dolandırıldım

Sen şimdi ablam hapis atarlar falan diye cekiniyorsun ya. Ya da annen cekiniyorsun kredi. Korkma hapse falan girmez, en fazla ceza alsa bile cezası ertelenir. Ama bir daha yaparsa işte o zaman ceza alır. Kaldı ki bir daha yapabilir. O sebeple mutlaka ve mutlaka şikayet et.

Kimlikle size benziyorsa bile adınız soyadınız başka ?.
Imza taklit etmekle olmaz.

Kimliğinizi mi onlardaydi, konuda eksiklikler var ..
resmı nıkahları olmadıgından hala bızım soy ısmımızı tasıyor oyuzden benzedıgı ıcınde bana zaten o kendı kımlıyle gıtmıyor benım kendı kımlıgımle gıdıyor

Konu bölük pörçük konu sahibesi bir zahmet konuyu ayrıntıları ile anlat. O kadar kişi yazıyor , kimliğin onlarda ne işi var. Ayrıca ailen öyle söyleyince ne tepki verdin ? Tek taraflı yorum yapıyoruz sonuçta ! Bilmeden etmeden insanları yargılıyoruz ve sen sustukça arap saçına döndü konu .
kımlıgımı haberım olmadan almıslar zaten ,aıleme durumu anlattıgımda onun cocugu var hapısemı dussun 10 bın tl ıcın ne vıcdansızsın ablanımı sıkayet edıceksın gıbı psıkolojık baskı aldım ve gercekten suan çok kötü bi durumdayım cunku arkamda duran bı aılem yok.. benı destekleyen herkes dıger kızını dusunuyor kı ben en zararsız kısıyken kendı halımde bırıyım yanı kımseyle tartısmam ısım olmaz saygısızlık yapmam.. fakat gördümki insan en yakınından darbe alıyor ve suanda evde degılım ve hepsı bana psıkolojık baskı yapmak ıcın ustume gelıp sıkayet etmemem ıcın eve cagrıyorlar..

resmı nıkahları olmadıgından hala bızım soy ısmımızı tasıyor oyuzden benzedıgı ıcınde bana zaten o kendı kımlıyle gıtmıyor benım kendı kımlıgımle gıdıyor

Ailene hayret ettim. 10 bin az para diil icralık olmuşsan o para faizi ile katlanmış veya katlanacaktır ! Annenin babanın cebinden çıkmıyor o yüzden 10 bin nedir. Aslında mesele para bile diil , mesele ailenin tutumu ablanın eniştenin tutumu ! Seni yok saymaları enayi yerine koymaları ! Ne iş yapıyorsunuz çok merak ettim ?

Ablaniz evli değil, dolayısıyla beyefendi eşi değil.
İnsanlar nasıl yaşayacağını kendi seçer ama lütfen es demeyin.
Enistem üzerime kredi çekmiş demişsiniz, bal gibi ablaniz çekmiş.
Şikayet edin, zaten Türkiye de dolandiriciligin cezası yok. 100 binler dolandıran insanlar şartlı tahliye, tutuksuz yargılama, adli serbestlik adı altında sokakta.
Ceza almazlar ama en azından gözleri korkar. Tekrar yapmazlar.

Aynısı 6 yıl once basıma geldi. Babam yıllar once adıma ek kart çıkarmış kendi kart borcunu ödemeyince borç bana kalmis ikamet değiştirdi adreste de bulunamiyo bende avukatlık olmusum sansa bakın ki bunu da babamlar icin kredi çekmeye gittiğimde öğrendim hemen babami arayıp söyledim inkar etti kredi cekmemek icin bahane arıyosun dedi hatta :eek: artık bi baban yok dedi cikti isin icinden kısacası reddetti beni ölür musun öldürür musun.. Annemde ondan yana oldu. Çalışıyordum oğluma bakiyodu annem cocuğu esyalariyla birlikte kapının önüne koydular 2 yıl konuşmadılar benimle sonra bi sekilde barıştık ana baba iste ne yaparsın ha eskisi gibi seviyor muyum tartışılır..
ne olursa olsun bn kesınlıkle ablamı enıstemı ve ustume gelen herkesı ınan sıldım.. hıc bısey kaybetmıceme ınanıyorum kendı basıma da calısır okuluma devam edebılırım oyuzden aılen olsa nolur olmasa nolur sana kotuluk yapmıslar banada ınan daha beterı yaptılar ve susmamı ıstıyorlar ben hepsını sıldım hıc bısey kaybetmedım..

kımlıgımı haberım olmadan almıslar zaten ,aıleme durumu anlattıgımda onun cocugu var hapısemı dussun 10 bın tl ıcın ne vıcdansızsın ablanımı sıkayet edıceksın gıbı psıkolojık baskı aldım ve gercekten suan çok kötü bi durumdayım cunku arkamda duran bı aılem yok.. benı destekleyen herkes dıger kızını dusunuyor kı ben en zararsız kısıyken kendı halımde bırıyım yanı kımseyle tartısmam ısım olmaz saygısızlık yapmam.. fakat gördümki insan en yakınından darbe alıyor ve suanda evde degılım ve hepsı bana psıkolojık baskı yapmak ıcın ustume gelıp sıkayet etmemem ıcın eve cagrıyorlar..

