Doldum taştım

Kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz diyorum sadece. Evlenirken nasıl geçineceğiz diye düşünmeden hemen ilk aydan bebek planları yaparsanız sonra kv kp görümce yardım etmiyor oluyor.
Az bir düşünseniz belki çalışmanız gerekecek o zaman böyle millete el açmazdınız. Bir de beddua ediyorsunuz hakkınızmış gibi..
Bu ne cahil cesaretidir ya. Bebeğe üzüldüm sadece. İnşallah bu sefaletin içinde çile çekmez..

Bir evlenen ev kuran siz misiniz yorum yazanların medeni durumunu soruyorsunuz? Siz sormadan söyliyeyim. 4 buçuk sene önce şimdinin asgari ücretinden hallice maaş alıyorken evlendik eşimle. Ailelerimiz her şeyimizi yapamadı maddi imkanları kısıtlıydı. Biz aldık evlenince biz ödedik..
Düğün bile yapmayan bir bilezik takamayan insanlardan daha fazla beklenti içine girmeyin. Bedduanın da size bir yararı yok..

Pardon da sen bana hangi hakla cahil diosun sendeki bu cesaret nerden geliyo klavye arkasindan bana artislik yapma ok

Kv kp gorumceler ALLAH hepsinin belasini versin hepsinden nefret ediyorum.bugun buyuk gorumceyi aradim albumu naptiniz en son basiliyo demistiniz dedim "bilmiyorim karpuz en kucuk gorumce en son bakmisti ona sor " dedi resmen beni basindan saldi.albumde buarada benim gelinlik giydigim fotolarim oluyor fotocu onlarin evinin onunde.zaten dugunum kinam olmadi formalite icabi gelinlik giymistim bi fotografim vardi onu bile cikartmiyolar evleneli bi yil olcak neredeyse :'( cocugu dogurmak uzereyim benim bi fotom bile yok.ev tasidik paramiz yoktu yillik 3500 ev buldum saolsun annem 1000 verdi bende bebegime kumbara yapmistim icinden 500 cikti esimde maasini aldi bi 500 de ustune ekledik etti 2000.kalan para 1500 kv kp istedik vermediler.altinim desen borcumuz dediler ne yaptilar nede bigun olsun konusunu aciyolar :'( ev sahibiyle konustuk 2 ay bizi idare edin 750. 1 ay diger ayda bi 750 veririz biter kalan borcumuz dedik Allah razi olsun kabul ettiler.evde desen bi b.k hemen hemen kalmadi erzak v.s cooookkk sıkıstik. 29 gun sonra dogum yapcam elde avucta para yok. Bu kira falan bizi maffetti anlicaniz esim zaten asgari ucrete calisiyor. Buarada kv kp lokantalari ve kahvehaneleri var.esim distan gorunuste sanki zengin bi ailenin oglu gibi gozukuyo ama Allah sahit en ufak faydalari dokunmuyo esime.esim bide evin tek oglu 4 kizkardesi var.o 4 kiz kardes whatsaap vs fotolarini goruyom keyiflerine diycek yok tatillerinden kafelrinden barlarindan eksik kalmazlar ama gel gorki bize gelince koca bi " yoooooookkkkk"ve kp 280 bine kredi cekip oturdugu evi alicaklar kendilerine.benim altin borc dediler vermiyolar zaten Allah'indan bulsun hepsi ya yine beni triplere soktular
Çocuk tam bir masraf herseyi para realist olmak lazım. Umarım durumunuz düzelir.

Çocuk tam bir masraf herseyi para realist olmak lazım. Umarım durumunuz düzelir.
Amin canikim hep kafamda olan cocuk rizkiyla gelir asla cocuktan yana pisman degilm olmucamda yine olsa yine yapardim bu cocugu.burdakilerin cogu beni cocuk konusunda sucluyolar belki kendilernce haklilae ama biriktirip biriktirip tup bebege veren ve o tup bebeyin bile tutmadigi durumlar olaya bide boyle bakmak lazim.benim kismetimde bu cocuk vardi rabbime sukurler olsin iyikide verdi bu benim icin en buyuk nimet zaten.su biriktirip cocuk yapsaydin diyenler o cocuk olmayabilirdide bide boyle dusunmek lazim simdi

Pardon da sen bana hangi hakla cahil diosun sendeki bu cesaret nerden geliyo klavye arkasindan bana artislik yapma ok

:KK70:
Artislik mi? Az biraz yazdıklarımı oku da bilgilen. Cesaretimin nereden geldiği de orada yazıyor. Birebir ne yazdıysam osun bunu kanıtladın şu anda. Ah canım nasıl yardım etmezler diye ağlasaydım işine gelecekti tabi?
Hayat bize yardım etmediler diye ağlanacak bir şey değildir. Çalışıp didinip kendin kazanacağın şeydir. Çocuk büyüteceksin biraz donanımlı olmak zorundasın..

Güçsüz, pasif ve hazırcı insanlar başarısız olmaya mahkumdur. Hele bir kadınsa daha da kötü..

Artislik mi? Az biraz yazdıklarımı oku da bilgilen. Cesaretimin nereden geldiği de orada yazıyor. Birebir ne yazdıysam osun bunu kanıtladın şu anda. Ah canım nasıl yardım etmezler diye ağlasaydım işine gelecekti tabi?
Hayat bize yardım etmediler diye ağlanacak bir şey değildir. Çalışıp didinip kendin kazanacağın şeydir. Çocuk büyüteceksin biraz donanımlı olmak zorundasın..

