Doktorum ve hiçbir şey bilmiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok haklısınız elimi kolumu bağlıyor o his
 

Meslek her ne olursa olsun , işini hakkıyla yapmayan herkesin o mesleği icra etmesine karşı çıkılması gerekirken ; "yok , yok biliyorsundur" diye cesaret vermenin mantığı nedir , anlamak mümkün değil.
 
Pandemide alkışlarken sizin gibileri alkışladık. Sadece pandemide değil her zaman böyle iyi niyetiyle işini seven doktorlara, hemşirelere, sağlık çalışanlarına ihtiyacımız var

Sadece sağlıkta da değil. Biz millet olarak işimizi sadece statü ve para olarak görmeye alıştırılmışız. İşe dönmeden önce bebeğime bakıcı arayışına girdim. Evde boş duracağıma para kazanayım diye bebek bakıcılığı yapmak isteyenlerin sayısı çok fazla. Ve bu durum normal karşılanıyor.
 
Çok haklısınız elimi kolumu bağlıyor o his

Otrera süper öneriler vermiş Yani gerçekten yetersizlik hissi bazen yararlı hatta soylu bir şey, mütevazilik ve öğrenmeye açıklık ile ilişkili, ama abartıldığı zaman sadece zarar verir. Eğer mesleğe devam edecekseniz kendinizi bu tür düşüncelerden kurtarıp yüzde yüz işinize vermeniz lazım. Madem endişelisiniz bu endisenizi öğrenmeyi kendinizi geliştirmeyi kamcilamasi yönünde kullanın bence. Biz buradan sizin ne bilip bilmediginizi tabi ki degerlendiremeyiz uzman değiliz ayrica beyninizin içini bilmiyoruz ki hangi bilgiler var. Gerçekçi olup olmadığını bilemeyiz bu endişelerin ama önemli olan endişeleri pozitif yönde kullanmak. Once bu işi yapıp yapmak istemediğinize ve izleyeceğiniz yola karar verin ve kararınız yönünde ne gerekirse yapın gerekirse mesleğe başlamadan bir çalışma arası verin ne bileyim gönüllü nöbet tutun vs (tamamen bilmeden uydurduğum tavsiyeler doktor kullanıcılar daha iyi tavsiyeler verebilir). Hayat o kadar karışık bir şey değil bu kadar yıpratmayin kendinizi bence.
 
Şu düşünceyi ben bir türlü anlayamıyorum nedense ya da dışardan bakamıyorum bilmiyorum fakat bu meslek zaten performans-mesaii saati/kazanç oranına bakarsak en düşük kazancı olan mesleklerden biridir diyebiliriz(alanında çok uzmanlaşıp paraya doyan kesimi kastetmiyorum genel dümdüz çalışanı kastediyorum)
 
Çok teşekkür ederim peki TUS kitaplarından çalışsam sizce bir şeyler öğrenebilir miyim? Resmen lisede daha çok şey biliyordum gibi hissediyorum
Okurken pek çok şey öğreniyorsun sindiriyorsun ama zamanla o bilgileri kullanmaya kullanmaya en iyi bildiğini düşündüğün fizyopatolojiyi bile unutabiliyorsun ama ufak bi tekrarla hatırlayacak düzeyde oluyorsun. Ayrıca intörn iken pek bir şey öğrenmiyorsun genelde yogun bir ünvde intörnsen öğrenmekten ziyade iş gücü olarak işleri döndürmekle yükümlüsün ve pek çok boş iş yapmakla meşgulsün tek kelimeyle berbat ve hayatı sorgulatan insanın kendisine saygısını yitirdiği vasıfsız hissettiği bir senedir. Ama tek başına kalıp bir şeylerin içine bizzat primer sorunlu olarak girmeye başlayınca o zaman çok hızlı bir şekilde gelişiyorsun. İlk zamanlar anksiyete çok olur. Nöbetten her önceki gün başlarsın daha gitmeden gerilmeye. Bu anksiyeteyi atmak yaklaşık en az 6 ay sürer. Tecrübe kazandıkça gelişiyorsun ve maalesef işin içine birinci sorumlu olarak girmeden tam anlamıyla öğrenmek sadece teoride kalan fuzuli bir şey..
 
Çok teşekkür ederim peki TUS kitaplarından çalışsam sizce bir şeyler öğrenebilir miyim? Resmen lisede daha çok şey biliyordum gibi hissediyorum
Ayrıca konu içeriği düzenlendiği için mezun oldup olmadığını anlayamadım ama Eger olmasıysan, mutlaka dene ve denemezsen asla çekinme. Unutma ki öğrenciysen zaten sorumlu olmadığın için birine zarar verme riskin çok çok düşüktür birilerinin gözetiminde dene mutlaka her şeyi. Çok çekinirdim invaziv işlemleri denemeye yA canını gereğinden fazla acıtırsam, ya yanlış yaparsam vs vs diye ama pes edip denemeye cesaret edince daha bi özgüvenli oluyorsun zamanla. Nöbette alakasız saatlerde alakasız işler yaptığımı bilirim dinlenmek yA da kaytarmak yerine, sırf öğrenmiş denemiş olmak için. Belki zaten o bölümü seçmezsem asla karşıma çıkmayacak şeyler hiçbiri ama yine de en azından bileyim hissiyatı dürtüyor insanı. Defalarca sor ve denemekten çekinme hiçbir şeyi özellikle belli başlı şeyleri denememiş olarak mezun olma derim
 
