- 3 Şubat 2018
- 25.875
- 111.333
- 598
- Konu Sahibi Paradise lost
-
O kadar doğru konuşuyorsunuz ki son lafınızı çok beğendim. Dediğiniz gibi sürekli kaos çıkarma peşinde ama ister istemez dedikleri içime dert oluyor cevap vermek istiyorum ama konuştum u ben çok sert konuşurum biliyorum eşim de beni susturursa ekmeklerin bal sürmüş olurum
İşte bunu aşssın istiyorum ben de durumun farkındayım bu durumda ne yapılır onu düşünüyorumEşiniz Görümcenizin dolduruşuna gelip hareket ediyorsa sorun eşinizdedir. Görüceyi aradan kaldırsanız bu sefer annesinin dolduruşuna gelecek. Tüm sülalesini ekarte etseniz bu sefer arkadaşlarının lafıyla hareket edecek. Problemli olan eşiniz maalesef.
Eşinizin yaşı kaç?İşte bunu aşssın istiyorum ben de durumun farkındayım bu durumda ne yapılır onu düşünüyorum
30Eşinizin yaşı kaç?
Evlilik terapistine ikna edebilir misiniz. En iyi yönlendirmeyi o yapar. Gitmezse siz deneyeceksiniz. Elinizden geldiğince sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışacaksınız. Şu an aranızda sağlıklı bir karı koca ilişkisi yok.
Valla çok doğru konuşuyorsunuz yorumlarınızı çok bepeniyorum sanki karşımda aynı sorunu yaşamamış gibiyiz ve siz aşmışsınız inşallah ben de zamanla daha az takarım ve aşarız.Bende onun için diyorum oyununa gelmeyin. Evet zor. Insan bazen patlamak istiyor. Ama dediğiniz gibi sadece onlara çalışmış olursunuz. Dediğim gibi esiniz de durduk yere görüştükten sonra kavga çıkartmak peşine düşse hiç oralı olmayın. Kendi kendilerine delirip dursun ikisiinsan hep sinir oluyor, kavga ediyor. Ama en büyük zararı kendimize ve kendi evliliğimize veririz.
Ben zaten bir evlilik terapisti var Serhat Yabancı onun tüm kitaplarını aldım ve okudum sürekli araştırım ama eşim terapisti saçma görüyor. Belki içten içe benim haklı olduğumu bildiğinden yanaşmıyor terapisteEvlilik terapistine ikna edebilir misiniz. En iyi yönlendirmeyi o yapar. Gitmezse siz deneyeceksiniz. Elinizden geldiğince sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışacaksınız. Şu an aranızda sağlıklı bir karı koca ilişkisi yok.
O zaman siz elinizden geleni yapın. Bir sorun yaşayınca kızdıysanız bunu eşinize püskürtmeyin. Yemeğinizi yiyin, çayınızı demleyip onunla konuşun ama onu hiç suçlamayın. Ben dili kullanıp sadece kendi rahatsız olduğunuz noktaları anlatın. Eşinizi görümcenizden uzaklaştırmaya çalışmayın. Kendi tarafınıza çekin. ( bu taraf dediğim görünceye karşı bir taraf değil. Eşinizle birlik olup takım kurun.) aranızdaki paylaşım arttıkça sorunların üstesinden gelme ihtimali artar. Ben hep eşime olumlu yaklaşırım. Zaten olgun bir insanımdır. Sinirime kolay kolay yenik düşmem. Her sorunu, sıkıntıyı açık bir dile paylaşırım. O da bunu görür ve kişisel bir karar bile alacak olsa bana danışır, fikrimi sorar. Önce varsa kendi öfkenizi ve çıkışlarınızı törpüleyin. Ben de koç burcuyum. :)Ben zaten bir evlilik terapisti var Serhat Yabancı onun tüm kitaplarını aldım ve okudum sürekli araştırım ama eşim terapisti saçma görüyor. Belki içten içe benim haklı olduğumu bildiğinden yanaşmıyor terapiste
Valla çok doğru konuşuyorsunuz yorumlarınızı çok bepeniyorum sanki karşımda aynı sorunu yaşamamış gibiyiz ve siz aşmışsınız inşallah ben de zamanla daha az takarım ve aşarız.
Hep açık verir zaten ben yakalarım. Ama sona bir şeylerin arkasına sığınır kendini haklı çıkarır. Genelde duygu sömürüsü yapar eşim hemen affeder inanır. Ben zaten kötülemiyorum çok şey yapıyor aksine o beni hep kötüler ama eşimin göreceğini de düşünmüyorum görse de inkar eder sırf daha da aramız açılmasın diyeBiliyorum cok zor ama sinirden delirseniz bile sabredin ablasini sikayet ettikce sizi daha kotu gorecek alttan alttan halletmeye calisin ablasini hic agzina dahi almayin kendi gorecek olaylari zaten daha cok yeni sabir gerekiyor birde gorumcene dikkat edin mutlaka acik verecektir
Gorumcen evlimi ?Hep açık verir zaten ben yakalarım. Ama sona bir şeylerin arkasına sığınır kendini haklı çıkarır. Genelde duygu sömürüsü yapar eşim hemen affeder inanır. Ben zaten kötülemiyorum çok şey yapıyor aksine o beni hep kötüler ama eşimin göreceğini de düşünmüyorum görse de inkar eder sırf daha da aramız açılmasın diye
Malesef çok sert çıkarım haksızlığa gelmişssem içim içimi yer ve o an istediğim cevabı bulamam sonradan çok düşündüğüm için aklıma gelir diyeceklerim keşke bunu deseydim daha iyi cevaptı derim kendi kendimeO zaman siz elinizden geleni yapın. Bir sorun yaşayınca kızdıysanız bunu eşinize püskürtmeyin. Yemeğinizi yiyin, çayınızı demleyip onunla konuşun ama onu hiç suçlamayın. Ben dili kullanıp sadece kendi rahatsız olduğunuz noktaları anlatın. Eşinizi görümcenizden uzaklaştırmaya çalışmayın. Kendi tarafınıza çekin. ( bu taraf dediğim görünceye karşı bir taraf değil. Eşinizle birlik olup takım kurun.) aranızdaki paylaşım arttıkça sorunların üstesinden gelme ihtimali artar. Ben hep eşime olumlu yaklaşırım. Zaten olgun bir insanımdır. Sinirime kolay kolay yenik düşmem. Her sorunu, sıkıntıyı açık bir dile paylaşırım. O da bunu görür ve kişisel bir karar bile alacak olsa bana danışır, fikrimi sorar. Önce varsa kendi öfkenizi ve çıkışlarınızı törpüleyin. Ben de koç burcuyum. :)
EvetGorumcen evlimi ?
