Doktorların hastalara karşı tutumları !

ama sumuzcuum işte her meslekte kötülerde var iyilerde
kazandığı parayı sonuna kadar hak etmek isteyenlerde var
sabahtan akşama kadar kaytaranlarda var
akşam eve geldiğinde pestili çıkmış olanlarda
buradaki hata genelleme yapılması
dr.ların görevi can kurtarmak buna nasıl para biçilir ki zaten
ama her meslekteki gibi aranızda çürük elmalar var kabul edin
haa neden memurun veya öğretmenin ki dillendirilmiyo çünkü genelde insan hayatıyla doğrudan alakaları yok
yoksa burda öğretmenlerin verdiği eğitimi konuşsak yine sayfalar dolar
senin dediğin gibi memurlar keza
şartlarınız zor kabul , ama herkesi aynı kefeye koyamıyorum ben
helede bizzat yaşadığım olaylardan sonra dr.a giderken hep önyargılı oluruyorum.

Bunu kabul ettim zaten dr. hatalari yoktur demedim.. AMa arkadasimizin tutumunu elestiriyorum... Bir tür ironie :1::1::1:

her mesajıma üşenmeden cevap verdiğin için teşekkür ederim ,
kendime iyi bakmaya çalışıyorum tabi allah muhafaza 'sizin için nöbet tutuyorum o kadar yoruluyorum geberirseniz geberin siz benim uykumu düşünüyomusunuz' diyen biriyle falan karşılaşırım diye.
Gerek duyduğumda da 'parayı bastırıp'özele gidiyorum zaten oralar bir nebze daha iyi.Ne de olsa bir kamyon dolusu insanı getirmedim hiç hastanelere ,bir tek onlardan çekiniyormuşsunuz ya.
çekinmek mi ne çekineceğim ....sistem benim normal bir çalışan gibi düşünmüyor diyorum gece de hastanelere dotor gerekiyorsa vardiyalı çalıştırırsın olur biter ama pardon çok iş çok sorumluluk sen normal olarak başkalarını çalışma şartlarını elbette düşünmeyeceksin ....ama benim sağlığım deyip ısrarla güler yüz bekleyeceksin....beğenmediğin birşey olduğunda bir kamyon dolusu insan da getiririm niye çünkü sağlığım hey allahım......insanlar gerçekten mutsuz ...niye geberirse gebersin diyeyim kimse insani duygularını kaybetmez
sadece sana cevap verdiğimin farkında değilim....

Her meslekte oldugu gibi doktorun da iyisi var kötüsü var.

Ben 6 yıl önce oglum 9 aylıkken rota virüsü ilk çıktıgında,
rota virüsünü bilmeyip,
ısrarla rota olabilir mi tahlil yapalım dediğim,

Yine 6 yıl önce 6. hastalıga kızamık diye geri göndermeye çalışan,
ve benim yine 6. hastalık olabilir mi dememle ,
o da nasıl bir hastalık diyen uzman çocuk doktorları tanıdım!

Onu geçtim,
kasık fıtıgı olan hastayı,
normal doguma zorlayan,
genel cerrahın kızmasıyla geri adım atan
kadın dogum doktoru tanıdım!

Ama bunlar demek degil ki hepsi aynı,
Elbette degil...
Her meslekte oldugu gibi doktorlar da sürekli kendini yenilemeli görüşündeyim..

başlık genelleme içerdiğinden sağlık sektöründeki arkadaşlar alınganlık göstermiş.

size denk gelen doktorlar değil bireylerde sıkıntı var. yani adi doktor dememek lazım, adi doktor ahmet bey ya da adi doktor ayşe hanım denebilir...

günlük hayatta düşünün elinizi sallasanız pisliğe çarpıyor, her meslek grubunda böylelerine rastlamak mümkün.

bazen üst düzey yetkili bir asker görevlerini kötüye kullanıp, astı olanlara haksız davranıyor, bazen bir öğretmen öğrencisine, bazen de doktor hastasına...