Güçsüz, pasif ve hazırcı insanlar başarısız olmaya mahkumdur. Hele bir kadınsa daha da kötü..
Bu gobekle beni ise alirmiydin yada bebegi dogurur dogurmaz bi patron olsan beni ise alirmiydin evet alirdim yada alicaklar vardir diosan soyle simdi gitcem..evlendikten 3.ay hatta 2.bucuk ay sora hamile kaldim.iyikide kaldim.pisman degilim

inançlı bir insan olmadığım halde böyle dolu dolu bela okunması ürkütür beni hep,
ne yaptı bu insanlar, adam mı öldürdü, birine tecavüz mü etti, hırsızlık mı yaptı,
sadece evlenme çağına gelip kendine bir yuva kurmuş, bile isteye bir de çocuk sorumluluğu almış, koskoca yetişkin iki insana yardımcı olmadılar diye bu bedduları haketmiyorlardır değil mi?
siz sormadan söyleyeyim evet evliyim, ailelerimizden tek kuruş maddı yardım görmedim, ama zaten çocuk değilim ki bana harçlık versinler, teklif etseler utanırım...
Yüzde bir milyon katılıyorum.

Bela okumak zaten çok negatif, çok kötü bir şey. Ha illa okuyacağım derseniz tecavüzcülere falan okuyun. Bu insanlar bu belaların okunmasını hak ediyor mu gerçekten? Siz evlenmişsiniz. Bir zahmet ihtiyaçlarınızı giderecek konuma kendiniz geleceksiniz.
Fotoğraflarınızı da kendiniz alabilirsiniz ama 1 senedir ayağınıza getirsinler diye beklediğinize göre sizin de çok umurunuzda değil.

Sizinde hep agzinizda bu kv kp in kahvehanesi, restorani... Ona güvenipte mi evlendiniz? Evlenmis adami maaşa mi baglayacaklar?
Asgari ucret aliyor esiniz bunu bilerek evlenmediniz mi? Ya da disardan ailesinin malina bakip zengin mi gordunuz evlendiniz?
Vermeseydiniz altininizi, aile dedigin zor zamanda destek cikar, cikmali bana göre ama bu calisirken degil. Allah korusun issizlik olur hastalik olur. Onun disinda butcenizle gecinmeyi bilmelisiniz.

Ben bu hamileyken kp bile dedim yaninizda calisiyim.o halinle nasil caliscan dedi.baska yerde calisiyim dedim esime birakmadi

Durumumuz çok kötü diyorsanız çocuk yapmadan önce birikim yapacaktınız. Kimse anne babasının müthiş imkanlarıyla yuva kurmuyor.

Sizinde hep agzinizda bu kv kp in kahvehanesi, restorani... Ona güvenipte mi evlendiniz? Evlenmis adami maaşa mi baglayacaklar?
Asgari ucret aliyor esiniz bunu bilerek evlenmediniz mi? Ya da disardan ailesinin malina bakip zengin mi gordunuz sizde?
Vermeseydiniz altininizi, aile dedigin zor zamanda destek cikar, cikmali bana göre ama bu calisirken degil. Allah korusun issizlik olur hastalik olur. Onun disinda butcenizle gecinmeyi bilmelisiniz.
Ya ne zor zamanda istedik zaten benim annemde yardimci oldu bize ev sahibimizde onlar nie olmadi bukadar durumlari iyiyken.kotu gunumde yanimda olmadilar die zaten bu sitemim

Bunu biz bilemeyiz olurdu veya olmazdi.ha ben cocuguma bakacamida biliyorum.bigun icinde is bulan biriyim cok sukur cocugi az buyuttukten sonra caliscam cocugumu ac birakcak halim yok heralde
Kendinize bahane aramayın. Birikim yapsaydınız çocuğunuza daha iyi imkanlar sunabilirdiniz. Şimdi her şeyiniz kısıtlı olacak. Niye olmasın ayrıca, şimdi oluyorsa o zaman da olurdu.

Profilindeki yaş doğruysa aynı yaştayız. Ben mezuniyetimi bekliyorum. Çalışmaya başlayıp kendi paramı kazanayım diye. Kimsenin elindeki paraya bakmak istemiyorum çünkü. Kimseden medet umup sonra "bana nasıl bakmazlar" diye sızlanmamak için. Hayat bunlar için çok kısa.

Konuya bodoslama girildiği için ben anlamadım
Albüm basılma diye görünce sanatçı sandım

Bende bu annesinden babasindan medet umanlari anlamiyorum madem maddi gucun buna yetmiyor evlenme.esinizin ailesi size yardim etmek zorunda degil.evlilik sorumlulugunu goze aldiysaniz basinizin caresine bakacaksiniz.

Oncelikle gorumceleriniz sizi ilgilendirmez.gezerler eglenirler herkesin yasam kriteri farklidir
Dugun fotograflariniz ile onlar degil esiniz ve siz ugrasmaliydiniz.
Kv kp gorusmek istemezseniz gorusmezsiniz.
Onlardan para istemekte dahil buna.
Istemeyin koskaocaman anne baba olmak uzere iki birey kendi hayatinizi kendiniz idame ettirmelisiniz

Back
X