Doktorların hastalara karşı tutumları !

kuzeninim eşi 2 ay önce 4000 küsür tl ile başladı...uzman değil yeni mezun ...

bu şimdiki rakam ...para biriktirse iyi olur çünkü ülkeye akın akın suriyeli ıraklı iranlı doktorlar geliyor.....yalnız yabancı çalıştırma olayı her mesleğe yaygınlaştırılacak çocuklarınız için endişelenseniz iyi olur

Madem öyle düşünüyorsunuz söyleyin o hemşireye,hasta bakıcıya vs ben sizden hizmet almak istemiyorum diye hasta haklarınızı kullanın. Bazı insanlara fazla sağlık hizmeti.

yoo ben direk amirlerine söylüyorum. bazı insanlar aldığı parayı hak etmiyor. nasılsa devlete geçtik diyip yan gelip yatıyorlar

hem neden saldırıya geçtiniz?

bu arada o personel bana hizmet etmek zorunda....

bu şimdiki rakam ...para biriktirse iyi olur çünkü ülkeye akın akın suriyeli ıraklı iranlı doktorlar geliyor.....yalnız yabancı çalıştırma olayı her mesleğe yaygınlaştırılacak çocuklarınız için endişelenseniz iyi olur

Asistanlik yapanlar maas almiyor ki :ssz::ssz: hatta sigortalari bile yok..

Sen bence bunları yazmak için harcadığın zamanı, burada verilen "insan hayatı" ile ilgili örnekler üzerinde düşünerek harcasaydın çok daha iyi olurdu.

Boş yere göğsünün alınması, örneğin, sana bir şey ifade etmiyorsa, tabi ki seni rahatsız da etmeyecektir.

Bu yaşından sonra Internet başından içini açıp sana insanlık kazandırabilecek değilim.
Zaten yakışmış sana böyle.

Böyle internet başından hakaret savurmak kolay tabi. Her ne kadar burası forum olsa da yorumlarını terbiye sınırı içinde yapmak zorundasın. Madem terbiye sınırlarını aşıyorsun bunun da belli bir cezası olmalı. Senin gibi hakaret etmeyi marifet sayanlar yüzünden sosyal paylaşım siteleri kirleniyor ve bu duruma kayıtsız kalmak çözüm olmayacağı için en yakın zamanda IP adresini savcılıktan buldurup gereken işlemleri yapacağım merak etme. Bu da sana iyi bir ders olsun forumlarda insanları rencide etmeye çalışma bir daha.

bu arada hiçbir mesleğin kutsaL oldugunu da düşünmüyorum. işini iyi yapanlarda kötü yapanlarda var ancak KÖTÜ ÖRNEK ÖRNEK DEĞİLDİR.

yoo ben direk amirlerine söylüyorum. bazı insanlar aldığı parayı hak etmiyor. nasılsa devlete geçtik diyip yan gelip yatıyorlar

hem neden saldırıya geçtiniz?

bu arada o personel bana hizmet etmek zorunda....

Saldırıya geçmedim ama isterseniz bu konuda tartışabilirm.
Kimse size hizmet etmek zorunda değil!

doktora en çok saydıranların çocugunu rabbim dktor yapsın. Herkes çocuklugunu gençliğini yaşarken o ders çalışsın. Hrkes 2-4 yıl üniversite okurken o 6 yıl okusun. Herkes lisans eğitimi sonrası mesleğini istediği yerde icra ederken o zorunlu hizmete gitsin. Lisans sonrası bir kitap açmadan mesleğini icra ederlken diğerleri o diplomasının ilkokul mezunları tarafından bile aman pratisyen denilerek küçümsendiğiini görsün ve bunun üzerine 8-9 milyarı 5 aylık dershane sürecine versin. Sonunda gençlik yıllarını asistanlık denen aslında kölelik sisteminin moderni olan ayda 15 gece nöbetle ve gündüz mesaileri ile tamamlasın. Bir memurun ayda yaptıgı mesai 1 haftada yapsın, çocuk yapmak için erteleyip dursun, zira önce uzmanlığını almayı beklemeli, ayda 10-15 gece evde olmayınca cocuk yapılamaz, bu arada asistanken öğretmen kadar maaş bile alamasın, hocalarından bazen işittiği azarlar onur kırıcı olsun, komşun evde dizi izlerken senin çocugun 1800 sayfalık kitabı okusun. Ameliyatta kıçından ter damlasın, zira işi hata kabul etmeyen ve geri dönüşü olmayan bir iş. Tam uzman olsun herkes aldıgı parayı konussun helal mi, bi şey yapmıyor diye. Hatta yaptıgı uzmanlıkta bişey yaramasın yan dal uzmanlıgını yapsın. Her uzmanlıgı sonrası zorunlu hizmete gitsin. çalıştıgı yerde tek hekim olsun. Günde 130 hasta baksın. Akşam eve hastalar gelsin. Kıçının üzerine oturtmasın seni hastaneye götürmek için evin kapısına dayansın. Gece evinden gitmesen arkadan söylemeyeceği şey kalmayacak ( bu topiktekiler gibi) herkes evinde otururken o gitmek zorunda kalsın (amin)

amın........................................................

bizimle ilgilenmeleri için özel muayenehaneleri de olması lazım bence..

giriptir nezledir belli tanıları vardır hemen anlar doktor yazar ilacı tamam.zaten az çok biliriz de ne yazacağını.
ama kafada ağrı şikayeti bence ilaçla geçiştirilmemeli ki arkadaşın annesine 3 ay sonra gel demiş doktor.ya beyninde tümör olsa 3 ay sonra çok geç olmucak mı?

