• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorun saygısızlığı...

Feride-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2015
3
11
1
Merhabalar herkese, bu anlatacağım olay ciddi şekilde canımı sıktı. Sizinle paylaşıp en azından içimi dökmek istedim.

Geçen hafta şiddetli mide ağrısı, kusma şikayetiyle annemle birlikte yakın diye aile hekimine gittik. Daha önce hiç gitmemiştim.
Doktor genç bir kadın, detaylıca muayene etmesine rağmen bir teşhis koyamadı. Ben ağrıdan ölüyorum bu arada. Tahlil vs hiçbir şey de istemedi. (Buradan sonra gittiğimiz hastane acilinde öğreniyorum ki idrar yolu enfeksiyonu varmış...)
Her neyse bir tane ağrı kesici yazıp elime verdi. Ben de o gün işe gidemediğim için rapor istedim.
Bir an durdu gülümsedi, buraya yalnız mı geldin diye alakasız bi soru sordu. Hayır annemle geldim neden sordunuz dedim. Çağırır mısın dedi. Annem geldi, aynen şu soruyu sordu: Kızınız bütün gün sizinle miydi?
Ben sinirden, şaşkınlıktan ve ağrıdan öyle kalakaldım. Bir de utanmadan bi dahakine sabah gel, bu saatte gelme öyle rapor yazarım dedi. (Saat 3 civarıydı.) Normal halimde olsam çok kötü bir tartışma yaşayacakken, rahatsızlığımdan dolayı büyük bir tepki veremedim.
Bu nasıl bir saygısızlıktır, yetişkin bir insana okulu kıran lise öğrencisi muamelesi nasıl yapar? Haydi öyle bile olsam, bu tavrı sergilemek onun haddi midir? Tıp öğrencilerine iletişim dersi verilmiyor mu?

Bütün gün bunları düşünüp durdum.
Şikayet etsem bir şey olmayacağını biliyorum. En azından mümkünse doktoru değiştireceğim. Bu seviyede bir 'insan'la asla muhatap olmak istemiyorum. Tüm aile hekimleri umarım böyle değildir.

Sizin yorumlarınız nedir? Başına daha önce böyle bişey gelen yoktur herhalde...

Doktor olmus ama insan olamamis maalesef.. gerci dogru duzgun bir doktor olmus olsa seni o agriyla gondermezdi.. yaziklar olsun boylelerine..

canım şikyet etseydin maaşından kesme yaparlardı döner sermeyenin yüzde 75 ini kesiyorlar keşke etseydin

canım şikyet etseydin maaşından kesme yaparlardı döner sermeyenin yüzde 75 ini kesiyorlar keşke etseydin
Yok öyle bişey ya şehir efsanesi aile hekimi döner sermaye almıyor bile. Şikayet edilince doğruluğu araştırılmadan ceza mı kesilir komik misiniz :KK53: neyse ki yönetim sizin kadar bilgisiz değil. En son bir aile hekimi bana gülümsemiyor diye şikayet edilmiş!! Tez kesilsin maaşının %75 inin 3/5 inin 8 katı!

agrın sızın var dıye mı böyle bişey sordu acaba?
çok gereksız bı soru olmuş

Yani kişi herkesi kendi gibi bilir cnm. Kendisi çok sağlam bir pabuç değilmiş ki seninle ilgili de şüphe yaşamış kendince. Aman bırak ya salla gitsin

Merhabalar herkese, bu anlatacağım olay ciddi şekilde canımı sıktı. Sizinle paylaşıp en azından içimi dökmek istedim.

