- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi violetworld
-
Mümkün aslında o hormonlara haraket, çikolata, gülümseme de etki ediyor ama insanlarda kendi başına halletme enerjisi kalmadı10yıldır antidepresan kullanıyorum.
Bırakmayıda düşünmüyorum.
Beyinde salgılanan hormon , bizde malesef eksik.
Oyüzden kullanmadan sakin bir hayat sürmemiz mümkün değil.
Bravo, sizi kutluyorum bulduğunuz çözümler için. Ancak şuna dikkat ettim; bu satırların sahibinin depresyon sorunu var gibi durmuyor. Meditasyon, nefes egzersizleri yapabiliyorsunuz, mantıklı iyi hissetmeye yönelik, kendiniz üzerine düşünceler üretip çıkarımlar yapabiliyorsunuz. Yani bir yaşam enerjiniz olduğu anlaşılıyor. Koyu depresyonda olan bir insan ise yataktan çıkmaz, kolunu uzatacak gücü bile kendisinde bulamaz, saçı başı hiç umrunda değildir, intihar düşünceleri gelir gider, vs vs.Umarım en kısa zamanda rahatsızlığınız geçer.
Ben hiç kullanmadım o ilaçları, onun yerine meditasyon yaptım, daha çok kitap okudum kendimi ve ruh sağlığımı daha iyi anlamak için vedee bana en çok yardım eden sakin kalmak oldu. Evet evet, hakiki anlamda sakin duruyorum. Mesela ne zaman kalp atışlarım hızlanıyor, panik atak geçirir gibi olsam bir yere çekilip nefes egzersizleri yapmaya başlar (en faydalı klişe, fiziki anlamda çok çok çok faydalı), neden heyecanlandığımı/öfkelendiğimi/üzüldüğümü idrak ederim ve 5-6 dakika hiçbirşey yapmadan boşlukta gezinirim sanki beynimin içinde.
Yani zoom out olurum, içimdeki durumun kenarına çıkarım. Hayatımı değişti bu sakinlik. Tam iyileştim sayılamaz ama çok çok daha iyiyim bir kaç aydır.
Depresyon çok acımazsız birşey, her bireyin farklı mücadele tarzı var. Ben anti depresyon "alet çantamı" yarattım. Hangi duyguları yaşarken hangi şeyleri yapmak gerek, önce onları dikkatlice düşündüm buldum acil durumlar için. Herkesin kendine uygun taktikleri var. Bu işin asıl sırrı kendinle bolca vakit geçirmek bence - fiziken değil, ruhen. Sorunu tam çözmese bile çok faydası oluyor, üstelik yan etkiside yok, tam doğal :)
ben altı aya yakın kullandım bir kerede bıraktım hiçbir yan etkisi olmadı ve hala etkisini yaşıyorum takıntılarım sinir stres durumum ortadan kalktı daha mutluyum ...Kilo aldırması ve bağımlılık yapması hariç ve bırakması çok zor
Bravo, sizi kutluyorum bulduğunuz çözümler için. Ancak şuna dikkat ettim; bu satırların sahibinin depresyon sorunu var gibi durmuyor. Meditasyon, nefes egzersizleri yapabiliyorsunuz, mantıklı iyi hissetmeye yönelik, kendiniz üzerine düşünceler üretip çıkarımlar yapabiliyorsunuz. Yani bir yaşam enerjiniz olduğu anlaşılıyor. Koyu depresyonda olan bir insan ise yataktan çıkmaz, kolunu uzatacak gücü bile kendisinde bulamaz, saçı başı hiç umrunda değildir, intihar düşünceleri gelir gider, vs vs.
Teşhisinizin depresyon olduğundan emin misiniz? Ayrıca bir nörolog nasıl depresyon teşhisi koyup bir de üstüne psikiyatrik ilaç yazabiliyor....ben pek anlayamadım. Ayrıca kalp çarpıntısı ile nörologun ilgisini de anlayamadım. Depresyonla ilgili düşüncenizde ısrarlıysanız, isterseniz iyi bir psikiyatriste görünün.
