Doktorum yine antidepresan yazdi

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
236
103
36
Dün nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle yine bir nörologa göründüm. Yine antidepresan yazıldı.
Evet, depresyon geçiriyorum biliyorum ama benim zaten birçok hastalıklarım var - kronik Hep B, saç dökülmesi... zaten hep ilaçlar kullanıyorum, birde depresyon ilacı nasıl etki edecek diye korkuyorum. Hem devamlı diyor ne kadar devamlı olabilirki Ölene kadarmı içeçeğim?
Şuan bile yaşamak istemiyorum, ölmek istiyorum. Depresyon ilacı kullanmak fikrinin kendisi beni depresyona sokuyor

Bu işi kısır döngüye çevirmeden ilaçlara başlarsanız muhtemelen bu kaygılı halinizden kurtulacaksanız.

Antidepresanlara toplumca takviye gıda muamelesi yapıyoruz. Diğer rahatsızlıklarınızdan kurtulmak için nasıl ilaç gerekiyorsa bunun içinde gerekiyor.

Bildiğiniz üzere yan etkileri oluyor... Bana 2 ilaç yazdı biri anksiyete biride kalp atışı için, her ikisinin yan etkileri çok. Hatta içinde saç dökülmesini tetikleyen bile var, bense saçımla çok uğraşıyorum, her telini koruyorum... nasıl olacak diye endişeleniyorum.

Bazen vücut salgilamasi gereken hormonları salgılamaz. Mutluluk hormonları da buna dahil. Bilinenin aksine antidepresanlar hastayı uyusturmak için değil kaybolan hormon dengesini düzenlemek için kullanılir en azından büyük bir kısmı. Tabi psikiyatr değilim alanında uzman bir arkadaş bunu daha iyi açıklar bu tip ilaçların düzenli kullanılması ve doktor kontrolünde bırakılması gerekir. Kendi keyfimize göre başlayıp bırakmayız. Bu tip ilaçların faydasını gören çok insan var.
Enteresandır ki psikolojik çoğu rahatsızlığın tedavisi var. Hastalar bir süre sonra normal hayatlarına ila siz devam edebîliyorlar. Yani entidepresanlari öcü gibi görmeyip gerektiği şekilde kullanırsak tedavi olabiliriz. Antibiyotik ve diğer ilaçlar gibi. Kabul ediyorum zor dönemlerden geçiyorsunuzdur. Ama bazı şeylere de direnmemek gerekir belki de.

Ben de paxil içiyprum ve bırakmanın yollarınınarıyprum sürekli

Kilo aldırması ve bağımlılık yapması hariç ve bırakması çok zor

Saç ve kilo baş düşmanı

Malesef antidepresanlar göründüğü kadar masum değil bunu çok iyi biliyorum

geçmiş olsun oncelikle
Ne zamanki ölmek istiyorumun yerini yasamak istiyorum alıyor o zamana kadar kullanacaksınız ilaçlarınızı

Antidepresanların yan etkisi çok çok aza indirgendi .
Toplumda anlatıldığı gibi degil .

ben 1,5 sene kullandım..
yan etki görmedim..
ama asla tedavinizi yarım bırakmayın..
bana doktor 3 sene kesin kullanacaksın ondan sonra da bakıcaz duruma göre dedi..
1,5 sene sonra kestim ve sonuç: daha şiddetli bir depresyon ve anksiyete...
aynı doktorun dediği gibi...
yarım bıraktığın her tedavi sana daha uzun sürecek tedavilere yol açacak dedi ve oldu....
kendimi tebrik ediyorum

Malesef antidepresanlar göründüğü kadar masum değil bunu çok iyi biliyorum
Öncelikle geçmiş olsun sizede, umarım en kısa zamanda istediğiniz rahatlığa ve sağlığa kavuşursunuz. Bence kendi kendinize araştırmak yerine doktorunuza konuşun, biliyorum onlarda "hayir asla bırakamazsın olmaz öyle şey" gibisinden konuşuyorlar ama yinede şansınızı deneyin bence. Olmazsa, kendi seçiminiz üzere makul yollardan bırakmayı deneyebilirsiniz, tabi yan etkileri sizi aşırı rahatsız ediyorsa.

Umarım en kısa zamanda rahatsızlığınız geçer.
Ben hiç kullanmadım o ilaçları, onun yerine meditasyon yaptım, daha çok kitap okudum kendimi ve ruh sağlığımı daha iyi anlamak için vedee bana en çok yardım eden sakin kalmak oldu. Evet evet, hakiki anlamda sakin duruyorum. Mesela ne zaman kalp atışlarım hızlanıyor, panik atak geçirir gibi olsam bir yere çekilip nefes egzersizleri yapmaya başlar (en faydalı klişe, fiziki anlamda çok çok çok faydalı), neden heyecanlandığımı/öfkelendiğimi/üzüldüğümü idrak ederim ve 5-6 dakika hiçbirşey yapmadan boşlukta gezinirim sanki beynimin içinde.
Yani zoom out olurum, içimdeki durumun kenarına çıkarım. Hayatımı değişti bu sakinlik. Tam iyileştim sayılamaz ama çok çok daha iyiyim bir kaç aydır.

Depresyon çok acımazsız birşey, her bireyin farklı mücadele tarzı var. Ben anti depresyon "alet çantamı" yarattım. Hangi duyguları yaşarken hangi şeyleri yapmak gerek, önce onları dikkatlice düşündüm buldum acil durumlar için. Herkesin kendine uygun taktikleri var. Bu işin asıl sırrı kendinle bolca vakit geçirmek bence - fiziken değil, ruhen. Sorunu tam çözmese bile çok faydası oluyor, üstelik yan etkiside yok, tam doğal :)

Yorumlarin cogunda ilaclarla ilgili yan etkisi cok denmis ama uc gun suren en ust duzey panik atak ve ustuste anksiyete krizi gecirmis biri olarak soyluyorum o minnacik hap olmasa yasayamazdim o sekilde 1 hafta hayattan koptum yemek yiyemedim su icmedim uyuyamadim huzurla yasayamadim iki cocugum var cocuklarim perisan oldular simdi o ilac bana gore pirlantadan bile degerli icin ilacinizi hayattan kopmayin yan etkisi falan olmuyor ben baslayip doktor kontrolunde birakip bi sure sonra tekrar baslamam gerekiyor ne kilo aldim ne verdim ne de saclarim dökuldu kisiden kisiye degisir ama su an kel kalsam bile ilacimi birakmam benim icin cok önemli gecmis olsun kullanin bi sure iyilesince birakirsiniz

Saçların sağlığından önemli değil ilaç verildiyse mecburen içeceksiniz hepatit b demişsin galiba
Onu ilaçları verirken doktora söyledin değil mi

10yıldır antidepresan kullanıyorum.
Bırakmayıda düşünmüyorum.
Beyinde salgılanan hormon , bizde malesef eksik.
Oyüzden kullanmadan sakin bir hayat sürmemiz mümkün değil.

İlac kullanmayi istemiyorsaniz niçin doktora gittiniz.
okuyup ufleyip göndermeyecekti ya
psikolog olsa konuşsun diye diyeceğim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…