Doldum taştım

Durumunuzu bile bile üzerine çocuk yapmak... Vallahi ben yapamam bunu, günahına girerim, yaşatamam, sefaletime ortak ederim diye ki bizim durum iyi olduğu halde yine de birikim vb. planıydı şusuydu busuydu derken 3. sene cesaretlendik yaptık.

Hadi bunu geçtim olmuş olan... Görümceler ne alaka? Onlar kendi hayatlarında, siz kendi hayatlarınızdasınız. Ne yapsın kadınlar, çoluğunun çocuğunun refahından kısıp sizin plansızlığınızın tasasına mı düşsünler? Onlara bu konuda laf söyleme hakkınız yok bence.

Ancak kv, kp kısmı için; sonuna kadar bireysellik olayını savunan biri değilim. Yani anne baba, her yaşta anne baba... Kendisi rahatta iken, oğulları, torunları aç mı tok mu belli değilken... Yani burada insan "Bana ne?" diyememeli bence. Anne, baba bu... Gerektiğinde destek çıkabilmeli. Destek çıkılabilmeli ki aile olunmalı.

Ne denebilir, yarı yarıya haklısınız. Ancak sizin anne babanız niçin konuda geçmiyor onu da merak etmedim değil. Bi oğlan tarafı mı anne baba yani?

Gorumceler hepsi bekar diorumki esimde evlar onlarda evlar neden ayrim yapiliyor.
Aileme gelince ablam annemde cok tartistilar onlarla zamaninda baktilar yok fayda etmiyo kendilerini geri cektiler napsinlar.cocuktan yana asla pisman degilim yine olsa yine yapardim

Ben evlenirken bile taki vermediler zaten.insanlarin icinde elime ceyrek katti kv formalite basimi kapattilar gelinlik ustunde kina yaktilar.o ceyregi bile aldilar.biz evimize geldimizde zaten dolap bombos bi sohpen bile yoktu okadar dusun yani.kalkti annemin takisini bana verdi bununla evinin masrafini yaparsin dedi kv.sadece bunun sana yapildini dusun goz yumarmisin
İyi de neden takılarınızı verdiniz anlamadım? Bakın hayatınızın hiçbir anında pasif kalmayın lütfen. Sonra böyle uzaktan bakarsınız. Gidin mahkemeye verin altınları alın.

iyi de düğün müğün yapmamış ev vermemiş bomboş eve çıkarmışlar
neyin borcu bu verin altınlarımı deseydiniz

Bela okuma canım sinirlisin diye böyle diyorsun biliyorum ama yine de bela okuma. Bebeğin grlicek az kaldı :) onu düşün. Allah yardımcın olsun ev sahibi yardımcı oluyor ne güzel işte.. üzme kendini bebeğini düşün :KK200:

İyi de neden takılarınızı verdiniz anlamadım? Bakın hayatınızın hiçbir anında pasif kalmayın lütfen. Sonra böyle uzaktan bakarsınız. Gidin mahkemeye verin altınları alın.
Otele gidiyoduk allah var bende onlara guvenmedim anneme gotur dedim annem kv kp varken bizim goturmemiz hos degil onlara ver yine alirsin dediler bnde verdim.altina gelince onu nasil kanitlicam duyunumuz bile olmadi.3 yil nisanli kaldim bunlar geldi anneme yalvar yakar gelinimizi verin biz iflas ettik sozumuz soz altinlari yapip vercez dediler vermediler.gozumle goruyorum isleri super musteri tiklim tiklim ama bize yok diolar

Bana damdan düşenin getirin demiş Nasrettin hoca.
Hemen hemen benzer durumu şuan ben yaşıyorum. Şu para denen şey yerin dibine gire.
Ben yüzüne karşı dedim bileziklerimi verin diye utanmazlar halaaa ses yok. Böyle insanların ( insan demeye dil varmaz ) yüzüne desen bile anlamıyor ki. Kızı var ama. Geline etme kızından bulrsun demişler. Ciğeri yansın ne diyim.

Vala canikim seni gorunce ni gulumseme olustu yuzumde morelim duzeliyo aklima "psikolojik destek al " dedigin geliyor :)) haklisin bebisimide onlar yuzunden strese katiyorim