devlet dairelerinde çalışan BAZI memurlar da çok suratsız olabiliyo hatta benim daha gözüme çarpan bu, doktorlardansa...

her meslekte var iyiler kötüler. bu kişinin karakteriyle, ahlakıyla, vicdanıyla iligli bişey. bu yüzden doktorlar şöyle böyle diyerek bunu tartışmak çok saçma. burda manavlala ilgili konu açıp, bütün manavlar çürük meyveleri poşete dolduruyor demek kadar, taksicilerle ilgili konu açıp bütün taksiciler, yolu uzatıyor demek kadar saçma... eğer kasten yanlış yaptığını düşündüğünüz bir doktor varsa, her hastanede hasta hakları birimleri var.. ama birilerinin verdiği gaz yüzünden, 9'daki randevusuna, 1'de gelen insanlar bile meşgul ettiği için, ordan da fazla ilgi göremeyebilirsiniz tabi...

ben bu konudaki düşüncemi paylaşayım sizinle..
beş parmağın beşi de bir değildir fakat ben doktorlara karşı güwenimi kaybettim uzun süre çalışmış bir sağlık teknikeri olarak söylüyorum..
öyle çok şey gördüm ki, çalıştığım hastanedeki doktorlara ne annemi ne babamı muayeneye getirdim we sözde özel bir hastaneydi..
kızım daha 25 günlükken tabi gaz ne falan bilmiyoruz, bilmemezlikten acile götürdük acaba bişeymi war diye pratisyen doktor!kızımı muayene ederek minicik çocuktan röntgen istedi tabi benim şaşkınlığımdan, insan yawrusu olunca cahil oluyor, biz de o röntgeni gereksiz yere çektirdik. we karnında tümör olduğunu söyledi hastaneye yatırdılar. ertesi günü uzman doktor gelip tekrar muayene etti gaz! dedi..
yaklaşık 1,5 yıl önce memlekette eşimin köydeyken mecburen ilçeye acile (kızım da 20 aylıktı) ishal we kusma sebebiyle gittik.. pratisyen doktor kusma önleyici bilindik bir ilacın şurubunu werdi.. başka hiçbir ilaç yok biz mecburen merkeze gidinceye kadar kullanalım dedik, çocuk fenalaştı meğerse beyninde sarsıntıya sebep olmuş! hasar yawaş yawaş oluşmaya başlamış.. fakülteye götürdük uzman doktor! söyledi bunları bize bulantı için fitil yerine büyüklerde kullanılan ağrı kesici fitil yazmış! ben son anda farkedip hemen eczaneyi aradım doktorun reçetede yazdığı o ilaçtı, doktoru şikayet ettik falan filan..
buna benzer maalesef war birkaç tane daha..
kimse yanlış teşhis kurbanı olmasın, özellikle çocuklar..

Son düzenleme:
Hanimefendi size kimse saldirmiyor. Burda polemik cikarmaya calismayin lutfen.
Evet orayi yanlis anlamisim. Madem anneniz tek gitmis, kendi sorsaydi doktora. Siz neden hasta-doktor iliskisine karisiyorsunuz ki hasta anneniz bile olsa? Anneniz derdini duzgun anlatamadiysa siz de gidiverseydiniz, orda alirdiniz hakkinizi. Oyle bir anlatmissiniz ki, sanki herseyi gozunuzle gormus gibi, yanlis anlamamak mumkun mu? Uzaktan uzaktan burda doktora saydirmissiniz. Demek ki annenizin sikayetine uygun ilac oymus, doktor onu vermis. On sayfadan bir arkadasin da dedigi gibi, eger bu konuda hicbir bilginiz yoksa "size gore" diye bir durum da olamaz. Bilmediginizi kabul edip bileni dinlersiniz pasa pasa. Ha, icinize sinmedi mi? Baska doktora gidin. Bu sefer siz de annenizle gidin de doktor beyler yanlis tedavi uygulamasin, doktora engin tip tahminlerinizle yol gosterirsiniz.