Hiçbir şeyi cımbızlama huyum yoktur. Yorumunuzun en can alıcı noktası orasıydı. Kendim bu durumun acısını yaşamış bir insan olarak doğal olarak yorum yaptım. Ayağımda herhangi bir sorun kalsa, "ne yapayım, bir seferlik bir şeydir bence, kaderimse çekerim" diyebilecek durumda değildim. Doktor umursamazlığı nedeniyle eşimi kaybettim, oğlum babasıyla geçirreceği üç beş yıl daha bile olsa zamandan mahrum kaldı. Ben keşkelerle ve travmalarla boğuşuyorum hala. O tek insan ölmüyor sakat kalmıyor bir şey olduğunda, sevenleride yarı ölü oluyor. yiğeninizin durumunu da okudum ve ben buradan çok üzüldüm.Dünyada çok nadir bulunan bir hastalık değil bahsi geçen şeyler, yorum farkı olup akıllarına gelmesin.Ayağın anotomisini bilen bir doktor orada kırık var mı yok mu bilir, kanamadan ölmek üzere olan hastaya "git ayran içir, şımarıklık yapmayın" demez. en azından hastanın acil müdahaleye ihtiyacı olduğunun farkına varır. İşin kötüsü bence bu olanların bir bölümü bilgisizlikten değil, umursamıyor ve ilgilenmek istemiyor olmaktan kaynaklı şeyler. Kişinin önce işini sevmesi ve etik anlayışı olması lazım. Neyse ben de daha fazla uzatmak istemiyorum. Size de iyi akşamlar.
 
her dr işi biliyor mu sizce?yıllar önce arkadaşımın annesini kürtaj yaparken içinde parça unutmuşlar.kadın zehirlendi öldü.organ mafyasına çalışan dr lar var.hastalığımız 1 se 2 de kendileri ekleyenler var.gereksiz ameliyat yapanı var ücreti fazla diye.ilaç lobisiyle ortak çalışanı var.bunları da bana dr bir grubum var içinde kuzenimin de olduğu onlar söylüyor hep.kendi kendilerini eleştiriyorlarken biz niye eleştirmeyelim?
 
Meslek her ne olursa olsun , işini hakkıyla yapmayan herkesin o mesleği icra etmesine karşı çıkılması gerekirken ; "yok , yok biliyorsundur" diye cesaret vermenin mantığı nedir , anlamak mümkün değil.
cunku genelde tip okuyan insanlar basarili ve anksiyeteli oluyor. zaten calismadan fakulte bitirmek imkansiz. muhtemelen yazan kisi de hic bi sey bilmiyorum kaygisi yasiyor, hemen hemen her yeni mezunda olur bu hisler.
 

Çok şükür işinin ehli birinden gercekten yardimci olacak bir yorum.Harikasınız.

B Balliciklokma1234
Al bu yorumu çıkart,odana başucuna as.Meslektaş olup sizi ti'ye alanları değil tecrubesiyle,uslubuyla yol gösteren meslektaşını örnek al ve bu mesleği yapacaksan geriye dönük eksiklerini kapa ve çok çalış tabi bu mesleği icra etmek istiyorsan.
He elbet olursun doktor ama bir randevu alımı sırasında "lokmacik hanim mi ? Yok diger hekim olsun lütfen" lafına maruz kalmak,randevu saatlerinin de odanın kapısının önünün de bomboş olması seni bilmem ama benim çok ağrima giderdi.
 
arkadaşım helal olsun sana ne güzel yazmışsın ne kadar da objektif anlatmışsın herşeyi meslekle ilgili.yakınımda olsan alnından öperdim seni öyle duygulandım .hakkıyla dr sun zaten biliyorduk burada kaç kişiye yardımcı oldun.ama artık daha da yükseldin gözümde.başarın daim olsun
 
Rontgeni cekenler bile, anlamasi gerekir.. cok istisnai durumlar olabiliyor, okuyamiyolar anlamiyolar kirik olup olmadigini..ama nasil bir dr anlamaz bunu hayret edilesi
Röntgene bakınca ne olup olmadığını her hekimin anlaması gerekseydi, bunun için ayrı bir branş olmazdı. Belli bariz şeyleri istisna tutuyorum ama bazen ortopedi uzmanı bile gözden kacirabiliyor cok minimal kiriklari, bunu tabi ki normallestirmiyorum ama her hekim tabi ki röntgen okuyamaz.
 
Rontgen cekende anlar dr da anlar genelde.. yani bu bahsettigin sey 1000 de 1 dir bence.. ama kirik yok denmez alciya alinabilir
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…