- 1 Kasım 2017
- 356
- 236
- 103
- 36
- Konu Sahibi violetworld
-
Ben de paxil içiyprum ve bırakmanın yollarınınarıyprum sürekliDün nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle yine bir nörologa göründüm. Yine antidepresan yazıldı.
Evet, depresyon geçiriyorum biliyorum ama benim zaten birçok hastalıklarım var - kronik Hep B, saç dökülmesi... zaten hep ilaçlar kullanıyorum, birde depresyon ilacı nasıl etki edecek diye korkuyorum. Hem devamlı diyor ne kadar devamlı olabilirkiÖlene kadarmı içeçeğim?
Şuan bile yaşamak istemiyorum, ölmek istiyorum. Depresyon ilacı kullanmak fikrinin kendisi beni depresyona sokuyor
Kilo aldırması ve bağımlılık yapması hariç ve bırakması çok zorBazen vücut salgilamasi gereken hormonları salgılamaz. Mutluluk hormonları da buna dahil. Bilinenin aksine antidepresanlar hastayı uyusturmak için değil kaybolan hormon dengesini düzenlemek için kullanılir en azından büyük bir kısmı. Tabi psikiyatr değilim alanında uzman bir arkadaş bunu daha iyi açıklar bu tip ilaçların düzenli kullanılması ve doktor kontrolünde bırakılması gerekir. Kendi keyfimize göre başlayıp bırakmayız. Bu tip ilaçların faydasını gören çok insan var.
Enteresandır ki psikolojik çoğu rahatsızlığın tedavisi var. Hastalar bir süre sonra normal hayatlarına ila siz devam edebîliyorlar. Yani entidepresanlari öcü gibi görmeyip gerektiği şekilde kullanırsak tedavi olabiliriz. Antibiyotik ve diğer ilaçlar gibi. Kabul ediyorum zor dönemlerden geçiyorsunuzdur. Ama bazı şeylere de direnmemek gerekir belki de.
Saç ve kilo baş düşmanıBildiğiniz üzere yan etkileri oluyor... Bana 2 ilaç yazdı biri anksiyete biride kalp atışı için, her ikisinin yan etkileri çok. Hatta içinde saç dökülmesini tetikleyen bile var, bense saçımla çok uğraşıyorum, her telini koruyorum... nasıl olacak diye endişeleniyorum.
Malesef antidepresanlar göründüğü kadar masum değil bunu çok iyi biliyorumDün nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle yine bir nörologa göründüm. Yine antidepresan yazıldı.
Evet, depresyon geçiriyorum biliyorum ama benim zaten birçok hastalıklarım var - kronik Hep B, saç dökülmesi... zaten hep ilaçlar kullanıyorum, birde depresyon ilacı nasıl etki edecek diye korkuyorum. Hem devamlı diyor ne kadar devamlı olabilirkiÖlene kadarmı içeçeğim?
Şuan bile yaşamak istemiyorum, ölmek istiyorum. Depresyon ilacı kullanmak fikrinin kendisi beni depresyona sokuyor
geçmiş olsun oncelikleDün nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle yine bir nörologa göründüm. Yine antidepresan yazıldı.
Antidepresanların yan etkisi çok çok aza indirgendi .Bildiğiniz üzere yan etkileri oluyor... Bana 2 ilaç yazdı biri anksiyete biride kalp atışı için, her ikisinin yan etkileri çok. Hatta içinde saç dökülmesini tetikleyen bile var, bense saçımla çok uğraşıyorum, her telini koruyorum... nasıl olacak diye endişeleniyorum.
Öncelikle geçmiş olsun sizede, umarım en kısa zamanda istediğiniz rahatlığa ve sağlığa kavuşursunuz. Bence kendi kendinize araştırmak yerine doktorunuza konuşun, biliyorum onlarda "hayir asla bırakamazsın olmaz öyle şey" gibisinden konuşuyorlar ama yinede şansınızı deneyin bence. Olmazsa, kendi seçiminiz üzere makul yollardan bırakmayı deneyebilirsiniz, tabi yan etkileri sizi aşırı rahatsız ediyorsa.Malesef antidepresanlar göründüğü kadar masum değil bunu çok iyi biliyorum
ben 1,5 sene kullandım..
yan etki görmedim..
ama asla tedavinizi yarım bırakmayın..
bana doktor 3 sene kesin kullanacaksın ondan sonra da bakıcaz duruma göre dedi..
1,5 sene sonra kestim ve sonuç: daha şiddetli bir depresyon ve anksiyete...
aynı doktorun dediği gibi...
yarım bıraktığın her tedavi sana daha uzun sürecek tedavilere yol açacak dedi ve oldu....
kendimi tebrik ediyorum
Kilo mu aldırıyor antidepresan :OSaç ve kilo baş düşmanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?