Doktorların hastalara karşı tutumları !

Zaten her doktor birbirinden iyi olsaydı
hastalara hekim seçme hakkı verilmezdi.
Hekimler de buna anti -tez olarak hasta seçme hakkı talep etmezdi!

doktorun hasta seçme hakkı olmalı o zaman bazı şeyler yerine oturacaktır diye düşünüyorum

kimi gercekten ilgili kimi de sanki silah zoruyla yapıyor bu işi:50:
nasıl hasta olup geldınız dıye resmen azarlıyorlar.bir komsumu hastanede yer yok dıye almadılar adam o an kalp krizi gecırıyor dusunun. e ne oldu adam hastane kapısında vefat etti. öylelerini Allaha havale ediyorum.
reflü gibi ciddi bir rahatsızlıgım oldugunu doktor hanım(!) ayakta bana sorarak ogrendı ve ilac yazdı. gerisini düsünün artk

iyi de reflüyü semptomlarıyla anlayabilirsin. en kesin tanı yöntemi 24 saat ph monitörizasyonudur, burnundan sondayla :) yaptırır mısın?
şahsen bende de reflü var ve yaptırmak istemedim ve yaptırmadım, semptomlarla ilaç kullanıyorum.

Sana katılıyorum canım,
Doktorlar son yıllarda artan özel hastanelerden ötürü ,hastaların oralara kayması kaynaklı daha nazik olma eğilimi içine girdiler devlet hastanelerinde çünkü hasta toplama kaygısı içindeler. Geçende gittim adam neredeyse kahve söyleyecek bana , çocuğun varmı kaç yaşında filan muhabbete başladı şaşırdım resmen .Eskiden kafasını bile kaldırıp bakmıyorlardı. Tetkiksiz ilaç yazma konusu ise maalesef devlet hastanelerinde hala sürmekte. Devlet bütçesini koruyorlar kendilerince muayenehanelerine gidince hiç akıllarına gelmiyordu devlet bütçesi nedense. Ben önemli bulduğum rahatsızlıklarımda özele gidip açık açık yönlendiriyorum artık doktorları kuzu kuzuda yapıyorlar valla:)) Artık devir hastaların devri...

yüzüne karşı da diyor musunuz kuzu kuzu istediğimi yapıyorsunuz diye :ssz::ssz:

kimi gercekten ilgili kimi de sanki silah zoruyla yapıyor bu işi:50:
nasıl hasta olup geldınız dıye resmen azarlıyorlar.bir komsumu hastanede yer yok dıye almadılar adam o an kalp krizi gecırıyor dusunun. e ne oldu adam hastane kapısında vefat etti. öylelerini Allaha havale ediyorum.
reflü gibi ciddi bir rahatsızlıgım oldugunu doktor hanım(!) ayakta bana sorarak ogrendı ve ilac yazdı. gerisini düsünün artk

reflunun tanısını %90 hikayeyle koyarsınız ...ama fizik muayene de yapmalıydı belki sıradaki hastayı daha çok önemsemiştir ben de öyle yapardım

iyi de reflüyü semptomlarıyla anlayabilirsin. en kesin tanı yöntemi 24 saat ph monitörizasyonudur, burnundan sondayla :) yaptırır mısın?
şahsen bende de reflü var ve yaptırmak istemedim ve yaptırmadım, semptomlarla ilaç kullanıyorum.

bana reflu oldugumu mıdemde yanma var dememle anladı o doktor. reflu bu kadar basıt bır sey degıl ki. ben zaten her doktoru da aynı kefeye koymadım.ben dahılıyeye gıttım o doktor cok ıyı ılgılendı sagolsun ama
benım anlatııgım olay sadece kendı hastalıgımla ılgılı degıl kı. mesela vefat eden komsumuz??

Tüh o kadar zekaya sahip değilmişim demek ki!!!!!
O kadar yazının içinden cımbızla bir cümle seçip amacınız tartışmaksa benden ekmek çıkmaz size.
Haddinizi bilin.

