- 25 Eylül 2024
- 98
- -12
- 6
- 21
- Konu Sahibi ayazveannesi
-
Ben dolma olarak yapıp pişirmeden buzluğa atıyorum sonra direkt çıkarıp çözdürmeden pişirinKızlar annem bir kasa dolmalık biber verdi ben bunu kışa nasıl saklim.kurut demeyin artık soğuklar düştü kurumaz birde ben bu sene 30 kg kadar kuruttum zaten. Direk buzluğa mı atım napim ariye gitmez mi ? Annem Güneşte soldur buzluğa at diyor siz ne diyorsunuz ne yapım akıl verin az lütfen
Ben sarmayi sardım buzluğa attım. Çıkardım çözülmeden altı kısık şekilde ocağa koydum dibi yandı içi çiğ kaldı. Kendi kendime acaba çözülmedigu için mi böyle oldu diye düşündüm. Sizde böyle deyince ben mi hata yaptım acaba bir yerde . Doldurup buzluğa atinca yine aynı sorunlar olmaz mıBen dolma olarak yapıp pişirmeden buzluğa atıyorum sonra direkt çıkarıp çözdürmeden pişirin
Biberin üstündeki suyu mu kruttunuz yoksa biberleri mi güneşte kurttunuzBen bahçeden topladıklarını temizledim yıkadım havlu üzerinde tamamen kuruuyana kadar bekledim.buzdolabı poşetlerinde dondurucuya kaldırdım. Çıkarıp donuk bir şekilde içini doldurup pişiriyorum şahane oluyor
Ben sorun yaşamadım sarmada da biber dolmasında da çözdürünce kötü oluyor tam tersiBen sarmayi sardım buzluğa attım. Çıkardım çözülmeden altı kısık şekilde ocağa koydum dibi yandı içi çiğ kaldı. Kendi kendime acaba çözülmedigu için mi böyle oldu diye düşündüm. Sizde böyle deyince ben mi hata yaptım acaba bir yerde . Doldurup buzluğa atinca yine aynı sorunlar olmaz mı
Bunu bana detaylı tarif verir misin yaBı büyük tencere iç hazırla doldur ve dondur hep öyle yapıyorum biberleri, elimin altında oluyor, misafir mi geldi, yemeğim.mi yok atıyorum dudukluye bı bardak suyla 15dkda mis gibi oluyor, tabii yer varsa. Bı büyük tencere de pişir üç gün yersin, bayılırım soğuk soğuk yutmaya
annem 2 türlü yapıyor önce çiğden dolma içi hazırlayıp doldurup donduruyor çıkarınca düdüklüde değil normal tencerede domates soslu suyla pişiriyor diğerinde de biberleri fırınlıyoruz sonra sayıyla poşetliyoruz çıkarıp suya tutup eritip tamamen erimeden doldurup pişiriyoruz. Böyle buzluğa karnıyarık sarma vs atarız hepBunu bana detaylı tarif verir misin yadolma buzluğa atma isini merak ediyorum. İç harcı pişiriyor musun? Buzluktan inince çözülmeden sıcak suyla mi dudukluye giriyor?
Su eklemediniz mi yağ yada sos.Suyu cık eklenmemesi gerek çünkü pişerken oda su salıyor.Ben sarmayi sardım buzluğa attım. Çıkardım çözülmeden altı kısık şekilde ocağa koydum dibi yandı içi çiğ kaldı. Kendi kendime acaba çözülmedigu için mi böyle oldu diye düşündüm. Sizde böyle deyince ben mi hata yaptım acaba bir yerde . Doldurup buzluğa atinca yine aynı sorunlar olmaz mı
Karnıyarık isini ben de oturttum güzel oluyor artik ama bu sarma dolma isini herkes başka baska yazıyor. Yukarıda bir uye mesela böyle yaptım dibi yandı demişannem 2 türlü yapıyor önce çiğden dolma içi hazırlayıp doldurup donduruyor çıkarınca düdüklüde değil normal tencerede domates soslu suyla pişiriyor diğerinde de biberleri fırınlıyoruz sonra sayıyla poşetliyoruz çıkarıp suya tutup eritip tamamen erimeden doldurup pişiriyoruz. Böyle buzluğa karnıyarık sarma vs atarız hep
Fırınlayın biraz kızarsınKızlar annem bir kasa dolmalık biber verdi ben bunu kışa nasıl saklim.kurut demeyin artık soğuklar düştü kurumaz birde ben bu sene 30 kg kadar kuruttum zaten. Direk buzluğa mı atım napim ariye gitmez mi ? Annem Güneşte soldur buzluğa at diyor siz ne diyorsunuz ne yapım akıl verin az lütfen
Bizde hiç yanma olmuyor bilmiyorum zaten sarma koyunca altına önce patates soğan kesip koyuyoruz taze buzluk fark etmez. Karnıyarık islim kebabı içli köfte biberli ekmek kaytaz kömbe fellah hep koyarız valla geçen annem tepsiyle kağıt kebabı bile koymuş. Dolma ve sarma pratik oluyor porsiyonluk ayırıyoruz ben 2 tane 2 tane çıkarıp pişiriyorumKarnıyarık isini ben de oturttum güzel oluyor artik ama bu sarma dolma isini herkes başka baska yazıyor. Yukarıda bir uye mesela böyle yaptım dibi yandı demiş
İç harcını kavurmayız biz bizim buralarda kavrulmaz öyle kuş üzümlü, fıstıklı tarcınlı olmazBunu bana detaylı tarif verir misin yadolma buzluğa atma isini merak ediyorum. İç harcı pişiriyor musun? Buzluktan inince çözülmeden sıcak suyla mi dudukluye giriyor?
Ben sosunu işte bol soğan salça domates bol yağda kavurup et koyuyorum ince kesilmiş bı tık onu da kavuruyorum, çiğ pirinci koyup kapatıyorum, maydanoz nane ekleyip karıştırıyorum doldurup atıyorum dondurucuya, salçası gözüme az gelirse tencerede azıcık salça kavuruyorum salçası yeterliyse direkt dolmaları buzuyla dizip bı bardak suyla düdüklüde pişiriyorum düdüğü otunce kısıp bı on dk daha durdurup kapatıyorum soğuğana kadar dinleniyor sonra afiyet olsunBunu bana detaylı tarif verir misin yadolma buzluğa atma isini merak ediyorum. İç harcı pişiriyor musun? Buzluktan inince çözülmeden sıcak suyla mi dudukluye giriyor?
Yaprak durumuna göre değişiyor iç harç üzerine de not yazarım sert yaprak ,çiğ iç harç gibi sarmadaBunu bana detaylı tarif verir misin yadolma buzluğa atma isini merak ediyorum. İç harcı pişiriyor musun? Buzluktan inince çözülmeden sıcak suyla mi dudukluye giriyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?