Dondum kaldim dusunemiyorm

Herkes bekarete takılmış bu konudada fikrimi söylerim
Şimdi beyfendi sen bu kızın bakire olmadığını biliyordun evlenmeye karar verdin .bu seni rahatsız etmedi kabul ettin şimdi kavga sırasında yüzüne vuruyorsun.ya bana göre değil kardeşim dersin ya da sonsuza kadar susarsın net.
Ayrıca bakire diye de aşağılanan bir sürü kadın var bu ülkede.amann canım ne saklıyorsun amann sen yatakda erkeği memnun edemezsin vs bunu söyleyenlerde pek modern hanımefendiler
Ee kardeşim ben sana kimle yattın vs diyor muyum isen ne hakla ve cüretle benim tercihime karışıyorsun
Hakaret ediyorsun ve beni kadınlığımdan vuruyorsun aynı tipin erkek versiyonları da var.
Bırakın isteyen istediğini yaşasın yargılamasın

Abim mı ?
Okuduğunuzu anlamiyormussunuz ben de hakaret ediyorsunuz sandım pardon canım .
İyi günler.

Mahalle kavgası var dediler geldim, kötü içerikleri değerlendireceğim elbette ama önce yaşlı biri olarak yine koca çenem açılacak, ihtiyarlık çeneye vuruyor malum.

Hanımefendiler,
sizler ahlak, namus, edep, haya'nın gerçekten manalarını biliyor musunuz acaba?
Genellemeyeyim ama sanırım bir kısmınız bunların hepsini sadece kadına ve yalnızca bekarete bağlıyorsunuz, oysa namus doğruluk, dürüstlük gibi olması gereken davranışlara sahip olmak, onur ve ahlak kurallarına uymak demektir.

Ahlak ise bir insanın doğuştan gelen veya sonradan kazandığı davranışların bütününe denir, mesela karşındakini incitmemek gibi, yaptığı bir yanlışı yüzüne vurmamak gibi, mesela sizce hata olan bir durumu aşağılamak için kullanmamak gibi, mesela insanların özel hayatına saygı duymak gibi.

Bir kadın kendi istek ve rızasıyla bir erkekle birlikte olduğu zaman ahlaksız ve namussuz olmaz, birine ahlak ve namus yoksunu diyebilmemiz için tüm iyi davranışlarından vazgeçmesi gerekir.

Namus ve ahlak kadının bekaretine endeksliyse neden namussuz adam tabiri vardır hiç düşündünüz mü? Malum erkek bedeninde bekaretinin simgesi olan kanayan bir parça yok.

Konu sahibesinin asıl meselesini göz ardı edip evlenmeden yaşadığı şeylere odaklanmışsınız, acaba kızın ne yaşadığı bizi ilgilendiriyor mu hiç düşündünüz mü?

Size bunu da sormamış üstelik, özel hayatına bodoslama dalıp ağzınıza geleni sayıp sövmüşsünüz, oysa ortadaki sorun çok başka, bir erkek ne olursa olsun evleneceği kadının onur ve haysiyetine laf söyleyemez, gururunu kıramaz, geleneklere itirazı varsa bunu 18'inde bakire kız mı veriyorlar gibi çirkin bir üslupla dile getiremez, bu lafı nereye çekersen oraya gider ve ağırdır, demek ki 18'inde bakire olsa altın almaya değer görecekti diye düşündürür insana, demek ki bekarete önem veriyor, evlenince de ikide birde bunu yüzüne vuracak diye düşündürtür, oysa o kızla beraber olan kendisi ama erkek ya bekaretinin simgesi bir zarı yok ya kadına istediği gibi laf söyleme hakkına sahip paşazade, şunu da belirteyim şu simge gibi görülen şeye de itirazım var ama maalesef ki beynimize öyle kodlamışlar bunu, oysa ahlak ve namus beyninizde, beyninizin içindekilerdedir, doğru bir insan olursanız, dürüstseniz, iyi bir insan olmak için çabalıyorsanız, vicdan ve merhamet sahibiyseniz, kimseye kötülüğünüz dokunmuyorsa, hak yemiyorsanız, kıskançlık, iki yüzlülük yoksa hamurunuzda ahlaklı ve namuslusunuzdur.