Hep derim sevmiyorsan mesleğini yapmayacaksın kardeşim!(Tüm meslek grupları için geçerli)

emredersiniz bunu bir düşüneyim

reflunun tanısını %90 hikayeyle koyarsınız ...ama fizik muayene de yapmalıydı belki sıradaki hastayı daha çok önemsemiştir ben de öyle yapardım

canım muayene etmedı tek sozumle anladı. sırada kımse yoktu zaten ben gıttıgımde sohbet edıyorlardı. zaten tek kastım reflumden degıl

Birde su durum hep göz ardi ediliyor.. Doktor en iyi tedaviyi etsin.. Bazi hastalarda ölüm varsa ölüyor...bazi hastalara yasamaz ölür deniliyor.. Hasta 25 yil daha yasiyor.. Zaten hic bir doktorun su kadar ömrünüz kaldi diye kesin tarih veremez.. Hersey varsayimlar üzerinden.. Hastanin kendi tutumu da önemli... Positiv insanlar daha az hastalaniyor ve daha cabuk iyilesiyor.. Sürekli oram buram agriyor diyenler var her gün hasta yani fizyolojik olarak bir rahatsizligi yok sorun psikolojik.. Bunu söyleseniz bile doktor ilac yazmayan kötü doktor oluyor.. Cok ilgi tahlil yapin denilir bu seferde, ben turp gibiyim ne istiyorlar deniliyor.

Hep öyledir zaten sumuz...

İnsanların pek çogu psikosomatiktir,
pek azı somotopsikolojiktir...

arkadaşlar sistem falan denıyorya hiç inanmıyorum bunlara okadarda rahat çalışıyolarkı ben 20 yasındaydım ve ılk bebeğimi düşürmüştüm kürtaj yapılıcaktı korkudan tirtiriyorum bebeği kaybetmenın acısı zaten bi başka yaptı benı tecrübesizlik butun gece bekledım hastanede sabah olduğunda iş başı yaptılar yaşlı bı doktor geldı kurtaja aldılar benı hiç uyuşturmadılar adam bır yandan benle uğraşıyo bıyandanda pasta tarıfı alıyo diğerlerinin kavelerı bıtmemişti toplu şekılde sohbet eıdyolardı saat nerdeyse 10 a geliyo bizim dr de kurtaj masasından onlara dahıl oluyordu hiç sesım çıkmamıştı bi çeşit şok yaşamışım tabı bu şok 1 ay boyunca gecelerı yapmayın çok cnm yanıyo dıye bağırarak uyanmalarıma sebeb oldu yanı sgklı olduğumuz halde ozamankı parayla en fazla 50 tllik olan narkoz vermediler şok yaşıycak canı acıycak umurlarında bıle değildi

arkadaşlar sistem falan denıyorya hiç inanmıyorum bunlara okadarda rahat çalışıyolarkı ben 20 yasındaydım ve ılk bebeğimi düşürmüştüm kürtaj yapılıcaktı korkudan tirtiriyorum bebeği kaybetmenın acısı zaten bi başka yaptı benı tecrübesizlik butun gece bekledım hastanede sabah olduğunda iş başı yaptılar yaşlı bı doktor geldı kurtaja aldılar benı hiç uyuşturmadılar adam bır yandan benle uğraşıyo bıyandanda pasta tarıfı alıyo diğerlerinin kavelerı bıtmemişti toplu şekılde sohbet eıdyolardı saat nerdeyse 10 a geliyo bizim dr de kurtaj masasından onlara dahıl oluyordu hiç sesım çıkmamıştı bi çeşit şok yaşamışım tabı bu şok 1 ay boyunca gecelerı yapmayın çok cnm yanıyo dıye bağırarak uyanmalarıma sebeb oldu yanı sgklı olduğumuz halde ozamankı parayla en fazla 50 tllik olan narkoz vermediler şok yaşıycak canı acıycak umurlarında bıle değildi

bi gün gelip benle nöbet tutar mısın?
o 50 tllik anestezi için anestezi onayı beklemen gerekiyor ayrıca o da öyle çabuk olmuyor.

Gerçekten ilgili,hastasına önem veren doktorlar da var.
Sistemi bahane edip başından savanlar da..

acilde öncelik ölümcül hastalardır sonrası en acilinden en az aciline doğru gitmeliydi ve bunu sağlayacak ayrı bir doktor gereklidir ki.... bunları sıraya sokacak bir doktor oraya verilmez.......herkes kendisinin en acil olduğunu düşünür.....ortalığın karışmadığı akşam yok gibidir......bu tam da çalışanını ve hastalarını düşünmek istemeyen bakanlığın eksikliğidir

canım muayene etmedı tek sozumle anladı. sırada kımse yoktu zaten ben gıttıgımde sohbet edıyorlardı. zaten tek kastım reflumden degıl
o zaman seni yanlış anlamışım canım .....böyle bir durum için daha spesifik bir bölüme uğramanız sizin için daha iyi olur

