyor.. Doktorlar duruma göre 36 saate kadar nöbeti olanlar var.. Yani karsilastirdiginizda biraz haksizlik etmis olmuyormusunuz ?
Ve de o lüks içinde yüzen ama para kazanmadıklarını iddia ettiğiniz doktorların ilaç şirketlerinden 'paylarını' alıp daha da zenginleşmeleri üzerine...
İlaç mümessili, doktor ve özel bir hastanenin laboratuvarında çalışan olmak üzere çok yakın tanıdıklarım var, o yüzden hikayelere inanmıyorum. Gerçeğini zaten biliyorum.
Yok yere göğsü alınan, 40 derece ateşle eve gönderilen hastaların yakınları da doktorlara öğretmesinler işlerini değil mi, ukala canım bu insanlar, değil mi?
Siz de sağlık sektöründeymişsiniz, düşünme tarzınızla zaten burada yakınılan doktorlardan bir farkınız olmadığı görülüyor.
İnsan göz göre göre yanlışı savunur mu ya? Hem de insan sağlığı ile ilgili bir konuda.
Kimlere kalmışız, vah vah vah!
Ona bakarsaniz bir okul öncesi ögretmenlik yapan birisi de günde 5-6 saat calisitigi halde +2000 maas aliyor...Aksam evine geliyor..Hafta sonu tatilini yapiyor.. Doktorlar duruma göre 36 saate kadar nöbeti olanlar var.. Yani karsilastirdiginizda biraz haksizlik etmis olmuyormusunuz ?
bizimle ilgilenmeleri için özel muayenehaneleri de olması lazım bence..
giriptir nezledir belli tanıları vardır hemen anlar doktor yazar ilacı tamam.zaten az çok biliriz de ne yazacağını.
ama kafada ağrı şikayeti bence ilaçla geçiştirilmemeli ki arkadaşın annesine 3 ay sonra gel demiş doktor.ya beyninde tümör olsa 3 ay sonra çok geç olmucak mı?
öğretmen ile doktoru neden karşılaştırıyorsunuz?
Konu maasti bende örnek verdim...Ögretmenlere saygim sonsuz..konu zaten ögretmenler ilgili degil...
Doktor beyin tümörü tespitinde bulunsaydi zaten BT ye gönderirdi.. Tahlil yapardi ..Siz bu teshisi nasil koydunuz ki..Aslinda bu ülkede herkes doktor sadece tip egitimi alanlar degil..
ben:![]()
dr3: benim de kız kardeşim senin gibiydi bebek, bebek diye geberip gitti!
ben:
sonra koridorda o halde ayakta bekletilirken adını duyduğum dr.u görürüm ve
ben: dr. bey durumum bu, lütfen, rica ediyorum benim ameliyatıma siz girer misiniz?
dr4: kızım dur, sakin ol, ağlama lütfen. başın sağolsun. her şeyi hallederiz sen canını sıkma!! üzülme!!
der ve babacan bir tavırla sarılır...yatağıma yatırır ve gider..
dr5:bunun nesi var?
asistan:şu hastalığı var hocam, bebek ölmüş, suyu da bitmiş.
dr5: ooo, bomba! kanlarını hazırlayın. sen hiç dr.a gitmedin mi? 4 günde bebeğin suyu bitmez ki!!!
ben:yoo düzenli olarak gidiyordum...
as: ne yapılacak hocam?
dr5: ya durumu ağırlaşırsa fenalaşır, genel anestezi yapın durumunu görürse fenalaşır!
vs.vs çok uzattım arkadaşlar. ama allah razı olsun dr4 ameliyattan sapasağlam çıkarttı beni, ömrünce dert görmesin inşallah!!!
bu hastanedeki dr.lar ise teşhisimin çok geç konduğunu ayrıntılı ultrasoncumun ve jinekoloğumun hatalı olduğunu defalarca söyledi. yasal olarak hakkımı aradım mı? hakim savcı tanıdıklarım bile özel hastane ve dr.lara karşı bir şey ispatlayamayacağım için davayı kaybedeceğim söylendi...
şimdi psikologlarıma yaşadıklarımı anlattığımda bana inanamıyorlar bile. drların yüzüme nasıl böyle cümleler kurduklarını anlayamadıklarını söylüyorlar...
ayrıca düşünüyorum da ben ya da eşim dr1 ve dr3e nasıl oldu da tepki göstermedik? yaşadığımız bu travmayla bu dr.ları dövsek ne kadar haklı ya da ne kadar haksız olurduk acaba? sistemse, bana iyi davranan dr.larda aynı sistemin elemanları!!!..
bazı dr.ların ve sağlık elemanlarının aldıkları para sapına kadar helal, hatta çok az bile... ama biz de insanız be kardeşim...
onlarsız da olmuyor onlarla da malesef![]()
ama doktorlar çok çalışıp yoruluyorlar canım ,ayrıca onlarınki çok havalı bir meslek
bu yüzden bebeğinin ölümüne sebep olmuşlar az daha senin de ölümüne sebep oluyorlarmış
sinirim bozuldu ya
ben bi sigara içeyim
canım benim, böyle düşünme. bebeğimin ömrü bu kadardı, öyle yada böyle zaten ölecekti. dr. sebepti sadece ama arada ben de gidiyordum işte..
evet o asistan dr.lar falan eşşek gibi çalışıyorlar.. yaptıkları işe göre de az para alıyorlar. evet, yaptıkları iş dolayısıyla o kadar havaları da olsun kanaatindeyim ben de ama...
biz de insanız beee!!