Aşk dolu olduğuna emin misiniz siz olabilirsiniz ama eşiniz tarafı pek öyle görünmüyorAksine hayatında şer ley istediği gibi eşi her dediğini yapar ev işlerini yapar evet içinde Muydu ki
İşte aksine kocası her dediğini yapar ama biliyorum kendi içinde çok mutsuz olduğu için bizle uğraşıyor biz eşimle aşk doluyuz aslında birbirimize bunu çekemiyor ama bu dünya iyilere göre fazla can sıkıcı hep geceleri bu durumları nasıl düzelecek boşansam mı diye düşünmeden duramıyorum
Cevap vererek üste çıkmayın emin olun evlilikte haklı olmak hiç bir şey kazandırmıyor. Sert çıktığınız sürece eşinizle aranızdaki sorunları gideremezsiniz.Malesef çok sert çıkarım haksızlığa gelmişssem içim içimi yer ve o an istediğim cevabı bulamam sonradan çok düşündüğüm için aklıma gelir diyeceklerim keşke bunu deseydim daha iyi cevaptı derim kendi kendime
Işte benim en nefret ettiğim tahammül edemediğim şey bu. Kayınvalide ve görümce ortada bir savaş var gibi gard alarak yok yere huzursuzluk çıkarmaya bayılarak hareket ediyor bu kötü bir durum zaten. Yetmiyor sırf oturdukları yerden bu kötülükleri yapan kişiler yüzünden olayla hiç alakası olmayan gelinin anne ve babasına damat soğuk davranıyor bu daha da kötü bir durum. Olayla alakaları yok ama bedel ödüyorlar. Yani tahammül edemiyorum oğlunun/kardeşinin mutlu olması seni mutlu etmeli gereksiz yere ortamı germemeli bu işi bir çekişme haline dönüştürmemelisin buna hakkın yok olayın ucu nerelere dokunuyor. Bu olay üzerinden genel bir serzeniş yaptım kişisel algılamayın lütfen bu haksızlık çünkü benim gözümdeAynen öyle eşime ipleri bırakma diyor ben halbuki yönetmeye çalışmıyorum herkes rahat olsun istiyorum evlilikte ama eşim hep beni yönetmeye çalıştı biz iyi olamıyoruz ben mesafe koydum iyi olduğumuz zaman herşeye karışıyor hatta yapacağımız çocuğa bile karışır sürekli akıl verir ama hep kendi yararına akıllar benim ailemi kötüler hep eşime mesela eşin bana iyi davranıyorsa sende onun ailesine iyi davranma der ilk başlarda eşim aileme soğuk dzvrsnırdı yeni yeni değişti ama benim ailem ne yapsa gözünde gözükmüyor eşimin.
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum çok haklısınız ama bunu anlamayan eş çok eşim bana laf eder aile için ama ailemin önünde onlara hiç kötü davranmaz çok iyi davranır her dediklerini yapar bir bana söylenir evde ben de derim benim ailem sana kötü bir şey yapmıyor ama ablan bizi birbirimize düşürüyor gör şunu.Işte benim en nefret ettiğim tahammül edemediğim şey bu. Kayınvalide ve görümce ortada bir savaş var gibi gard alarak yok yere huzursuzluk çıkarmaya bayılarak hareket ediyor bu kötü bir durum zaten. Yetmiyor sırf oturdukları yerden bu kötülükleri yapan kişiler yüzünden olayla hiç alakası olmayan gelinin anne ve babasına damat soğuk davranıyor bu daha da kötü bir durum. Olayla alakaları yok ama bedel ödüyorlar. Yani tahammül edemiyorum oğlunun/kardeşinin mutlu olması seni mutlu etmeli gereksiz yere ortamı germemeli bu işi bir çekişme haline dönüştürmemelisin buna hakkın yok olayın ucu nerelere dokunuyor. Bu olay üzerinden genel bir serzeniş yaptım kişisel algılamayın lütfen bu haksızlık çünkü benim gözümde
Siz bunları nereden biliyorsunuz ?O saf gibi gözükür ama sinsi der ona güvenme onun lafına gelme. O bİi hiç sevmez ama kendi ailesine her şeyi yapıyordur der. Sen niye onun ailesiyle geziyon bizle gez der. Sen niye evde il yapıyon yapma bırak her şeyi o yapsın der ama arkamdan önümde iyiyi oynar. Ben sana kğsken zaten içimden gelen der bende de olur kğsken yanaşma istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?