dokunsalar ağlayacağım

bence bir çoçuğun kapazitesi o kadar dır ne kadar zorlansa..olmuyor..beyin almıyor olabilir..üzerine baskı yaptıkca dahada derslerden soğuyabilir..bu tarz çoçukları yurt dışında özel okullara veriliyor..daha yavaş..ve diğerlerine yetişene kadar ..daha sonra normal okula gönderiliyor..ama türkiyede böyle okullar yok galiba...sizin çocuğunuz tembel değil..özel eğitime ihtiyacı var..okulun ismi sonderschule diye bir okul..genellikle anlıyaman yabancı çoçuklarda gidiyordu..ama gerçekten türkiyede böyle bir olanak olsa çoçuklar daha iyi ilerlerdi..

Palin oglun erken cocukluk doneminde nasildi dikkat konusunda?mesela ne tarz oyunlari severdi?

Bence kendinizi bu kadar uzmeyin. Ben kendim ogretmenim, sizin gibi veliler cok gelirdi bana da, hep cocuklarinin basarili olmalarini istiyorlar, basarili olmalari icin ellerinden ne geliyorsa yapiyorlar.
Benim erkek kardesim var su an 23 yasinda, devlet memuru. Kardesimin ortaokul yillari bircok zayifla geldi, hic zayifsiz gelmezdi, sinifta kalmaktan kil payi kurtulurdu, kac zayifi oldugunu bile bilmeyiz, karnesini hic gormezdik, ne yapardi bilmiyorum. Lisede duzelir belki sandik, daha da dibe vurdu, hic unutmam bir defasinda tam 7 zayif geldi karnesinde. Neyse liseyi de ite kaka, babamin ogretmenlerle konusmasiyla, dersanelere yollamakla oyle boyle bitirdi. Bir sene dersaneye gitti sonra, 4 yillik universite kazandi, universite okurken lise memur alimlarina basvurdu, kadrolu memurlugu da kazandi, universiteyi birakti tabi is icin, zaten okumayi pek sevmez. Sonra kendi isi ile alakali bolum okumaya basladi, 2 yillik okuyor su anda, bitince 4 yila da tamamlayacak, isinden de cok memnun. Onun bu halinden annem, babam da cok memnun artik, eskiden o kadar uzuldugune yaniyor annem simdi.

Bu ornegi size uzun uzun yazma sebebim cocugunuzun simdiki hali icin bu kadar uzulmeyin, hem cocuk da ozel ders alsin tabi, ona birsey demiyorum ama biraz cocuklugunu yasasin, baski hissetmesin ustunde. Hem hayatta hersey ders degil ki, cocugunuzun kaderinin ne sekilde cizildigini bilemeyiz. Belki de ilerde basarili olur, iyi bir isi olur. Siz elinizden geleni yapiyorsunuz sonucta. Ayrica benim o zamanlar calistigim okuldaki ogrencilerin belki de yuzde 80 i cocugunuz gibiydi, farkli bir cocuk degil sizinki, herkesten basarisiz degil.

Çocuğunuzun ders çalışması için gerek ortamı gerçekten sağlıyor musunuz? Masası sandalyesi bedensel gelişimine uygun mu yada dikkatini kolayca dağıtacak bir odaya mı sahip? Ek kaynaklar kullanıyor olmalısınız özel hocada var size düşen bu konudaki yaşadıklarınızı sınıf öğretmenine detaylı anlatmak.
Belki çocuğunuz okulda bir sorun yaşadı ve o okuldan soğudu, belki öğretmenine karşı davranışlarının farkında değil ve her tepkiyi kendine yorumluyor? Belki sıra arkadaşı veya oturduğu sıra dersten dikkatini dağıtıyor?
Okul rehberlik öğretmeninden etkili ders dinleme ve not tutma üzerine bilgi edinebilirsiniz. Herşey internette diye düşünmeyin o yaşın gerektiği yardımı o yaşla ilgilenenlere sorun.
Benim öğrencilerimden birisi oğlunuz gibiydi ram'a yönlendirdik ve testler tahliller sonrası kansızlıkla alakalı bir hastalık çıktı. Ram desteği ile bu sorunu çözebilirsiniz. Çocuğunuz belki de bireyselleştirilmiş eğitim programına ihtiyacı olabilir.