O zaman uslubunuz yanlış,tıpkı şu an ki gibi .Anneme zaten kızdım ,kızmadığımı nereden biliyorsun .İş yerinden izin alıp ,gidebilme şansım olsa ,hiç durmazdım emin ol !

Ayrıca önceki sayfalarda ,bir çok arkadaş gibi kendi başıma gelenlerden de bahsettim. Beni hedef alıp,saldırya geçen sizsiz .

Lütfen benimle ikili diyolağa girme ,inan kalbini kırcam yoksa.

her meslekte var iyiler kötüler. bu kişinin karakteriyle, ahlakıyla, vicdanıyla iligli bişey. bu yüzden doktorlar şöyle böyle diyerek bunu tartışmak çok saçma. burda manavlala ilgili konu açıp, bütün manavlar çürük meyveleri poşete dolduruyor demek kadar, taksicilerle ilgili konu açıp bütün taksiciler, yolu uzatıyor demek kadar saçma... eğer kasten yanlış yaptığını düşündüğünüz bir doktor varsa, her hastanede hasta hakları birimleri var.. ama birilerinin verdiği gaz yüzünden, 9'daki randevusuna, 1'de gelen insanlar bile meşgul ettiği için, ordan da fazla ilgi göremeyebilirsiniz tabi...

öğretmenler içinde sürekli konu açıyorlar ne doktorum ne de öğretmen ama bi meslek grubuna yüklenildiği zaman kızıyorum

onlar içinde madem o kadar tatilleri var diyorsunuz öğretmen olsaydın o zaman derler adam demek ki olamamışın lekelemeye çalışıyorsun

avukatlar da davayı kaybedince hapse giriyorsun o da hayati önem taşıyor bu liste uzar gider yani

Zaten her doktor birbirinden iyi olsaydı
hastalara hekim seçme hakkı verilmezdi.
Hekimler de buna anti -tez olarak hasta seçme hakkı talep etmezdi!

Hastalıklar sadece fiziksel olmuyor ki.
Mesela siz kendinize ruhsal olarak pek iyi bakamamışsınız sanırım.

bu ne şimdi benim teşhisimi de sen mi koydun gerçekten berbat geçen bir günün arkasından yazıyorum....neyse sana cezanı vermişler

Türkiyede allah kimseyi hasta etmesin dr. larin eline düsürmesin.
Gercekden susmak mümkün degil, resmen kurbanlikda baska birsey degilsin.
Ne devlet Hastanesinde vs ne de Özelde.

Özeldeki dr. belki biraz özeniyor ola abilir ama sonucda o bile nerden ne koparirim derdine cok yazik ...

Hic birine gübenemiyorsunuz malesef

Birde su durum hep göz ardi ediliyor.. Doktor en iyi tedaviyi etsin.. Bazi hastalarda ölüm varsa ölüyor...bazi hastalara yasamaz ölür deniliyor.. Hasta 25 yil daha yasiyor.. Zaten hic bir doktorun su kadar ömrünüz kaldi diye kesin tarih veremez.. Hersey varsayimlar üzerinden.. Hastanin kendi tutumu da önemli... Positiv insanlar daha az hastalaniyor ve daha cabuk iyilesiyor.. Sürekli oram buram agriyor diyenler var her gün hasta yani fizyolojik olarak bir rahatsizligi yok sorun psikolojik.. Bunu söyleseniz bile doktor ilac yazmayan kötü doktor oluyor.. Cok ilgi tahlil yapin denilir bu seferde, ben turp gibiyim ne istiyorlar deniliyor.