Geçen hafta şiddetli mide ağrısı, kusma şikayetiyle annemle birlikte yakın diye aile hekimine gittik. Daha önce hiç gitmemiştim.
Doktor genç bir kadın, detaylıca muayene etmesine rağmen bir teşhis koyamadı. Ben ağrıdan ölüyorum bu arada. Tahlil vs hiçbir şey de istemedi. (Buradan sonra gittiğimiz hastane acilinde öğreniyorum ki idrar yolu enfeksiyonu varmış...)
Her neyse bir tane ağrı kesici yazıp elime verdi. Ben de o gün işe gidemediğim için rapor istedim.
Bir an durdu gülümsedi, buraya yalnız mı geldin diye alakasız bi soru sordu. Hayır annemle geldim neden sordunuz dedim. Çağırır mısın dedi. Annem geldi, aynen şu soruyu sordu: Kızınız bütün gün sizinle miydi?
Ben sinirden, şaşkınlıktan ve ağrıdan öyle kalakaldım. Bir de utanmadan bi dahakine sabah gel, bu saatte gelme öyle rapor yazarım dedi. (Saat 3 civarıydı.) Normal halimde olsam çok kötü bir tartışma yaşayacakken, rahatsızlığımdan dolayı büyük bir tepki veremedim.
Bu nasıl bir saygısızlıktır, yetişkin bir insana okulu kıran lise öğrencisi muamelesi nasıl yapar? Haydi öyle bile olsam, bu tavrı sergilemek onun haddi midir? Tıp öğrencilerine iletişim dersi verilmiyor mu?

Şikayet etsem bir şey olmayacağını biliyorum. En azından mümkünse doktoru değiştireceğim. Bu seviyede bir 'insan'la asla muhatap olmak istemiyorum. Tüm aile hekimleri umarım böyle değildir.

Şikâyet edebilirsiniz.
Ne demek ilgilenen olmaz. Annem rahatsizlandi , dediginiz gibi resmen yüzüne gulduler.annem onlerinde bayılinca kalkmayi akil ettiler. Şikayet ettik.
Vallahi 1 kez ozure,2 kerede nasil oldunuzA aradilar.
Daha sonra saglik Bakanlığı da döndü bize, "aradi mi, ozur diledi mi. Yapilan saygisizliktan ötürü Özür dileriz" diye.
Ayrica aile hekimliklerinde değiştirme hakkınızda var.
Çok geçmiş olsun.

Oncelikle gecmis olsun,bencede sikayette bulunun.
Ancak belki rapor konusunxa prosedur oyledir bilemeyecegim.

Pes ! Sikayet edin hiçbir şey olmasa kulağına gider ayağını denk alır. En ufak bişeyde aile hekimime giderim ben sormadan rapor yazayım mı diyor.

Bu tür bir sorunla ben de karşılaştım, erkek arkadaşım iş yerinde baygınlık geçirdi ambulans ile hastaneye geldik acile, çenesinde yırtık vardı 8 dikiş attılar , konuşabilecek halde değil, dişi kırık, tomografi istedi ama sonuç olarak hiç bir şey yok dedi doktor hanım. Beni hasta odasına almadılar. Başı yere çarptığı halde ki çok şiddetli düştü, uyumaması gerektiği halde uyumasına izin vermişler bir de! İşlemler bitince doktordan rica ettim bir iki gün rapor yazar mısınız dinlensin diyerek, rapor yazamam şu anda dahi çalışabilir cevabını aldım, tartıştık. Akabinde rapor almak için aile hekimliğine gittik binbir dil döküp iki gün rapor aldık.

Israrlarım sonucunda nörolojiye gidip epilepsi olduğunu öğrendik erkek arkadaşımın .Hani ben takip etmesem durumu, doktor yönlendirmedi şuraya gidin şunu yapın şeklinde.Hem küstah, hem hadsiz, hem de mesleklerinin ne olduğunu dahi farkedememiş çoğu.

Tabiki tüm doktorlar böyle değil ama bunlardan çok var.

Ps: Doktoru şikayet ettim ama üstüne ben suçlu oldum.

Son düzenleme:
Bu yeni nesil doktorların çoğunda olan bir durum. Hakkıyla mesleğini yapan çok az var. Şu son 5 ayda bunu anladım.

Ben de annemi 20 ye 12 tansiyonla acile yetiştirmiştim. O haliyle tam yarım saat bekletmişlerdi ve aldıkları vakalar önemsizdi yani bileğini burkanlar kolu bacağı ağrıyanlar..