öğretmen ile doktoru neden karşılaştırıyorsunuz?

yanlış anlamışım

Son düzenleme:
Doktor var doktorcuk var hatta doktorcukcıkmılarda var..Devlet hastanesinde çalışan dr lar yoğunluktan şikayet ederler hastalar derdi dinlenmediğinden.Özeldeki dr para gelsine bakar hastayı dinler (bazen hakkını veren dr larda var özelde paragöz olmayan) birsürü tahlil fasa fiso sonuç alınır fayda bulunmaz.Ne özel ne devlette çalışması benim için farketmez yeter ki hakkını versin.Dr dediğin yoğun olsada dinleyecek ilgilenecek 10 taneye bakıp doğru teşhis koymadıysa 5 dinleyecek teşhisi koyacak.Sen anlatırken bilgisayarda yazı yazıp ne şikayet vardı hı hı hı deyip git tahlil yap demeyecek.aynı anda başka hasta almayacak odaya saygı gösterecek hasta haklarını kullanırken yüksünmeyecek.Ne yazık ki hakkını veren dr yok.Kılık kıyafete bakan drlarda çok ne yazıkki.Dindar şu bu ayrımı yapanda çok teşhisi koyarken senin inancını alaya alırcasına yanıt verenlerde var ne yazık ki...arkadaş doğru demiş kimse kızmasın yaşayan bilir.Yaşayan çok var bunu.Kapalı üni mezunu olan kişiye cahil bilgisiz muamelesi yapanlarda var.Kullandığı kelimeyi o başörtüsüne yakışmadığını zannedenlerde var çok üzülen gördüm ben.Doktorluğu hakkıyla yapanın önü açık olsun yükselsin yapamayanda gitsin evinde enjeksiyon yapsın nasıl olsa başka işe yaramıyorlar.Doktor olmak şu bu olmak kimseyi ezme hakkını vermez meslek sahibi olan insanlığınıda yapacak her meslekte bu hakkını vermeyene haram olur aldığı para acısı er geç çıkar ya ondan ya soyundan

Butun cevaplari okumadim, sadece konuya cevap vermek istiyorum. Her bas agrisina tahlil yapmiyorlar. Fiziksel muayene yeterli olabiliyor, doktor bulgularina gore hareket eder. Eger tahlillik durum varsa tahlil yapar, yoksa ilacla ya da ilacsiz gonderir. Tabii ne kadar fiziksel muayene yapti bilemiyorum.

Her ilacin yan etkisi vardir, yan etki istemiyorsaniz hic doktora gitmeyin, ilac kullanmayin. Benim esas anlamadigim sey, madem bu kadar rahatsiz oldunuz neden tahlil istemedi diye, nicin doktora o an sormuyorsunuz da gelip buralari ayaga kaldiriyorsunuz? Hic anlamadigim sey bu yani. O an bir tedirdingiliginiz varsa sorarsin "doktor bey, tomografi ya da baska bir islem gerekmiyor mu?" dersin. Eve gidip kendini parcalamaktansa o an sorup cevabini alirsin. Yani sizi yargilamak icin soylemiyorum bunu, ben olsam oyle yapardim. Doktordan icim rahat cikardim.

Sen ilk sayfadaki yazıyı bile okumamışsın ki ,bana kalkıp neden doktora bunu sormuyorsun diyorsun .Benim değil ,annemin başında gelenlerden bahsettim .Üstünkürü okuyup ,lütfen saldırya geçmeyin .

Ayrıca tek örnek annem ya da ben değil .Geçmiş sayfalara, şöyle bir göz atmanızı öneririm .

kuzeniniz biraz abartmis..:1::1::1:

abarttığını zannetmiyorum şırnakta başladı ve her türlü girdisiyle aylık eline geçen bu...

herkes kendi baktığı taraftan, anlaşamadan karşılıklı uzuun uzun konuşabilir bakılan taraf farklı çünkü...

ben sadece prospektüslerle çok fazla bişey öğrenmeye çalışmak taraftarı değilim...

ve maalesef doktorların hata yapma lüksü yok söz konusu, telafisi olmayan insan hayatı....

benim ablamın başına geldi düğününe 4 gün kala hastalandı nefes almakta zorlanıyordu birden fenalaştı çok iyi bi özel hastaneye götürdük doktor bey ciğerleri sönmüş hemen ameliyata almamız lazım dedi ailem düğünü var ameliyat bugün şartmı ve neden ameliyat dedi doktor bozuntusuda ciğerlerine tüp takmamız lazım yoksa hayati tehlikesi var dedi
Allahtan ailem ameliiyat öyle kolay birşey değil diye 4 ayrı 2 özel 2 devlet hastanesine götürüp baktırdılar! sadece broşları dolmuş hiç birşeyi yokmuş.. boşuna bizim içimizi parçaladılar..pislikler!!

sistemdir sistem!

