Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Dökülen saçlarımı çıkarma günlüğüm

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

rapisa

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
5.580
1.680
773
Merhaba hanımlar, saçları çok şükür dökülüyor fakat zaten epey dökülmüş açılan yerlerim var. Saçım için, saç çıkarmak için yaptığım bakımları burada paylaşıp daha iyi takip etmeyi amaçlıyorum. Bu kez başarılı olacağımı düşünüyorum :KK68:şifa Allah'tan

Yaptığım bakımlara gelince hayli uzun uğraştırıcı şeyler ama kararlıyım.

* 8-10 aydır %3lük minoxil (%5 liği sulandırıp)
* saçımı kimyasallarla boyamak yerine kına yakıyorum (böylece saçlarım daha hızlı uzuyor)
* saw palmetto 500mg besin takviyesi
* demir ve b vitamininden zengin besinlerden tüketiyorum düzenli et, balık, yumurta, ceviz bunlar yoksa mercimek çorbası içiyorum
* sığır iliğiyle haftada iki kez maske yapıyorum
* saç mezoterapi ilacı aldım internetten "hair system " marka bunu dermaroller ile haftada bir uygulayıp üstüne biede b vitamini ampulü sürüp bir gün bekletiyorum (henüz dün 2. Seansı evde uyguladım)
* sarı kantaron çayı içiyorum akşamları cilt içinde çok faydaşıymış. Çayı içip Pamukla şakaklarıma sürüyorum
* saçımı 2 günde bir şampuanla yıkıyorum. 2.. Gün sadece suyla yıkıyorum.(dün şampuanımın içine çan terebentin kattım)

merhaba rapisa rapisa herşeyin yolunda gitmesine sevindim :) bende bikaç kutu minoxil kullandım hemde %5 lik olanından ama bunu sürekli kullanman gerekiyo bıraktığın zaman tekrar dökülme yapabiliyo bende bir de çok başağrısı yaptığı için 4 kutudan sonra bıraktım uzun zaman önce umarım sende bi sorun yaratmaz ve işe yarar
benimde dermarollerım var şuan kullandığın ilacın devamında yarattığı etkileri paylaşırsan sevinirim
birde kına yakarken istersen şems aslanın tarifindeki gibi maya falan da eklersen beslemeye daha da yardımcı olabilir herşeyin daha iyi gitmesi dileğiyle

merhaba rapisa rapisa herşeyin yolunda gitmesine sevindim :) bende bikaç kutu minoxil kullandım hemde %5 lik olanından ama bunu sürekli kullanman gerekiyo bıraktığın zaman tekrar dökülme yapabiliyo bende bir de çok başağrısı yaptığı için 4 kutudan sonra bıraktım uzun zaman önce umarım sende bi sorun yaratmaz ve işe yarar
benimde dermarollerım var şuan kullandığın ilacın devamında yarattığı etkileri paylaşırsan sevinirim
birde kına yakarken istersen şems aslanın tarifindeki gibi maya falan da eklersen beslemeye daha da yardımcı olabilir herşeyin daha iyi gitmesi dileğiyle
Merhaba canım ben daha önce 8-9 ay kullanıp sonra bırakmıştım. Fakat daha iyi bir çözüm bulamayınca yine minoxiledöndüm. Zaten 8 aydır kullanıyorum. Zaten çoğu yaptığımuz bakımlarda yaptığımız sürece etkili oluyor. Malesef hala daha iyi bir alternatif bulamadım :(

Gelişmeleri paylaşıcam canım ama bu kadar çok şeyi bir arada yaparken hangisinin daha etkili olduğu tam anlaşılmayacak

Birde minoxili zaten 6 kutu bitirdikten sonra etkisi anlaşılıyor. İlk iki ay dçkülme yapıyor iki aydan sonra dökülme duruyor 3 ile 6ay içinde yeni saçlar çıköaya başlıyor

Merhaba hanımlar, saçları çok şükür dökülüyor fakat zaten epey dökülmüş açılan yerlerim var. Saçım için, saç çıkarmak için yaptığım bakımları burada paylaşıp daha iyi takip etmeyi amaçlıyorum. Bu kez başarılı olacağımı düşünüyorum :KK68:şifa Allah'tan

* saçımı kimyasallarla boyamak yerine kına yakıyorum (böylece saçlarım daha hızlı uzuyor)
* demir ve b vitamininden zengin besinlerden tüketiyorum düzenli et, balık, yumurta, ceviz bunlar yoksa mercimek çorbası içiyorum
* saç mezoterapi ilacı aldım internetten "hair system " marka bunu dermaroller ile haftada bir uygulayıp üstüne biede b vitamini ampulü sürüp bir gün bekletiyorum (henüz dün 2. Seansı evde uyguladım)
* sarı kantaron çayı içiyorum akşamları cilt içinde çok faydaşıymış. Çayı içip Pamukla şakaklarıma sürüyorum
* saçımı 2 günde bir şampuanla yıkıyorum. 2.. Gün sadece suyla yıkıyorum.(dün şampuanımın içine çan terebentin kattım)
Canim merhaba bi iki sorum olacak.su anda saclarin dokulmuyormu ? Ve saw palmetto erkek tipi dokulmede kullanilan bi ilac senin sorunun genetik mi ?

Canim merhaba bi iki sorum olacak.su anda saclarin dokulmuyormu ? Ve saw palmetto erkek tipi dokulmede kullanilan bi ilac senin sorunun genetik mi ?
Canım merhaba genetik olmalı çünkü anneminxe vabamında saçları güçsüz. Bana güzellik uzmanı erkek tipi dedi ama benim şakakkarım daha seyrek. Bu arada şakaklarımda 1cm kadar saçlar çıkmış fakat yeterli değil . Daha yeni başladım biraz daha zaman geçsin daha iyi ankaşılur. Şuanda saçlarım dökülmüyor. Yani iki günde bir şampuanla aragünlerde sadece suyla yıkıyorum yıkamalarda saymıyorum ama 10tel en fazla normal bu sayı. Birde masaj tarağı aldım madajda yapıyorum tv izlerken falan eğlenceli oluyor :D

Saclarin dokulmuyorsa yeni saclarda yavas yavas gelir diye dusunuyorum :) peki minoksili nasil suruyorsun her bölgeye mi ? Zor olmuyormu her yere surmek

Saclarin dokulmuyorsa yeni saclarda yavas yavas gelir diye dusunuyorum :) peki minoksili nasil suruyorsun her bölgeye mi ? Zor olmuyormu her yere surmek
Canım yıkayınca 10tel falan dökülüyor o da normal aslında saymıyorum belki on telde yoktur. Canım normalde minoxil kafanda en sorunlu 5 bölgeye 1fıs günde iki kez şeklinde kullanılıyor ama ben minoxilin içine b vitamini, salisilik asit ve bişey daha vardı adını unuttum bunlardanda katıp günde bir kez 5 bölgeye birer fıs şeklinde kullanıyorum. Zor olmuyor ama bieaz ksrşıöı hazırlamaya üşeniyorum aman saç çıksında. Yalnız saçımı sarıya boyamamak için kendimle mücadele içindeyim :)

Canım mezoterapi ilacları hangileri ? Isim olarak yazarmisin ?

Back
X