Bir sürü psikiyatrik ilaç vardır. Hepsinin özellikleri farklıdır. Kimisi kilo alımına neden olur, kimisi neden olmaz. Bütün ilaçların yan etkileri vardır; sadece anti depressanların değil. Dolayısıyla bu tür ilaçlar konusunda genelleme yapmak doğru değil. Ayrıca bu tür ilaçları kullanmak zorunda olmak, bir utanç vesilesi de değildir. Nasıl bazı insanlar hayat boyu tansiyon ilaçlarını almak zorunda ve bu çok normal birşeyse, bazı insanların da biyolojik ve kimyasal nedenlerle bu ilaçları hayat boyu kullanmaları gerekir ve bu da çok normal birşeydir.
Antidepresanlara bu kadar ön yargılı yaklaşmayın doktor kontrolünde kullanıldığında size çok iyi gelicektir eminim. Doktorunuz kullanmanız gerektiğini söylediyse bence ihmal etmeyin. Tedaviniz bitene kadar düzenli kullanırsınız doktorunuz bırakmanız gereken zamanı söyler zaten.Dün nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle yine bir nörologa göründüm. Yine antidepresan yazıldı.
Evet, depresyon geçiriyorum biliyorum ama benim zaten birçok hastalıklarım var - kronik Hep B, saç dökülmesi... zaten hep ilaçlar kullanıyorum, birde depresyon ilacı nasıl etki edecek diye korkuyorum. Hem devamlı diyor ne kadar devamlı olabilirkiÖlene kadarmı içeçeğim?
Şuan bile yaşamak istemiyorum, ölmek istiyorum. Depresyon ilacı kullanmak fikrinin kendisi beni depresyona sokuyor
İlla kilo aldıracak diye birşey yok ben mesela 13 kilo verdim antidepresan kullanımıyla. Çünkü iştahımı inanılmaz kesiyor.Kilo mu aldırıyor antidepresan :O
Kan tahlilerine baktırdın mı peki, tiroid, şeker, b12 eksikliği, d vitamini, kansızlık bu rahatsızlıklarda saç döker. kalp çarpıntısı yapar, unutkanlık yapar ellerde titreme, sinir, terleme yapar.Dün nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle yine bir nörologa göründüm. Yine antidepresan yazıldı.e
Evet, depresyon geçiriyorum biliyorum ama benim zaten birçok hastalıklarım var - kronik Hep B, saç dökülmesi... zaten hep ilaçlar kullanıyorum, birde depresyon ilacı nasıl etki edecek diye korkuyorum. Hem devamlı diyor ne kadar devamlı olabilirkiÖlene kadarmı içeçeğim?
Şuan bile yaşamak istemiyorum, ölmek istiyorum. Depresyon ilacı kullanmak fikrinin kendisi beni depresyona sokuyor
Teşhisinizin depresyon olduğundan emin misiniz? Ayrıca bir nörolog nasıl depresyon teşhisi koyup bir de üstüne psikiyatrik ilaç yazabiliyor....ben pek anlayamadım. Ayrıca kalp çarpıntısı ile nörologun ilgisini de anlayamadım. Depresyonla ilgili düşüncenizde ısrarlıysanız, isterseniz iyi bir psikiyatriste görünün.
Baktırdım, hepsi yerinde. Birtek d vitamini biraz eksik, takviye ilaç alıyorum.Kan tahlilerine baktırdın mı peki, tiroid, şeker, b12 eksikliği, d vitamini, kansızlık bu rahatsızlıklarda saç döker. kalp çarpıntısı yapar, unutkanlık yapar ellerde titreme, sinir, terleme yapar.
Ay hangisi oİlla kilo aldıracak diye birşey yok ben mesela 13 kilo verdim antidepresan kullanımıyla. Çünkü iştahımı inanılmaz kesiyor.
Valla hepsi bende mevcut , hareketin alası var, sürekli gülen biriyim ve çikolata canavarıyım , ona rağmen beynimi kontol edermiyorum.ilaçla mutluyum.nekadar yaşıcağımız belli değil ,bari kafaya bişey takmadan yaşayalım.Mümkün aslında o hormonlara haraket, çikolata, gülümseme de etki ediyor ama insanlarda kendi başına halletme enerjisi kalmadıhepimiz için geçerli
nefes darlığı ve kalp çarpıntısı için neden nöroloğa gittiniz ki? kardiyoloğa gitseydiniz? belki dahiliye bile görebilirdi. nörolojik şikayetleriniz de mi vardı?Dün nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikayetiyle yine bir nörologa göründüm. Yine antidepresan yazıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?