hırs yok efendim çoçuğunuzda aynısı bende de var yani hırs yok. eğer hırsım olsaydı üni. bitirirdim. .
abimin karnesi loto toto gibiydi hep 1 - 0 1 -0 gidiyordu.
liseyi bıraktı çaycılık yaptı kahvede çalıştı annem kendi saçını başını yoldu üzüldü benim aslan gibi oğlum millete çay mı taşıyacak diye çok zorumuza gitti
ama o çalışmayı seviyor taşı sıksa suyunu çıkarır asla aç kalmaz
. sonra çalıştığı kafeyi devraldı çok şükür şimdi durumu beyde yok durumu çok çok iyi Allah nazarlardan korusun
o yüzden çocuğunuz okulda başarısız diye çok yıpranmayın. vardır her şerde bir hayr

Bence, en çok sizin yüzünüzden başarısız..
Ders konusunda çocuğumdan soğudum ne demek?
Bu mudur yani? Okudu okudu, okumadı bitti işi.. Siz çocuğa öyle bir yüklenmişsiniz ki bence, panikten başaramıyor dersleri..
Ay spora verdim ay hoca tuttum ay özel ders ay aman dershane ay ben çalıştırdım'la olmaz o işler.. Önce çocuğa güveneceksin..
Arkadaşım kendine gel.. Ben bile boğuldum mesajlarını okurken.. Bırak.. Sal azıcık ya..
Spor mu gitmesin, ders mi almasın bi süre..
Bu kadar yüklenilmez ki..

Öğretmen arkadaşlarım gelecektir konuya ama, ders ders yüklenilen çocuk başarılı olamaz, olursa da kısa süreli olur, sonunda patlar..

Okurken acaba benim oglum mu dedim.aynen benimde 6. Sinifa giden bi oglum var ve ilkokula basladigindan beri dersleri cok zayif.
Ne yaptiysak olmadi bir bucuk sene pisikologa gotutduk ilac kullandi fayfa etmedi.
Edut merkezine gitti iki sene yine bi duzelme olmadi.
Bu sene basinda esimin arkadasindan ozel ders aldi yari donem karnede 3 zayif geldi.
Ben kucuk cocuktan dolayi ilgilenemesem de esim cok cok ilgilendi.takti cocuga dersleri nasil duzelecek diye.
Valla icim kan aglasada esim tuttu ikinci donem yatili bi okula verdi hafta sonu eve geliyor.hala alisamadim icim ciz ediyor aklima geldikce.
Esim her birakmaya gityiginde aglayarak geliyor.
Ama su kisacik zamanda cok gelismeler oldu.
Mesela oglum matematikten nefret eder.ama artik matematik derslerinde parmak kaldirip islem yapiyormus yani bu bizim icin buyuk gelisme.orda arkadaslariyla baslarinda hocalari okul soneasi ayni dersler tekrar isleniyormus herkes anlayana kadar.

Bana kalsa ben pes etmistim ama esim kendisi bu yasinda hala ikinci uni okuyor bi yandan yuksek lisansi bitirdi tez yaziyor.okuyacak baska caresi yok diyor.
Sizin icinde bi fikir olabilir.
Ayni seyleri yasayan biri olarak zor bir durum allah yardimciniz olsun.
Sent from my Vodafone 958 using Kadınlar Kulübü mobile app

Çocuk psikoloğuna değil psikiyatristine götürün
Gerçekten dikkat eksikliği varsa psikiyatrist dikkat toplayıcı ilaçlar yazıyor
Psikologlar bu ilaçları yazamıyor,sebep dikkat eksikliği ve hiperaktiviteyse balık yazıyla olmaz bu iş

