- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi sevdasinemalarda
-
benim kardeş cocuk psikiyatristi böyle çocuklara ilaç veriyorlar ve iyi geliyor diye biliyorum.psikolog yerine psikiyatriste götürsen
ay benim çocuğum çok kilo aldı ondanmıki? akşam giderken hemen ceviz alıcam çok sağol. pekmez veriyoruz her sabah pekmez bal balık yağı :)
küçücüktü ilaç kullandırmayım dedim ama kullansamıydı bilmiyorum. biz ilaçmı kullandık diyorum. yani belki bende de vardı. çok yıprandım bir daha psikoloğa psikiyatriste götürmek istemiyorum. 6 senedir çekiyorum dile kolay. bıktım artık benim psikolojim bozuldu valla
canım bazı çocuk küçük yaşlarda derslerinde çok başarılı olur, ilerde başarısızlık yaşayabilir...
bazısı da baştan çok başarısız olur, sonradan açılır....
bende ortaokuldayken çok zayıf notlar alırdım, sonra liseyi okul ikincisi olarak bitirdimçok çalışkandım lisede...
ders durumu değişkenlik gösterebilir...çok aşırı üzerine gitmeyin bence...bukadar özel ders bu kadar yüklenme çocuğa çok ağır gelmiş de olabilir, bunalmış bıkmış olabilir...biraz kendi haline bırakın....ipini ucunu koyvermeyin ama aşırı ders ders ders baskısı çocuğu yıldırır...
hayat tamamen ders değil...zamanla düzelecektir...
Bende küçükken gelişim için içmiştim ama sonrası löp löp et oldu :) haa hafızama da iyi geldi o ayrı konu :)
bir deneyiin.gidin konuşun.önceklikle çocugun zekasına bakacaktır ona göre tanı koyacaktır.unutkanlık bir hastalık belirtisi olabilir.
ben kendi öğrencilerimden yola cıkarak bunu söylüyorum. başarısı düşük sınıflarda düzeyi yüksek tutarak ders anlatılınca cocuklar daha da dersten kopuyor
cnm gidemem. zekasına hele hiç baktıramama. düşükse kahrolurum ben
ben kendi öğrencilerimden yola cıkarak bunu söylüyorum. başarısı düşük sınıflarda düzeyi yüksek tutarak ders anlatılınca cocuklar daha da dersten kopuyor
bu durum cocukta derslerden soğumasına neden olabilir. öğretmen dersi durumu iyi olan öğrencilere göre anlatıyorsa cocuk anlamıyordur anlamadığı şeyi dinlmeek de sıkıcı gelir
Kendimde aynı problemi yaşadığım için sizi ve çocuğunuzu çok iyi anlıyorum. Kaç yaşındayım, üni' yi bitirdim iyi kötü ama hala kökten bir çözüm bulabilmiş değilim. Psikiyatra gidiyorum, anlatıyorum ama aynı zamanda anksiyete bozukluğum ve geceleri uyuyamama porblemim olduğundan direkt buna bağlıyorlar halbuki ilkokul çağımdan beri yaşıyorum bu sıkıntıyı o zamanlar derslerime yansıyordu şimdi ise iş hayatıma. Hatta derslerimde başarılı olamamam içimde uhdedir benim, çok istediğim halde beceremedim bir türlü. Umarım en yakın zamanda bir çözümünü bulursunuz.
sorunun kaynağı belli o zaman. sınıf değiştirme gibi bir imkanınız var mı
cnm ne diyorsun bir ara ders yüzünden çocuğumdan soğudum . sürekli kavga öpmek istemiyordum bile. hoca tuttum aramız düzeldi. kendim çalıştırırken sakinleştirilerle duruyordum
kardeşim de senin gibi söylüyor. küçükken çalışkan değildim. büyüdüm üniv okudum devlete girdim diyor. ama ben eğitim konusunda çok takıntılıyım çok
kızlar benim oğlum 6. sınıfta ve dersleri çoook kötü. ne yaptıysam olmadı. özel ders aldırdım. kendim çalıştırdım yıllarca. kendi haline bıraktım. yok olmadı. 1. dönem 5 zayıf getirdi. şimdi üniv öğrencisi birini buldum. her 2 saat çalıştırıyor. geçen hafta yazılısı vardı. bu kadar çabaya rağmen 1 almış yazılıdan.
çok üzgünüm. eşimede söyleyemiyorum. çünkü ümitsizliğe düşüyor. başaramıyor niye boşuna hocaya para veriyoruz der. ne yapacağımı şaşırdım. bu çocuk neden başaramıyor.
birde şöyle bişi var. yazılım mükemmel geçti diyor ve zayıf oluyor. bu nasıl iş. çocuğu olan arkadaşlar yardım lütfen
ne kadar çok takıntı yapar üzerine titrersen okadar çok başarısızlığa gidebilir çocuğun...bıkmıştır yılmıştır sürekli otur ders kalk ders..muhtemelen eş dost akrabalarla falan da muhabbet esnasında yakınıyor olabilirsiniz, o da duydukça daha beter soğur derslerinden..hayatta herşey ders değil..onunda oynamaya eğlenmeye arkadaşlarıyla vakit geçirmeye hakkı var..bu dünyaya ders çalışmaya gelmedi malum...
biraz elinizi eteğinizi çekin biraz nefes alsın, zamanla düzelecektir emin olun, benim babam öğretmen ve hep ondan duyduğum şudur, bir çocuğun başarılı olması için çabaladıkça çocuk tam terine tembelleşir...biraz kendi haline bırakılması lazım der...
elbette hepten koyvermeyin ama bukadar da sıkmayın..takıntı yapmışsınız, stresiniz ona da yansıyor bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?