Geçenlerde bende konu açmıştım bununla ilgili evet muzdarıibim bu konuda :31:
Ama kesinlikle her doktoru her hemşireyi aynı kefeye koyamam
Her meslekte var böyleleri
İşine sarılan hakkını veren herkese yardımcı olanda çok tam tersi olanda
O yüzden her doktora gitmeden önce kesin bir dua ederim Allah'ım nolur iyisi denk gelsin diye :36:

Bir tanıdığımızın başına gelen olay;
Adamın sırtında ufak ufak siğil gibi şeyler çıkıyor ve doktora gidiyor..Onların yağ bezesi olduğunu söyleyip hemen alabiliriz diyor ve tahlile falan gerek duymadan alıyor..Kısa süre sonra bu siğiller iyice artıyor ve adam kanser olduğunu öğreniyor...Aldıkları parça kanserin iyice dağılmasına sebep olmuş..Kısa süre sonra vefat etti..Bilen birisi belki araştırır tahliller ister ve muhtemelen yaptırılır...Cahilsen yok sağlığın da onların insafına kalmış...

o zaman seni yanlış anlamışım canım .....böyle bir durum için daha spesifik bir bölüme uğramanız sizin için daha iyi olur

ben zaten hepsını aynı kefeye koymuyorum canım. reflum var bılıyorum ama sadece baslangıcıydı. doktor neye dıkkat edıp etmeyecegımı soylemedı ben kendım arastırdım ve suan ıyı yanı mıdem :)

Bir tanıdığımızın başına gelen olay;
Adamın sırtında ufak ufak siğil gibi şeyler çıkıyor ve doktora gidiyor..Onların yağ bezesi olduğunu söyleyip hemen alabiliriz diyor ve tahlile falan gerek duymadan alıyor..Kısa süre sonra bu siğiller iyice artıyor ve adam kanser olduğunu öğreniyor...Aldıkları parça kanserin iyice dağılmasına sebep olmuş..Kısa süre sonra vefat etti..Bilen birisi belki araştırır tahliller ister ve muhtemelen yaptırılır...Cahilsen yok sağlığın da onların insafına kalmış...

işte kul hakkı yaa. haktan bıle öte belki

ben de baş ağrısı nedeniyle devlet hastanesine gittiğim de 2 soru sordu ilaçlar yazdı. ilaçların ismini doktor akrabamıza söyledim kullanıyım mi diye? sakın kullanma, çok ağır hiç gerek yok dedi.
çok ağır ve yan etkili depresyon ilaçlarıymış, depresyonda falan değildim o zaman.

acilde öncelik ölümcül hastalardır sonrası en acilinden en az aciline doğru gitmeliydi ve bunu sağlayacak ayrı bir doktor gereklidir ki.... bunları sıraya sokacak bir doktor oraya verilmez.......herkes kendisinin en acil olduğunu düşünür.....ortalığın karışmadığı akşam yok gibidir......bu tam da çalışanını ve hastalarını düşünmek istemeyen bakanlığın eksikliğidir

Sanırım sağlıkçısın çünkü sürekli mesajlara cevap verme çabası içindesin :1: Haksız da değilsin elbette içinde olduğundan belki zorluklarını çok iyi biliyorsun..Ama gerçekten ağzından cımbızla laf aldığın, ezbere hareket eden doktorlar da var tıpkı gerçekten işini çok iyi yapanlar olduğu gibi..Her meslekte olduğu gibi doktorlar arasında da var iyiler ve kötüler..

Sistemle ilgili çok sıkıntılarınız vardır anlıyorum ama ..
Ben acilde bir akşamdan bahsetmiyordum.
Tek tek doktorların kendilerinden,karakterlerinden bahsediyordum.
Bazıları çok ilgili bazıları,aşağılayan anlayışsız bambaşka karakter ve kişilikte. Bunun sistemle bir ilgisi olamaz.

bi gün gelip benle nöbet tutar mısın?
o 50 tllik anestezi için anestezi onayı beklemen gerekiyor ayrıca o da öyle çabuk olmuyor.

ben gıttığım gıbı alınmadım 12 saat beklettıler istenseydı 12 saat içinde alınırdı 20 yasında tecrubesız bır insanın ödü patltılmazdı insana insanca davranmalı diye düşünüyorum sgkya okadar para ödüyoruz bedava değilki o geceyı orda geçirdim bı tane normal doğum geldi kadına lavman yapmadılar kadında istemsiz olarak tuvaletını yapınca duymadığı hakaret kalmadı ben bekleme odasındaydım doğumhaneyle yanyanydı herşey rahat duyuyluyordu kadın bebeğini kucağına almadan nerdeyse dayank yıcekti

Back
X