Suç işlerken akılları neredeydi ! Çocuğu, dolandırıcılık yapmadan önce düşünseydiler ! Dik dur kendini ezdirme sırf sustuğun aman şu kırılmasın aman saygısızlık olmasın haklı olduğun konularda asla vicdan yapma.

Ailene hayret ettim. 10 bin az para diil icralık olmuşsan o para faizi ile katlanmış veya katlanacaktır ! Annenin babanın cebinden çıkmıyor o yüzden 10 bin nedir. Aslında mesele para bile diil , mesele ailenin tutumu ablanın eniştenin tutumu ! Seni yok saymaları enayi yerine koymaları ! Ne iş yapıyorsunuz çok merak ettim ?

bu olaylardan dolayı ısten ayrıldım yarım kalan unıversıtem ıcın okuluma devam edıcem bu sene

ne olursa olsun bn kesınlıkle ablamı enıstemı ve ustume gelen herkesı ınan sıldım.. hıc bısey kaybetmıceme ınanıyorum kendı basıma da calısır okuluma devam edebılırım oyuzden aılen olsa nolur olmasa nolur sana kotuluk yapmıslar banada ınan daha beterı yaptılar ve susmamı ıstıyorlar ben hepsını sıldım hıc bısey kaybetmedım..

bir kere enişteniz değil o adam..
krediyide ablanız çekmiş adam değil..
aileniz bir tuhaf kesinlikle şikayet edin..
bir daha ayaklarını denk alırlar..

Sizi dolandıran kişi safi enişteniz değil, ablanız ve hatta esas sorumlu ablanız, işi icraata döken kişi ablanız, abla olamayacak ablanız!

"Çocuğu var hapse mi düşsün?" diye size hesap sormadan önce, büyük kızlarının suratına tükürecek o ana baba "Kardeşine bunu nasıl yaptın, kendi ümüğünden geçirdin de şu çocuğuna haram yedirirken de mi utanmadın?!" diye.

Burada sayfalarca, defalarca kez "Şikayet edin" demişler size, edecek misiniz şikayet? Şikayet etmeyecekseniz "Etmeyeceğim" deyin bari de yorulmasın herkes size dil dökerken, çünkü buradan ablanıza öfkelenerek laf saymamızın size hiçbir faydası olmayacak.

Kimliğini gizlice alıp bugün 10 bin çeken, yarın başka nelerinizi gizlice alıp neler yapar Allah bilir.
Annen baban zaten ayrı bir tuhaf, madem 10 bin liracık(!) oluyor o para, bi zahmet o liracık(!)ları kendileri ödesin.
Al ananı babanı yanına git kredi çektir kapattır üzerindeki abla kazığını, yapacaklar mı?

Pişmanlık ve utançla özürler dileyen ve hatasını telafi için uğraşan bir abla, ablana kızan ve sana yardımcı bir anne baba olsaydı karşında, belki size "Bu kez görme" tavsiyesinde bulunabilirdim.
Ama pişkinlikleriyle bir de haklıyı sindirmeye çalışan kendiniz bilmezler karşısında; hakkınızı koruyun, savunun.

OZaman sende deki. Madem sikayet etmemi istemiyorsunuz. Madem hepiniz haksizdan yanasiniz hepiniz onun yanindasiniz. Ozaman o kucumsediginiz 10.000 tl yide hepiniz bir araya getirip borcu kapatin.
Ancak oyle sikayetimden vazgecerim aksi taktirde sikayet etmekte kararliyim.
Kusura bakmasin kimse ama onlar bana ayrimcilik yapiuorsa ben kalkipta tamamen sinemem. Tamam belki benimde vicdanim ablami hapse attirmak istemez ama sinmemde en azindan blöf yaparim odemezseniz sikayet ederim diye. Gitsin buseferde kendi uzerine cekip yada onlari cok sevip tutan ailenle birlikte birlesip miktari tamamlayip odesinler

peki ne için lazımmış bu para??bu kadar dolandırıclık yapmak için ne sebepleri var?
daha önce dediğim gibi anne babanız da biliyor bence durumu,jhatta kimliği onlar vermiş olabilriler.

Ohooo zaten enteresan ilişkiler var. Neyse tuhaf bir aileniz var. Abla, "eniste" ile bir olup kendi öz kardeşinin 10 bin lira çalıyor. Anne, baba ne var bunda diyor. Siz o aileden kaçın bence.

Back
X