Günaydın kızlar. Benim de araştırmalarima göre sebepsiz infertilite olanların embiryo sorunu oluyor genelde. Bide genetik test olayı ve pgt ya da cgh meselesi şu kızlar; embiryo 3. Gune geldiği zaman günüyle uyumlu bölünup tabi 9 kromozom a bakilip hangi embiryonun tutunma Şansı yüksekse o seçiliyor. 5. Gün embiryosu olduysa o zaman bütün kromozomlara bakılır embiryonun bütün genine yani yine aynı şekilde hangi embiryonun tutunma Şansı iyiyse o seçilir ve transfer edilir. Yani bu genetik pgt cgh meselesi embiryonun tutunmasıyla ilgili. Embiryo gelişimine katkısı yok. O yüzden pgt ve cgh yapılması için ilk önce embiryolarin günüyle uyumlu bölünmesi gelişimi normal olması lazım. Maalesef bizim embiryolarin gelişimi iyi olmadığı için pgt cgh bize uygulanamaz yani. Ve acıbadem maslak hastanesinin hemşiresi yasemin hanim bize cgh öneriyor yani biz bu durumu bilmesek kandıracaklar bizi fazladan bi 10 milyarı mızı alacaklar. Benim embiryolar 5. Gün embiryosu bile olmamış cgh yapılır size diyor. Yazık ben bu durumu bilmeyen insanlara üzülüyorum kimleri Kandıriyorlar allah bilir. Ve bana 5. Gün 6 8 hücreye bölünmüş embiryo transferi yapıldı gelişimi yavaş olan embiryolar gün geçtikçe gelişimi dururmus. Yani gelişimi durmuş ya da durmak olan embiryoyu transfer etmişler meğer bana sırf transfer parası alabilmek için. O kadar test gününü bekleyip umut ettiğimize yanayım verdiğimiz o kadar paraya mı yanayım yoksa her seferinde embiryolarin gelişimi yavaş oluyor şansımızin tüp bebek yaptirmak konusunda kalmadığına mı üzüleyim. Rabbim hepimizi vicdanli hekimlerle karşılaştırsın