• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolandırıldım sanırım:(

hayatdenizolmasa

ne mutlu TÜRKÜM diyene......
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
2.035
1.202
398
Arkadaşlar anneme İnternet'ten elektronik sigara aldırdım,kırık ve eksik çıkmış ve sitenin telefon numaralarına ulaşılamıyor. Çok bişey değil 59 TL ama param Boşa gitti..

Arkadaşlar anneme İnternet'ten elektronik sigara aldırdım,kırık ve eksik çıkmış ve sitenin telefon numaralarına ulaşılamıyor. Çok bişey değil 59 TL ama param Boşa gitti..
Bilindik bir yerden almiyorsaniz , almadan önce arayıp görüşmeniz lazımdı. Geçmiş olsun.

Siteye girdiğiniz de link yerinde kilit işareti var mı ?

Bilinmeyen bir site ise öncesinde kontrol etmek lazım elbette numaraları. Ben bazen kontrol etsem de içime sinmiyor da vazgeçiyorum almaktan. Bir de her zaman bir internet alışverişinden önce googleda aratın "Site İsmi Şikayet" diye.

İletişim numarası dışında mail adresi ya da iletişim formu varsa bir de oraya yazın. İyimser bir yaklaşım olacak ama belki geçici bir hat sorunudur.

Başkaları da dolandırılmasın diye mutlaka konuyu site ismiyle şikayetvar.com a yazın. Şikayetvar.com şikayeti ilgili şirkete, siteye vs de bildiriyor diye biliyorum, yani şikayet onların iletişim adreslerine yönlendirilir, bir muhatap varsa dönerler.

Ben de bir sitenin eksik ürün göndermesi yüzünden aradaki farkı iade etmesi için aylarca uğraşmıştım. Biri aynı site için emniyete dolandırıcılık ihbarı yaptığını yazmıştı hatta, meğer iflas ediyorlarmış herkese stokta olmayan ürün satışı yapıyor iade etmiyorlarmış. Bir kaç kere şikayet yazdıktan ve hakkımı hukuki yoldan arayacağımı söyledikten sonra iade yapılmıştı. Siz de ihbarda bulunacağınızı yazabilirsiniz şikayetinize, hatta ihbarda bulunabilirsiniz, site kapatılabilir.

Meblağ küçük olsa da en azından sosyal medyada ve bu şikayet platformlarında duyurun durumu. Tüketici birliği de bunu öneriyor zaten. Başkalarına çok daha yüksek meblağlarda satış yapamasınlar en azından.

kapıda ödemeyle aldılar kart kullanmadık allahtan
Keşke kapıda kontrol etseydiniz. İnternet alışverişinde kargo görevlisinin yanında kontrol etmeniz, onaylıyorsanız alanız, hasarlı ya da yanlış ürün varsa hemen tutanakla iade ettirmeniz gerekir, özellikle de bir siteden ilk defa alışveriş yapıyorsanız. Kargo görevlisi beklemek zorunda bakmak isterseniz. Siz bir de kapıda ödeme yapmışsınız. Keşke baksaydınız öncesinde :KK43:

"Tüketici birliği internet alışverişinde dikkat edilmesi gerekenler" diye google da aratın, okuyun bulduğunuz yazıyı. En azından bundan sonra dolandırılmanızı engelleyebilir okuyacaklarınız.

Keşke kapıda kontrol etseydiniz. İnternet alışverişinde kargo görevlisinin yanında kontrol etmeniz, onaylıyorsanız alanız, hasarlı ya da yanlış ürün varsa hemen tutanakla iade ettirmeniz gerekir, özellikle de bir siteden ilk defa alışveriş yapıyorsanız. Kargo görevlisi beklemek zorunda bakmak isterseniz. Siz bir de kapıda ödeme yapmışsınız. Keşke baksaydınız öncesinde :KK43:

"Tüketici birliği internet alışverişinde dikkat edilmesi gerekenler" diye google da aratın, okuyun bulduğunuz yazıyı. En azından bundan sonra dolandırılmanızı engelleyebilir okuyacaklarınız.

Anneme almıştım başka şehirlerdeler kaç kere kontrol et al dedim ama babam kontrol etmemiş

Ben kapıda Ödemeden önce kontrol etmelerini kaç defa söyledim anneme ama malesef etmemişler

Back
X