Tip egitiminiz olmadan beyin tümörü olabilirdi demeniz cok ilginc.. Bunun bulgulari var .. arkadasimiz durumunu anlatti bende standart tedaviyi anlattim yukarida önceki sayfalari okursaniz anlarsiniz.. Ayrica yukarida Tomografinin zararlari da defalarca anlatildi.. Yani her basi agrisini Bt ye gönderseler durum ne olurdu siz düsünün...Bir cok kisi bos yere aldigi radyasyondan dolayi beyin ve diger tümörleri olusabilir,...................................Umarim anlamissinizdir.. Ayrica örnege neden alindiniz ki.. Sadece bir örnek...evet malesef bu ülkede herkes doktor,herkes öğretmen,herkes bankacı! herkes birbirine iş öğretiyor.doktorun maaşı göze batar,öğretmenin tatili.
peki bir şey sorucam beyin tümörü nasıl anlaşılıyor? başını yoklayınca anlaşılıyor mu mesela? ele bir kitle geliyor mu?
ayrıca ben teşhis mi koydum? örnek verdim.
öyle bir konuşuyorsunuz ki gıkımızı çıkarmayalım doktorların karşısında.çıkarınca son dediğiniz cümleyi işitelim.o zaman karşımıza gelen velilere biz de böyle diyelim.öğretmenlik eğitimi mi aldın da konuşuyorsun gibi.
Tecrübelerinizi paylaşırken kurum veya kişi karalamayınız, yasaktır.
Gittiğiniz doktorların yanlış teşhisi, yanlış reçete yazdığı kanaatindeyseniz ilgili merciilere şikayet ediniz, burası yeri değil...
adam yıllarca boşuna okumuyor diyorsunuzda benim başıma gelen olayda kansızığı fark edemedi bile tahlil istese belki farkederdi.hemen anlatayım elimde titremeler vardı aç olduğum zamanlarda daha bi artıyordu gittim adama yanında bi hatun kahkahalar havada uçuşuyor.sıkıntımı söyledim.uzat ellerini diye yobaz bi şekilde konuştu uzattım ilaç yazdı yolladı.eczaneye gittim.hep o eczaneden aldığım için ilaçları esra doktor sanamı verdi bu ilacı dedi evet dedim.tamam günde bir kere tok karnına yarısını al dedi baktım zaten pirinç kadar açtım internetten araştırdım.aman allahım o ne yan etkiler öyle.resmen iç öl demiş adam.direk savunmaya geçeceksen yazayım hemen yan etkilerinide.neyse babama söyledim ablam ver dedi kutuyu içme eczacı arkadaşına götürmüş.adam gerizekalımı bu doktor 18 yaşında genç kıza bu ilacı vermiş demiş.tabi bi tane bile içmeden çöpe gitti.başka doktora gittim kansızlık çıktı aşırı derecede ilaç verdi geçti.ahhhhhhh ah şimdiki aklım olaydıda önce baş hekimin yanına çıkaydım yanında misafir var benimle ters ters konuştu diye şikayet edeydim sonrada mahkemeye.
Yazdıkların ne kadar çocukca farkında mısın acaba? Resmen polemik yaratmak için gelip burada herkese cevap yetiştirme derdine düşmüşsün. Konu sahibi derdini güzelce anlatmış, herkes kendince yorumunu yapıp geçmiş. Sen kimsin ki doktorları aşağılayacak derecede kendini üstün gördün çok merak ettim. Bence üniversite sınavında tıpı kazanamamışsın oturup burada onu karalama derdine düşmüşsün kendine yediremediğin için.. Derecelerle alınan, 6 yılda bitirilen, dünyanın her yerinde derim yerindeyse "en havalı meslek" olan tıpa saygınız olsun. Eğer yoksa bir daha hastalandığında hiç doktora gitme ne de olsa çok zeki ve bilgilisiniz ya en doğru teşhisi koyup, tedavinizi kendiniz yaparsınız..
Konu tıp da değil aslında bir insan nasıl başka bir mesleği bu kadar ezebilir anlamış değilim hangi cürretle yani? Aynı şeyi sizin meslek dalınız hakkında yapsa şiddetle karşı çıkarsınız ama hazır konu ikiye bölünmüş ya ne cevap yazsam da polemiğe ortak olsam düşüncesiyle tıp çalışanlarını yerin dibine sokmuşsunuz.. Dikkat ettim bir de konu sahibi gibi her yoruma atlayıp cevap vermişsiniz yaşınız kaç çok merak ettim..
Konu sahibi arkadaşım kusura bakma konunda böyle polemikler yaşanmasını istemezdim, hele ortak olmak hiç istemezdim. Annenin hastalığı ne ise çok üzüldüm durumuna. Bende doktorun hatasız olduğunu düşünenlerdenim ama doğrudur hata yapmış da olabilir. Herkes burada mesleğini çok mu güzel yapıyor? Hayır, mutlaka kusurlarımız oluyordur. Doktor da hata yapabilir o da makine değil insan neticesinde. Peki bu onu haklı mı yapmalı? Hayır bunu çözmenin de hukuki yolları var.
Herkes birbirinin mesleğine saygı duyup ona göre yorum yaparsa konu daha faydalı olur diye düşünüyorum..