Son düzenleme:
Zamanında Atatürk "Beni Türk hekimlerine emanet edin ." demiş.
Günümüzde ise doğum yapmak için yurt dışına gidenler var.
Ülkedeki ünlü isimler,devlet başkanları, bakanlar bile başka ülkelerde tedavi oluyorlar.
Neden acaba?
Hal böyleyken halkın bu şekilde tepki vermesi normal.
Sağlık , Eğitim, Yargı...
Hepsinin çivisi çıkmış bu ülkede!

ama onların hastane zincirleri var...çift vatandaşlık için gidiyorlar ...çünkü kendileri de ülkelerini beğenmiyorlar

Özeldeki dr. belki biraz özeniyor ola abilir ama sonucda o bile nerden ne koparirim derdine cok yazik ...

hamileliğinde yaşadığı sorunu anlatan arkadaşın mesajını okuduğumda sinirimden deliye döndüm. nasıl geberip gideceksin diyebilir o haldeki kadına diye.

ama bana çok iyi doktorlar da denk geliyo ya, bi tane doktorum var mesela, utanmasam hastalanasım geliyo diyeceğim :1:

Son düzenleme:
kimi gercekten ilgili kimi de sanki silah zoruyla yapıyor bu işi:50:
nasıl hasta olup geldınız dıye resmen azarlıyorlar.bir komsumu hastanede yer yok dıye almadılar adam o an kalp krizi gecırıyor dusunun. e ne oldu adam hastane kapısında vefat etti. öylelerini Allaha havale ediyorum.
reflü gibi ciddi bir rahatsızlıgım oldugunu doktor hanım(!) ayakta bana sorarak ogrendı ve ilac yazdı. gerisini düsünün artk

Beş parmağın beşi bir değil elbette.
Her meslek grubunda olduğu gibi doktorun da iyisi var , kötüsü var.
Benim kızım kreşe başladığında 3 ay hastalıktan kurtulmadı.
Şu doktor iyiymiş , bu doktor iyiymiş dediler.Her seferinde aldık götürdük.
Abartmıyorum 8 doktor gezdik.
Hepsi farklı şeyler söyledi.

Yalnız Kadın Doğum ve Çocuk hastanelerindeki doktorlardan ben şikayetçiyim.
Uzman olanlardan değil , pratisyenlerden.İlgilenmiyorlar.
Bu bir gerçek. Her hastaya 3 dk dan fazla ayırmıyorlar.
Peş peşe çabuk olun , sırtını açın , o kadar.
Soru soruyorsun yanıt bile vermiyorlar. Daha sen çocuğu masadan kaldırmadan diğer hastayı içeri alıyorlar.
Gece 3'te acile götürdük çocuğu 39. 1 ateşle.
Sadece göğsünde hırıltı var deyip gönderdiler.
Bu mudur olay?
O gün bugündür yeminliyim devlet hastanesine gitmemeye.
Allah kimseyi düşürmesin oralara.
üç dakika yerine beş dakika ayırsa ortalığın karışacağını akıl edebilmeliydin

Tüh o kadar zekaya sahip değilmişim demek ki!!!!!
O kadar yazının içinden cımbızla bir cümle seçip amacınız tartışmaksa benden ekmek çıkmaz size.
Haddinizi bilin.

Hep derim sevmiyorsan mesleğini yapmayacaksın kardeşim!(Tüm meslek grupları için geçerli)

Son düzenleme:

Sana katılıyorum canım,
Doktorlar son yıllarda artan özel hastanelerden ötürü ,hastaların oralara kayması kaynaklı daha nazik olma eğilimi içine girdiler devlet hastanelerinde çünkü hasta toplama kaygısı içindeler. Geçende gittim adam neredeyse kahve söyleyecek bana , çocuğun varmı kaç yaşında filan muhabbete başladı şaşırdım resmen .Eskiden kafasını bile kaldırıp bakmıyorlardı. Tetkiksiz ilaç yazma konusu ise maalesef devlet hastanelerinde hala sürmekte. Devlet bütçesini koruyorlar kendilerince muayenehanelerine gidince hiç akıllarına gelmiyordu devlet bütçesi nedense. Ben önemli bulduğum rahatsızlıklarımda özele gidip açık açık yönlendiriyorum artık doktorları kuzu kuzuda yapıyorlar valla:)) Artık devir hastaların devri...

Gerçekten ilgili,hastasına önem veren doktorlar da var.
Sistemi bahane edip başından savanlar da..

Son düzenleme:
Back
X