(Çok geçmiş olsun, sizin yerinize kendimi koyabiliyorum, Allah kurtarmış)

yani doktoru eleştiren herkes tıp kazanmak istemiş ama kazanamamış olanlar öyle mi,
yani doktorların bu herkesi aşağılama merakı buradan geliyor demek ki
ama kusura bakmayın yok öyle bir şey
ayrıca ben de doktorların maaşının çok da yüksek olduğunu düşünmüyorum
eğer dertleri para ise isterse yeni mezunu 10000 lira alsın bence uygundur
ama işini iyi yapsın
olması gerektiği gibi yapsın
mesela şu tam gün yasasına ben destek vermiştim hatta bu hükümetin yaptığı belki de tek iyi şeydi ama galiba döndü geri olmadı çok takip edemedim ama.
o konuda son durum nedir?

kimse fazla para derdinde değil sadece doktorlar insan formatında yaşamak istiyor......tam gün yasası niye çıktı cebinden vereceğin paranın azalacağını mı zannediyorsun.....doktorların kazanacağı parayı hastane zincirlerinin kazanması gerekiyor de ondan...mümkün olan en ucuza nasıl çalıştırırım derdindeler dikkat et ......performans sistemi getirildi ki gelene geçene endoskopi yapılsın başı ağrıyana mr çekilsin.......sonuçta sen ne daha sağlıklısın ne de ucuza hizmet alacaksın ........ama birileri zenginliğine zenginlik katacak

Sen ilk sayfadaki yazıyı bile okumamışsın ki ,bana kalkıp neden doktora bunu sormuyorsun diyorsun .Benim değil ,annemin başında gelenlerden bahsettim .Üstünkürü okuyup ,lütfen saldırya geçmeyin .

Ayrıca tek örnek annem ya da ben değil .Geçmiş sayfalara, şöyle bir göz atmanızı öneririm .

canım dr annene ne ilaç verdi, ben çok merak ettim. adını yazabilir misin. nasıl olsa tavsiye etmeyeceğin için bir sakıncası olmaz. ilaç tavsiyesi yasak

Saldırıya geçmedim ama isterseniz bu konuda tartışabilirm.
Kimse size hizmet etmek zorunda değil!

x servisinde yatıyorum. her sservisn personeli ayrı. kustum oda battı çağırıyorsun yok, nevresim istersin yok. peki bu şahıslar o

servisteyse görevi değil midir? yapmak zorunda değil midir? aksini hç kimse iddia edemez... nerde bu personel? anca geziyor

geçen hafta acile gittim. gelip bi damar yolu açacak. cak cak sakız çiğniyor, 3 defa çağırdıkk geldi. işi de yok lak lak peşinde

evet bu hemşire de bana hizmet etmek zorunda...

zorunluluğu yoksa orda durmasın o zaman

ben çok gittim hastanelere ve inanın hiçbir doktor personel kadar sorumsuz değil

Ya Esra hanım, siz nasıl olur da 10 sene okuyan doktorun verdiği ilaca güvenmez de Internetten prospektüsüne bakarsınız?
Doktorlar bence sizin gibi hastaları dava etmeli.
Olmaz ki canım, adamlar hem para kazanamıyorlar, hem de hasta hasta fanilerle ilgilenmek zorundalar, hayat mı bu.
cık cık cık...

uslubunuza biraz dikkat edin isterseniz .....saygı çerçevesini hemen aşıyorsunuz

genelleme yapamam am,a karşılaştığım özel devlet farketmiyo
%70 i çok anlayışsızdı
bende başıma gelen bi olayı yazayım
özel bir hastanede hamilelik takibimi yaptırıyorum
6. haftamda düşük yaptım kendi dr.um o gün yok
diğer dr.a gittim mecburen
kadın binbir suratla kendi dr.unu niye beklemiyosun dedi
düşük yapıyorum deyince muayeneye aldı evet gebelik bozulmuş git parayı yatır kürtaj yapyım seni dedi
ben tabi dondum kaldım
o şokla neden düşük oldu ki dedim
ayrıntılı sonucuna bakıp mol gebelik galiba dedi?
yani dedim..
bende kürtaj olacakmısın olmayacakmısın dedi(kürtajdan ayrı para alıyolarmış galiba)
ben kendi dr.umu beklerim de şu mol gebelik ne dedim
kanser gibi bişey dedi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben zaten orda ne hale geldiysem hemşire diğer odaya aldı
akşam dr.umu aradım hemen akşam gel hastaneye dedi
sağolsun kürtaja almadan mol gebeliği anlattı
kürtaj sonrası için rahat olsun mol gebelik değil olsada ne kanseri çok basit bir rahatsızlık demişti
o kadının gidip arabasını çizmek filan geçti içimden:) şikayetler zaten bini aşmıştı ki kovuldu ordan
her yerde çürük elmalarda var merhametli işinin ehli insanlarda
Allah merhametlilerle karşılaştırsın..

Back
X