Öte yandan diğer üyeleri de unutmamak lazım, onlarda uygun bulmadıkları yorumlara ağız dolusu laf etmiş, ki hakları yok böyle birşeye, en azından bu sitede dileyen dilediğine istediğini saydıramaz.

cok güzel ifade etmissiniz.

Her zamanki gibi “ zinacılar, cinselliği kendini kullandırmak erkeğe ödül gibi gören” insanlar damlamış.

" Başlık parasının " bile ekonomik ve sosyolojik alt metninden haberdar olmadan amma sıkmışlar yani. Başlık parası ve altın istenmesinin ya da verilmesinin iki nedeni vardır.

Türkiye'ninde içinde olduğu tarım arazısının geniş, nüfusun az olduğu yerlerde kızını evlendiren aile "başlık parası, altın vs" ister çünkü evİn işini yapacak, tarlayı sürecek, hayvanları güdecek " iş gücü" kızın evlenmesi ile bir kişi azalmıştır ve bu iş gücü evlendiği erkeğin hanesine katılmış " kayıp bir iş gücüdür". ( doğacak çocukları da unutmayın, ne kadar çok çocuk o kadar bedava iş gücü demek). Bu kayıbın telafisi için ise erkek ailesinden , maddi bir takım isteklerde bulunur.

Aynı hikayenin öteki yüzü tarım arazisi sınırlı ama nüfusu fazla ülkelerde yaşanır( Hindistan mesela). Oralarda ise kızın ailesi erkek ailesine " başlık parası ( dowry) verir. Çünkü zaten evin varolan kaynağı azdır ve kızın ailesi eksilen bir Boğaz ile artık aynı arazi ile daha az insan besleyecekken, erkek ailesi aksine aynı arazi /kaynak ile daha fazla insan beslemek zorunda kalır. İşte bu yüzden kız ailesi erkeğin ailesinin zararını , kızları evlenırken erkegın aılesıne pazar vererek kapatır.herşey duygusal yani anlatabildim mi:)))

İşte bütün o gelenekler böyle gelişir zamanla bağlamı unutulsa da aslında çıkış noktası budur.

Bazılarınızı daha çok severken, bazılarınızdan ölesiye nefret ediyorum böyle açılan her konuyu gördüğümde ve dönen tartışmalara tanık oldukça.

Üzüldüm adınıza, affedilecek gibi değil.

İsteyen altın ister, ev ister cart ister curt ister. Ben istemiyorum mesela. Düğün yapmayayım diyorum. Bana göre bu mantıklı. E şimdi konu sahibi istemiş diye kötü kız mı oluyor sevgilisinin iğrenç sözlerini hak etmiş mi oluyor. Yooo. Sizene ya siz altın istemiyorsunuz diye doğrusu bu mu millet de mi istememek zorunda

cok güzel ifade etmissiniz.

Siz erkek arkadaşınızı affedecek misiniz bilemem, karar sizindir ama ben bu lafları edecek cüretteki biriyle kızımın evlenmesini asla asla istemezdim, o sözleri sarf ettikten sonra isterse kızımın ayağının altına külçe külçe altın sersin, benim çocuğumun saçının bir teli etmez gözümde.

Lütfen kendi değerinizi bilin.

Arkadaşım vallahi bırak bu çocuğu. Şunu söyleyeyim 18 yaşında bakire olsan bile sana değer vermezdi bu müsvedde

Bu adam bir yandan zavallı. Madem öyle neden sizin gibi bir kadınla evleniyormuş? Siz ona göre böyle şeyleri haketmeyen , kötü bir kadınsınız ya hani? Neden daha iyisini bulmamış? Böyle bir kadınla nasıl ömrünü geçirecekmiş?

Nasıl dengesiz bir pislik bu ya. Hasta.

Bir anda çıktıysa gerçek duygularıdır.

Bu adamla evlenirsen eger olacaklari soyleyim.. bu defada yillarca altima yattin diye kakar basina.. bu ettigi laflarin bi ust leveli bunlar cunku... arkans bike bakma bir daha yuzune dahi bakma terbiyesiz mikrop. Konusma hakki dahi vermeyecektin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…