Balik yagi ile olacak is degil bu.
Psikiyatriste gidiceksiniz o da oglunuza ilac verecek. Muhtemelen hiperaktivite de var. Ilacin tedavisi olumlu sonuc veriyor
Bu hastaliklar zeka seviyesi yuksek insanlarda oluyor.
Allah şifa versin

Moralinizi bozmak istemem ama demek ki olmuyor. Her cocuk caliskan olacak diye birsey yok. Turlu caba harcadiktan sonra hala ayniysa, olmuyorsa olmuyordur. Onu bu sekilde kabullenip, buna uyum saglayin bence. Yani onun yapabilecegi seylere odaklanin. Ilerde isi gucu de buna gore ayarlansin. Bana cocugunuzun kapasitesinin ustunde seyler bekliyorsunuz gibi geldi. Her anne bekler, ama olmuyorsa olmuyordur. Zorlamak herkesi yipratir.

Bende de cok dikkat daginikligi var. Baskasinin 2 saatte calistigi seyi 6 saatte calisirim. Ama basarimi etkilemedi. Sadece daha uzun, yorucu calismam gerekti. Bu sorunla yuksek lisansa kadar gelebildigime sasiriyorum hatta. Demek istedigim sey, sadece dikkat daginikligi bu kadar zayifa sebep olmaz.

Cocugunuzun baska alanlara egilimi olabilir. Bizim rehberlik hocamizin oglu daha 2. sinifta hep zayif getiriyormus, cok sasirmislar. Daha sonra ustun zekali oldugu tanimlanmis. Cok zeki insanlarda odaklanma, ilgi problemi yasayabiliyorlar.
Bu da bir ihtimal sadece.

Balik yagi ile olacak is degil bu.
Psikiyatriste gidiceksiniz o da oglunuza ilac verecek. Muhtemelen hiperaktivite de var. Ilacin tedavisi olumlu sonuc veriyor
Bu hastaliklar zeka seviyesi yuksek insanlarda oluyor.
Allah şifa versin

bak ne güzel demekki başarılabiliyormuş. ama çalıştım diyorsun. tek sorun dikkat dağınıklığı demedim zaten. dr biraz dikkat dağınıklığı var dedi. hiperaktivite fln yokmuş. dikkat için mental e gidiyor. orada dikkat yoğunlaştırma programı var. öğr çok zeki ama çalışmıyor dedi.

yani dikkat dağınıklığı bu kadar zayıfa neden olmaz ama tembellik ve hiiiç çalışmamak olur. dersi dinlemiyor ve çalışmıyor. başarısız olması kaçınılmaz oluyor. birde kapasitesinin üstünde birşey beklemiyorum. o kadar hoca üstüne düşme karşılığında zayıf almasın yeter diyorum. 5 5 alsın beklemiyorum. 2 3 bile alsa seviniyorum.

bu zamanda okumaktan başka çare yok. benim kardeşimde hiç çalışmazdı. babam ille okuyacaksın dedi. bırakmadı peşini şu an mühendis kardeşim. sonuna kadar uğraşıcam. oğlum kendisi de bir an önce açılır inşallah

cnm işte sorun kapasite değil. kapasite var çalışma yok. mentalda bilirsin zihinden hesaplama yapıyorlar. ilk abaküsle sonra parmakla. sınıfta abaküsün ilk bırakan da benim oğlum. çalışmıyor çalışmıyor çalışmayı da sevmiyor

canım benim oğlum beş yaşında ve hafif dikkat eksikliği var yalnız bunun için psikoloğa değil psikiyatriste gitmelisin gerekirse doktor ilaç veriyor ve bazı ilaçlarla çocuğun okul başarısı yükseliyor trt1 iyi fikir diye bir program var orda sık sık çocuk ve ergen psikiyatristi ibrahim bilgen çıkıyor bu konuyla ilgili istersen internetten bir araştr 6. sınıf şuan henüz ilerisi için temelinin şağlam olması gerekiyor ben 3 yıl matematik öğretmeni olarak çalıştım şimdi müdahele edinki çocuk lisede sıkıntı yaşamasın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…