Kv kp gorumceler ALLAH hepsinin belasini versin hepsinden nefret ediyorum.bugun buyuk gorumceyi aradim albumu naptiniz en son basiliyo demistiniz dedim "bilmiyorim karpuz en kucuk gorumce en son bakmisti ona sor " dedi resmen beni basindan saldi.albumde buarada benim gelinlik giydigim fotolarim oluyor fotocu onlarin evinin onunde.zaten dugunum kinam olmadi formalite icabi gelinlik giymistim bi fotografim vardi onu bile cikartmiyolar evleneli bi yil olcak neredeyse :'( cocugu dogurmak uzereyim benim bi fotom bile yok.ev tasidik paramiz yoktu yillik 3500 ev buldum saolsun annem 1000 verdi bende bebegime kumbara yapmistim icinden 500 cikti esimde maasini aldi bi 500 de ustune ekledik etti 2000.kalan para 1500 kv kp istedik vermediler.altinim desen borcumuz dediler ne yaptilar nede bigun olsun konusunu aciyolar :'( ev sahibiyle konustuk 2 ay bizi idare edin 750. 1 ay diger ayda bi 750 veririz biter kalan borcumuz dedik Allah razi olsun kabul ettiler.evde desen bi b.k hemen hemen kalmadi erzak v.s cooookkk sıkıstik. 29 gun sonra dogum yapcam elde avucta para yok. Bu kira falan bizi maffetti anlicaniz esim zaten asgari ucrete calisiyor. Buarada kv kp lokantalari ve kahvehaneleri var.esim distan gorunuste sanki zengin bi ailenin oglu gibi gozukuyo ama Allah sahit en ufak faydalari dokunmuyo esime.esim bide evin tek oglu 4 kizkardesi var.o 4 kiz kardes whatsaap vs fotolarini goruyom keyiflerine diycek yok tatillerinden kafelrinden barlarindan eksik kalmazlar ama gel gorki bize gelince koca bi " yoooooookkkkk"ve kp 280 bine kredi cekip oturdugu evi alicaklar kendilerine.benim altin borc dediler vermiyolar zaten Allah'indan bulsun hepsi ya yine beni triplere soktular
bebeginiz insallah bereketi ile gelir. Sabredin elbet rabbim bir kapi acar.

Vala canikim seni gorunce ni gulumseme olustu yuzumde morelim duzeliyo aklima "psikolojik destek al " dedigin geliyor :)) haklisin bebisimide onlar yuzunden strese katiyorim

Otele gidiyoduk allah var bende onlara guvenmedim anneme gotur dedim annem kv kp varken bizim goturmemiz hos degil onlara ver yine alirsin dediler bnde verdim.altina gelince onu nasil kanitlicam duyunumuz bile olmadi.3 yil nisanli kaldim bunlar geldi anneme yalvar yakar gelinimizi verin biz iflas ettik sozumuz soz altinlari yapip vercez dediler vermediler.gozumle goruyorum isleri super musteri tiklim tiklim ama bize yok diolar
Düğün bile yapmamışsınız. Aileniz düğünsüz nasıl verdi kaçıyor muydunuz? Çok hata var maalesef. Artık üstünü örtün yardım falan alabiliyorsanız alın.

Düğün yapmadıklarına ev falan almadıklarına göre sizin altınları ne borcuna vereceklermiş? Neden verdiniz ki başta? Bir de fotoğrafınızı niye gidip kendiniz almıyorsunuz?

Sozde ozman iflas etmislerdi durumumuz altin yapmak icin suan musait degil gibi bahane.fotolara gelince zaten hicbisey yapmadilar bari bunu yapsinlar die dusuncedeyim ama onu bile gormeyince agrima gidiyo.benim bi ceyrek bi foto kadar degerim yokmus demekki

Bana damdan düşenin getirin demiş Nasrettin hoca.
Hemen hemen benzer durumu şuan ben yaşıyorum. Şu para denen şey yerin dibine gire.
Ben yüzüne karşı dedim bileziklerimi verin diye utanmazlar halaaa ses yok. Böyle insanların ( insan demeye dil varmaz ) yüzüne desen bile anlamıyor ki. Kızı var ama. Geline etme kızından bulrsun demişler. Ciğeri yansın ne diyim.
Vala cigerimizi paramparca ettiler bunlar benim tek diycegim Allahindan bulsunlar

Sozde ozman iflas etmislerdi durumumuz altin yapmak icin suan musait degil gibi bahane.fotolara gelince zaten hicbisey yapmadilar bari bunu yapsinlar die dusuncedeyim ama onu bile gormeyince agrima gidiyo.benim bi ceyrek bi foto kadar degerim yokmus demekki
E tamam durumları kötüyse altın almasınlar önemli değil de, konuklardan gelenlere niye el koydular? Siz onların borcunu ödemeye mi geldiniz?

Düğün bile yapmamışsınız. Aileniz düğünsüz nasıl verdi kaçıyor muydunuz? Çok hata var maalesef. Artık üstünü örtün yardım falan alabiliyorsanız alın.
Yok asla kacma gibi bi dusuncem olmadi ailem iki yil vermedi beni bunlara yinede ailemin basini one egmem dedim.ailemin vermeme nedenide bunlarin ne b.k.oldunu biliyodi oyizden.ama ben esimi cok seviyorum istiyorum ondan baskasi olmaz dedim.verdiler

Kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz diyorum sadece. Evlenirken nasıl geçineceğiz diye düşünmeden hemen ilk aydan bebek planları yaparsanız sonra kv kp görümce yardım etmiyor oluyor.
Az bir düşünseniz belki çalışmanız gerekecek o zaman böyle millete el açmazdınız. Bir de beddua ediyorsunuz hakkınızmış gibi..
Bu ne cahil cesaretidir ya. Bebeğe üzüldüm sadece. İnşallah bu sefaletin içinde çile çekmez..

Bir evlenen ev kuran siz misiniz yorum yazanların medeni durumunu soruyorsunuz? Siz sormadan söyliyeyim. 4 buçuk sene önce şimdinin asgari ücretinden hallice maaş alıyorken evlendik eşimle. Ailelerimiz her şeyimizi yapamadı maddi imkanları kısıtlıydı. Biz aldık evlenince biz ödedik..
Düğün bile yapmayan bir bilezik takamayan insanlardan daha fazla beklenti içine girmeyin. Bedduanın da size bir yararı yok..

Back
X