Doldum taştım

Yaptıkları doğru değil evet, ama bence sizde çocuk için bekleyebilirdiniz. Evet çocuğu veren Allah rızkını verir, amenna. Ama gökten de para yağmıyor. Tek asgari ücretle, hayat o kadar kolay değil. Üstelik daha 21 yaşındasın, biraz daha durumları oturtup o şekilde çocuk düşünseydin.
En azından onun bunun 750-800'ünü hesaplamak zorunda kalmazdınız.
Siz evlenmişsiniz, sizi eşiniz ilgilendirir, görümcenlerin keyfini boşverin.
Inanin bisi bilmiyosunuz bu daha benim anlattiklarimin ceyreginin ceyregi o gorumcelerdr bana az cektirmedi oyuzden onlara bu kinim bu nefretim

Vermezler canım vermezler mesafe koyun zaten faydaları yok bari zaraları dokunmasın sizlere.
Fotografı siz almaya çalısın güvenmeyin onlara. o da uçup gider.
Benim de fotoları yandı diye vermediler nişnalıyken çok zoruma gitmişti.
Olmadı bir dogumunuzu yapın bebginizi büyütün gelinlik giyer yine fotograf çekinirsiniz.
Ben kucuk gorumceyi aradim fotocunun nosunu ver dedim silinmis bende dedi.adim gibi eminim canikim fotolarim silindi oyizden noyu vermedi

Inanin bisi bilmiyosunuz bu daha benim anlattiklarimin ceyreginin ceyregi o gorumcelerdr bana az cektirmedi oyuzden onlara bu kinim bu nefretim
Bize vahiy gelmediğinden ancak anlattığınız kadarını bilebiliriz. Ne yazdıysanız onu yorumladım. Ama siz görümceyle değil, eşinizle evlisiniz. Kimin nasıl bir hayat sürdüğü de onları ilgilendiriyor. Benim eşimle, ailemle tatillerimi sorgulasa görümcesi olduğum kişi, ''sana ne, muhasebesi sana mı düştü?'' derdim. Bu cümle için çok bir şey bilmeye gerek yok. Eğer sıkıntınız varsa, mesafeli olursunuz.
Sizin gelinlik fotoğraflarınız için görümcenizden önce eşinizin hassas olmasını tercih ederdim.

Bize vahiy gelmediğinden ancak anlattığınız kadarını bilebiliriz. Ne yazdıysanız onu yorumladım. Ama siz görümceyle değil, eşinizle evlisiniz. Kimin nasıl bir hayat sürdüğü de onları ilgilendiriyor. Benim eşimle, ailemle tatillerimi sorgulasa görümcesi olduğum kişi, ''sana ne, muhasebesi sana mı düştü?'' derdim. Bu cümle için çok bir şey bilmeye gerek yok. Eğer sıkıntınız varsa, mesafeli olursunuz.
Sizin gelinlik fotoğraflarınız için görümcenizden önce eşinizin hassas olmasını tercih ederdim.
Haksizlik degilmi buyaaa benim ailemin durumu orta onlar kadar iyi degil onlar bile bize yardimci oldular neden onlarda olmuyolar ev sahibimiz yedi kat yabanci bize yardimci oldular bunlar aile yaa aile ve durumlari varken neden evlat arasinda ayrimcilik yapiliyot neden gorumceler var bize yok.bugune kadar ne maddi ne manevi yanimizda olmadilar.tek diyicegim Hepsini Allah'a havale ediyorum.

Komşusu açken tok yatan bizden değildir demiş peygamberimiz. Ki siz kardeşsiniz. Destek olmaları lazım size. Ben kardeşim işsizken gece uykularım kaçardı, ailesine nasıl bakıcak diye dertlenirdim, nasıl dua ederdim güzel bir iş bulsun diye. İnsanlar çok vicdansız. Ama beklentiye girip de üzülme bir de hamilesin. Allah yardım eder merak etme.

inançlı bir insan olmadığım halde böyle dolu dolu bela okunması ürkütür beni hep,
ne yaptı bu insanlar, adam mı öldürdü, birine tecavüz mü etti, hırsızlık mı yaptı,
sadece evlenme çağına gelip kendine bir yuva kurmuş, bile isteye bir de çocuk sorumluluğu almış, koskoca yetişkin iki insana yardımcı olmadılar diye bu bedduları haketmiyorlardır değil mi?
siz sormadan söyleyeyim evet evliyim, ailelerimizden tek kuruş maddı yardım görmedim, ama zaten çocuk değilim ki bana harçlık versinler, teklif etseler utanırım...

Bak işte insanlar hakkında peşin hüküm veriyorsun.
Şahsım adına evlenirken kp me güvenmedim.
Eşime güvendim.Ne yaparsak çalışır yaparız dedim nitekim de öyle oldu
Ha ilk yıl olmadı 13 yıl sonra oldu ama oldu.
Oturduğum yerden kp para vermedi kv şunları almadı demedim.
Bilmem anlatabildim mi ;)

Valla canım kimsenin kimseye faydası Yok .iş eşinde bitiyor gitsin istesin.evde yemek Yok var curt desin alsın .he yine mi vermiyorlar ozaman muhabbeti kesersiniz .bela okumak da bi fayda getirmiyor .