Annemin kalp hastası olduğunu söylememe rağmen sırasını beklesin demişlerdi. Ben poliklik mi burası sıra bekleyecek kalp hastası kadını nasıl yarım saat sıra için bekletiyorsunuz diye tartışmıştım kadın çok biliyorsanız buyrun siz oturun buraya demişti. Sizi şikayet edeceğim dediğimde edersen et hatta iyi olur edersen demişti :) Hemen şikayette bulundum sağlık bakanlığına, el pençe divan oldu, gelip gidip ilgilendi annemle..

Ben de bunu anlamıyorum işe. Orası acil değil mi? En acil, hayati tehlikesi olan vakayla önce ilgilenilmesi gerekmez mi?
Siz de şikayette bulunun. En azından bi irkilsin doktor hanım.

Su anda devlet hastanelerinde cok doktor yok olan doktorun is yuku fazla kardesimden biliyorum. Devlet herhangi bir olayda doktoru korumuyor can guvenligi yok is yukleri cidden fazla hani abarti olarak demiyorum belki bazi bolumlerin az ama cogunluk cok fazla. Evet sikayet edin yildirin olanda gitsin sonra devlete doktor yok az diye sikayet edin. Zaten devletin plani da egitim ve sagligi ozellestirmek su an egitim ve sagligin cok amiyane bi tabir kullanacagim ama icine ettiler.

Pek cok doktorun klinik bilgisi sifir. Aylarca sirtimdaki agridan sikayetciydim. Akcigerim sikisti nefessiz kaldim 2-3 kere acile kaldirdilar ki kas gevsetici yapip rahatlatip geri yolladilar. Bunu 4 ay sonra tekrar yasayinca bir doktora daha gideyim dedim ve taninmis bir ozel hastanenin Enfeksiyon bolumune gittim. Docent doktor orada bolum baskani ve okuluda 1. Likle bitirmis falan. Neyse akciger filmi verdi birkac test. Benim maksimum 5 olmasi gereken enfeksiyon degerim olmus 70 bana diyorki sirtindaki agridanda olur bu git agrin gecince yine test yapalim.

Ayni zamanda o hastanede babamin arkadasida ic hastaliklari profesoru ve yasli bir doktor. Daha akciger filmini gorur gormez anlamis zaturre oldugumu..Yani o kadin doktora inanip gitsek kim bilir ne olacakti. Sikayet ettim mi hayir.. Cunku daha once devlet hastanesinde bir doktoru saygisizlik yaptigi icin bashekim vekiline sikayet ettim adam bana doktoruma oyle deme dedi. Saglik bakanliginin hattini aradim onlarda orali olmadi.

Yani ne yazik ki bu saygisizliga mahkumuz. Cunku adamlarin kaygisi insan sagligi degil cuzdan dolulugu...

Su anda devlet hastanelerinde cok doktor yok olan doktorun is yuku fazla kardesimden biliyorum. Devlet herhangi bir olayda doktoru korumuyor can guvenligi yok is yukleri cidden fazla hani abarti olarak demiyorum belki bazi bolumlerin az ama cogunluk cok fazla. Evet sikayet edin yildirin olanda gitsin sonra devlete doktor yok az diye sikayet edin. Zaten devletin plani da egitim ve sagligi ozellestirmek su an egitim ve sagligin cok amiyane bi tabir kullanacagim ama icine ettiler.

Allah belasini versin boyle hukumetin/devletin. Sosyal devlet olma politikasi nerede? Fakir ölsün mü? Parasi yoksa iyi doktor goremesin mi? Devlet hastanelerinde pratisyenlerin elinde mi ameliyat olsun? Tam gun yasasi diye bir halt cikardilar butun iyi profesorler kacti hastanelerden. Yine o zaman ulasma sansi vardi simdi hepten bitti.

Allah belasini versin boyle hukumetin/devletin. Sosyal devlet olma politikasi nerede? Fakir ölsün mü? Parasi yoksa iyi doktor goremesin mi? Devlet hastanelerinde pratisyenlerin elinde mi ameliyat olsun? Tam gun yasasi diye bir halt cikardilar butun iyi profesorler kacti hastanelerden. Yine o zaman ulasma sansi vardi simdi hepten bitti.
pretisyenin ameliyat yaptığı nerde görülmüş nerden çıkarıyorsunuz . şu konuya yazılan yorumların yarısı yalan . yarısı doktor çekememezliği .

Back
X