Dolandırıldık fikir verir misiniz acil

Devletin ödemediği ilaçlarda recete oluyor mu ya? Bana kağıda yazıp sen alırsın diyorlar mesela.

ödemese dahi reçetelerin çeşitleri var. bazı ilaçlar takiplidir. eczacıların raflarında kaç adet vardır takip edilebilir.
elbette ki bahsedilen ilaçlar takip edilmesi zorunlu ilaçlar değildir ama bir hekim de ciddi yan etkiler oluşturabilecek bunlar gibi ilaçları reçete etmeden "git al şunu ya" diyebilir mi bilemiyorum.

Bu dediği ilaç reçetesizde alınıyor.

evet, alınabilir ama bu ismini verdiği ilacın da şu andaki satış fiyatı 2800 lira.
yani 2800 lira, sağlık sorunu için pahalı geliyor ve 1600 liralık ilacı da daha ucuza getirebilmek için hiçbir şekilde yasal olmayan yollarla 1400 liraya ilacı almaya çalışırken dolandırılıyor.
bunun hiçbir mantıklı yanı yok.

Adliyeye çağırma da güven sağlamak için para alışverişi için hakim,savci, avukat ,polis adliyeye çağirir mi? Resmi bir evrak yok birşey yok oraya çağırması saçma. Millet adliyede avukatım diye dolandırıyor. Hastanelerde sahte doktorluk yapan ( capanin gururu) daha gecenlerde yine çıktı avukatım diye duruşmalara girenleri var.
Savcının kalemi bile ,savcinin uyap şifresiyle kararlari değiştirmiş. Yani herkes herşeyi yapabilir bu yüzden resmi evrak gelmeden, e devlete birşey düşmeden ilerlemeyin.
Haa savcılığa gidebilirsiniz siz ne gibi yasal suç oluşturmuşsunuz anlamadım hala ilaç satışıni net üzerinden aldiniz diye olmaz

Ya buna inanmış olamazsınız. Ortaokul lise çocuğuna söylesen güler geçer kazık kadar insanlar şöyle olurmuş böyle olurmuş diyor. Bu ilacı alınca sağlık bakanlığına haber vereceksiniz dediler ve siz de bunun doğru olduğunu mu düşündünüz? Biz cimer e sağlık bakanlığına yazdık, sizin web sitenin ismini de ekledik haber verdik diyemiyor musunuz? Lütfen her yerde kocam aslında çok zekidir demeyin, değil çünkü.

Benim annemi ne zaman dolandırıcılar arasa durun emniyet müdürü kocama sorayım önce diyor, karşı taraf çat diye kapatıyor telefonu. Ya aldığınız ürün birebir ilaca benzeseydi ve kocanız kullanıp zarar görseydi? Karaciğeri böbreği kalbi vs etkilenseydi komaya vs girseydi? Ben doktora danışmadan iki çocuğuma aynı ilacı veremiyorum millet ilaç niyetine ne olduğu belirsiz şeyi alıyor.

Ya ben konuyu anlayamadım sanirim. İnternette satılıyor bu ilaç , diğerleride yani biz net ortamında alinca suc mu işlemiş oluyoruz. Neden illa para vermek istiyor konu sahibinin eşi anlayamadım

Neden hiçbir şekilde yasal olmayan yolla anlamadım? Reçetesiz ilaçları internetten alabiliyoruz zaten. Yasal olmayan yol ne? Ama konuda üyenin verdigi bir bilgi bana yanlışmış gibi geliyor. Ben bu tarz bir ilacın reçetesiz satılacağına ikna olamadım ya. Gerçekten ciddi bir ilaç çünkü.

Ben de aradım bir kaç ay önce Türk Telekom borcunuz var vs. Dedi. Bana bilgilerimi söylüyor ama çalışıyor musunuz? Dedi yok dedim (çalışıyorum) evinize hacize geleceğiz bu hafta içi Dedi. Ben de valla çok iyi olur evden taşınacağız, evdeki eşyaları atacaktık ama yok asansör, yok nakliye çok istiyorlar gelip alabilir misiniz? (Dalga geçmek için dedim) Dedim suratıma kapattı inanmayın engelleyin gitsin.

Hiçbir şey vermeyin lütfen hiçbir hakları yok hatta arayıp sizin tc kimlik numaralarınızı adreslerinize kadar söylüyorlar ama inanmayın herkes erişiyor bu bilgileri artık maalesef bir kez benzer bi olay başıma gelmişti

ilaçların tek yasal satış yolu, eczanelerdir. reçetesiz de satılıyor olsa maalesef internet mağazaları yoluyla yapılan satışlar yasal olmayan yöntemler.
hatta sizin aşırı aşina olduğunuz bir durumdan söz edeyim: Avrupa ve bilimum birçok diğer coğrafyada süpermarketlerde satılan düşük doz ağrı kesiciler, ateş düşürücüler, öksürük şurupları maalesef bu gerekçe ile ülkemizdeki süpermarketlerde satılmıyor.
açıkçası ben de böylesi bir ilacın reçetesiz satılamaycağına ikna olmadım. bi reçete türüne bakacağım çünkü uzman doktor tarafından reçete edilmesi zorunlu diye biliyorum bu ilaçların

ilaçların tek yasal satışı eczanelerde gerçekleştirilir.
Tamam ama bunu internet sitesinde aldığımızda net ortamında suçlu mu oluruz yani yasal.olarak yaptırımı mi var? Ben sanırım kaçırdım arayanlar satış yapanlar değil başkasi mi?
yine de devletin bir birimi kontrol ediyor bunu demek ki 90bin getir der mi?

Zaten internette de eczanelerin online sitesinde satılıyor. Tabii reçetesiz basit ilaclar icin kullanıyordum. O sebepten de bu ürünün reçetesiz olduğuna ikna olamadım. Baya kalp damar tansiyon etkileri olan bir ilac çünkü.

uzman doktor tarafından beyaz reçete ile reçetelendirildiğinden bahsediliyor. zaten aklı başında bir hekimin de malpraktise düşmemesi için sizin de dediğiniz sebeplerden reçteyi mutlaka yazması gerekiyor.

Iğraşırım uğraşmam sana ne, siteden dolandırılmışsınız, duyan arabulucu bi de ben çarpayım bunlar az saf dedi heralde

satışı gerçekleştiren işletme her ne ise, o suçlu zaten. ama satın alan kişinin suça düşüp düşmemesi konusunu tam bilemiyorum. onun için çok farklı kriterler söz konu. hukukçular "eğer" faktörleri ile daha iyi anlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…