Komşusu açken tok yatan bizden değildir demiş peygamberimiz. Ki siz kardeşsiniz. Destek olmaları lazım size. Ben kardeşim işsizken gece uykularım kaçardı, ailesine nasıl bakıcak diye dertlenirdim, nasıl dua ederdim güzel bir iş bulsun diye. İnsanlar çok vicdansız. Ama beklentiye girip de üzülme bir de hamilesin. Allah yardım eder merak etme.
Hih aynen canikim tam ustune bastin.ya zoruma gidiyo yedi kat yabanci insanlar yardimci olurken neden onlar yoklar.evi bile tek basima tasidim karnim burnumdayken sirf boyle yaptiklari icin kizdim icerlendim.ve isin kotu tarafi bizi 2 ay kandirdilar vericez diyip vermediler.o iki ay icinde belki biz bulurduk neden oyalandilar bizi

Bak işte insanlar hakkında peşin hüküm veriyorsun.
Şahsım adına evlenirken kp me güvenmedim.
Eşime güvendim.Ne yaparsak çalışır yaparız dedim nitekim de öyle oldu
Ha ilk yıl olmadı 13 yıl sonra oldu ama oldu.
Oturduğum yerden kp para vermedi kv şunları almadı demedim.
Bilmem anlatabildim mi :KK66:
Iyi ne mutlu sana dememeye devam et ozman.buarada onlar bana borclu ben onlara borclu degilim benim altinlarim onlarda

Haksizlik degilmi buyaaa benim ailemin durumu orta onlar kadar iyi degil onlar bile bize yardimci oldular neden onlarda olmuyolar ev sahibimiz yedi kat yabanci bize yardimci oldular bunlar aile yaa aile ve durumlari varken neden evlat arasinda ayrimcilik yapiliyot neden gorumceler var bize yok.bugune kadar ne maddi ne manevi yanimizda olmadilar.tek diyicegim Hepsini Allah'a havale ediyorum.

Yaptıkları doğru değil, ama haksızlıkta değil. Siz evlendiniz, kendi hayatınızı kurdunuz. Ailelerden kopup yuvanızı kurdunuz. Ailelere güvenerek mi evlendiniz? Hayır. O zaman kimsenin hesabını yapmakta doğru değil. Sen hem onlara güvenerek evlenmişsin hemde ilk aydan çocuk yapmışsın.

Durumunuzu bile bile üzerine çocuk yapmak... Vallahi ben yapamam bunu, günahına girerim, yaşatamam, sefaletime ortak ederim diye ki bizim durum iyi olduğu halde yine de birikim vb. planıydı şusuydu busuydu derken 3. sene cesaretlendik yaptık.

Hadi bunu geçtim olmuş olan... Görümceler ne alaka? Onlar kendi hayatlarında, siz kendi hayatlarınızdasınız. Ne yapsın kadınlar, çoluğunun çocuğunun refahından kısıp sizin plansızlığınızın tasasına mı düşsünler? Onlara bu konuda laf söyleme hakkınız yok bence.

Ancak kv, kp kısmı için; sonuna kadar bireysellik olayını savunan biri değilim. Yani anne baba, her yaşta anne baba... Kendisi rahatta iken, oğulları, torunları aç mı tok mu belli değilken... Yani burada insan "Bana ne?" diyememeli bence. Anne, baba bu... Gerektiğinde destek çıkabilmeli. Destek çıkılabilmeli ki aile olunmalı.

Ne denebilir, yarı yarıya haklısınız. Ancak sizin anne babanız niçin konuda geçmiyor onu da merak etmedim değil. Bi oğlan tarafı mı anne baba yani?

Arkadaşım durumunuz iyi değilse evlenmeyeceksiniz o zaman. Biz düğünümüz için 1 lira almadık kimseden çok şükür borçsuz yaptık, kimsenin bana para verme evlendirme gibi zorunluluğu yok. Vermediler etmediler diye beddua da edecek değilim. Evimden yemeğimden ben sorumluyum.
Ha ama tabiki evinizde yiyecek bir şey yoksa vermeliler, yeri geliyor yedi kat yabancıya veriyoruz. Bu da vicdanla alakalı. Allah görüyor boşver. Ne yaparsa insan kendine yapar. Hamilesin beddua etme.

Valla canım kimsenin kimseye faydası Yok .iş eşinde bitiyor gitsin istesin.evde yemek Yok var curt desin alsın .he yine mi vermiyorlar ozaman muhabbeti kesersiniz .bela okumak da bi fayda getirmiyor .
Esim zaten bu ev olayindan belli ailesiyle konusmuyodu.kp ve gorumce tasincamizi ogrendiler ogun geldi bize esim onlara sitem etti" bu kadinin karni burnunda bigun olsun arayip sormadiiz vs .die.bisure ailesiyle konusmadi.bende salak gibi "acaba ben ailemle gorusurken esim aileyle gorusmuyo " die uzuluyomudur die dusundum kalktim zorla esimi arattirdim ne salak insanim ben yaaa

Arkadaşım durumunuz iyi değilse evlenmeyeceksiniz o zaman. Biz düğünümüz için 1 lira almadık kimseden çok şükür borçsuz yaptık, kimsenin bana para verme evlendirme gibi zorunluluğu yok. Vermediler etmediler diye beddua da edecek değilim. Evimden yemeğimden ben sorumluyum.
Ha ama tabiki evinizde yiyecek bir şey yoksa vermeliler, yeri geliyor yedi kat yabancıya veriyoruz. Bu da vicdanla alakalı. Allah görüyor boşver. Ne yaparsa insan kendine yapar. Hamilesin beddua etme.

Ben evlenirken bile taki vermediler zaten.insanlarin icinde elime ceyrek katti kv formalite basimi kapattilar gelinlik ustunde kina yaktilar.o ceyregi bile aldilar.biz evimize geldimizde zaten dolap bombos bi sohpen bile yoktu okadar dusun yani.kalkti annemin takisini bana verdi bununla evinin masrafini yaparsin dedi kv.sadece bunun sana yapildini dusun goz yumarmisin

Back
X